Help Help  Pretraži forum   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Rešetka za roštilj

 Odgovori Odgovori Stranica  <1234 132>
Korisnik
  Tema Pretraži Pretraži u temi  Opcije teme Opcije teme
amigo View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
28.siječanj.2004
Status: Offline
Postova: 4974
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj amigo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 12:42
... još bolja je okovana kamena ploča. Majstor ti iskleše i žlijeb.
Još si to nisam nabavio, ali hoću.
    Moj HiFi
Na vrh
MiljenkoC View Drop Down
Hiper aktivan
Hiper aktivan
Avatar
DALI freak

Pridružen:
02.veljača.2010
Status: Offline
Postova: 3028
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj MiljenkoC Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 13:00
@zook
Točno tak, malo kompletnu konstrukciju nagneš prema ručkama i micino na lijevu ili desnu stranu kako bi maščoba slobodno tekla u neku posudu iz koje možeš toćat kruh dok pečeš (jaaaako zdravo). I dalje mislim da je taj V shape malo prevelik (biti će teže čišćenje zapečene masti)
WF jest gurman i svaki njegov prijedlog je na mjestu.
No vjerujem da ne bi imao niš protiv roštilja na tvojoj konstrukciji 
 
Obi-Wan Kenobi says "Use the search Luke", and Yoda says "RTFM, you should"
Na vrh
White Face View Drop Down
Hiper aktivan
Hiper aktivan
Avatar

Pridružen:
15.studeni.2006
Status: Offline
Postova: 3684
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj White Face Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 13:14
Originalno postano od strane člana: zook zook napisao:

Sugestije gurmana poput tebe su uvijek dobrodošle.
Gusnata ploča, kažeš? Bez rupa?
Meso ima dodir samo s metalom, a ne i zračenjem sa žarom.
Onda mogu uzeti i gusnatu tavu s rebrima.
Ili krivo razmišljam?
 

Problem samog rosfraja je da nikada nije ravnomjerno zagrijan, problem ugljena je da kada ispećeš meso onda ti je obično najbolji žar. Vrlo teško je izbjeći gorenje masti na žaru, ima jedna stara i najefikasnija metoda gdje se jaki žar prekriva pepelom sve ostalo je bez veze. Rupe koje spominješ kod mene nemaju nikakvu svrhu, jer se moja ploča grije velikim okruglim plamenikom. Dozvoljavam da će se tome usprotiviti oni koji prakticiraju tradicionalan pristup roštilju, ali kod mene je prošlo puno audiofila a maj roštilj je zadovoljio i one najzahtjevnije, koji su se iskreno izjasnili da ne mogu skužiti razliku, čak da je meso sa takvog roštilja sočnije.

Roštilj je vrlo važan faktor u kuhinji koju prakticiramo i peće svaki drugi-treći dan ako vrijeme dozvoljava.

 

Ako baš inzistiraš, ovi momci se profesionalno bave time pa si izaberi što ti odgovara.



Editirao White Face - 18.travanj.2012 u 14:26
Ponašamo se kao djeca u osvijetljenoj sobi, koja zatvore oči i kažu da se boje mraka.
Na vrh
Khadgar2007 View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
20.prosinac.2007
Status: Offline
Postova: 3328
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Khadgar2007 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 14:18
Ja se slažem sa kamenom pločom. jedna cirka 5cm debljine,stavi se oko nje neki metalni "okov" dolje noge ili ne po potrebi i to je roštilj. Kada dođem rodbini na more oni tamo imaju takav roštilj, dušu dalo za baciti mesine gore. E sada ča se ribe tiče nisam siguran, možda bi bile bolje klasične kradele iako sve je bolje u odnosu na tavu. 
Psihodelični sin cvijeća
Na vrh
maltus View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
07.prosinac.2006
Status: Offline
Postova: 5517
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj maltus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 14:25
Originalno postano od strane člana: catalyst catalyst napisao:

Zook odi u Merkura,takvih rešetki imaš kakvih hoćeš,mora biti rostfraj i cijelom dužinom letvice ulegnuto(uostalom takve si i stavio).Davno imam takve gradele,zakon su ,ne diže se plamen kada curi ulje.Moram napomenuti da mnogi rade krivo glede vatre,pa stavljaju malo drveta na početnu vatru,kasnije sa drvenim ugljenom sve unište.Ugljena što manje,koliko je potrebno,a drveta što više.Otkrivam mnogima toplu vodu,morao sam reći!!



Nerado te ispravljam ali ja priznam samo lozu!
Kada je god moguce
Samo glazbu slusam :)
Na vrh
maltus View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
07.prosinac.2006
Status: Offline
Postova: 5517
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj maltus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 14:27
Originalno postano od strane člana: White Face White Face napisao:

Originalno postano od strane člana: zook zook napisao:

Sugestije gurmana poput tebe su uvijek dobrodošle.
Gusnata ploča, kažeš? Bez rupa?
Meso ima dodir samo s metalom, a ne i zračenjem sa žarom.
Onda mogu uzeti i gusnatu tavu s rebrima.
Ili krivo razmišljam?
 

Problem samog rosfraja je da nikada nije ravnomjerno zagrijan, problem ugljena je da kada ispećeš meso onda ti je obično najbolji žar. Vrlo teško je izbjeći gorenje masti na žaru, ima jedna stara i najefikasnija metoda gdje se jaki žar prekriva pepelom sve ostalo je bez veze. Rupe koje spominješ kod mene nemaju nikakvu svrhu, jer se moja ploča grije velikim okruglim plamenikom. Dozvoljavam da će se tome usprotiviti oni koji prakticiraju tradicionalan pristup roštilju, ali kod mene je prošlo puno audiofila a maj roštilj je zadovoljio i one najzahtjevnije, koji su se iskreno izjasnili da ne mogu skužiti razliku, čak da je meso sa takvog roštilja sočnije.

Roštilj je vrlo važan faktor u kuhinji koju prakticiramo i peće svaki drugi-treći dan ako vrijeme dozvoljava.

 

Ako baš inzistiraš, ovi momci se profesionalno bave time pa si izaberi što ti odgovara.





A jesi isprobao, bio u mogucnosti, kamenu plocu?
Samo glazbu slusam :)
Na vrh
White Face View Drop Down
Hiper aktivan
Hiper aktivan
Avatar

Pridružen:
15.studeni.2006
Status: Offline
Postova: 3684
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj White Face Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 14:33
Originalno postano od strane člana: maltus maltus napisao:

Originalno postano od strane člana: catalyst catalyst napisao:

Zook odi u Merkura,takvih rešetki imaš kakvih hoćeš,mora biti rostfraj i cijelom dužinom letvice ulegnuto(uostalom takve si i stavio).Davno imam takve gradele,zakon su ,ne diže se plamen kada curi ulje.Moram napomenuti da mnogi rade krivo glede vatre,pa stavljaju malo drveta na početnu vatru,kasnije sa drvenim ugljenom sve unište.Ugljena što manje,koliko je potrebno,a drveta što više.Otkrivam mnogima toplu vodu,morao sam reći!!



Nerado te ispravljam ali ja priznam samo lozu!
Kada je god moguce
 

I to je jedino što priznajem, ali treba uzeti u obzir koliko se roštilj koristi.

Ako je to par puta na godinu i više ritualnog karaktera, za to se i loza nađe.

Ponašamo se kao djeca u osvijetljenoj sobi, koja zatvore oči i kažu da se boje mraka.
Na vrh
White Face View Drop Down
Hiper aktivan
Hiper aktivan
Avatar

Pridružen:
15.studeni.2006
Status: Offline
Postova: 3684
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj White Face Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 14:40
Originalno postano od strane člana: maltus maltus napisao:


A jesi isprobao, bio u mogucnosti, kamenu plocu?
 

Nisam, jer nisam našao rebrastu kamenu ploču, makar gus je daleko najzahvalniji u održavanju i ima bolji prijenos topline. Vrlo bitno je oticanje masti na ploči, jer ono što nama daje okus roštilja su oni jače zapečeni dijelovi mesa.

Ponašamo se kao djeca u osvijetljenoj sobi, koja zatvore oči i kažu da se boje mraka.
Na vrh
zook View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar
mrzitelj malih skakutavaca

Pridružen:
27.studeni.2005
Status: Offline
Postova: 2384
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj zook Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 14:42
WF, ajde nabaci neku sliku te tvoje gusne ploče, čisto da si predočim kak to izgleda.
đez je limunada


Na vrh
Khadgar2007 View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
20.prosinac.2007
Status: Offline
Postova: 3328
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Khadgar2007 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 15:07
Whiteface, ja nisam vidio neke probleme oko kamene ploče koja nema rebra, meso je za polizat prste i nema viška masti na ploči niti mesu. može se malo ploča lagano zakositi tako da mast curi prema dolje.

Ja kod kuće imam meni sasvim solidan roštilj(ravna ploha),napravljen od grijače ploče od jedno 3kW koja je služila u hotelima za kuhanje,kao ča mi imamo na peći ringove na struju. Stoji mi na balkonu pa kako su pločice na balkona nagnute tako je i roštilj nagnut i mast se cijedi sa ploče.
Psihodelični sin cvijeća
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1234 132>
  Podijeli temu   

Skoči na drugi Forum Forumske ovlasti View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,207 sekundi.


Audiofil.net @ 2017   l   Hosted by PLUS


ZADNJIH 20 POSTOVA
Forum: Audio komponente
Servis zvučnika - zamjena ov...
Forum: Uradi sam
Pot na shunt način
Forum: Audio komponente
Technics SL3110 ili ne
Forum: Audio komponente
Nadogradnja Rega RP3
Forum: Prostorna akustika
DSP korekcije akustike
Forum: Audio komponente
Održavanje kondicije audio s...
Forum: Računala i audio
Preporuka in ear slušalice d...
Forum: Audio komponente
Neobavezne slušalice ;)
Forum: Uradi sam
Strujni kabel
Forum: Prostorna akustika
DSP subwooferi
Forum: Audio komponente
Amp za KEF LS50
Forum: Audio komponente
Oppo Digital gasi proizvodnj...
Forum: Audio komponente
Bookshelf zvucnici - Edifier...
Forum: Audiofil web
Apparatus referendum
Forum: Uradi sam
Hladila u samogradnji
GLAZBENI FORUMI
Forum: CD i ostali mediji
Što slušate?
Forum: Vinyl
Koje LP-e slušate?
Forum: Vinyl
HD vinyl, WTF?
Forum: Vinyl
Pro-Ject RPM 1 Genie
Forum: CD i ostali mediji
BLUES preporuka
Forum: CD i ostali mediji
Electronica ...
Forum: CD i ostali mediji
JAZZ KLUB
Forum: CD i ostali mediji
Nostalgija
Forum: Live
Najave koncerata i fest...
Forum: CD i ostali mediji
KLASIKA
NEVEZANO UZ HI-FI
Forum: Ostalo
Night Club
Forum: Ostalo
Obiteljski auto
Forum: Ostalo
Vic!!!
Forum: Ostalo
Font type
Forum: Ostalo
TIDAL
Forum: Ostalo
Jadni mi sa ovom Hrvatskom p...
Forum: Ostalo
FILM POINT
NOVI ČLANOVI
bravo1
Nonick
tderek
Miomir57
firemanYU
zbregar
Peter