Help Help  Pretraži forum   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Rešetka za roštilj

 Odgovori Odgovori Stranica  <12345 136>
Korisnik
  Tema Pretraži Pretraži u temi  Opcije teme Opcije teme
goddard234 View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Pridružen:
22.rujan.2009
Status: Offline
Postova: 112
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj goddard234 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 15:16
I ja preporučam kamenu, u mom slučaju mramornu, ploču. Ložim isključivo drvima, ne treba ti žar nego plamen. Izgleda kao mali stolić sa pločom na metalnim nogicama, i stavili smo ga u klasičan vrtni roštilj.

Kamen se zagrije (postigne optimalnu temperarutu), namasti se  - komad špeka je idealan, i onda slažem sve što poželim - male komade, velike komade, piletinu, roštiljke, povrće, gljive........možeš zaljevati raznim "močama" ako hoćeš još saftnije.

Uglavnom, od svega što smo probali ovo je najbolje, ne osjeća se ni dim ni pepeo, i možeš bacit gore skoro sve što poželiš. Sa ribom baš nije idealno, istina, pa ipak koristimo rešetku (samo maknem mramorni "stolić"), osim vjerojatno za tunjevinu i slično (što više liči mesu) ali to još nisam probao.

Glas za ploču, dakle.....



Na vrh
White Face View Drop Down
Hiper aktivan
Hiper aktivan
Avatar

Pridružen:
15.studeni.2006
Status: Offline
Postova: 3684
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj White Face Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 15:32
Originalno postano od strane člana: zook zook napisao:

WF, ajde nabaci neku sliku te tvoje gusne ploče, čisto da si predočim kak to izgleda.
 
Ništa posebno, bitna je zavjetrina i odvod dima.
 
 
 
 
 
Audiofiska grupa zadužena za „kušni“ test zadovoljno je mahala repom.
Ponašamo se kao djeca u osvijetljenoj sobi, koja zatvore oči i kažu da se boje mraka.
Na vrh
White Face View Drop Down
Hiper aktivan
Hiper aktivan
Avatar

Pridružen:
15.studeni.2006
Status: Offline
Postova: 3684
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj White Face Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 15:43
Originalno postano od strane člana: Khadgar2007 Khadgar2007 napisao:

Whiteface, ja nisam vidio neke probleme oko kamene ploče koja nema rebra, meso je za polizat prste i nema viška masti na ploči niti mesu. može se malo ploča lagano zakositi tako da mast curi prema dolje.
 

Nije nužno, ali je poželjno.

Ponašamo se kao djeca u osvijetljenoj sobi, koja zatvore oči i kažu da se boje mraka.
Na vrh
zook View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar
mrzitelj malih skakutavaca

Pridružen:
27.studeni.2005
Status: Offline
Postova: 2591
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj zook Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 15:46
WF: Ako sam te dobro skužio, ložiš plinom (veliki okrugli plamenik).
Ili?
đez je limunada


Na vrh
White Face View Drop Down
Hiper aktivan
Hiper aktivan
Avatar

Pridružen:
15.studeni.2006
Status: Offline
Postova: 3684
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj White Face Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 15:49

Točno, ispod toga je spremište u kojoj stoji butan boca obzirom da smo u vrtu.

Ponašamo se kao djeca u osvijetljenoj sobi, koja zatvore oči i kažu da se boje mraka.
Na vrh
Apparatus View Drop Down
Best of the Best
Best of the Best
Avatar
Krelle

Pridružen:
22.listopad.2005
Lokacija: Bjelovar
Status: Offline
Postova: 23120
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Apparatus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 16:05
Možete se vi slikat s plinom, gusom, drvima i mermerom. Roštilj mora imati aromu ugljena. Zato se ja dimim, kašljem, psujem, čistim... Jedino je to prava stvar.

Editirao Apparatus - 18.travanj.2012 u 16:39
Na vrh
amigo View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
28.siječanj.2004
Status: Offline
Postova: 5268
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj amigo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 16:15
Originalno postano od strane člana: Apparatus Apparatus napisao:

<FONT size=2 face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif">Možete se vi slikat s plinom, gusom, drvima i mermerom. Roštilj mora imati aromu ugljena. Zato se ja dimim, kašljem, psujem, čistim... Jadino je to prava stvar.
Kad probaš meso pečeno na mramoru, zaboravit ćeš na rešetku. Uostalom, malčice dima, koliko treba, uvijek prođe oko ploče. A meso, koje se ne peče naglo, nego polako, topi se u ustima.
    Moj HiFi
Na vrh
White Face View Drop Down
Hiper aktivan
Hiper aktivan
Avatar

Pridružen:
15.studeni.2006
Status: Offline
Postova: 3684
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj White Face Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 16:25
Originalno postano od strane člana: Apparatus Apparatus napisao:

Možete se vi slikat s plinom, gusom, drvima i mermerom. Roštilj mora imati aromu ugljena. Zato se ja dimim, kašljem, psujem, čistim... Jadino je to prava stvar.
 

„Aroma ugljena“ ne dolazi iz samog ugljena, već iz zapečenih dijelova mesa.

Ponašamo se kao djeca u osvijetljenoj sobi, koja zatvore oči i kažu da se boje mraka.
Na vrh
Apparatus View Drop Down
Best of the Best
Best of the Best
Avatar
Krelle

Pridružen:
22.listopad.2005
Lokacija: Bjelovar
Status: Offline
Postova: 23120
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Apparatus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 16:36
Originalno postano od strane člana: amigo amigo napisao:

Kad probaš meso pečeno na mramoru, zaboravit ćeš na rešetku. Uostalom, malčice dima, koliko treba, uvijek prođe oko ploče. A meso, koje se ne peče naglo, nego polako, topi se u ustima.
Naravno, fino, mekano, nije ga imalo što dehidrirati, nije prepečeno, sve pet. Osim ključne arome. Ni na ugljenu se ne peče dok kuri da možeš kovati konjske potkove nego kad popusti. Stvar je tajminga.
Na vrh
Apparatus View Drop Down
Best of the Best
Best of the Best
Avatar
Krelle

Pridružen:
22.listopad.2005
Lokacija: Bjelovar
Status: Offline
Postova: 23120
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Apparatus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 16:38
Originalno postano od strane člana: White Face White Face napisao:

 

„Aroma ugljena“ ne dolazi iz samog ugljena, već iz zapečenih dijelova mesa.

Majde? Pečeš plinom na gusu. Otkud aroma ćumura? Jedino ako ima kakav sprej sa šnjofom vuglena.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12345 136>
  Podijeli temu   

Skoči na drugi Forum Forumske ovlasti View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.


Audiofil.net @ 2017   l   Hosted by PLUS


ZADNJIH 20 POSTOVA
Forum: Računala i audio
DSD
Forum: Uradi sam
Zvučnički stalak, zaozbiljno
Forum: Audio komponente
preamp
Forum: Audio komponente
Dobre SH prilike
Forum: Audio komponente
Pojacalo za Sonus Faber Crem...
Forum: Predstavite se
Dobar dan
Forum: Dodatni pribor
Isolation gel pads
Forum: Audio komponente
Spotify
Forum: Audio komponente
Pioneer M90
Forum: Audio komponente
RME ADI-2 DAC
Forum: Audio komponente
Proac Response D18
Forum: Audio komponente
Pojačalo za Concerto Home
Forum: Uradi sam
Upgrade CD playera
Forum: Audio komponente
Mala pomoć oko CD playera
Forum: Računala i audio
Računala
GLAZBENI FORUMI
Forum: Live
Najave koncerata i fest...
Forum: CD i ostali mediji
Nostalgija
Forum: CD i ostali mediji
Što slušate?
Forum: CD i ostali mediji
Nova muzička izdanja
Forum: CD i ostali mediji
JAZZ KLUB
Forum: CD i ostali mediji
Tool Fear Inocolum
Forum: Vinyl
budget gramofon
Forum: CD i ostali mediji
Grijesi bolje prošlosti
Forum: CD i ostali mediji
Rasprodaja cd-a
Forum: CD i ostali mediji
Electronica ...
NEVEZANO UZ HI-FI
Forum: Ostalo
Night Club
Forum: Ostalo
RIP
Forum: Ostalo
DH Gate.com
Forum: Ostalo
Dobri linkovi
Forum: Ostalo
Vic!!!
Forum: Ostalo
objektivizam vs subjektiviza...
Forum: Ostalo
Headphone Price
NOVI ČLANOVI
Gogo_kt
Aurora
emaus78
Fule
p0shast
syd
Arter