Help Help  Pretraži forum   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Rešetka za roštilj

 Odgovori Odgovori Stranica  <12345 132>
Korisnik
  Tema Pretraži Pretraži u temi  Opcije teme Opcije teme
goddard234 View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Pridružen:
22.rujan.2009
Status: Offline
Postova: 110
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj goddard234 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 15:16
I ja preporučam kamenu, u mom slučaju mramornu, ploču. Ložim isključivo drvima, ne treba ti žar nego plamen. Izgleda kao mali stolić sa pločom na metalnim nogicama, i stavili smo ga u klasičan vrtni roštilj.

Kamen se zagrije (postigne optimalnu temperarutu), namasti se  - komad špeka je idealan, i onda slažem sve što poželim - male komade, velike komade, piletinu, roštiljke, povrće, gljive........možeš zaljevati raznim "močama" ako hoćeš još saftnije.

Uglavnom, od svega što smo probali ovo je najbolje, ne osjeća se ni dim ni pepeo, i možeš bacit gore skoro sve što poželiš. Sa ribom baš nije idealno, istina, pa ipak koristimo rešetku (samo maknem mramorni "stolić"), osim vjerojatno za tunjevinu i slično (što više liči mesu) ali to još nisam probao.

Glas za ploču, dakle.....



Na vrh
White Face View Drop Down
Hiper aktivan
Hiper aktivan
Avatar

Pridružen:
15.studeni.2006
Status: Offline
Postova: 3684
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj White Face Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 15:32
Originalno postano od strane člana: zook zook napisao:

WF, ajde nabaci neku sliku te tvoje gusne ploče, čisto da si predočim kak to izgleda.
 
Ništa posebno, bitna je zavjetrina i odvod dima.
 
 
 
 
 
Audiofiska grupa zadužena za „kušni“ test zadovoljno je mahala repom.
Ponašamo se kao djeca u osvijetljenoj sobi, koja zatvore oči i kažu da se boje mraka.
Na vrh
White Face View Drop Down
Hiper aktivan
Hiper aktivan
Avatar

Pridružen:
15.studeni.2006
Status: Offline
Postova: 3684
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj White Face Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 15:43
Originalno postano od strane člana: Khadgar2007 Khadgar2007 napisao:

Whiteface, ja nisam vidio neke probleme oko kamene ploče koja nema rebra, meso je za polizat prste i nema viška masti na ploči niti mesu. može se malo ploča lagano zakositi tako da mast curi prema dolje.
 

Nije nužno, ali je poželjno.

Ponašamo se kao djeca u osvijetljenoj sobi, koja zatvore oči i kažu da se boje mraka.
Na vrh
zook View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar
mrzitelj malih skakutavaca

Pridružen:
27.studeni.2005
Status: Offline
Postova: 2384
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj zook Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 15:46
WF: Ako sam te dobro skužio, ložiš plinom (veliki okrugli plamenik).
Ili?
đez je limunada


Na vrh
White Face View Drop Down
Hiper aktivan
Hiper aktivan
Avatar

Pridružen:
15.studeni.2006
Status: Offline
Postova: 3684
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj White Face Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 15:49

Točno, ispod toga je spremište u kojoj stoji butan boca obzirom da smo u vrtu.

Ponašamo se kao djeca u osvijetljenoj sobi, koja zatvore oči i kažu da se boje mraka.
Na vrh
Apparatus View Drop Down
Best of the Best
Best of the Best
Avatar
Krelle

Pridružen:
22.listopad.2005
Lokacija: Rvacka
Status: Offline
Postova: 21254
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Apparatus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 16:05
Možete se vi slikat s plinom, gusom, drvima i mermerom. Roštilj mora imati aromu ugljena. Zato se ja dimim, kašljem, psujem, čistim... Jedino je to prava stvar.

Editirao Apparatus - 18.travanj.2012 u 16:39
Na vrh
amigo View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
28.siječanj.2004
Status: Offline
Postova: 4974
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj amigo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 16:15
Originalno postano od strane člana: Apparatus Apparatus napisao:

<FONT size=2 face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif">Možete se vi slikat s plinom, gusom, drvima i mermerom. Roštilj mora imati aromu ugljena. Zato se ja dimim, kašljem, psujem, čistim... Jadino je to prava stvar.
Kad probaš meso pečeno na mramoru, zaboravit ćeš na rešetku. Uostalom, malčice dima, koliko treba, uvijek prođe oko ploče. A meso, koje se ne peče naglo, nego polako, topi se u ustima.
    Moj HiFi
Na vrh
White Face View Drop Down
Hiper aktivan
Hiper aktivan
Avatar

Pridružen:
15.studeni.2006
Status: Offline
Postova: 3684
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj White Face Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 16:25
Originalno postano od strane člana: Apparatus Apparatus napisao:

Možete se vi slikat s plinom, gusom, drvima i mermerom. Roštilj mora imati aromu ugljena. Zato se ja dimim, kašljem, psujem, čistim... Jadino je to prava stvar.
 

„Aroma ugljena“ ne dolazi iz samog ugljena, već iz zapečenih dijelova mesa.

Ponašamo se kao djeca u osvijetljenoj sobi, koja zatvore oči i kažu da se boje mraka.
Na vrh
Apparatus View Drop Down
Best of the Best
Best of the Best
Avatar
Krelle

Pridružen:
22.listopad.2005
Lokacija: Rvacka
Status: Offline
Postova: 21254
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Apparatus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 16:36
Originalno postano od strane člana: amigo amigo napisao:

Kad probaš meso pečeno na mramoru, zaboravit ćeš na rešetku. Uostalom, malčice dima, koliko treba, uvijek prođe oko ploče. A meso, koje se ne peče naglo, nego polako, topi se u ustima.
Naravno, fino, mekano, nije ga imalo što dehidrirati, nije prepečeno, sve pet. Osim ključne arome. Ni na ugljenu se ne peče dok kuri da možeš kovati konjske potkove nego kad popusti. Stvar je tajminga.
Na vrh
Apparatus View Drop Down
Best of the Best
Best of the Best
Avatar
Krelle

Pridružen:
22.listopad.2005
Lokacija: Rvacka
Status: Offline
Postova: 21254
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Apparatus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 16:38
Originalno postano od strane člana: White Face White Face napisao:

 

„Aroma ugljena“ ne dolazi iz samog ugljena, već iz zapečenih dijelova mesa.

Majde? Pečeš plinom na gusu. Otkud aroma ćumura? Jedino ako ima kakav sprej sa šnjofom vuglena.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12345 132>
  Podijeli temu   

Skoči na drugi Forum Forumske ovlasti View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,187 sekundi.


Audiofil.net @ 2017   l   Hosted by PLUS


ZADNJIH 20 POSTOVA
Forum: Audio komponente
Servis zvučnika - zamjena ov...
Forum: Uradi sam
Pot na shunt način
Forum: Audio komponente
Technics SL3110 ili ne
Forum: Audio komponente
Nadogradnja Rega RP3
Forum: Prostorna akustika
DSP korekcije akustike
Forum: Audio komponente
Održavanje kondicije audio s...
Forum: Računala i audio
Preporuka in ear slušalice d...
Forum: Audio komponente
Neobavezne slušalice ;)
Forum: Uradi sam
Strujni kabel
Forum: Prostorna akustika
DSP subwooferi
Forum: Audio komponente
Amp za KEF LS50
Forum: Audio komponente
Oppo Digital gasi proizvodnj...
Forum: Audio komponente
Bookshelf zvucnici - Edifier...
Forum: Audiofil web
Apparatus referendum
Forum: Uradi sam
Hladila u samogradnji
GLAZBENI FORUMI
Forum: CD i ostali mediji
Što slušate?
Forum: Vinyl
Koje LP-e slušate?
Forum: Vinyl
HD vinyl, WTF?
Forum: Vinyl
Pro-Ject RPM 1 Genie
Forum: CD i ostali mediji
BLUES preporuka
Forum: CD i ostali mediji
Electronica ...
Forum: CD i ostali mediji
JAZZ KLUB
Forum: CD i ostali mediji
Nostalgija
Forum: Live
Najave koncerata i fest...
Forum: CD i ostali mediji
KLASIKA
NEVEZANO UZ HI-FI
Forum: Ostalo
Night Club
Forum: Ostalo
Obiteljski auto
Forum: Ostalo
Vic!!!
Forum: Ostalo
Font type
Forum: Ostalo
TIDAL
Forum: Ostalo
Jadni mi sa ovom Hrvatskom p...
Forum: Ostalo
FILM POINT
NOVI ČLANOVI
bravo1
Nonick
tderek
Miomir57
firemanYU
zbregar
Peter