Help Help  Pretraži forum   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Rešetka za roštilj

 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 136>
Korisnik
  Tema Pretraži Pretraži u temi  Opcije teme Opcije teme
Phil View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Pridružen:
17.siječanj.2007
Status: Offline
Postova: 241
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Phil Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 18:25
Što se tiče roštilja, iz sad več nemalog iskustva roštiljanja na svemu i svačemu, u potpunosti se slažem s Apparatusom. Roštiljao i na plehu, mramoru, kamenu, gusu, inoxu etc.
Nema do fine rešetke i ugljena!
Rešetka mora biti lagano u V,da mašchoba može oticat i da ne pada na žar, ovo sa slike na početku je pretjerano, i to je vrlo teško čistit.
Što se ugljena tiće, treba nači dobar. U zadnjih 2-3 god sve ga manje ima dobrog. Primjetio sam da ga i pakiraju u plastične vrečice što treba posebno izbjegavat! To ne valja ama baš ništa.

Ja pečem i na gusu i na rešetki, i razlike ima... Kad moram nešt na brzinu pripremit, onda ajmo gus ploča + plamenik... Kad imam vremena za gušt i slast onda obavezno ugljen + rešetka =
@zook
U zadnje vrijeme je dosta popolaran inox za ograde i sl. Ima svugdje takvih majstora, mozda i kod tebe. Ja sam malo daleko, al kod mene ima takvih majsotra bar 3 u krugu 10km što to mogu napraviti bez problema.

Na vrh
LOUIS PRIMA View Drop Down
Hiper aktivan
Hiper aktivan
Avatar

Pridružen:
16.veljača.2007
Status: Offline
Postova: 2040
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj LOUIS PRIMA Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 18:33
Originalno postano od strane člana: Apparatus Apparatus napisao:

Možete se vi slikat s plinom, gusom, drvima i mermerom. Roštilj mora imati aromu ugljena. Zato se ja dimim, kašljem, psujem, čistim... Jedino je to prava stvar.


Slažem se
Najukusnije i najjednostavnije

I čudim se svim ovim alternativcima,nije to loše i neukusno ,ali jednostavno nema taj okus.
Moj deda je pekao najbolji roštilj na običnom plehnatom od cigića
Music Is My Religion
Na vrh
zook View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar
mrzitelj malih skakutavaca

Pridružen:
27.studeni.2005
Status: Offline
Postova: 2575
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj zook Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 19:01
Originalno postano od strane člana: Phil Phil napisao:


Rešetka mora biti lagano u V,da mašchoba može oticat i da ne pada na žar, ovo sa slike na početku je pretjerano, i to je vrlo teško čistit.


Znači ova rešetka bi zadovoljavala sve uvjete?
Izgleda mi kao plitki U profili.




Editirao zook - 18.travanj.2012 u 19:05
đez je limunada


Na vrh
tom hagen View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
13.ožujak.2009
Status: Offline
Postova: 1029
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj tom hagen Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 19:07
Appy je u pravu 100%....evo mog gušta...


Editirao tom hagen - 18.travanj.2012 u 19:08
      Smells like....victory.

http://www.youtube.com/watch?v=vRp7tYWnJJs

                     
Na vrh
olif View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
30.siječanj.2008
Status: Offline
Postova: 4999
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj olif Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 19:38
Tom, izgorit će ti drveno podnožje roštilja...
Jel ima tamo desno (u izbi) i nešto "za hlađenje"...
...umreš na vručini inaće...


Editirao olif - 18.travanj.2012 u 19:43
Na vrh
Pamook View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Pridružen:
02.lipanj.2009
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Postova: 225
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Pamook Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 19:42
Originalno postano od strane člana: Dapo Dapo napisao:


Koje debljine mora biti mramorna ploča?


ja sam probao sa plinskim (onim "reket") plamenikom ispod mramorne plojke od 5cm debljine, grijalo se pola sata i nije ugrijalo (htio sam paprike za ajvar ispeci na tome, za probu)... onda sam se ostavio kamena i vratio zeljezu

nikako ga nisam uspijevao zagrijat da pocne peci
Na vrh
Khadgar2007 View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
20.prosinac.2007
Status: Offline
Postova: 3346
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Khadgar2007 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 19:52
Pamook, evo sada kada vidim Tomovu vatricu koju on kuri takva je negdje i kod rodbine na moru i mramorna ploča od tih cirka 5cm se ugrije samo tako, a drži još bolje. 
Psihodelični sin cvijeća
Na vrh
olif View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
30.siječanj.2008
Status: Offline
Postova: 4999
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj olif Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 19:54
To je valjda bio neki "reket" upaljač, a ne plamenik...
....a i plin ni bil origigi ruski...
Ja probao peći (kod kolege), na mramoru, ali mi nekao bolje ide gusnata rešetka roštilja (špekom namazana). A tu i malo bolje dimi i hajca, pa mi bolje ide i "osvježavanje"...
Na vrh
tom hagen View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
13.ožujak.2009
Status: Offline
Postova: 1029
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj tom hagen Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 20:07
Originalno postano od strane člana: olif olif napisao:

Tom, izgorit će ti drveno podnožje roštilja...
Jel ima tamo desno (u izbi) i nešto "za hlađenje"...
...umreš na vručini inaće...
....Bože moj...
      Smells like....victory.

http://www.youtube.com/watch?v=vRp7tYWnJJs

                     
Na vrh
Khadgar2007 View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
20.prosinac.2007
Status: Offline
Postova: 3346
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Khadgar2007 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.travanj.2012 u 20:12
Jel može jedno offtopic pitanje ili je topic, nije bitno,uglavnom bitno je za nas ćepo/pljeskavica-ljupce. Kada se opskrbite sa dovoljnom količinom mesine i kupite cijelodnevnu proizvodnju somuna u lokalnoj pekari,istupite nož dok sve to ne prerežete na pola ča dalje, sa čime ga natopite prije pečenja na roštilju?
Psihodelični sin cvijeća
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 34567 136>
  Podijeli temu   

Skoči na drugi Forum Forumske ovlasti View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,199 sekundi.


Audiofil.net @ 2017   l   Hosted by PLUS


ZADNJIH 20 POSTOVA
Forum: Računala i audio
Daphile
Forum: Audio komponente
Modernizacija klasičnog ster...
Forum: Audiofil web
Što bi s forumom?
Forum: Audio komponente
Dobre SH prilike
Forum: Audio komponente
Oscilacija brzine CD playera
Forum: Uradi sam
Što radim ovih dana
Forum: Audio komponente
Problem sa predpojačalom
Forum: Audio komponente
Pioneer N50 Ak - Android apl...
Forum: Retro audio
Kazetofoni
Forum: Audio komponente
Marantz Cd 6006 - Cd Player
Forum: Audio komponente
Cyrus Mission 3
Forum: Audio komponente
Odabir entry level HI FI sus...
Forum: Predstavite se
Pozdrav
Forum: Uradi sam
Kalibrirani mikrofon?
Forum: Uradi sam
DIJELOVI: TREBA MI...
GLAZBENI FORUMI
Forum: Live
Najave koncerata i fest...
Forum: CD i ostali mediji
Što slušate?
Forum: Vinyl
budget gramofon
Forum: CD i ostali mediji
Grijesi bolje prošlosti
Forum: CD i ostali mediji
JAZZ KLUB
Forum: CD i ostali mediji
Rasprodaja cd-a
Forum: CD i ostali mediji
Electronica ...
Forum: Vinyl
Čišćenje ploča
Forum: CD i ostali mediji
70's- dokumentarac, kom...
Forum: Vinyl
Koje LP-e slušate?
NEVEZANO UZ HI-FI
Forum: Ostalo
Night Club
Forum: Ostalo
Vic!!!
Forum: Ostalo
objektivizam vs subjektiviza...
Forum: Ostalo
RIP
Forum: Ostalo
Dobri linkovi
Forum: Ostalo
Headphone Price
Forum: Ostalo
VAŠ HIFI
NOVI ČLANOVI
syd
Arter
Snow_Jon_Snow
Analogist
Woland
Simi
kzanko91