Help Help  Pretraži forum   Registracija Registracija  Prijava Prijava

kabel za uzemljenje

 Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
  Tema Pretraži Pretraži u temi  Opcije teme Opcije teme
Grgurinsky View Drop Down
Newbie
Newbie


Pridružen:
21.ožujak.2013
Status: Offline
Postova: 18
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Grgurinsky Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: kabel za uzemljenje
    Objavljeno: 21.travanj.2013 u 11:26
Pozdrav,

posjedujem Pro-Ject Debut III, no fali mi kabel za uzemljenje s pojačalom. Može li mi netko reći gdje mogu nabaviti taj kabel?

Hvala.
Na vrh
Apparatus View Drop Down
Best of the Best
Best of the Best
Avatar
Krelle

Pridružen:
22.listopad.2005
Lokacija: Rvacka
Status: Offline
Postova: 21653
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Apparatus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.travanj.2013 u 11:52
U garaži, podrumu, na tavanu, kod susjeda... Bilo kakva izolirana bakrena žica dovoljne duljine i promjera vodiča da se može zagurati u rupicu utičnice (buksna) i zašarafiti. Ako na uređajima nemaš utičnice uzemljenja na šaraf već samo na uticanje, onda kupi dva "banana" utikača i zašaraufaj ih na žicu.
dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura
Na vrh
Grgurinsky View Drop Down
Newbie
Newbie


Pridružen:
21.ožujak.2013
Status: Offline
Postova: 18
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Grgurinsky Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.travanj.2013 u 20:55
Hmm... probao i ništa.

Ali, spojio sam gramofon na aux 1 ulaz i jako dobro radi. Bez ikakvih smetnji i čak je zvuk super, unatoč lošim kablovima. Međutim, zanima me zašto imam ogromno brujanje kada spajam preko phono kanala. Moja pretpostavka je da kanal ne funkcionira.
Na vrh
Apparatus View Drop Down
Best of the Best
Best of the Best
Avatar
Krelle

Pridružen:
22.listopad.2005
Lokacija: Rvacka
Status: Offline
Postova: 21653
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Apparatus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.travanj.2013 u 21:26
Zar taj gramofon ima ugrađen phono stage? Ako ti preko aux-a zvuči kako treba, onda ga niti ne smiješ spajati na phono ulaz pojačala jer je pretpojačanje i ekvalizaciju već obavio ugrađeni phono, u samom gramofonu.
dCS Puccini MkII & U-Clock, AQ Sky, Krell FPB300cx, AQ Sterling 2, Sonus faber Amati Futura
Na vrh
adrian View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
04.siječanj.2004
Status: Offline
Postova: 2291
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj adrian Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.travanj.2013 u 09:20
Ovo kao da se Aqua zeza za 1.April.
“Sa znanjem raste i sumnja.” Goethe
Na vrh
Vedran View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
10.studeni.2003
Status: Offline
Postova: 1588
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Vedran Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.travanj.2013 u 10:09
Originalno postano od strane člana: Apparatus Apparatus napisao:

Zar taj gramofon ima ugrađen phono stage? Ako ti preko aux-a zvuči kako treba, onda ga niti ne smiješ spajati na phono ulaz pojačala jer je pretpojačanje i ekvalizaciju već obavio ugrađeni phono, u samom gramofonu.

    
Ne bi trebao imati. Po specifikacijama zahtjeva mm input.
Na vrh
Zoll View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Pridružen:
23.veljača.2007
Status: Offline
Postova: 229
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Zoll Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.travanj.2013 u 10:57
RTFM



Fitted cartridgeOrtofon OM 5E
Nominal speeds33 / 45 / 78 r.p.m. (78 optional)
Internal phono pre-amplifieryes

Na vrh
Vedran View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
10.studeni.2003
Status: Offline
Postova: 1588
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Vedran Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.travanj.2013 u 12:20
Originalno postano od strane člana: Zoll Zoll napisao:

RTFM<table><t><tr><td></td><td></td></tr><tr><td>Fitted cartridge</td><td>Ortofon OM 5E
</td></tr><tr><td>Nominal speeds</td><td>33 / 45 / 78 r.p.m. (78 optional)
</td></tr><tr><td>Internal phono pre-amplifier</td><td>yes
</td></tr></t></table>


    
Ups moja pogreška. Zoll, hvala na ispravci.
Na vrh
goddard234 View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Pridružen:
22.rujan.2009
Status: Offline
Postova: 112
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj goddard234 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.listopad.2017 u 13:28
Pitanje:

Ovaj isti gramofon - Debut III - samo sa ugrađenim phono-stageom i A/D konverterom. Pojačalo nema nikakav istaknuti vijak za ground, ali ima vrlo prikladan RS232 ulaz sa dvije standardne matice.

Bi li mogao ground žicu prišarafiti na jedan od ta dva? 
Imaju zapravo dva uobičajena šarafića koji drže čini mi se Power tipku i IEC utičnicu, al mi se ovo prvo čini bolje?

Evo backplate






Na vrh
Edison View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar
PeaceMaker

Pridružen:
24.travanj.2006
Status: Offline
Postova: 7945
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Edison Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.listopad.2017 u 08:43
Originalno postano od strane člana: goddard234 goddard234 napisao:

Pitanje:

Ovaj isti gramofon - Debut III - samo sa ugrađenim phono-stageom i A/D konverterom. Pojačalo nema nikakav istaknuti vijak za ground, ali ima vrlo prikladan RS232 ulaz sa dvije standardne matice.

Bi li mogao ground žicu prišarafiti na jedan od ta dva? 
Imaju zapravo dva uobičajena šarafića koji drže čini mi se Power tipku i IEC utičnicu, al mi se ovo prvo čini bolje?


Tvoj gramofon ima ugradjeni phono stupanj (korekciono pretpojacalo). Ne treba spajati nikakvu zicu (masu) prema pojacalu. Masa se prenosi preko interkonekta iz phono stupnja u pojacalo. Zica za masu se koristi na gramofonima koji imaju samo zvucnicu i sluzi da se uzemlji rucka.

Nikad ne koristiti vijke koji sluze za spajanje kucista pojacala ili konektora na kuciste pojacala za spajanje nekakvih masa. Vijak za masu je poseban i nalazi se na uredjajima kojima je potreban. Ako ga nema, vrlo je vjerojatno da takvom uredjaju to i ne treba.
  
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Podijeli temu   

Skoči na drugi Forum Forumske ovlasti View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,223 sekundi.


Audiofil.net @ 2017   l   Hosted by PLUS


ZADNJIH 20 POSTOVA
Forum: Uradi sam
Molim za pomoc
Forum: Komponente
Jeftini Receiver
Forum: Komponente
Tv 2018
Forum: Audio komponente
Zvučnici 5 - 7 tk
Forum: Računala i audio
Daphile
Forum: Audio komponente
Hi-Res CD
Forum: High-End
HiFi Tuning osigurači
Forum: Audio komponente
Minidsp
Forum: Audio komponente
Studijski monitori
Forum: Audio komponente
Jeftini DAC-ovi - kineski...
Forum: Uradi sam
DIY Zvučnički kabeli
Forum: Audio komponente
Popravak zvučnika
Forum: Audio komponente
EXCITERs
Forum: Audio komponente
DIGITALNI kazic
Forum: Audio komponente
Kombiniranje AV sa stereo su...
GLAZBENI FORUMI
Forum: Live
Najave koncerata i fest...
Forum: CD i ostali mediji
JAZZ KLUB
Forum: CD i ostali mediji
Što slušate?
Forum: Vinyl
Koje LP-e slušate?
Forum: CD i ostali mediji
BLUES preporuka
Forum: Vinyl
Kuzma
Forum: Vinyl
HD vinyl, WTF?
Forum: CD i ostali mediji
Electronica ...
Forum: Vinyl
Pumpanje vinyla
Forum: Vinyl
Pro-Ject RPM 1 Genie
NEVEZANO UZ HI-FI
Forum: Ostalo
Night Club
Forum: Ostalo
RIP
Forum: Ostalo
Popravak LED plafonjera
Forum: Ostalo
Ruski front 2018.
Forum: Ostalo
Rešetka za roštilj
Forum: Ostalo
Vic!!!
Forum: Ostalo
Dobri linkovi
NOVI ČLANOVI
Mariok
matt75
vanjaj
noobservator
marko1303
bravo1
Nonick