Help Help  Pretraži forum   Registracija Registracija  Prijava Prijava

DCS Vivaldi - Robertoshop

 Odgovori Odgovori Stranica  123 7>
Korisnik
  Tema Pretraži Pretraži u temi  Opcije teme Opcije teme
Solo View Drop Down
Hiper aktivan
Hiper aktivan
Avatar

Pridružen:
03.ožujak.2013
Status: Offline
Postova: 228
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Solo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: DCS Vivaldi - Robertoshop
    Objavljeno: 02.veljača.2015 u 19:46Dcs Vivaldi u Robertoshopu...

Nije bilo Dingača, niti Žutog Muškata ali je sve ostalo bilo odlično.
S obzirom da će na Tooloud blogu Nebojša sve detaljnije fotodokumentirati i donijeti detalje iz razgovora s izuzetno simpatičnim i pristupačnim gospodinom Raveenom Bawom iz Dcs-a samo ću se kratko osvrnuti na ukupnu prezentaciju.
S obzirom da se najavio Spectral u sustavu koji me je blago rečeno već niz puta razočarao i ostavio ravnodušnim, nekako sam se pripremio da i ovaj put neće biti drugačije. Na zadnjem druženju kod Bože ako me sjećanje ne vara bila je razlika samo u izvoru kojeg je tada osobno setapirao Franc Kuzma. I usprkos što smo ga poslušali i ujutro i opet popodne tada smo svi nekako ostali blago razočarani.
Ovaj put je ipak to bilo puno drugačije. Da me se krivo ne shvati: Magico Q5, Kuzma s four point ručkom i ta Spectral pre-izlaz kombinacija - setup kao s NBA all-star game, tako da su i očekivanja uvijek u skladu s time. Već se koliko puta pokazalo da se oko neke takve vrhunske stvari debelo treba posložiti da ih se dobije da te zveknu da zaboraviš na sve ostalo do kraja života. Ovo je bilo s takvim potencijalom.
Kao što sam i napisao kad smo se vraćali, svi smo bili zadovoljni. Prezentacija, gospodin iz Dcs-a sve je bilo izuzetno spontano a i Božo se uklopio pa je simpatičnog britanca (indijca) malo ispreskakao sa šalama. Zvuk je bio da napokon ja dočekam od Spectrala da to radi kakva mu je i reputacija. Uh, jesam ga se uhvatio, neću više. Magico Q5 je opaka kutija. Detaljna, rezolutna možda malo hladna na trenutke a i pitanje je uvijek ostatka setupa pa bi se na tome zaustavio.
Namjerno sam preskočio zvijezdu prezentacije Dcs Vivaldi da Nebojši ne ukradem koju zanimljivost s prezentacije, pa ću samo reći: impresivno i skupo.
Kako je samo zvučao Youtube MP3 s Iphona!
Jedina stvar koja me je malo rastužila je bila posjećenost jer ovakva exclusiva ipak zavrjeđuje veću pažnju. Kako mi je jutros Flikoman rekao: to nije gotovo nikome od nas u klubu i forumu na dohvat novčanika pa je time i interes takav. Ipak osobno mislim da nije tako jer mislim da se prezentirao sustav od 1000 eura po komponenti da nebi bilo puno drugačije. Ljudi su se nažalost (osim Olifa ) lagano zavukli u kuće.
Obaveze, vikend, posao, rodbina, snijeg, pms ...
Baxa, Vrba, Sumić i od meni poznatih to je to.
Sreća što ipak ima mlađih punih entuzijazma kao Olif da potegnu
Boži hvala na zaista odličnoj prezentaciji i već se bilježim za slijedeći put.

http://imageshack.com/a/img537/9260/X4V9id.jpg

http://imageshack.com/a/img903/5116/eueMmQ.jpg

Editirao cdanijel - 03.veljača.2015 u 09:20
Na vrh
olif View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
30.siječanj.2008
Status: Offline
Postova: 4999
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj olif Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.veljača.2015 u 20:33
Vrlo lijepo opisano !

Bio je i naš kolega iz naše "jake"postave i samo čekamo usmene dojmove.
Slike nam je već jučer  poslao, pa smo malo škicali.

Lijepo utrošeno vrijeme !

Treba Božu nagovoriti da jedamput složi nešto i u našem Medimursko-Varaždinskom okruženju.
Tu bi moglo biti i žutoga i beloga, a moguće i roznoga i črnoga....
Na vrh
Brico View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
03.travanj.2006
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Postova: 1297
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Brico Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.veljača.2015 u 20:50
Bio sam dan ranije kod Bože, taman je sastavljao police i ostalo. Malo smo divanili, ali sam ga pustio na miru da radi.
Zanimljivo je da uvijek dođem dan prije nekoga događaja kod Bože .
Čuo sam se i danas s njim, on je zadovoljan ...
*** DOĐE MI DA ODEM! ***
Na vrh
Solo View Drop Down
Hiper aktivan
Hiper aktivan
Avatar

Pridružen:
03.ožujak.2013
Status: Offline
Postova: 228
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Solo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.veljača.2015 u 23:12
Zaista se isplatilo doći. I ne čudim se da je Božo zadovoljan. Kako nije bilo previše ljudi, na momente se čovjek osjećao kao na nekoj privatnoj prezentaciji gdje je mogao poslušati što želi. Skoro pa kućna intimna atmosfera sa vrhunskim setupom.
U jednom trenu Baxa zvekne neku klasiku, jednostavna kompozicija mislim gitara, cello a ono milina: prostor, dinamika, timbar, body... Tako prirodno, čisto, jednostavno i ispravno, da ti se duša razgali. To su oni trenutci kad ti se u trenu otvori neka nova dimenzija neka nova strast bez obzira koliko si puta rekao da te ništa tako ne može više slušno iznenaditi. Tu već zapravo prestaje hifa i ostaje samo glazba.
Samo ti se osmijeh razvuče.
Ma znate već na što mislim.Editirao Solo - 02.veljača.2015 u 23:15
Timbral listening
Na vrh
Sten View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar
Nikad zadovoljan

Pridružen:
09.listopad.2005
Status: Offline
Postova: 8030
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Sten Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.veljača.2015 u 23:44
 Ovo za Spectrale, da se nisu baš iskazivali ...
 Jedno 3-4 puta sam ih slušao kod Bože, i uvijek je bilo jako dobro. Jednom s nekim ogromnim Wilsonima, lani negdje u kasno proljeće ... I to je bilo za pamćenje. A to se dogodi otprilike jednom godišnje.
 
 Problem je samo što je cijeli sistem koštao osjetno preko pola milijuna kuna. Dalje je sve stvar perspektive.
 Ne sumnjam da je slično i sa ovim DCS Vivaldijem (i ostatkom sustava). Zapravo u još većoj mjeri, zbog cijene samog Vivaldija.
Na vrh
Solo View Drop Down
Hiper aktivan
Hiper aktivan
Avatar

Pridružen:
03.ožujak.2013
Status: Offline
Postova: 228
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Solo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.veljača.2015 u 00:39
Originalno postano od strane člana: Sten Sten napisao:

... Jednom s nekim ogromnim Wilsonima, lani negdje u kasno proljeće ...


Baš na proljeće sam s Devom i Flikom slušao kod Bože Wilsone Alexie - Spectral pre-izlaz i čini mi se Bada dac (no 2?).
Tada nam je svoj trojici bolje legao značajno jeftiniji Tannoy Kingdom - novi Gamut monoblokovi i mislim Krell cdp.

Timbral listening
Na vrh
Solo View Drop Down
Hiper aktivan
Hiper aktivan
Avatar

Pridružen:
03.ožujak.2013
Status: Offline
Postova: 228
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Solo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.veljača.2015 u 12:52
Lako za mene što slabije čujem, to se meni češće dogodi. Pitaj moju ženu.
Samo ne znam za ovu dvojicu, navodno su bili oprali uši prije puta.
Timbral listening
Na vrh
amigo View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
28.siječanj.2004
Status: Offline
Postova: 5251
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj amigo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.veljača.2015 u 17:13
Dečki, u toj ligi sve je dobro, a opet, ne zvuči isto, što znači da je jedno bolje od drugog. To je normalno i ne znači da ovo što je manje dobro, ne valja.

Bilo bi dobro da se kod procjene rukovodimo kriterijem vjernosti, a ne subjektivnom procjenom ugodnosti nekog zvuka. Jer, jedino je kriterij vjernosti nekakvo uporište za ocjenu vrijednosti.
    Moj HiFi
Na vrh
Solo View Drop Down
Hiper aktivan
Hiper aktivan
Avatar

Pridružen:
03.ožujak.2013
Status: Offline
Postova: 228
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Solo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.veljača.2015 u 17:45
Mislio si naravno na vjernost reprodukcije zapisa, ma kakav on bio. Loš ili dobar. Bez uljepšavanja i ugode.
Samo ne znam u koju kategoriju ide onda ovaj upsempler od Vivaldija jer očito na primjeru reprodukcije Mp3 sa Youtube-a on možda (valjda ?) i doda koji bit ovisno o softwareu pa to zvuči kao u nedjelju na prezentaciji. Zaista ne znam kako im taj upsempler radi  a jednostavno nisam čovjeka stigao to pitati na tanane.
I prezentator je upravo njega naglasio tijekom prezentacije.
Ako je tome tako onda baš i ne reproducira samo onaj loš zapis već i interpolira prije i poslije i možda doda neku informaciju. Sad stvarno nagađam.


Editirao Solo - 03.veljača.2015 u 17:47
Timbral listening
Na vrh
Sten View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar
Nikad zadovoljan

Pridružen:
09.listopad.2005
Status: Offline
Postova: 8030
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Sten Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.veljača.2015 u 20:15
 Pioneer je davnih godina imao onaj svoj Legato link, "izmišljanje/predviđanje" onog što bi trebalo biti iza 20 kHz. Na nekim modelima je to jako dobro radilo. Na nekim baš i ne.
 
Ne znam kako je sa spomenutim upsamplerom, ali ... opet se vraćamo na pitanje snimke. Za koju nitko ne zna točno kako bi trebla zvučati.
Može se samo povelikim iskustvom ili aproksimacijom većeg broja pojedinačnih dojmova doći do toga kako bi to trebalo/moglo zvučati. I to je sve.
 
Mislim da ne bi trebalo secirati stvari koje se ne mogu dokazati.
Bitno je ono što iziđe iz zvučnika. Ako te to dobro "prevari" ... meni je svejedno radi li se o "izmišljenim" zvukovima/podacima ili nečem drugom. I radi li se o "audiofilski odobrenoj snimci" ili uobičajenom Jugoton izdanju.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 7>
  Podijeli temu   

Skoči na drugi Forum Forumske ovlasti View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.


Audiofil.net @ 2017   l   Hosted by PLUS


ZADNJIH 20 POSTOVA
Forum: Računala i audio
Računala
Forum: Audio komponente
RME ADI-2 DAC
Forum: Audio komponente
Mala pomoć oko CD playera
Forum: Audio komponente
Pojačalo za Concerto Home
Forum: Audio komponente
4 ohma receiver/linije
Forum: Dodatni pribor
Strujni kabeli
Forum: Uradi sam
Izrada šiljaka i stalaka HOM...
Forum: Audio komponente
Slusalice Sonus Faber Prima ...
Forum: Audio komponente
Pojačalo i brum
Forum: Audio komponente
Dobre SH prilike
Forum: Audio komponente
Oscilacija brzine CD playera
Forum: Uradi sam
Što radim ovih dana
Forum: Predstavite se
In audio veritas
Forum: Predstavite se
Pozdrav
Forum: Retro audio
Kazetofoni
GLAZBENI FORUMI
Forum: CD i ostali mediji
Što slušate?
Forum: CD i ostali mediji
Nostalgija
Forum: CD i ostali mediji
JAZZ KLUB
Forum: Live
Najave koncerata i fest...
Forum: Vinyl
budget gramofon
Forum: CD i ostali mediji
Grijesi bolje prošlosti
Forum: CD i ostali mediji
Rasprodaja cd-a
Forum: CD i ostali mediji
Electronica ...
Forum: Vinyl
Čišćenje ploča
Forum: CD i ostali mediji
70's- dokumentarac, kom...
NEVEZANO UZ HI-FI
Forum: Ostalo
Dobri linkovi
Forum: Ostalo
RIP
Forum: Ostalo
Night Club
Forum: Ostalo
Vic!!!
Forum: Ostalo
objektivizam vs subjektiviza...
Forum: Ostalo
Headphone Price
Forum: Ostalo
VAŠ HIFI
NOVI ČLANOVI
Aurora
emaus78
Fule
p0shast
syd
Arter
Snow_Jon_Snow