Kolege forumaši, imam jedno pitanje oko azimutha. Budući da sada imam ručku na kojoj se može na fino postaviti ovaj parametar, te budući da posvuda čitam koliko je važno biti doista precizan u podešavanju - na koji način vi to radite?
Znam za ogledalce metodu, međutim na Benz Micro Wood se vidi relativno mali dio igle ispod tijela, i onda kada se gleda taj mali dio i njegova refleksija, teško je vizulano procijeniti koliki je doista kontinuitet linije. Uz to, između igle i refleksije u ogledalcu ili na neotisnutoj strani ploče uvijek je mali razmak, što procjenu čini još težom. Dakle kužim da je ovo bolje nego ništa, ali isto tako - daleko je to od idealnog.
Znam i za dr. Feickertov adjust+, znam i za fozgometer, ali to su skupe opcije. testne ploče pak same za sebe, bez alata, ne pomažu u podešenju. Na uho je isto kao tapkanje u mraku ako bi se pokušalo. Uz to je onda i ova razlika u protupu - recimo u Soundsmithu Peter Lederman inzistira da se ne podešava azimuth prema outputu, nego da se podešava fizičko nalijeganje igle na brazdu. To dvoje često nije u korelaciji - podešavanje prema outputu je podešavanje prema zavojnicama, dok je prema igli mehaničko podešavanje optimizirano za najmanje ujebavanja igle/ploča.
Kako vi pristupate ovoj problematici?