Meni je bio mod prostorije na 159 Hz (visina plafona) i postavio sam panele od gipsanih ploča, 15mm razmak i rezonancija se stišala za 11 dB, što je dosta dobar rezultat. Isto sam napravio i na zidovima i sad je frekventni odziv pristojno linearan. A prije toga je baš iritiralo na nekim pjesmama, toliko je brečalo na tim frekvencijama da je bilo neugodno slušati. Formule za proračuna panelnih apsorbera sam našao na internetu, a jedan akustičar koji se time inače bavi je rekao da on nije izlazio bez 1500kn... samo za mjerenje i proračun. Modovi prostorije se nikako drugačije ne mogu poništiti nego panelnim apsorberima.
Za tretman plafona dobro rjesenje su BAD paneli koji svojim proracunom daju zgodnu kombinaciju apsorpcije i difuzije. Iznad cca 1k difuzija, ispod toga apsorpcija - sto je pozeljna stvar.
Vi ne možete objavljivati nove teme Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati Vaše poruke Vi ne možete editirati svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi