Korisnik |
Pretraži u temi Opcije teme
|
Apparatus
Best of the Best
Krelle
Status: Offline
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.studeni.2017 u 19:31 |
Fantocci napisao:
Ok, pokušaću naći ove što si ih preporućio. Jantzene mogu lako nabaviti, zbog toga sam ih pomenuo. |
Probaj čovječe. Te Wima-e su ti kikiriki spram ovih izvikanih kondova, a super su.
|
|
 |
Gašo
Best of the Best
analogni šnelšvaser
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.studeni.2017 u 14:10 |
U principu, kad se vec drma po skretnicama, jedan od boljih usporednih zahvata je vađenje skretnice iz kutije, izolacija od vibracija i micanje dalje od magneta drivera.
|
 |
Johnny
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.studeni.2017 u 14:15 |
meni se sviđa claritycap ESA, a taj ima na 250V pa su manji. I ruski PIO sa ebay-a, al ne znam koliko su veliki.
Taj rus mi bio bolji od MPK10 WIMA
|
|
 |
Kabel
Super Aktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.studeni.2017 u 17:53 |
Johnny napisao:
meni se sviđa claritycap ESA, a taj ima na 250V pa su manji.I ruski PIO sa ebay-a, al ne znam koliko su veliki.
Taj rus mi bio bolji od MPK10 WIMA | Evo koliki je 10mF 100V 4.7 je 20-25% uži. Za skretnicu prvog reda na tw, su bombončić 😊 Pokazali su se bolji od mnogih izvikanih imena... Ima neka austrijska firma koju vodi neki naše gore list i prepakira ih u neke malo veće kutije pa prodaje kao suho zlato. Uz njih koristi i neke manje također ruske i slaže ih u paralelu da dobije adekvatnu vrijednost, i navodno da su mrak?!? vidio sam ih, ali nisam slušao.
|
Ovo i ono
|
 |
Edison
Hiperaktivan
PeaceMaker
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.studeni.2017 u 20:24 |
Kabel napisao:
Evo koliki je 10mF 100V |
10mF je jako veliki kapacitet (miliFaradi). Vjerojatno si mislio na 10uF (microFarada). Latinicno malo "u" je najslicnije grckom slovu "mu" ili mju, kojim oznacavamo mikro. Amerikanci su sredinom proslog stoljeca mikro Farade oznacavali s mmF (mili mili) sto donekle ima i smisla, ali onda se to mijesa s milimetrima, koje oni tad nisu koristili. U svakom slucaju, mikro Farade oznacavamo s "uF". Na taj nacin je manje zabuna.
|
 |
Gašo
Best of the Best
analogni šnelšvaser
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.studeni.2017 u 20:55 |
Potvrđujem za Claritycap.
Ali, uvijek ali. Nema univezalno dobrih, ovisi o aplikaciji. Nikad nisam nabasao na nesto univerzalno dobro, zapravo bitnije je ono sto je ispred i iza kondica, ok ima raznih folijskih bullshit kondova mkt mkc famalija.
Wima kao takva je bezveze suhoparno, radje neki neiduktivni Panasonic, onako bordo zaliven i preliven.
|
 |
Kabel
Super Aktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.studeni.2017 u 21:33 |
Edison napisao:
Kabel napisao:
Evo koliki je 10mF 100V |
10mF je jako veliki kapacitet (miliFaradi). Vjerojatno si mislio na 10uF (microFarada). Latinicno malo "u" je najslicnije grckom slovu "mu" ili mju, kojim oznacavamo mikro. Amerikanci su sredinom proslog stoljeca mikro Farade oznacavali s mmF (mili mili) sto donekle ima i smisla, ali onda se to mijesa s milimetrima, koje oni tad nisu koristili. U svakom slucaju, mikro Farade oznacavamo s "uF". Na taj nacin je manje zabuna.
| Ma da uF... hebi ga, valjda znate na što sam mislio...greška 😉
|
Ovo i ono
|
 |
icon
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.studeni.2017 u 09:42 |
Novi način primjene elektroničkih komponenti (pasivnih i aktivnih ;) )   Valja posebno obratiti pozornost na položaj i svrhu kondezatora jer na ovom primjeru se posebice očituje da nije svaka pozicija pogodna za svaku vrstu kondezatora, a i radi ergonomičnosti se mora obratiti velika pozornost na kapacitet istih da ih se ne predimenzionira jer onda iskaču iz sklada.
Editirao icon - 09.studeni.2017 u 09:46
|
 |
zook
Hiperaktivan
mrzitelj malih skakutavaca
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.studeni.2017 u 10:00 |
|
đez je limunada
|
 |
icon
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.studeni.2017 u 10:12 |
haha LoL, al moram priznati da si baš neuk, pa zar nisi primjetio da se u tvojim elementima ne nalaze kondezatori!? (makar imaju kapaciteta) sad se kazni, pospi pepelom i vrati se na temu, mFa i uFa
|
 |