Negdje krajem 2014 zove Ilimzn; Čuj imam u autu jednu poslasticu, pojačalo, ne viđa ga se baš svake godine a ni čuje, oces probat na par dana jer ide dalje vlasniku? Baš sam ga obnovio.
Dapace!! Može!
I tako ja prvo ugledam ljepotu, onda odteglim tih 22kg u jazbinu, spojim, upalim nek se malo ugrije i padne mi vilica.
WTF? Kakvo je ovo čudo da ovako svira?
Što cu ja sad jadan, gdje i kako da dođem do drugog, a želim ga odmah, ljubav na prvo uho.
Željko što si mi to nosio?

Unesrecio si me

S druge strane smjeh i rijeci utjehe; Gle imam jos jednog ali ima puno posla, dobar je fizicki ali unutra ga dohvatili "majstori".
Kupljeno!!!
I tako sav sretan krenem u misiju.
Prvo pregled, pa moganje što i kako, dali ga slozit kakav je ili krenut pomalo ludom idejom da ga obnovim tezim i skupljim putem, ali kak se kaže "for life", totalno!!
Rastavljam ga u proste faktore, ali pošto je složen modularno to i nije neki problem.
Naime svi sastavni blokovi monitrani su na glavnu šasiju o lijevanog aluminija.
Sama šasija je nanovo prelakirana orginalnom bojom, odnio glonđu u mješaonicu boje, tip ispolirao dio površine odskenirao i zayebavao se jedno pola sata dok nije dobio orginal. Malo zeznuta boja jer osim srebrnkastog ima i glitter efek.
Ono što sam nazvao težim nacinom obnove odnosilo se na ideju ne samo zamjene dotrajalih djelova nego na izradu novih kopija orginalne štampe.
Nije bilo druge nego uzet sken orginala za usporedbu, pomično mjerilo i prionut cranju u softveru.
Udlucio sam raditi dvostranu štampu najviše zbog metalizacije upa lemnih mjesta,a dobro i zbog par spojeva koji su orginalno povezani zicama.
Neke stvari su prilagođene modernijim komponentama u ponudi, poput elkosa koji ima vecinom u stojecoj varijanti sa oba izvoda na dnu kucista.
Dodatno sam nacrtao dvije nove plocice koje ce biti zamjena za stara bakelitna podnozja izlaznih tranzistora u TO3 kucistu koja su danas nenabavljiva pogovoto ne kvalitetna.
Ostavio sam nacin spajanja izlaznih tranzistora bez lemljenja, umetanjem, zbog nedajboše potrebe za zamjenom, ali i zbog prilicnih temperaturnih skokova gdje se materijali šire i skupljaju pa je bolje elemente montirati elasticnim spojevima.
Pločice su ispale fantasticno, izrađene kod Markovca. Materijal FR4(vitroplast) za razliku od orginal prastarog pertinaksa, bakreni vodovi podebljani s valjda orginal 18 ili 35, na 70u.
Sljedilo je vračanje djelova, novih, ali i transplantacija starih vrhunskih, krucijalnih za zadržavanje orginalnog zvuka između ostalog
Za izlatore oko izlaznih tranzistora izabarani su vrhunski teflonski, šarafi su mjedeni zalmljeni na pcb
Glavni veliki kondenzatori su ispitani, drže odlično specifikacije i nakon 40g. samo im je obnovljena garderoba, ipak su vidljivi, jako i dio su vizualnog stanja cijelog ampa.
Nakon hrpe posla sa satavljanjem....
...stavljeno je u pogon, sve radne točke podešene i sljedila je uzivancija...
...koja traje i dan danas.
Pozzz.