Korisnik |
Pretraži u temi Opcije teme
|
boca
Super Aktivan
Status: Offline
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Tema: DSD Objavljeno: 19.rujan.2019 u 19:04 |
Pozdrav Imam jedno pitanje posto mi je računalo i audio podosta strani pojam. Naime imam Yamaha AS-801 pojačalo sa ugrađenim DACom koji ima mogučnost reprodukcije DSD muzike. Gdje se moze skidat DSD muzika i jos vaznije kako ju reproducirat? Meni je laptop spojen USB kabelom na pojačalo a od playera koristim Foobar.
|
Yamaha AS801, Audio Nirvana Super8, Myryad MCD200, Ohelbach XXL-25, DIY srebro ICs
|
 |
amigo
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.rujan.2019 u 12:24 |
Foobar može svirati dsd, ali moraš instalirati plug in sacd i podesiti ga te postaviti kao output dsd asio driver. Najviše dsd glazbe su ripani sacdi. Toga valjda ima na torentima, a možeš presnimiti od nekog frenda. A nešto ima i za kupit. Proguglaj malo, to je lako pronaći.
|
|
 |
MiljenkoC
Hiper aktivan
DALI freak
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.rujan.2019 u 13:42 |
amigo napisao:
Foobar može svirati dsd, ali moraš instalirati plug in sacd i podesiti ga te postaviti kao output dsd asio driver. Najviše dsd glazbe su ripani sacdi. Toga valjda ima na torentima, a možeš presnimiti od nekog frenda. A nešto ima i za kupit. Proguglaj malo, to je lako pronaći. |
Slažem se s Amigom. DSD možeš reproducirati na foobar i ostalim platformama. Za DSD muziku se moraš sam potruditi 
Iako ja baš nisam primjetio nekakvu razliku 
Editirao MiljenkoC - 20.rujan.2019 u 13:43
|
Obi-Wan Kenobi says "Use the search Luke", and Yoda says "RTFM, you should"
|
 |
zed_alive
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.rujan.2019 u 13:46 |
Pa, ima razlike, kako ne. Najviše u veličini fajli 
|
 |
MiljenkoC
Hiper aktivan
DALI freak
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.rujan.2019 u 15:35 |
zed_alive napisao:
Pa, ima razlike, kako ne.Najviše u veličini fajli  |
|
Obi-Wan Kenobi says "Use the search Luke", and Yoda says "RTFM, you should"
|
 |
kuzma
Senior Member
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.rujan.2019 u 20:17 |
Gubitak vremena. Premalo naslova osim klasike i jazza. Razlika u zvuku nikakva uspoređujući cd i sacd layer hibridnih diskova.
|
 |
markica
Super Aktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.rujan.2019 u 23:04 |
kuzma napisao:
Gubitak vremena. Premalo naslova osim klasike i jazza.
Razlika u zvuku nikakva uspoređujući cd i sacd layer hibridnih diskova. | Ima i dosta naslova rock a ne samo jazz i klasičari
Da nema razlike kažeš....ok da ne pokrećem raspravu jer pitanje je bilo za Yamaha uređaj Vrlo vjerojatno (99%) Yamaha bilo koji DSD zapis prvo konvertira u PCM pa onda u analogiju. Tako uostalom funcionira veliki dio uređaja. Pa tada se baš i ne čuje razlika između formata
Editirao markica - 20.rujan.2019 u 23:08
|
GamuT DI 150, Revel Ultima Studio, dCS Puccini/U-Clock, MIT MH-750 Magnum, MI-350 CVT Terminator
|
 |
kuzma
Senior Member
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.rujan.2019 u 18:18 |
Dok sam slušao sacd imao sam Marantz SA 7001. Dali je dolazilo do konverzije u pcm neznam. DSD DAC nemam pa nemogu uspoređivat. Što se tiče izbora naslova 90% onog što ja slušam nema na sacd formatu.
|
 |
kuzma
Senior Member
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.rujan.2019 u 18:22 |
Ne kažem da nema razlike kod high end uređaja al kod niže klase nisam primjetio.
|
 |
amigo
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.rujan.2019 u 10:01 |
Ima dosta SACD-a i njihovih ripova, ima i nešto DSD-a veće rezolucije. Reprodukcija zvuči prirodnije, analognije, ali uz zadržavanje rezolucije i dinamike. Postoje DAC-ovi koji sav PCM pretvaraju u DSD i reproduciraju DSD. Od softverskih rješenja to odlično radi HQ Player. Mnogi audiofili koriste HQ player koji on the fly PCM konvertira u DSD i onda reproducira. Iako nije puristički, može zvučati bolje od reprodukcije pcm-a, koju muče neprirodno zvučeći filteri. Naravno, pitanje je koliko se to s entry level sustavom može čuti i vrijedi li pokušavati.
|
|
 |