Čekaj, znači Glidera su naprosto uzeli, rekli "ne može se popraviti" i nude Silver/Gold po malo sniženoj cijeni (to je isto upitno)?
Inače, ja imam BM gold i meni to zvuči vrlo ispravno, uravnoteženo. Direktnu usporedbu mogu dati samo sa Denon dl-110 i Rega Elys (isti phono koji ima MM/MC setting i ista ručka). BM mi je najbolja od te tri zvučnice, iako je i Denonica odlična. Međutim sada je preskupa...ludo koliko joj je cijena porasla. Ja sam ju kupio novu za cca 850kn prije nekih 12/13 godina. Sada vidim da ide za cca 2000kn.
Mislim da sa silver/gold nećeš pogriješiti, samo biraj prema svom phono stageu. Denon dl-110 i dl-160 su isto super. Znam da ljudi sa reginim ručkama vrlo uspješno koriste i dynavector 10x5 (jedino što je bitno da sa njom imaš VTA podešavanje ručke, što na Gyru nije problem...iako nisam siguran kako na Gyru funkcionira mounting rb-303 ručke...nisam siguran je li ta ručka takva da ima samo jedan debeli centralni navoj ili ide na tri točke...ako je debeli centralni navoj, onda nije problem sa VTA). Od relativno klasičnih i uobičajenih kombinacija sa reginim ručkama, tu je i denon dl-304 - to bi isto trebalo zvučati super.
Tu sam nabacao dosta različitih zvučnica po outputu, pa svakako gledaj što odgovara na tvoj phono, ali sa reginom ručkom bi to sve trebalo zvučati stvarno fino, plus radi se o provjereno dobrim zvučnicama. Pričekaj još preporuka i komentara.