Korisnik |
Pretraži u temi Opcije teme
|
bibo
Senior Member
Status: Offline
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.svibanj.2020 u 15:18 |
@ Amigo......... rekao sam u pocetnom postu, "uredjaj je donio poboljsanja u svim aspektima" to ukljucuje sve sto si nabrojio a i ono ostalo sto nisi. Vec to bi bilo dovoljno da se bilo koji audiofil zamisli a pogotovo kada slusanjem postane jasno u kojoj mjeri i kolicini se sastoje ta poboljsanja. Tesko je to povjerovati, no preporucam probu..............
|
 |
zed_alive
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.svibanj.2020 u 15:38 |
volio bih jednom čuti A-B navedenog Sonore sustava i amigovog Sotm s full modificiranom Rpi s Hifiberry Digi+ Pro (zadnji mod) i Gašinim napajanjem
to nije svakako nešto što je bitno bibu ili amigu, jer su oni svoje kvalitetno riješili, ali već za korisnike modanog RPi bi bila zgodna orijentacija koliko je to blizu ili daleko zvukom. jer je razlika u investiciji znatna, što je nekima bitno, bili oni sadašnji ili potencijalni korisnici RPi
@bibo: da li si slučajno usporedio svoje Sonore rješenje s kvalitetnim CD transportom preko SPDIF out u isti DAC? naime, komp audio je prilična nepoznanica i u biti, kako svaki komp zvuči različito, kao i svaki sustav, player itd., tako komp sam po sebi predstavlja dosta lošu referentnu točku. tu smatram da je dobar CD transport znatno bolja referenca oko unaprijeđenja koje sustav poput Sonore može donijeti - čovjek se, naime, kroz godine slušanja lako navikne na noise iz kompa ugrađen u zvuk, pa onda i nije teško shvatljivo oduševljenje jednom kad kvalitetno streamer rješenje makne taj noise iz zvuka...
Editirao zed_alive - 07.svibanj.2020 u 15:40
|
kupujem tehnički ispravni audio
|
 |
amigo
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.svibanj.2020 u 15:54 |
bibo napisao:
@ Amigo......... rekao sam u pocetnom postu, "uredjaj je donio poboljsanja u svim aspektima" to ukljucuje sve sto si nabrojio a i ono ostalo sto nisi. Vec to bi bilo dovoljno da se bilo koji audiofil zamisli a pogotovo kada slusanjem postane jasno u kojoj mjeri i kolicini se sastoje ta poboljsanja. Tesko je to povjerovati, no preporucam probu..............
|
|
|
 |
bibo
Senior Member
|
Opcije posta
Pohvala (1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.svibanj.2020 u 15:55 |
@ Zed.........
Ako je Marantz SA7 kvalitetan transport onda jesam, To i je ono sto me je smetalo kod komp audia, sto je moj Marantz od svega radio bolje. Jako je malo ljudi u zivo culo SA7, (imao sam prije godinama i SA1). to je posebna zvjerka, a imao sam doma i DCsa i Esoterica, i to najbolje modele.......... ovo sada je napokon potpuno ravnopravno, svejedno ti je sto slusas...... prodje li ovo ludilo sa virusom ikada pozvati cu te da to cujes i sam
pozdrav.......
|
 |
hudo
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.svibanj.2020 u 15:57 |
Evo jedan zanimljivi review, vec sam ga linkao u Raspberry Pi raspravi al nek se nadje i ovdje: koliko sam ja skuzio iz komentara ljudi po forumima, po kvaliteti lista ide odprilike ovako: hifiberry digi pro + < allo digi one < alo digi one sig < pi2aes < Sotm / microRendu / ultraRendu
s time da naravno modifikacije poput Gasine mogu podignut pojedini konverter, te razlike u preferenciji DACa na AES, coax, ...
Kroz tjedan dana bi mi trebao stici pi2aes iz USA, pa cu vidjet kako to cudo radi u odnosu na obicni (daphile) fanless PC USB. Moj cilj je bio dobiti 90% performansi Sotma ili Sonorea, al za 4x manje novaca. Naravno to je samo teorija, dokle god ne probam vise njih na vlastitom sustavu.
|
Pi2AES RoPieee - Yggdrasil / Music Hall 7.1 - PrimaLuna Prologue Prem pre - Pass XA30.5 - Focal 1028be
|
 |
amigo
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.svibanj.2020 u 15:57 |
zed_alive napisao:
volio bih jednom čuti A-B navedenog Sonore sustava i amigovog Sotm s full modificiranom Rpi s Hifiberry Digi+ Pro (zadnji mod) i Gašinim napajanjem
to nije svakako nešto što je bitno bibu ili amigu, jer su oni svoje kvalitetno riješili, ali već za korisnike modanog RPi bi bila zgodna orijentacija koliko je to blizu ili daleko zvukom. jer je razlika u investiciji znatna, što je nekima bitno, bili oni sadašnji ili potencijalni korisnici RPi
@bibo: da li si slučajno usporedio svoje Sonore rješenje s kvalitetnim CD transportom preko SPDIF out u isti DAC? naime, komp audio je prilična nepoznanica i u biti, kako svaki komp zvuči različito, kao i svaki sustav, player itd., tako komp sam po sebi predstavlja dosta lošu referentnu točku. tu smatram da je dobar CD transport znatno bolja referenca oko unaprijeđenja koje sustav poput Sonore može donijeti - čovjek se, naime, kroz godine slušanja lako navikne na noise iz kompa ugrađen u zvuk, pa onda i nije teško shvatljivo oduševljenje jednom kad kvalitetno streamer rješenje makne taj noise iz zvuka...
|
Kod mene je bio RPi, doduše ne znam kakva konfiguracija i napajanje. Dobro radi, ali ne kao SoTM.
|
|
 |
Gašo
Moderator Group
analogni šnelšvaser
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.svibanj.2020 u 16:12 |
bibo napisao:
@ Zed.........
Ako je Marantz SA7 kvalitetan transport onda jesam, To i je ono sto me je smetalo kod komp audia, sto je moj Marantz od svega radio bolje. Jako je malo ljudi u zivo culo SA7, (imao sam prije godinama i SA1). to je posebna zvjerka, a imao sam doma i DCsa i Esoterica, i to najbolje modele.......... ovo sada je napokon potpuno ravnopravno, svejedno ti je sto slusas...... prodje li ovo ludilo sa virusom ikada pozvati cu te da to cujes i sam
pozdrav.......
|
Samo naflji, on je odmah iza brda u pravcu zapada
|
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless non oversampling DAC ,Marohei Maduro S, Pioneer C-21,Marohei Maduro S, Pioneer M-22, Acoustic zen-Satori, ATC SCM 19 V2
|
 |
bibo
Senior Member
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.svibanj.2020 u 16:52 |
Gašo napisao:
bibo napisao:
@ Zed.........
pozdrav.......
| Samo naflji, on je odmah iza brda u pravcu zapada |
budem mu rekao da barem otvori prozore......... :)
|
 |
zed_alive
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.svibanj.2020 u 16:54 |
bibo napisao:
@ Zed.........
pozdrav....... |
pa jest siguran sam, ti znaš po svom iskustvu kako on radi, i ovo je već fina referenca, super ćujemo se kad prođe ludilo, tnx :)
Editirao zed_alive - 07.svibanj.2020 u 16:58
|
kupujem tehnički ispravni audio
|
 |
bibo
Senior Member
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.svibanj.2020 u 17:14 |
zed_alive napisao:
bibo napisao:
@ Zed.........
pozdrav....... |
pa jest siguran sam, ti znaš po svom iskustvu kako on radi, i ovo je već fina referenca, super ćujemo se kad prođe ludilo, tnx :)
|
nema na cemu, pozdrav Zed.....
|
 |