Ako na bass područje misliš na stojne valove, OK. Može se odmah u startu izgradit po gabaritima kao što je na linku Donkimizera al nije ni to konačno. Na tom linku se pretpostavlja da zvuk dolazi sa jednog zida a realnost će bit da zvuk dolazi iz zvučnika koji je udaljen npr.1 metar. Pa di su onda materijali zidova, kauč na kojem sjedi, možda najbolji akustični element je fotelja sa visokim uzglavljem di odmah anuliraš zadnje odbijance koji ti ili dolaze u uho ili stvaraju s prednjim valom Stojni val a na čijem piku su ti upravo uši itd.
A kako se ono kaže...zamah krila leptira u Japanu prouzroči oluju u Brazilu. Tako napraviš po PSu a onda kupiš zvučnik ili kauč koji sve poremeti.
Ja osobno nisam uopće razmišljao o hifi kod gradnje kuće. Jedino sam napravio spušteni strop koji na krajevima ne dodiruje zidove pa kao to su zamke za odbijance. Ma najvažniji je open space kojeg kad ispuniš raznoraznim elementima već je OK akustični prostor.
Kad mi se bude dalo dovest ću hifi akustičara da mi sve izmjeri i da napravi što treba .
Al zanimljivo, kad pljesnem čujem jeku s galerije i sad bi čovjek rekao da je to užasan akustičan problem. Vraga, kad slušam glazbu ne čujem nikakvu jeku kako god nafrljio hifu. A i kako bi? Dok jeka dođe do ušiju već prije nje dođe glasniji direktan zvuk iz zvučnika.
Alo Đentli. Kako ćeš onda radit kuću ? Potrudi se shvatit barem ugrubo Donkijev link. Ili si možda došao samo prodavat glinene kuće