Kenwood kojeg imam sad (amp i preamp) su refreshani ali ne baš kako je i tvoj l1000c.
L1000M koji je bio tvoj je neko ajmo reć modificirao ali ne baš najbolje pa je i to ispravljeno.
U mom L1000c je bilo vađenja i brikanja onoh crvenih kondova ali ne u onoj količini kao kod tebe te je preamp refreshan u potpunosti. Uz same zamjene kondova na dosta mjesta išle folije u pralelu.
Većina operacionih pojačala ostala je originalana osim ona dva kod poteciometra, tu su 275 iako i sa originalnima radi dobro (imam ih da zamjenim za recimo xlr i line 1) što mi je i više nego dovoljno ali ne sviđa mi se zvuk sa 275 kada su na svim mjestima.
Izlaz je također refreshan ali su ostali originalni glavni elektroliti jer su na sva tri L1000M bili na okvirno 110% nazinog kapaciteta, također i tamo mogu ići dva 275 ali pošto sam nabavio xlr kablove nisam ih mjenjao iako i za njega imam.
Znači te dvije komponente L1000M i L1000C su potpuno balansirane i najbolje rade sa balansiranim kablovima te također ako je i sam izvor balansiran, tu sam probavao tjedan dana i jednostavno tako najbolje rade i tu se zaobilaze operaciona pojačala.
E sad zvuk, tu može i željko nešto napisat ako svrati jer smo slušali kod mene međutim to radi odlično. Te dvije stvari nikad neću prodat sigurno.
Pojačalo je mjereno i ima 170W prije clippinga što je 30% više od navedene snage.
Ne baratam sa izrazima koji se koriste u reklamne svrhe i jedino što ću reći je kad to čuješ znaš da je to to i bok.
Dac sa kojim sam probavao mi je jedan frend posudio Aqua la Voce S2 i radi prva liga kada je spojen preko XLR-a, čim ideš na rca zvuk se mijenja, jednostavno drugačije zvuči.
Sad da se vratim na Luxman, on je stariji barem 5-6 godina i tu bi također trebao biti jedan refresh, možda također bez glavnih elektrolita.
Kod Luxmana se osjeti još veća snaga i taj jedan poseban ton, vrlo vrlo ugodan, slično cijevima ali ne muljavo mutnim cievima, tu postoji transparencija samo što ima tu još dozu ugode u zvuku.
Po meni sigurno ima potencijel svirati jako jako dobro a kenwood ov izlaz više ne bi spajao na ništa osim na njegov preamp jer se sa svim drugim dosta gubi.
Probat ću ga spojit na Onkyo 3890 također sa xlr om za probu.
Editirao Sveti_Ilija - 17.studeni.2020 u 23:51