Korisnik |
Pretraži u temi Opcije teme
|
vrbbra
Senior Member
Status: Offline
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Tema: Network player , streamer Objavljeno: 18.veljača.2021 u 09:01 |
Gašo napisao:
Za odgovore na takva pitanja moraš aktivirati "Audiofil premium" racun, uplatom na sljedeci IBAN...😄 |
Evo Gašo riješio svoj problem bez uplate na IBAN:) stream-am sve servise imam USB izlaz, opticki, HDMI a malo novaca. Ukratko tek sad vidim koliko mi je PC bio loša karika u lancu bez obzira što je imao instalirane virtualne kabele ASIO bridge i sve neke stvari koje su poboljsale zvuk ali ovo je razlika dan i noć, kao da je netko maknuo zavjesu sa zvucnika:)
|
 |
Silvestrus
Super Aktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.prosinac.2020 u 18:18 |
Deezer koristi materijal za HiFi što dobije od producentskih kuća. Kao i većina servisa.
|
 |
zed_alive
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.prosinac.2020 u 16:31 |
a moguće da deezer ionako apsempla flac iz mp3 'u letu', pa s pravom ne razlikuješ a onda još to možda i procesiraju, ekviliziraju na svoj neki zvuk
ja sam u nekolicini navrata pitao ljude da li ste usporedili deezer flaca sa ripanim ili skinutim flacom. i ne sjećam se da mi je itko ikad odgovorio da jest, i kakve su impresije. da li je to isto ili zvuči različito. ja ne koristim deezer niti sličan streaming servis pa nisam to nikad isprobao
|
kupujem tehnički ispravni audio
|
 |
Toni Planktoni
Groupie
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.prosinac.2020 u 16:23 |
Sad si vrtim film, probao sam i deezer hifi streamati preko AirMusica ( jos dok se zvao AirAudio) i normalno je radilo!
Ali obzirom da nisam mogao razlikovati flac i mp3 256kbs stream na svom sustavu (oba mi zvuce super) odlucio sam se ostati na mp3 verziji koja kosta 30 i kusur kuna preko tcoma.
|
 |
vrbbra
Senior Member
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.prosinac.2020 u 22:19 |
Silvestrus napisao:
Ja imam Chromecast treće generacije i češće ga koristim nego HEOS na Marantzu. Najveća mi je prednost mogućnost korištenja nativnih aplikacija - Tidal npr. Zgodno je što se casting može kontrolirati s više uređaja istovremeno. S laptopa, mobitela...
Što se tiče kvalitete zvuka Chromecast vs. ugrađeni HEOS, ne primjećujem razliku. U oba načina se sluša FLAC 16/44,1 materijal. |
Bas tako nevjerojatno da DAC u chromecastu radi tako dobro, to me jako iznenadilo ali me razocarao opticki izlaz, sad dali je do DAC-a u QUAD CDPII , mada je to hvaljen cd player i radi super kao CD player ili taj minitoslink nije bas sretno rješenje. Dugo sam razmisljao o SOtm 200 ali neznam dali je uopce moguce setapirati Deezer flac, jer na upit direktno njima nisu bas bili sigurni.
|
 |
Silvestrus
Super Aktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.prosinac.2020 u 20:57 |
Ja imam Chromecast treće generacije i češće ga koristim nego HEOS na Marantzu. Najveća mi je prednost mogućnost korištenja nativnih aplikacija - Tidal npr. Zgodno je što se casting može kontrolirati s više uređaja istovremeno. S laptopa, mobitela...
Što se tiče kvalitete zvuka Chromecast vs. ugrađeni HEOS, ne primjećujem razliku. U oba načina se sluša FLAC 16/44,1 materijal.
|
 |
vrbbra
Senior Member
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.prosinac.2020 u 18:31 |
Silvestrus napisao:
vrbbra napisao:
Ako se koristi samo digitalni izlaz od streamer-a dali ima smisla kupiti skuplji bluesound node 2i ili je ok kupiti jeftiniju yamaha np-s303. Kakva su iskustva sa aplikacijama od tih dvaju streamer-a.
|
Najjeftinija opcija ti je kupiti Chromecast Audio i povezati na optički ulaz na DAC. |
Imao sam to davno prije 2 godine, super je radilo iznenadujuce dobro preko dac- od samog chromecasta ali preko optike u Quad CDPII koma uzas. Kolega je donio do mene Dragonfly black ili red zaboravio bilo davno i slozili smo se da chromecast DAC radi bolje nego skupi dragonfly.
|
 |
vrbbra
Senior Member
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.prosinac.2020 u 18:28 |
Gašo napisao:
Za odgovore na takva pitanja moraš aktivirati "Audiofil premium" racun, uplatom na sljedeci IBAN...😄 |
I dobiti odgovor da je ATC nesto posebno:)
|
 |
karlo84
Groupie
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.prosinac.2020 u 09:44 |
Silvestrus napisao:
vrbbra napisao:
Ako se koristi samo digitalni izlaz od streamer-a dali ima smisla kupiti skuplji bluesound node 2i ili je ok kupiti jeftiniju yamaha np-s303. Kakva su iskustva sa aplikacijama od tih dvaju streamer-a.
|
Najjeftinija opcija ti je kupiti Chromecast Audio i povezati na optički ulaz na DAC. | i najednostavnija. pogotovo uz postojeci dac, sto imam. Ali ga nema u prodaji osim ebay. pa ako netko ima viska voljan sam riskirat koju kunu
|
 |
Silvestrus
Super Aktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.prosinac.2020 u 08:39 |
vrbbra napisao:
| Najjeftinija opcija ti je kupiti Chromecast Audio i povezati na optički ulaz na DAC.
|
 |