Korisnik |
Pretraži u temi Opcije teme
|
zed_alive
Hiperaktivan
Status: Offline
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.prosinac.2020 u 20:48 |
Darco napisao:
zed_alive napisao:
Kalle242 napisao:
Ok, znači 'bukšelfi' od 10 litara mu dođe na isto ko višestazni zvučnici od 100kg? Samo je bitna soba?
Je bitna je no stavi jedan i drugi u 30-40m2 prostora pa slušaj koji će ti dati više, jednostavno je. |
kak si to uspio izvući iz napisanog? 
|
Ovako:
zed_alive napisao:
akcentuiram bitnost prostora koji je najvažnija i najutjecajnija komponenta zvuka, utjecajnija i bitnija čak i od zvučnika. tu padaju usporedbe između sustava, svaka je promašena u startu |
|
ja sam govorio konkretno o usporedbama sustava iz različitih slušaonica, o čemu se tu i radi. shvaćaš, izvlače se zaključci o sustavu koji svira u slušaonici, ali se ne može eliminirati kontekst slušaonice, a on je ugrađen u zvuk, ne slušaš zvuk zvučnika, slušaš zvuk zvučnika u slušaonici i to kako je setupiran. na to ide dalje integracija s amplifikacijom, pa sve ostalo. pa sad ti na osnovu toga donesi analitičke zaključke kako točno zvuči zvučnik, kako pojačalo itd. koja im je vrijednost i domet. objektivno to je teško, donijeti neke validne zaključke, zar ne?
s druge strane, zvučnik mora biti fit slušaonici. ako se već kreće od slušaonice, biraš zvučnik koji je za nju smislen. uspoređivati u zadanoj slušaonici zvučnik koji je dizajniran za tu kvadraturu tj. kubikažu i neki koji nije, kakvog bi to imalo smisla? da li bi to dalo neki smisleni rezultat te usporedbe, osim lakonskog zaključka da je za danu slušaonicu bolji onaj koji njoj bolje i paše?
|
kupujem tehnički ispravni audio
|
 |
Kalle242
Hiper aktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.prosinac.2020 u 20:49 |
zed_alive napisao:
Kalle242 napisao:
Ok, znači 'bukšelfi' od 10 litara mu dođe na isto ko višestazni zvučnici od 100kg? Samo je bitna soba?
Je bitna je no stavi jedan i drugi u 30-40m2 prostora pa slušaj koji će ti dati više, jednostavno je. |
kak si to uspio izvući iz napisanog?  ok. ali šta očekuješ od 15m2, kako bi zvučali zvučnici od 'milijun kuna' u tom prostoru? za prostor od 30-40m2 uzimaš zvučnik koji je i dizajniran za tu kvadraturu. sigurno nećeš uzet devetnaesticu, ako je primjerice riječ o ATC-u
|
Da, ja sam izvukao nakon što si ti na moj post otprije par strana napisao nebulozu koja nije sa tim postom imala nikakve veze. Zaboravi, ne da mi se više. Ti ovaj peti kotač il' ko već lupate ko Maksim po diviziji i onda još pardone moa, nisam ja  Doviđenja.
|
 |
zed_alive
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.prosinac.2020 u 20:54 |
Kalle242 napisao:
Da, ja sam izvukao nakon što si ti na moj post otprije par strana napisao nebulozu koja nije sa tim postom imala nikakve veze. Zaboravi, ne da mi se više. Ti ovaj peti kotač il' ko već lupate ko Maksim po diviziji i onda još pardone moa, nisam ja  Doviđenja. |
pajdo, to što ti nisi shvatio smisao (pa i vezu s tvojim postom), ne znači da ih nema, a evidentno je da ga nisi shvatio. usput si već drugi puta uvredljiv bez ijednog vidljivog razloga. razumijem da te peru neke frustracije, no mislim da bi trebao kontrolirati malo te ispade, znam da možeš bolje od ovog
Editirao zed_alive - 13.prosinac.2020 u 21:05
|
kupujem tehnički ispravni audio
|
 |
Kalle242
Hiper aktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.prosinac.2020 u 21:04 |
Nisam ti ja pajdo  i ne peru me frustracije, ne kužimo se ja šumom ti drumom. Čemu dalje, doviđenja Mk2.
|
 |
soundnewsdino
Hiper aktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.prosinac.2020 u 21:23 |
Darco napisao:
soundnewsdino napisao:
Edison napisao:
Tko je zaradio svojim radom i posteno, samo neka trosi. Svoje trosi. I treba zapamtiti da hi-fi sluzi za uzivanje u glazbi, a ne za pokazivanje i kurchenje.
|
Ni auti ne služe za pokazivanje nego za vožnju od točke A do točke B. Kuće i vile isto služe samo za stanovanje... Slažem se ...tako bi trebalo biti...ali nije...
|
Nisam siguran da sam te dobro skuzio. Da li ti mislis da ti neki skupi auti ili vile služe samo za pokazivanje, a rijeđe za gušt? Btw, lakše je pokazati dobar auto na cesti, pa je i to razlog za šepurenje, nego HiFI. Isto vrijedi i za vilu. Ali neke vile su skrivene od pogleda Vožnja je slušanje muzike, Uživanje u vožnji je i kao uživanje u muzici. Isto vrijedi sa stanove/vile...živit i uživati u njima
Kad smo vec kod toga..
|
Kao što se može isčitati iz mojih prijašnjih postova ljudi kod kupovine imaju različite motive. Ne treba sada ići u neku duboku filozifiju.
Onaj koji se pokazuje s hifi opremom već je prije rješio pokazivanje s kućom i autom. Zna se koji su prioriteti i što se lakše vidi. S druge strane ne treba zanemariti da bogati ljudi često kupuju nešto jer jednostavno mogu...bio u pitanju, auto, kuća, hifi ili sat na ruci.
Treba razumjeti da postoji tržište luksuza i da ono ima svoja pravila. Hrvatska nije reprezentativni primjer ali to ne mjenja ništa u suštini...
Editirao soundnewsdino - 13.prosinac.2020 u 21:24
|
 |
Darco
Hiperaktivan
Status: Online
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.prosinac.2020 u 21:26 |
Slažem se. Zbunio me malo post na Edisona....na trenutak me trznuo na moguću kontradikciju i predrasude prema jednim tipovima bogatih kupaca (sve ok kod HiFi, ali kod auto i vila je druga priča)
|
Predstavnik neukih. Počnimo sa domaćim stvarima
|
 |
Apparatus
Best of the Best
Krelle
Status: Online
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.prosinac.2020 u 21:37 |
|
|
 |
Gašo
Moderator Group
analogni šnelšvaser
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.prosinac.2020 u 00:21 |
Darco napisao:
Kalle242 napisao:
No rasprava je ošla u krivom smjeru ionako nije poanta tu u tebi, meni, Iliji ili Aparatusu. |
Tako je. Rasprava treba biti o meni (petom kotaču) 
|
Zapravo ti izvlacis sve prožvakano iz formalina, a mi smo svi več umorni od toga i zatvorili smo knjigu. Nažalost drugih osim umornih nema za fresh start diskusija. j****a
Editirao Gašo - 14.prosinac.2020 u 00:23
|
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless non oversampling DAC ,Marohei Maduro S, Pioneer C-21,Marohei Maduro S, Pioneer M-22, Acoustic zen-Satori, ATC SCM 19 V2
|
 |