Korisnik |
Pretraži u temi Opcije teme
|
kling-klang
Senior Member
Status: Offline
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.ožujak.2021 u 13:21 |
Hvala!
|
 |
olif
Hiperaktivan
Status: Online
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.ožujak.2021 u 13:32 |
A koju dužinu trebaš ?
|
 |
kling-klang
Senior Member
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.ožujak.2021 u 13:36 |
cca 1,5 do 2m, moram to još premjeriti doma. baš gledam u ronisu ima dosta toga. kako imam interkonekte i zv. kablove QED i ovaj bi upao u rang cijene.
|
 |
olif
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.ožujak.2021 u 13:41 |
Bi. EDIT:
To ili AQ 1,5 m ...ak je dosta dugi......
Editirao olif - 29.ožujak.2021 u 13:42
|
 |
kling-klang
Senior Member
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.ožujak.2021 u 14:08 |
Neki od tih ću kupiti, mislim da neke velike razlike ne bi trebalo biti, samo da je kvalitetniji od najjeftinijih koji moguće zbog lošije izrade utječu na slabiji prijenos podataka i podložniji su vanjskim utjecajima.
|
 |
olif
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.ožujak.2021 u 15:31 |
Da, najvažnije je da je flexibilan kabel (da se normalnim rukovanjem ne precvika) i da su konektori kvalitetni. Mislim da Optika što se tiče Flaca ide do 24/96 Khz.....
|
 |
Gašo
Moderator Group
analogni šnelšvaser
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.ožujak.2021 u 21:11 |
Optika ide i do 384 pa i preko, ako su odašiljač i prijemnik dovoljno brzi.
Ja sam nabavio toshlink prijemnike koji to uredno mogu.
|
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless non oversampling DAC ,Marohei Maduro S, Pioneer C-21,Marohei Maduro S, Pioneer M-22, Acoustic zen-Satori, ATC SCM 19 V2
|
 |
kling-klang
Senior Member
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.ožujak.2021 u 13:44 |
Spojio TV na DAC sa nekim vulgaris optičkim kablom koji sam imao doma dok ne kupim kvalitetniji (sumnjam da će to baš nešto unaprijediti zvuk, ali da mi srce bude namjestu. možda se i iznenadim, ko zna?). Sve skupa zvuči sasvim ok i zadovoljavajuće. TV ima dobru foru da se može zacrniti ekran dok vrti muziku, pa kako Rega DAC u pojačalo šalje onako analogno obojeni zvuk, sve podsjeća na dobre stare dane slušanja ploča, nema puno lampica i dioda. TV također bez problema i relativno brzo čita disk od 4TB. Player je vizalno dobro riješen i lako s njim snanazi. Mana je što kod slušanja live albuma stavi pauzu od 1-2 sekunde između stvari pa to malo iritira. Ja sam ripao cd-ove u flac po sistemu 1 pjesma/1 fajla, pa bi ove live trebalo ripati cd u 1 fajlu. Sve u svemu, TV može biti sasvim ok i vrlo praktična audio komponenta za slušanje lossless formata (ako ima tu opciju) ako se ne želi paliti laptop. Baš vrtim neka stara ECM izdanja i stvarno dobro zvuči.
|
 |
zhazhaming
Groupie
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.ožujak.2021 u 19:57 |
Pa tako i ja preko svog panasonica često navečer slušam mjuzu i ništa mi ne fali.Najbolje je pozvat ekipu i napravit nekakav "slijepi test" da nitko od njih ne zna što svira pa da sam utvrdiš kolika bi to razlika uopće i bila...
|
 |
Jackson
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.travanj.2021 u 10:22 |
Ja isto imam Rega DAC spojen optikom na Sony TV, uz laptop sa USB sučeljem pokraj (pa coax u Regu). Nekad sam koristio WD player za to :)
Bolji je hi-fi setup u svakom pogledu, nije upitno, ali TV u DAC zapravo zvuči jako jako dobro. Nisam siguran, ali moguće da taj reclock koji Rega ima ugrađen nešto i pomogne. Svakako, zvuk je dosta bolji nego kad ide HDMI u Marantz receiver koji je isto u setupu. Ta kombinacija nije dobra (i DAC i receiver kasnije idu u isti amp i zvučnike), ali koristi se samo za surround za filmove.
Editirao Jackson - 03.travanj.2021 u 10:23
|
 |