Korisnik |
Pretraži u temi Opcije teme
|
maltus
Hiperaktivan
Status: Offline
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.travanj.2021 u 19:00 |
Eh, da. Nikad prezaljeni RIZ 594 koji je stari kupil 1959...prezivel poplavu 1964, rat, mojom nepaznjom zavrsil na smecu...Bil je to prvi u seriji vrlo slicnih, jedini je imal sve tipke ispod skale. Posle su tonske prebacili izmedu prednjih zvucnika. Uzivaj, vrlo dobro znam kako zvuci!
|
Samo glazbu slusam :)
|
 |
olif
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.travanj.2021 u 19:50 |
Uživam,....svira cijeli dan. 
Evo maloprije zamijenio strujni kabel.
Ipak je bio gore kabel star 60 godina, licna 1 ili 1,5mm2 (?) (mada mi se čini da moguće kvalitetnije PVC izolacije nego neki danas konzumni).
Stavio sam 2 mm, puni presjek (ne znam dal je OFC, al nebitno), stavljen je u egipatski pamuk (kupio od Marohei Cable još davno) i u onaj stari šteker...i eto sviri.... 
|
 |
Sveti_Ilija
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.travanj.2021 u 20:15 |
Ipak je sjela neka mini šunjijata, riđovka  To si kupio puni vodić u izolaciji i napravio platenicu ili ?
|
 |
olif
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.travanj.2021 u 20:25 |
Više se ne sjećam od koga sam dobio tu (plavu) žicu, ali preostalo je taman za kabel za uplesti (malo više od 4 m).
Da, to je bio puni vodić u PVC izolaciji. Nešto je pisalo gore, ali sad je već nemoguće pročitati jer je sve spojeno i bužirano.
Gore je navučen taj crveno/oker/smeđi pamuk (na svaki vod posebno) i onda je sve ufrkano i terminirano temobužirom.
Unutar radia je onih cca 45 cm ostaavljeno samo sa PVC izolacijom (ali isto upleteno). Ima stezni prsten na šasiji na samom ulazu, jedan na sredini, a onda kabel kroz rupu ulazi kroz šasiju i lemi se na kontakte drito.ispod.
Editirao olif - 04.travanj.2021 u 20:28
|
 |
Sveti_Ilija
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.travanj.2021 u 20:52 |
Nema nigdje za kupiti na metre strujni kabel 2x2,5mm2-meni treba za ove moje komponente jer ne želim rezat lim za IEC, od klotza sam koristio zvučnički ly225 on je do 300v iako sam sad našao nešto bolje na ebayu
|
 |
Apparatus
Best of the Best
Krelle
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.travanj.2021 u 21:42 |
olif napisao:
Ipak je bio gore kabel star 60 godina, licna 1 ili 1,5mm2 (?) (mada mi se čini da moguće kvalitetnije PVC izolacije nego neki danas konzumni).
Stavio sam 2 mm, puni presjek (ne znam dal je OFC, al nebitno), stavljen je u egipatski pamuk (kupio od Marohei Cable još davno) i u onaj stari šteker...i eto sviri....  |
Uživaš i lijepiš sise na pile, već drugi put. Što je sljedeće?
Editirao Apparatus - 04.travanj.2021 u 21:43
|
 |
olif
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.travanj.2021 u 22:04 |
Sveti_Ilija napisao:
Nema nigdje za kupiti na metre strujni kabel 2x2,5mm2-meni treba za ove moje komponente jer ne želim rezat lim za IEC, od klotza sam koristio zvučnički ly225 on je do 300v iako sam sad našao nešto bolje na ebayu
|
Ja sam unatrag godine dana prepravio/napravio nove kabele (cca 6-7 kom ili i više) sa punim presjekom vodića. Znači najkvalitetnija žica 2,5 mm2 za zidnu instalaciju (koristio sam 30 g. staru žicu od gradnje kuće, bakar je onda bil ziher bolji  ). Imao sam i neku isto takvu žicu (opet ne znam odkud) koja možda nije bila za instalaciju, al nije bila nešto bolja od instalacijske.
Poučak je da su te žice punog presjeka bile dosta čujno bolje od skoro svih inačica licni u mom DIY-u dosada. I kod kolege susjeda su isto bile velike razlike (inače nisam neki fan Brand strujaša, pa ih delam sam u DIY....ne dam pare..) jer su neke bile rađene i za njega. Tam sno se čudili ko pura d..ku, kak je zvu išao na bolje zamjenom kabela; komponenta po komponenta.....
Mana ima je da su malo nepodatne za uplitanje (krute) pa onda za uzemljenje uzmeš 2,5 mm licnu u mekom silikonu, da si olakšaš uplitanje.
Inaće, mislim da imaš u boljem elektro dućanu i dvožiln ilicna kabel 2,5 mm.
Ali, preporuka je da probaš ufrkati dvije žile punog presjeka os 2,5 mm od najbolje dobavljive žice... 
|
 |
olif
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.travanj.2021 u 22:06 |
Apparatus napisao:
olif napisao:
Stavio sam 2 mm, puni presjek (ne znam dal je OFC, al nebitno), stavljen je u egipatski pamuk (kupio od Marohei Cable još davno) i u onaj stari šteker...i eto sviri....  |
Uživaš i lijepiš sise na pile, već drugi put. Što je sljedeće?
|
Ka ti očeš....? 
Vidiš da je šteker star min 50 let, pamuk izolacija je retro kaj na peglama nekad, a i ja više nisam u cvijetu mladosti.....  
|
 |
demo995
Super Aktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.travanj.2021 u 23:49 |
Ali treba prvo žice stavit u škrinju na jedno mjesec dana, kriogenizaciju odradit. Nakon toga dolaze štekeri na red.
|
Rpi/pi2aes-diy NOS Ad1865-yamaha c2x-yamaha b2 vfet-diy sb acoustics satori TW29RN-b/mw16/mw19
|
 |
olif
Hiperaktivan
|
Opcije posta
Pohvala (0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.travanj.2021 u 11:31 |
Ipak sam odustao da u radio ugradim DAC, mrežno streamanje i Bluetooth......  
Jedan lik iz Zg s kojim sam se čuo telefonom ima u kolekciji 700 kom radio aparata, raznih ! On sebe naziva "Kraljem radija", valjda s pravom.... ...a i prodaje neke primjerke, pa mu je to i biznis.
Khadgar2007 napisao:
Baš lijep komad opreme iako da malo bocnem ja bi
možda radije nešto inozemnoga. Saba ima prekrasne komade radija, a koje
sve mogućnosti imaju ti stari radiji kod Sabe je za
nepovjerovati,naravno govorim o top modelima. |
Ima nešto od Sabe na njuškalu:
Editirao olif - 05.travanj.2021 u 11:39
|
 |