Help Help  Pretraži forum   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Najave koncerata i festivala

 Odgovori Odgovori Stranica  <1 122123124125126 169>
Korisnik
  Tema Pretraži Pretraži u temi  Opcije teme Opcije teme
Gašo View Drop Down
Best of the Best
Best of the Best

analogni šnelšvaser

Pridružen:
16.srpanj.2004
Lokacija: Zagreb
Status: Offline
Postova: 23087
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Gašo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.siječanj.2015 u 23:04
ludjak
Na vrh
Pulfer View Drop Down
Super Aktivan
Super Aktivan
Avatar

Pridružen:
26.veljača.2012
Status: Offline
Postova: 339
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Pulfer Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.siječanj.2015 u 23:43
    Vidimo se na Finku.
Karte kupljene preko Bandsintown aplikacije.
Veselim se.
Audio Alchemy DDS PRO, Antelope Zodiac Gold + Voltikus, Sony TA-E88B, no/labs dse 2+, Magnepan 3.7i, Flikoman interkonekti i zvučnički
Na vrh
Open Ear View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
12.prosinac.2012
Status: Offline
Postova: 1223
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Open Ear Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.siječanj.2015 u 23:50
Ne zvuči to uopće loše, dapače, ima vokalne snage i ugodnih zvučnih kanonada. Pošto su ulaznice, jer kol'ko vidim kod nas još nisu u regularnoj prodaji?
If Less Is More... Nothing Is Everything
Na vrh
Kalle242 View Drop Down
Hiper aktivan
Hiper aktivan
Avatar

Pridružen:
13.travanj.2005
Status: Offline
Postova: 8862
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Kalle242 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.siječanj.2015 u 13:44
Piše na sajtu
Upad u pretprodaji: 80 KN, na dan događanja na blagajni kluba: 100 KN.

Neznam jedino gdje je ta pretprodaja, možda u Dirty Old shopu, tamo zna često biti.
Na vrh
Open Ear View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
12.prosinac.2012
Status: Offline
Postova: 1223
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Open Ear Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.veljača.2015 u 22:30
    
       Sinoć je u dvorani Gorgona MSU-a u Zagrebu održan prvi ovogodišnji koncert u sklopu projekta MIMO koji se upriličuju svake prve nedjelje u mjesecu.

       Što je MIMO?

       To je zapravo akronim punog naziva koji glasi: Medijski Inventar Muzičkih Originala, a opći je cilj osigurati vidljivost i kontinuiran razvoj autentičnoga glazbenog stvaralaštva u Hrvatskoj te poboljšati hrvatsku glazbu, koja uspješno prati europske smjerove te je prepoznata i cijenjena i kod nas i u svijetu, dok su specifični ciljevi:

-promovirati domaću kvalitetnu izvornu autorsku glazbu, koja nije dovoljno dostupna široj javnosti u Hrvatskoj
-poticati i podupirati stvaralaštvo domaćih glazbenika, posebice mladih
-jačati veze između vodećih medija i manje poznatih domaćih kvalitetnih glazbenika kako bi šira javnost doznala       više o kulturnom bogatstvu i raznolikosti glazbe u Hrvatskoj.

       Koncerte izravno prenosi Hrvatski radio na prvom programu u 20.30 sati.
Prema ustaljenom rasporedu na koncertu učestvuju dvije grupe. U pauzi nakon nastupa prve skupine izvođača urednica Jelena Balent vodi razgovor s gostima, glazbenicima ili osobama vezanim uz glazbu. Sinoć su to bile Josipa Lisac i novinarka Lana Bunjevac.Nakon toga na scenu izlaze "glavne face" večeri.

       Publika je u relativno ugodno popunjenoj dvorani imala priliku uživati u izvedbama grupe Kimiko ( s gostima) i Dine Rizvić uz band. Mladi ljudi koji se scenom šuljaju već desetak godina, a iskreno, tko je od nas do sada čuo za njih?

       Dakle, tko je Dina Rizvić? Klik, klik i…

      

      DINA RIZVIĆ je mlada kantautorica, multi-instrumentalistica, skladateljica i aranžerka iz Labina, rođena 8. lipnja 1993. Diplomirala je 2014. godine na prestižnoj glazbenoj akademiji Berklee College of Music u Bostonu, na odsjeku za suvremenu kompoziciju i produkciju uz klavir kao njezin primarni instrument. Završetkom studija stekla je zvanje skladatelja, aranžera, producenta akustičnog i elektroničkog orkestratora, dirigenta, skladatelja za film, TV i multimediju, autora pjesama te prepisivača nota.Tijekom obrazovanja u području klasične glazbe nastupala je na raznim regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima u kategorijama klavira, udaraljki i solfeggia osvojivši brojne nagrade i diplome.

       Do sada je snimila jedan samostalni album naslovljen "Bez poraza", a neke od skladbi s tog CD-a izvela je i jučer u, kao što je rekla, ponešto izmijenjenim aranžmanima. Uz nju su nastupili i iskusni muzičari riječkog glazbenog kruga: B. Gazdik, I. Pešut, H. Radanović, Z. Ružić i O. Ereš.

       Od ovakvih se inicijacijskih koncerata niti ne očekuje besprijekorna produkcija, pomno složena set lista ili, ne daj Bože, pjevanje hitova s publikom, što ne znači da nije bilo uzbudljivih trenutaka i oduševljenih povika iz publike. Pa i dva bisa. Ne kurtoazna nego odsvirana nakon stvarno gromoglasnog odobravanja svih prisutnih.

       Dina Rizvić se tijekom školovanja susrela s različitim glazbenim žanrovima i u predstojećim godinama sazrijevanja i glazbenog formiranja sa zanimanjem ćemo pratiti u kojem će smjeru krenuti. Osobno, volio bih da njen sljedeći album predstavimo u našem Jazz klubu, ali njezin je talent tako raskošan, a kreativna znatiželja neograničena i što god da snimi vjerujem da će biti na nivou svjetske produkcije. S vremenom će steći i neophodnu samouvjerenost, scensku sigurnost i onu optimalnu dozu artističke drskosti kako bi cjelokupni nastup dobio čvrste gabarite, dramatsku napetost i visoku razinu emotivne involviranosti. Ma, tek joj je 21.
       
       Do tada evo nekoliko novijih snimaka iz kućnog laboratorija zvuka, pa prosudite sami.

      

If Less Is More... Nothing Is Everything
Na vrh
jazzdil View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
28.prosinac.2003
Status: Offline
Postova: 737
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj jazzdil Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.veljača.2015 u 12:40

Kaja Draksler / Matiss Čurdas / Vid Drašler / Jošt Drašler

Petak, 20.02.2015., Mala dvorana POU Krapina u 21:00 h, Ulaz slobodan

Kaja Draksler – fender rhodes

Matiss Čudars – gitara

Jošt Drašler – kontrabas

Vid Drašler - bubnjevi

Jedna od najdarovitijih mladih europskih pijanistica i kompozitorica Kaja Draksler, će 20.02.2015. sa svojim sastavom održati koncert u Krapini. Kvartet razvija specifičan jezik od autorskih skladbi pa sve do slobodne improvizacije koje će zasigurno odvesti ovaj kvartet u polje istraživanja i to ponajprije zvučnosti.
Pijanistica i kompozitorica s trenutnom adresom u Amsterdamu, nakon diplome 2005. godine u Ljubljani, nastavila je svoje školovanje na na Prince Claus konzervatoriju u Groningenu (Nizozemska), gdje je diplomirala jazz klavir kao studentica Marca van Roona (NL) i Davida Berkmana (SAD). U rujnu 2013. završila je u poslijediplomski studij klasične kompozicije na Amsterdamskom konzervatoriju. Godine 2009. privatno je u New Yorku studirala kod cijenjenih američkih jazz pijanista Vijaya Iyera i Jasona Morana. Dobitnica je mnogobrojnih međunarodnih nagrada na području jazza i suvremene glazbe kao skladateljica i glazbenica, od kojih je najznačajnija prestižna nizozemska Deloitte Jazz Award za najboljeg mladog jazz talenta godine 2009.

Listopada 2013. Izdala je izvrstan klavirski solo album The Lives of Many Others za Clean feed records. Godine 2011. Sa svojim Acropolis kvartetom/kvintetom izdala je ukupno tri ploče. Kaja Draksler Acropolis Quintet je izabran za tri najbolje evropske jazz skupine za Points! Plus program. Kao dio internacionalnog projekta Katarchestra aranžirala je tradicionalne pjesme za osmočlani sastav, čemu je slijedila turneja i promocija albuma. Surađivala je s European Movement Orchestra (GER, POR, SLO) za kojeg joj je naručena glazba. 2006. godine napisala je koncert za harmoniku i orkestar «Orfej i Euridika» koji je i snimljen (Janez Dovc i Slovenska Filharmonija, 2007). Kaja Draksler je dobitnica najveće nizozemske stipendije za nadarene HSP Hyugens.

 Iz jazz kritike:

 “The young Slovenian pianist Kaja Draksler shows off a wealth of sturdy ideas and nonchalant technique on this stunning solo recording.”

Peter Margasak, Downbeat, travanj 2014

“... the young Slovenian pianist Kaja Draksler pulls together information from a century of experimental music and jazz. She also makes rhythm a priority, and reminds you subtly that she knows what she’s doing. ... It’s hard, or maybe impossible, to predict where she’s going to take you. That’s not so common from a

young musician.”

Ben Ratliff, New York Times, prosinac 2013

"She delivered an impressive patchwork of classical and folk-infused miniatures, alternating with Cecil Taylor-esque percussive accelerations, competing left hand/right hand lines, and beautifully creative inside the piano passages, finishing with Thelonious Monk-like improvisation and a brief Bach encore."

Henning Bolte, All About Jazz, srpanj 2012

“Pianist Kaja Draksler took things to a completely different level with her stunning Acropolis Quintet. ... This is contemporary music making of the highest order.”

JazzWise Magazine, London, svibanj 2011

“Draksler brings austerity, subtlety and poignancy with her fluid piano playing and rings through in bright, rich textures.”

Irish Times, Dublin, svibanj 2011

http://www.youtube.com/watch?v=mVT_bZ2xL8g

http://www.youtube.com/watch?v=r8V8TFleVDg

http://www.youtube.com/watch?v=yBbOeptMaRUEditirao jazzdil - 15.veljača.2015 u 12:41
Micro Utopia Be
Na vrh
cile View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
23.lipanj.2004
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Postova: 887
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj cile Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.ožujak.2015 u 00:24
Bivše kino Mosor u Zvonimirovoj 63.
Danas bio na prvom od koncerata koji će se održavati svakog ponedjeljka u dvorani kina. Zagreb Jazzorkestar, obični stolci ali ima i nešto stolova, unošenje cuge u dvoranu preporučljivo, pušenje u predvorju dvorane koje je preuređeno u birc. Svaka preporuka.
Zapravo sam bio u petak, svirali su vrlo mladi glazbenici iznenađujuće dobro pa sam tak saznao i za ponedjeljke.
Evo najava iz večernjaka:
http://www.vecernji.hr/glazba/zagreb-jazzorkestar-otvara-novi-jazz-klub-u-zagrebu-991581
Mijenjam akustičnu plijesan iz čoškova za usvirani parket.
Na vrh
moog View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
29.lipanj.2008
Lokacija: Monaco
Status: Offline
Postova: 2191
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj moog Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.ožujak.2015 u 23:39
David Gilmour Tour Dates 2015

9/12 - Arena Pula - Pula, Croatia
9/14 - Verona Arena - Verona, Italy
9/15 - Teatro Le Mulina - Florence, Italy
9/17 - Theatre Antique - Orange, France
9/19 - Konig-Pilsener Arena - Oberhausen, Germany
9/23, 24, 25 - Royal Albert Hall - London, England

Se vidimo?
I'm a Blackstar ✴
Na vrh
maltus View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
07.prosinac.2006
Status: Online
Postova: 6046
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj maltus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.ožujak.2015 u 08:11
A ulaznica je 292 kn ......pa jos put/klopa/pijaca .....
Samo glazbu slusam :)
Na vrh
moog View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
29.lipanj.2008
Lokacija: Monaco
Status: Offline
Postova: 2191
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj moog Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.ožujak.2015 u 12:10
Pjeske cemo, Maltuse.
A tih 3 dana bit cemo bez jela.
Jos Hrvatska ni propala...
I'm a Blackstar ✴
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 122123124125126 169>
  Podijeli temu   

Skoči na drugi Forum Forumske ovlasti View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.


Audiofil.net @ 2017   l   Hosted by PLUS


ZADNJIH 20 POSTOVA
Forum: Audio komponente
Potraga za novim zvucnicima
Forum: Dodatni pribor
Digitalni kabel
Forum: Audio komponente
Preporuka Bi-wire
Forum: Audio komponente
Neobavezne slušalice ;)
Forum: Uradi sam
Dome tw i horna
Forum: Audio komponente
Dobre SH prilike
Forum: Audio komponente
Musical Fidelity x-Pree v3 i...
Forum: Dodatni pribor
Podlošci ili šiljci
Forum: Uradi sam
Što radim ovih dana
Forum: Audio komponente
Opera Seconda by Goran
Forum: Računala i audio
streamer iliti network playe...
Forum: High-End
PS Audio Power plant p15
Forum: Uradi sam
nec upd6362c
Forum: Audio komponente
Sonus Faber Chameleon T
Forum: Predstavite se
Dobar dan
GLAZBENI FORUMI
Forum: CD i ostali mediji
Što slušate?
Forum: CD i ostali mediji
JAZZ KLUB
Forum: Vinyl
Sajam ploča
Forum: Vinyl
AVID Ingenium
Forum: Vinyl
Koje LP-e slušate?
Forum: CD i ostali mediji
Electronica ...
Forum: Vinyl
Vratio se gramofon
Forum: CD i ostali mediji
KLASIKA
Forum: Vinyl
Zadnji LPi koje ste kupili/d...
Forum: CD i ostali mediji
Vasa kolekcija? vinyl ili cd...
NEVEZANO UZ HI-FI
Forum: Ostalo
Night Club
Forum: Ostalo
FILM POINT
Forum: Ostalo
Dobri linkovi
Forum: Ostalo
Vic!!!
Forum: Ostalo
Biciklini!
Forum: Ostalo
RIP
Forum: Ostalo
Hrvatsko srce junačko
NOVI ČLANOVI
darko.me
Drazens
mabokr
tomislavc
c__w
deckard
marijan22