Help Help  Pretraži forum   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Strujni kabel

 Odgovori Odgovori Stranica  <1 110111112113114 150>
Korisnik
  Tema Pretraži Pretraži u temi  Opcije teme Opcije teme
amigo View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
28.siječanj.2004
Status: Offline
Postova: 5035
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj amigo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.kolovoz.2017 u 22:13
Originalno postano od strane člana: Sten Sten napisao:

Ono gore na slici su Taipan Helix i Python Helix. Mislio sam da će znalci prepoznati proteza
Komentiram ih tako da su mi zvukom vrlo slični (čak mi jeftini Taipan i bolji zvuči - na bilo kojem mjestu), i da su lagano na suzdržanoj, povučenijoj strani, pa i zagasitijoj. Tko sluša laganiju, jednostavniju glazbu može mu biti sasvim ok. Za nešto "žešće", ritmično meni je to nedostatno brzo, odrešito ... jednostavno malo "zaostaje" za glazbom.
Plus, timbar, i kod jednostavnije glazbe, mi baš nije nešto posebno (obzirom na reputaciju, pa i cijenu). Prozračnost i preglednost zvučne slike (pogotovo kod Taipana) je ono u čemu su mi najbolji, no nedostatno da ga/ih udomim.
 
Nordost nije bio u ovoj grupi sa slika (a mogao je, isti Vishnu kojeg sam već imao), a o njemu sam već pisao. Ukratko, "srebro na bakru" kabeli mi nikad nisu odgovarali, jer to je meni nekakav "efekt" zvuk. Ili neka bude bakar ili srebro, ali taj mišung mi nigdje nije donio sreću sa zvukom, pa ga izbjegavam.
U zadnje vrijeme uglavnom sam na mobu na kojem su slike sitne, evo sad sam na PC-u pa vidim Pythona i Taipana.
Razumijem tvoje primjedbe. Ja sam imao i Taipana i Pythona, neko sam vrijeme bio zadovoljan pa sam ih prodao, Python je bio ranija, crvena generacija. Od Shunyate čuo sam fantastičnu King Cobru digital V1 i crvenu King Cobru generaciju prije aktualne, kad je to bio najjači model. Teško im je naći mane.
Nordost Valhalla također nema očitih mana, barem kod mene u setupu, a diže setup za nijansu više.
Sigurno ima još sjajnih strujaša, nekog je preporučio Duc, al ja to nisam slušao.
Još ti mogu pomoći sugestijom da treba uskladiti sve strujaše. Meni recimo, pored 2 Valhalle i jednog DIY srebrnog, ne paše još 1 DIY srebrni, već koristim 4. bakreni kabel od IBM servera. Inače je preotvoreno i neslušljivo.
I da, obzirom da te smetaju mane, morat ćeš odustati od srednje klase, jer očitih mana kod Shunyate i Nordosta nemaju samo referentni modeli (zadnje serije nisam slušao). Nažalost.


Editirao amigo - 17.kolovoz.2017 u 22:37
    Moj HiFi
Na vrh
Sten View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar
Nikad zadovoljan

Pridružen:
09.listopad.2005
Status: Offline
Postova: 7957
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Sten Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.kolovoz.2017 u 22:25
Nažalost, to mi je preskupo, a i glupo bi mi na, recimo, CD player stavljati strujni kabel koji košta kao pola playera.
 
 Sigurno da ima dobrih ne-preskupih strujaša (ala Siltech kojeg imam), ali očito ih se mora tražiti svijećom. Budemo vidjeli.
Na vrh
M.Djon View Drop Down
Super Aktivan
Super Aktivan


Pridružen:
30.ožujak.2011
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Postova: 490
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj M.Djon Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.kolovoz.2017 u 12:07
sam dvije istine ?! Tatamata je bio na tragu !  rekel je , ak očete doživit šumu odite na Velebit , a ne se sprešetavat  po Maksimirskom  parku ? :) . ( zaboravimo  koje kakve stimulacije ) . , a druga je stara priča tipa kad se dečkko i dekla  svlečelu do gola i onda ona pita ? koga buš ti zadovoljil s "tim alatom" , a on veli : SEBE ! ?
Na vrh
olif View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
30.siječanj.2008
Status: Offline
Postova: 4968
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj olif Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.kolovoz.2017 u 13:08
Aha, to znači da strujaš ne mora biti tak debeli kak oni pitoni na slikama.....nehaha
Na vrh
Sten View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar
Nikad zadovoljan

Pridružen:
09.listopad.2005
Status: Offline
Postova: 7957
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Sten Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.ožujak.2018 u 13:24

WIREWORLD AURORA 7

WIREWORLD STRATUS 7
WIREWORLD STRATUS 5
WIREWORLD STRATUS 52

WIREWORLD SILVER ELECTRA 5

STRAIGHT WIRE BLUE THUNDER

STRAIGHT WIRE GREEN LIGHTNING

KIMBER PK 10

KIMBER PK 10 PALLADIUM

KIMBER PK 14 GOLD

KIMBER PK 14 PALLADIUM

KIMBER PK II

SILTECH SPX-800

SILTECH BERLIN

BLACK RHODIUM LIBRA

BLACK RHODIUM CRATOS
BLACK RHODIUM FUSION
SUMIĆ OVERTURE

SUMIĆ REFERENCE

SUMIĆ ULTIMATE

MAROHEI VORTEX POWER

MAROHEI VORTEX POWER PLUS

NIMAK IGGY +

NIMAK SHANE +

NIMAK SPYRO

NIMAK X-6

NIMAK X-12

SHUNYATA VENOM 3

SHUNYATA DIAMONDBACK

SHUNYATA TAIPAN HELIX ALPHA

SHUNYATA PYTHON HELIX ALPHA

DUELUND INSIDE

DUELUND INSIDE 3.0

DH LABS ENCORE

DH LABS POWER PLUS

PS AUDIO AC 12

PS AUDIO STATEMENT

CARDAS TWINLINK

ACCUSTIC ARTS FERRITE II

KUBALA SOSNA FASCINATION

OYAIDE TUNAMI

SUPRA LORAD

XINDAK FP1

KONDO KSL-ACZ

HARMONIC TECHNOLOGY AC11

NORDOST VISHNU

YAMAMURA SYSTEMS POWER

CHORD POWER CORD

HiDIAMOND DIAMOND 2

FURUTECH 320


+  cca. 20-ak modela kojima zaboravih oznaku (nešto Isoteka, Audioquesta, neki Transparent Audio …) ili sam jednostavno zaboravio na njih, prodefiliralo je kroz sistem zadnjih par godina u nadi da će se barem jedan pokazati dovoljno dobar da zasjedne u sistem.

Btw. popis nije složen ni po nikakvom kriteriju, osim grupiranja po brendovima radi preglednosti.

 

U biti, jedan i je sjeo u sistem, Siltech SPX-30, ali za njega već rekoh da to nema praktično nigdje za nabaviti (a trebalo je zamijeniti i ostale drotove „vulgaris“ u sistemu), pa je potraga morala ići u nekom drugom smjeru.

Tko želi detaljnije o svemu tome, koga zanima, molim neka pročita cijelu temu, ne da mi se baš pisati ponovo isto proteza

Ili barem od 105. stranice na ovamo, jer je dobrim dijelom izmasakrirana OT-om, ne bi se ni meni zapravo dalo čitati haha


_________________________________________________Long-story-short, na kraju se iznenadih (i to ne baš malo) gdje nađoh strujaša koji zadovoljava uvjete, a koje nisu mogli zadovoljiti puno zvučnija i etabliranija imena, a taj se odaziva na ime - MAROHEI MADURO S.


Još početkom prošlog ljeta počela je neplanirana „odiseja“ sa spomenutim domaćim proivođačem žica svih vrsta iliti ovdašnjim članom Kabelom, koji se „krije“ iza brenda Marohei – nije to nikakva tajna, dobar dio, ako ne i većina, to ionako zna na forumu.

Probah prvo jedan model, pa drugi, pa varijantu, podvarijatnu, pa još jedan model i kad već praktično odustah … bingo. Dobro, do tog „binga“ je trebalo 2 mjeseca od vremena kad ga uštekah u sistem, ali idemo redom.

 

Pošto znam da bi neki mogli odmah pomisliti kako da će ovo biti (ili već je) neka vrst reklame za Marohei, nije tako. Biti će reklama kao što je i reklama za Siltech kad kažem da imam njihov zvučnički kabel već godinama u sistemu i ne mislim ga mijenjati ni pod razno, jer je više nego odličan.

Ili za Sumića (da ostanemo na HR prostoru, sa sadašnjim konstruktorima), čiji par interkonekata godinama spaja svu elektroniku u sistemu, i ne pomišljam na ništa drugo. Nadam se da je time taj dio jasan.

 

Ja ću sad malo „naopako“ krenuti u odnosu na uobičajene recenzije, ali ovo ionako nije recenzija.

To „naopako“ znači da ću prvo krenuti od cijene (jer to je ono što uvijek pitam prvo – jednostavno ne želim trošiti vrijeme na stvari koje si ne mogu priuštiti), a službena cijena iznosi cca. 7000 kn za standardnih 1,8m u HR. I kao takva je otprilike duplo manja od internacionalne cijene, ako ga poželite kupiti u npr. Hong Kongu haha


Jeftino? Ne baš. Skupo? Ima tamo na popisu s početka i skupljih koji su osjetno ispod nivoa Madura. Tako da … recimo da je to relativno, pa nek' svatko za sebe odluči.

No, naš čovjek, pa još i forumaš … siguran sam da za „kolege audiofile“ cijena može biti i niža od navedene.


 

 Iza naziva Maduro S kriju se (samo ukratko teh. dio, koliko zapamtih) solid-core srebrni vodiči. Preciznije + i – je solid core srebro, a uzemljenje bakar (nije solid core). Dielektrik je mješavina svile, pamuka, ulja, teflona … nemam pojma točno čega sve i kako, mene taj dio, iskreno rečeno, baš i ne zanima.

Shielda, koliko je meni poznato nema, i time se nastavlja moja preferenca prema takvoj vrstri strujnih kabela. Ili eventualno kao kod Siltecha, kojem je shield ujedno i uzemljenje, nema posebne žice za to.

A onaj S u nazivu modela označuje srebro, s time da postoji i C varijanta, gdje su bakreni solid core vodiči.

 


Zvuk …

 

Kao i kod svih odličnih srebrnih kabela (pa i strujaša), srebro se „ne čuje“ na način kako se vrlo često zna čuti kod dosta modela raznih brendova. Svi koji su probali pokoji srebrni kabel znaju na što se otprilike referiram.

Ono čime ovaj strujaš plijeni pozornost iliti što se čuje na prvu (usviranom do kraja) je ogromna količina prozračnosti uz jedno tako polagano, prirodno „opadanje“ zvuka, koherentnost, punoća, glatkoća, rezolucija ... Meni na usta jednostavno dolazi riječ "prirodno".


Zvuk posjeduje takvu jednu „organsku“ cjelovitost, takav zvukovni integritet, i ako bi to htjeli detaljnije opisati onda bi to zvučalo otprilike ovako:

Detaljan, ali ne suho-analitičan; muzikalan, ali ne topao, mekan, sirupast i spor; brz i prisutan ali ne naporan i ne svira „u facu“, ugodan i elegantan ali ne povučen i bez udarca, prozračan ali punog tijela, agresivan kad glazba zahtjeva ali bez „krvi iz ušiju“ ...


Dakle, nije od onih kabela koji imaju određenu vrsta naglaska na nekoj karakteristici, u smislu da mu je to izraženo dobra strana, da bi se prije ili kasnije shvatilo kako ima osjetnu manjkavost u nekom drugom segmentu ili segmentima.

Ovdje je to sve u takvom balansu, da se gotovo ni ne percipira kao balans, nego kao cjelina. Po meni, vrlo rijetka osobina, koja se baš ne susreće svaki dan, bilo da su u pitanju kabeli, elektronika ili zvučnici.

 

Jedini koji mu je blizu i kojeg koristih cca. 3 godine (i nije na onoj listi upravo zato) je već spomenuti Siltech SPX-30. Jako dobar kabel koji skoro može stati rame uz rame s Madurom. Skoro.

Maduro je ipak bolji u tom prirodno opuštenom, plastičnom, „3D“ dojmu i uvjerljivije iznesenom cjelokupnom glazbenom događanju, uglavnom zbog veće rezolucije. Jednostavno, imate dojam da je pred vama više živa izvedba nego reprodukcija. Ono što je sa dosadašnjim ožičenjem bilo vrlo dobro, s Madurom odlazi korak dalje; osjetno „opipljivije“, realnije, puno više boje u zvuku …


Maduro ima vremena svaki ton postaviti gdje treba, bez žurbe, mirno i staloženo, ali nikad nemate dojam da je spor. Zato je stabilnost i preciznost zvučne slike impresivna.

Prisutnost je također bitno bolja nego što je bila dosada, i dok sam tu pomalo krivio neke druge stvari (pogotovo za malo povučeniji zvuk), sad je jasno da su dosadašnji strujaši bili ako ne jedini, a ono jedan od krivaca. Ok, to mi i nije neka novost, zato i investicija u ovako nešto, no nisam točno znao koliki se tu napredak može očekivati.

 

Ukratko, Maduro S ispada skoro pa savršen, barem po mojim kriterijima. Iskreno, ponekad mi se čini da sam promijenio još nešto osim strujnih kabela. Doduše to je ono što i tražih, i čemu se nadah (pogotovo u tom nekom, ne baš malom, rangu cijene), da nije takav ne bih ga ni kupio. Vrlo jednostavno.

 

I samo da povučem vrlo kratku paralelu s ne tako davnom probom nekoliko preampova cijenom 40-50k kuna novo (ali naravno, u SH proteza). Najbolji od njih je promijenilo zvuk na bolje (sad gledam samo ono pozitivno u zvuku) manje nego što je to učinila promjena svih strujaša.

Tko zna, možda bi sad, sa ovim strujašima u sistemu priča bila drugačija. No, tu već odlazimo u „igre bez granica“. Možda jednog dana. smijeh

 


U biti, kabel ima jednu malu manu (ako ostavimo sad po strani kako tko gleda na cijenu)…

Usviravanje može potrajati jako dugo. Meni je potrajalo 2 mjeseca. Ne pretjerujem ni malo. Čisto kao info.

Dobra strana je što se može slušati i neusviran (odmah se čuje da tu „ima nečeg“), ali za ostvarenje punog potencijala se mora pričekati. Ruku na srce, tu i tamo u tih 2 mjeseca bilo je dana kad je svirao baš bez veze. Pogotovo jer mi ja bio na razvodnoj letvi kao glavni kabel – tamo se to najviše čuje.

Srećom, pa sam imao slična iskustva sa svojim Siltech zv. kabelom, koji se usviravao 3,5 mjeseca, i to ne nov, nego polovan, samo nije dugo vremena bio nigdje priključen.

 

I na kraju uzeh 5 komada, za cijeli sustav, i to je – To.    cool

Na vrh
zed_alive View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan


Pridružen:
18.srpanj.2007
Status: Offline
Postova: 1336
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj zed_alive Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.ožujak.2018 u 13:35
Originalno postano od strane člana: Sten Sten napisao:

U biti, kabel ima jednu malu manu (ako ostavimo sad po strani kako tko gleda na cijenu)…

Usviravanje može potrajati jako dugo. Meni je potrajalo 2 mjeseca. Ne pretjerujem ni malo. Čisto kao info.


Jesi li ti siguran da ti se nije za dva mjeseca usviralo uho na kabel, a ne kabel?Editirao zed_alive - 21.ožujak.2018 u 13:35
Na vrh
Kabel View Drop Down
Super Aktivan
Super Aktivan
Avatar

Pridružen:
27.srpanj.2016
Status: Offline
Postova: 300
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Kabel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.ožujak.2018 u 13:58
Lijepu si ti ergelu isprobao 😲
Nego da napišem jedan bitan detalj, kad je već o tome riječ... Maduro serija malo kasni sa službenim izlaskom, i početkom slijedećeg mjeseca je ofišl aut!
Ovo i ono
Na vrh
Sten View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar
Nikad zadovoljan

Pridružen:
09.listopad.2005
Status: Offline
Postova: 7957
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (1) Pohvala (1)   Citiraj Sten Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.ožujak.2018 u 15:56
Originalno postano od strane člana: zed_alive zed_alive napisao:

Jesi li ti siguran da ti se nije za dva mjeseca usviralo uho na kabel, a ne kabel?

I na Siltech zvučnički (3,5 mjeseca, ne zaboravi), i onda opet na ovaj zadnji kontigent od 4 komada Madura, i još hrpu toga što usviravah u životu?

 Da, siguran sam.


Editirao Sten - 21.ožujak.2018 u 15:57
Na vrh
Sten View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar
Nikad zadovoljan

Pridružen:
09.listopad.2005
Status: Offline
Postova: 7957
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Sten Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.ožujak.2018 u 16:03
Originalno postano od strane člana: Kabel Kabel napisao:

Lijepu si ti ergelu isprobao 😲
 
Dobar dio toga sam već ionako spomenuo kroz razne postove.

Prije nekoliko mjeseci mi je došlo, onako bez veze, više iz fore, da sastavim popis svih strujaša koje isprobah u zadnjih nekoliko godina, koliko traje intenzivna potraga za strujašima (a pogotovo jer se skupilo toga, no bez rezultata). A sad je eto, i poslužilo za uvod na kraju priče proteza
Na vrh
MiljenkoC View Drop Down
Hiper aktivan
Hiper aktivan
Avatar
DALI freak

Pridružen:
02.veljača.2010
Status: Offline
Postova: 3139
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj MiljenkoC Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.ožujak.2018 u 16:56
Originalno postano od strane člana: Sten Sten napisao:

WIREWORLD AURORA 7


Hebate Sten
huh
Mislim na cijeli popis
edit na edit
Kada slušaš mjuzu?


Editirao MiljenkoC - 21.ožujak.2018 u 17:01
Obi-Wan Kenobi says "Use the search Luke", and Yoda says "RTFM, you should"
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 110111112113114 150>
  Podijeli temu   

Skoči na drugi Forum Forumske ovlasti View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,432 sekundi.


Audiofil.net @ 2017   l   Hosted by PLUS


ZADNJIH 20 POSTOVA
Forum: Retro audio
Kazetofoni
Forum: Audio komponente
Zagrijavanje pojačala
Forum: Audio komponente
Dobre SH prilike
Forum: Uradi sam
Što radim ovih dana
Forum: Računala i audio
Hifi servis u ZG?
Forum: Uradi sam
pro-ject RPM-4
Forum: Audio komponente
Čišćenje drivera na zvučniku
Forum: High-End
Wadia 581
Forum: Audio komponente
Remen za kazetofon
Forum: Komponente
Jeftini Receiver
Forum: Audio komponente
Pomoć za odabir
Forum: Predstavite se
Dobar dan
Forum: Audio komponente
Preporuka za zvučnicu SR222
Forum: Audio komponente
Vaic zvučnici
Forum: Komponente
Tv 2018
GLAZBENI FORUMI
Forum: Live
Najave koncerata i fest...
Forum: CD i ostali mediji
Što slušate?
Forum: Vinyl
Koja zvučnica
Forum: CD i ostali mediji
JAZZ KLUB
Forum: CD i ostali mediji
BLUES preporuka
Forum: Vinyl
Koje LP-e slušate?
Forum: Vinyl
Kuzma
Forum: Vinyl
HD vinyl, WTF?
Forum: CD i ostali mediji
Electronica ...
Forum: Vinyl
Pumpanje vinyla
NEVEZANO UZ HI-FI
Forum: Ostalo
Night Club
Forum: Ostalo
Vic!!!
Forum: Ostalo
Ripanje DVDa
Forum: Ostalo
RIP
Forum: Ostalo
Popravak LED plafonjera
Forum: Ostalo
Ruski front 2018.
Forum: Ostalo
Rešetka za roštilj
NOVI ČLANOVI
Muzikman
demo995
dr.Tomek-Koyo
Mariok
matt75
vanjaj
noobservator