Help Help  Pretraži forum   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Sony CDP-X202ES

 Odgovori Odgovori Stranica  <123>
Korisnik
  Tema Pretraži Pretraži u temi  Opcije teme Opcije teme
ilimzn View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan


Pridružen:
15.prosinac.2006
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Postova: 2592
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj ilimzn Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.srpanj.2007 u 15:21
Ne, ovaj ima voltage pulse, to je stariji model. Sto se tice data sheet-a, isti problem. Ono sto o njemu znam znam iz shema iz service manuala. Sto je najgore, i tu sam trenutno kratak.
Ono sto znam je da su tipovi u jednom trenutku s naponskim pulsevima iz tog vraga ganjali svoj V/I konverter s programabilnom izlaznom strujom, i to zato da bi dobili suvisli volume control. S uvodjenjem SACD-a su cak u paralelu (!) spajali s izlazom tog naponskog DACa DSD dignal iz DSD procesora, ima na DACu pin s kojim mu se izlaz moze zgasiti (pazi, ne mute, vec tri-state, dakle prelaz u visokoomsko stanje). Uglavnom, chip je onak vrlo zgodan i fleksibilan ali podatke o njemu skrivaju ko zmija noge.
Na vrh
robot View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
27.rujan.2004
Status: Offline
Postova: 4560
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj robot Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.srpanj.2007 u 19:25
ja imam datasheet daca cxd 2564 jednobitni da sa 8x oversampling digital filterom (bljak)ako ti to znaci...
moram priznati da sam uvijek bio impresioniran izgledom sony hajend cd playera,no vise izgledom nego zvukom. oni švabo (ili prus) swoboda je nešto prtlja sa njima, kao unaprjedjivao zvuk...
bilo kako bilo pinovi cxd2564 izgledaju ovako
   
    
    

Editirao robot - 28.srpanj.2007 u 20:59
Na vrh
robot View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
27.rujan.2004
Status: Offline
Postova: 4560
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj robot Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.srpanj.2007 u 19:21
Originalno postano od strane člana: ilimzn ilimzn napisao:

Ne, to nije polistiren, i nije neinduktivno (vjerojatno je polipropilen)
 
 
Bolje da nisam vidio ovu stranicu tokijskog instituta, obzirom da sa japanskim nisam na ti, ne kuzim ni k. test, ali su slike vrlo jasne, "žućo" o kojem govorim ima odlicne karakteristike, za razliku od nekih malo razvikanijih brandova, premda mozda nije fer usporedjivati elektrolite i folije.
koliko sam skuzio polistiren je zadnji doli...ujedno odgovor na temu o najboljem blok-kondiću.


Editirao robot - 30.srpanj.2007 u 19:22
Na vrh
nu!me! View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
19.travanj.2007
Status: Offline
Postova: 2282
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj nu!me! Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.srpanj.2007 u 19:36
jedna rijec za tebe robote
babelfish   
http://babelfish.altavista.com
pa ces i japanski da progovoris ;-)
Na vrh
robot View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
27.rujan.2004
Status: Offline
Postova: 4560
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj robot Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.srpanj.2007 u 19:41
Error decoding translated text.
 
osim ako direktno ne ubacujes:
 
測定結果の見かた................How to see the measurement result
 
a ova četa mrava 測定結果 u stvari znaci Measurement result, hi "žućo" je Polyester. Yellow.
 
Šta ti je čoek, zna...


Editirao robot - 30.srpanj.2007 u 19:47
Na vrh
ilimzn View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan


Pridružen:
15.prosinac.2006
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Postova: 2592
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj ilimzn Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.srpanj.2007 u 16:18
Kvaka sa zucom je sto ima rezonantni pik, tipicno oko 200kHz (ovisi o kapacitetu)... tak da nije sve u izoblicenju (na kojoj frekvi?...) To obicno ne smeta toliko kad je negdje u seriju ali kao neki blok kond ili decoupler, po filterima iz nekog bitstreama i sl, zaboravi.
Na vrh
George View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Pridružen:
11.veljača.2012
Status: Offline
Postova: 184
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj George Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.listopad.2015 u 18:49
Oživljavam ovaj thread prvenstveno da se zahvalim Ilimznu na inspiraciji za poduhvat koji sam napravio, a to je modifikacija Sony CDP-X202ES. Ljubitelj sam ES serije, svih proizvoda, no CD Playeri ES serije su meni nešto posebno gjde mislim da je Sony napravio ipak iskorak u odnosu na konkurenciju. Dobri su i drugi ES uređaji, no mislim da se većina slaže da su playeri ipak ono nešto gdje je ES serija briljirala. No, nažalost vrijeme ide, laseri se troše, a za većinu zamjene nema.
Prvo sam imao i još ivijek imam 555ES koji dobro svira, ali vrijeme ide i pitanje je... Zato sam pokušao prijeći na kompjutor audio jer tu nema problema sa laserima, samo se kupi odgovarajuća USB/DAC elektronika i evo ga perfekt sound for ever!
No, ipak unatoč svim prednostima kompjutor audia, teško mi je bilo nadići jedonstavnost upotrebe i dobar zvuk svoja dva plejera; 555ES serijskog i modificiranog marantza CD-63SE.
I onda sam naišao na ovaj thread koji mi je dao nadu da mogu nastaviti imati ES do daljnjeg jer se KSS-240A još uvijek može nabaviti.
Prateći oglasnike, naletio sam na 202-jku u pitajboga kakvom stanju, ali bitno je bilo da nije bio zgreban, a ostalo je sve zamjenjivo. Imao sam sreće jer je bivšeg vlasnika pekla savjest jer je plejer netko, možda i on, ali nije htio priznati :) pokušao modificirati, no totalno nestručno i valjda je zato bivšeg vlasnika pekla savjest pa mi ga je dao za par stotina kuna, što je bilo izvrsno. A bivši vlasnik isto jadan kao i ja izgubljen, ima 505 pa je crko pa ga je zamijenio sa 707 sa lošim laserom pa je nabavio donor plejer pa... Kalvariji nema kraja.
I tako nakon čitanja ovog threada, napravio sam idejni projekt modifikacije, a moj dobri kolega je odradio izvedbeni projekt (izradio novu šemu i odabrao elektroničke elementnte) i odradio i fizičku modifikaciju.
Modifikacija je bila zamišljena kao Level 1 i Level 2.
Za sad je napravljen samo Level 1:
-ulazna AC filtarcija
-zamjena dioda
-zamjena kondenzatora u napajanju
-filtracija na tri dovoda napajanja na DAC L+R i clock
-zamjena otpornika nakon DAC-a
-zamjena kondenzatora oko OPAMPova
-zamjena OPAMP-ova
-stavljanje mute releja
-izbacivanje kondenzatora na analognom izlazu.

Level 2 bi trebao biti:
-ugradnja tentlabs clocka
-ugradnja baterijskog napajanja

I sad da kažem ono što Ilimzn nije napisao, a to je što se dobiva sa modifikacijom i kako to zvuči;
Odmah, bez usviravanja je 202 nadsivrao 555. i tu neću ništa puno pisati jer je jednostavno bio bolji u svim kategorijama: detalji, ekstenzija visokih, dubina basa, širina i visina stagea. U svemu je 202 bolji.

Onda sam probao 202 sa svojom dotadašnjom referencom (CD-63SE) na kojem je bilo napravljeno sve kao i na 202 plus što mu je još dodatno zamijenjen clock.
202 je marantza također pobijedio u svim kateogrijama, plus ona osnovna razlika u zvuku Sony-marantz.

I treći uređaj protiv kojeg sam probao 202 je kompjutor audio: laptop, Jriver, AQ cinamon, hiface Evo, HD Audio SPDIF kabel, Moon 300D DAC.
Tu moram reći da sam koristio na DAC-u za klasu bolje interkonekte (AQ Colorado vs. HD Audio soul na Sony-u).
I unatoč boljim interkonektima, Moon-u to nije pomoglo. Sony je bio jednako detaljan i otvoren, što je inače nekakva prednost i karakteristika koju slbuženi recenzenti daju Moon-u, a kad sam obratio pažnju na midrange i bass, tu je Sony briljirao.
Sad sam se uvjerio da je prijetnja koju sam rekao bivšem vlasniku možda i realna. Rekao sam mu da dok završim sa poslom, dolazim k njemu da mu sa svojom 202-jkom potučem njegovu 707-icu.

Još jednom, hvala Ilimznu!
Na vrh
Brico View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
03.travanj.2006
Lokacija: Croatia
Status: Offline
Postova: 1523
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj Brico Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.listopad.2015 u 19:32
Originalno postano od strane člana: George George napisao:

... jer se KSS-240A još uvijek može nabaviti...

Editirao Brico - 08.listopad.2015 u 19:33
*** DOĐE MI DA ODEM! ***
Na vrh
jerga View Drop Down
Hiperaktivan
Hiperaktivan
Avatar

Pridružen:
13.prosinac.2013
Lokacija: Vatican City State
Status: Offline
Postova: 621
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj jerga Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.listopad.2015 u 20:53
George, slušao sam 202, 505 i 779 a 707 i posjedujem. Znam kako zvuči 202 pa ako si toliko zadovoljan to je dokaz da je ta serija upravo ono što si sam rekao, odlična baza za napredak. Ali 779/707 teško da će ikad dostići, ali berem možeš vidjeti koliko si se približio. Zvučno, za 202 ne mogu reći da je nešto vrijedno spomena, što je sasvim očekivano kad je bio početni model u toj seriji.

Editirao jerga - 08.listopad.2015 u 20:58
Na vrh
George View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Pridružen:
11.veljača.2012
Status: Offline
Postova: 184
Opcije posta Opcije posta   Pohvala  (0) Pohvala (0)   Citiraj George Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.listopad.2015 u 21:13
Jerga, potpuno se slažem da serijski 202 zvučno nije vrijedan spomena. No, modani 202 je za dvije klase bolji.
recimo ako je original svirao kao 3 kKn jer toliko i je koštao, onda modani na ovakav način svira kao preko 10 kKn. Pa nadsvirao je kompjutor audio od 12 kKn.
Od tuda i dolazi moje oduševljenje i potreba da napišem ovaj post.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <123>
  Podijeli temu   

Skoči na drugi Forum Forumske ovlasti View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 1,061 sekundi.


Audiofil.net @ 2017   l   Hosted by PLUS


ZADNJIH 20 POSTOVA
Forum: Uradi sam
Faital Pro pokućni zvučnici
Forum: Predstavite se
Dobar dan
Forum: Audio komponente
Ion
Forum: Audio komponente
Novi val ili vječni san?
Forum: Audio komponente
Postavljanje zvucnika u manj...
Forum: Audio komponente
Dobre SH prilike
Forum: Prostorna akustika
PSI AVAA C20 - aktivni bas t...
Forum: Audio komponente
Pojačalo za Focal Aria906/Su...
Forum: Audio komponente
Koliko je, realno, ampu potr...
Forum: Uradi sam
ZV kabel - home made
Forum: Audio komponente
Integrirano pojačalo kao pre...
Forum: Uradi sam
diy linkwitzov lx521.4
Forum: Računala i audio
streamer iliti network playe...
Forum: Uradi sam
SENZACIJA
Forum: High-End
SACD
GLAZBENI FORUMI
Forum: CD i ostali mediji
JAZZ KLUB
Forum: CD i ostali mediji
Što slušate?
Forum: Vinyl
Koje LP-e slušate?
Forum: Vinyl
Čišćenje ploča
Forum: Vinyl
Vratio se gramofon
Forum: Vinyl
Pozicija gramofona
Forum: CD i ostali mediji
Tool Fear Inocolum
Forum: Vinyl
Zadnji LPi koje ste kupili/d...
Forum: Vinyl
Klasika na vinilu
Forum: Vinyl
Redoslijed upgradea: ručka v...
NEVEZANO UZ HI-FI
Forum: Ostalo
Vic!!!
Forum: Ostalo
Pristup glazbi vs. pristup h...
Forum: Ostalo
Night Club
Forum: Ostalo
Kurirska dostava - tarife za...
Forum: Ostalo
RIP
Forum: Ostalo
Off-topic, a opet, srž svega
Forum: Ostalo
Moderiranje foruma
NOVI ČLANOVI
matijak
Robbie
mef1212
josipal
Indrid Cold
proba123
Sveti_Ilija