Novosti


MAGNAT - Plus X nagrade - Audiofil - feel the sound

MAGNAT - Plus X nagrade

O nagradi Plus X: Uz međunarodni i nezavisni žiri iz 25 industrija, 23 nadležna partnera i marketinška ulaganja od više od 25 milijuna eura, plus X Award je najveći svjetski natječaj za tehnologiju, sport i životni stil. Plus X Award oznake odobrenja su povjerene proizvodima za koje se ustanovi da posjeduju barem jedan "Plus X" faktor. Nagrade se dodjeljuju za nove i inovativne tehnologije, izvanredni dizajn i/ili za inteligentne, jednostavne za korištenje operativne sustave. Kriteriji za dobivanje ove nagrade mogu biti izvrsne ergonomske i ekološke značajke, kao i proizvodi koji koriste visoko kvalitetne materijale pa sve do održivih proizvoda s dugotrajnom vrijednosti. Samo takvi proizvodi mogu bitipočašćeni Plus X Award nagradom.MAGNAT je ove godine zasluženo osvojio ovu prestižnu nagradu za čak 3 svoja vrhunska proizvoda.

www.chipoteka.hr


Pet nagrada za Cambridge Audio - Audiofil - feel the sound

Pet nagrada za Cambridge Audio

Potkraj svake godine, najčitaniji audiočasopis na svijetu, engleski What Hi-Fi, proglašava najbolje uređaje u tekućoj godini. Ove godine, 2014., na njihovom se popisu našlo čak pet uređaja Cambridge Audija, daleko više nego bilo koje druge tvrtke specijalizirane za proizvodnju visokokvalitetnih audiouređaja.

Stream Magic 6v2 postao je streamer godine. Prošle godine najboljim je proglašen prvi naraštaj ovog uređaja.Ove godine na vrhu ga je naslijedila unaprijeđena inačica, pohvaljena za pobošljanu streaming platformu, kvalitetu zvuka i fantastičnu opremu koja sada uključuje i Spotfy Connect.Minx XI proglašen je mini sustavom godine. Minx je izvanredno dizajniran sustav koji je unatoč svojim malim dimenzijama sastavljen od vrsnih aaudiokomponenata koje jamče odličan zvuk koji će zadovoljiti i zahtijevnije ljubitelje kvalitetno reproduciranog zvuka. Isporučuje se u crnoj i bijeloj boji visokog sjaja.GO bežični zvučnički sustav pobijedio je konkurenciju u kategoriji do 150 funta. Ocijenjen kao „ fantastičan, krajnje zabavan zvučnički sustav“, GO je opremljen NFC sustavoma za sparivanje i zvuči još bolje nego prije.Aero 5.1 ove je godine ponio titulu najboljeg surround zvučničkog paketa u cjenovnom razredu od 1500 – 2000 funta. Sustav je oduševio ocjenjivače u svim elementima, pa je već drugi puta za redom postavljen na vrh najboljih uređaja u svojoj kategoriji. Pohvaljen je za „uzbudljiv, informativan i bešavan zvuk“.TV2 postavljen je na vrh soundbase zvučnika u kategoriji do 300 funta.
Soundbase zvučnici postavljaju se pod panelne TV prijemnike koji, u pravilu, u sebi nemaju ugrađen zvučnički sustav koji može iole kvalitetnije zvučati. TV2 je kvalitetom zvuka oduševio ocjenjivački sud jednako kao i stručnjake u Cambridge Audiju.Međunarodni ugled tvrtka Cambridge Audio potvrdila je i u Australiji gdje su u časopisu Sound and Vision prijenosni DAC DacMagic XS i sustav Minx XI također proglešeni najboljim uređajima 2014. godine u svojim kategorijama.

Info: www.audiocinema-art.hr


MyAMP – nova Micromega zvijezda - Audiofil - feel the sound

MyAMP – nova Micromega zvijezda

Od svog osnutka 1987. g., francuska tvrtka Micromega fokusirana je na razvoj izvrsno zvučećih HiFi proizvoda uz jasan cilj – ponuditi najbolje moguće performanse uz nedostižan omjer cijene i kvalitete. 2012. g. njihov je inženjerski tim ponudio inovativnu MY Range seriju modela, minijaturnih dimenzija ali fantastičnog zvuka i više nego pristupačne cijene, u potpunosti dizajniranih i proizvedenih u Francuskoj. Nakon revolucionarnog MyDAC (HiRes DA pretvarača) modela, potom MyZIC (pojačala za slušalice) i MyGROOV (gramofonskog pretpojačala), sada su svjetlo dana ugledali i MyAMP (integrirano pojačalo s HiRes DA pretvaračem), MySPEAKER (kompaktni zvučnici) s pripadajućim MySTAND stalcima, te MyCABLE paleta audiofilskih kabela.Nova zvijezda svakako je MyAMP integrirac. Riječ je o pojačalu AB klase, iznimne dinamike, s kvalitetno riješenim napajanjem koje osigurava snagu od 60 Watta po kanalu (na 4 Ohma). Da je MyAMP puno više od samo integriranog pojačala pokazuje njegova suvremena funkcionalnost s ugrađenim HiRes DA pretvaračem koji putem svojih digitalnih sučelja omogućuje reprodukciju visoko-razlučivih audio zapisa iz digitalnih izvora sve do 192 kHz/24 bit formata. Potom su tu Bluetooth aptX® modul, izlazi za subwoofer i slušalice, daljinski upravljač, itd. Da je Micromega ponovo uspjela napraviti minijaturan, moderno dizajniran i funkcionalno svestran uređaj vrhunskih performansi i pristupačne cijene, pokazuju već brojne bezrezervno izvrsne recenzije u najrenomiranijim svjetskim specijaliziranim medijima, izašle u tako kratkom periodu od pojave MyAMP-a na tržištu.Kao savršen partner MyAMP-u konstruirani su kompaktni MySPEAKER zvučnici. Kvalitetne zvučničke jedinice povezane adekvatno dizajniranom skretnicom i kabinetom rezultiraju izvrsno balansiranim vrhunskim zvukom. Osim smještaja na policu, moguće ih je za potpune performanse kvalitetno pozicionirati i u prostoru za što bi ih najbolje bilo smjestiti na opcionalne MySTAND stalke .

I na kraju da bi sve bilo povezano na odgovarajući način i bez gubitaka, tu je sada MyCABLE linija kvalitetnih kabela koju čine analogni i digitalni interkonekti, te zvučnički kabel.

Svi novi modeli već su dostupni kod domaćeg distributera tvrtke Sigma Audio Koncept.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12   13   14   15   16   17   18   19   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Audio komponente
- Utjecaj različite duljine kablova
Forum: Audio komponente
- Pojačalo za dynaudio X16
Forum: CD i ostali mediji
- CD vs.hi-res audio
Forum: Uradi sam
- Strujni kabel
Forum: Dodatni pribor
- Preporuka - XLR interkonekt i zvučnički kablo
Forum: Retro audio
- Marantz kutak
Forum: Audio komponente
- Preporuke bookshelf zvucnika
Forum: Audiofil.net klub
- Klub 01.07.2017g. - BW 800 D3 !!!

UPRAVO SE ČITA


Focal JM.lab Electra 907 BE
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Darko Brlečić
PMC DB1 i TB2 zvučnici na BRYSTON 4B-SST pojačalu
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Grupni test ( Recenzija člana foruma )
napisao: Helicon
Opera - Platea
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Darko brlečić
Acoustic Energy AE 120
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Darko Brlečić
Celestion 3 mkII
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Cortez

GLAZBENA PREPORUKA

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz

Albert King with Stevie Ray Vaughan - In Session
Blues

Art Blakey & The Jazz Messengers - Ugetsu
Jazz