Novosti


Bluesound – HiFi zvuk bežične generacije - Audiofil - feel the sound

Bluesound – HiFi zvuk bežične generacije

Bluesound je suvremeni bežični kućni audio sustav koji objedinjuje glazbu i najnaprednije tehnologije u cilju postizanja visokovjerne (HiFi) reprodukcije zvuka na način koji diktiraju trendovi života današnjice. Sustav omogućuje „streaming“ različitih glazbenih sadržaja (Internet radio, glazbene servise, glazbe pohranjene na USB memorijskim jedinicama, CD-a uz mogućnost „ripanja“ i pohrane, itd.) putem bežične mrežne infrastrukture kakva se danas praktično nalazi u svakom domu, poslovnom i inom prostoru.Osim toga predstavlja i idealnu „multiroom“/multizonsku opciju nudeći integraciju čak do 34 svoje jedinice koje u perfektnoj sinkronizaciji mogu simultano reproducirati različite glazbene sadržaje. Da bi sve funkcioniralo besprijekorno zadužen je patentirani sofisticirani BluOS operativni sustav kojim se na krajnje jednostavan i intuitivan način upravlja putem instalirane programske aplikacije (App). Podržana je reprodukcija i visokorazlučivih (HiRes) audio zapisa sve do 192 kHz/24 bit formata što će posebno razveseliti čak i najzahtjevnije audiofile. Uz najviši mogući stupanj pouzdanosti i stabilnosti, Bluesound sustav krasi i do sada nezamisliva kvaliteta zvuka u ovoj kategoriji, što ne čudi imali se u vidu da su neke od uspješnih tehnologija posuđene od renomiranih sestrinskih tvrtki NAD (elektronika) i PSB (zvučnici).Bluesound se od ove godine nalazi u distribuciji tvrtke Sigma Audio Koncept. Sustav je postavljen u „showroomu“ tvrtke (Jačkovina 37, Zagreb) i spreman je za demonstraciju na koju ste pozvani (u radnom vremenu showrooma ili prema dogovoru), kako bi se uvjerili u njegovu nenadmašnu kvalitetu kada se radi o bežičnim kućnim audio sustavima.Više informacija o samom Bluesound sustavu i njegovim komponentama može se pronaći na službenim web stranicama proizvođača i distributera:

www.bluesound.com/en-eu/

www.sigma-audiokoncept.hr/


Sigma Audio novi uvoznik za KEF - Audiofil - feel the sound

Sigma Audio novi uvoznik za KEF

Sigma Audio Koncept d.o.o. ponosno objavljuje da je novi uvoznik i distributer jednog od najcjenjenijih svjetskih imena audio industrije, renomiranog engleskog proizvođača zvučnika – KEF.
Slavna povijest KEF-a počinje 1961. godine sa sjedištem u Nissen Hutu kada ju je osnovao legendarni Raymond Cooke pod okriljem Kent Engineering & Foundry (odakle i dolazi izvedeno ime KEF), inače tvrtke koja se bavila s metalima na obalama rijeke Medway u blizini Maidstonea u Kentu.Cook kao bivši elektroinženjer BBC-a bio je oduševljen eksperimentima s novim materijalima i tehnologijama u kojima je sudjelovao, te ih je odlučio primijeniti u kreiranju zvučničkih sustava vrhunske kvalitete zvuka kako bi ga oni mogli reproducirati na što prirodniji način, što je moguće vjernije izvorniku. Od samih svojih početaka KEF je predstavljao pionira u inventivnosti razvoja vrhunskih zvučnika za visokovjernu reprodukciju zvuka, a upravo ga po tome cijene i danas, desetljećima kasnije, audiofili širom svijeta. Tome su tijekom godina doprinijeli brojni najnadareniji inženjeri koji su bili i mnogi još uvijek jesu dio uspješnog KEF tima, a rezultat toga su i brojni patenti te znanstveni radovi kakvima se ne može pohvaliti niti jedan drugi suvremeni konkurent.
'Inovatori zvuka' i danas je osnovna premisa i filozofija tvrtke. U tim riječima sažeta je kompletna vizija KEF-a, usmjerenje, poslovna etika, opća kultura – od prvih dana sve do danas.
Veliko nam je zadovoljstvo i čast biti predstavnik, uvoznik i distributer takve tvrtke za Republiku Hrvatsku. KEF proizvodi već su dostupni u našem prodajnom salonu, a u nadolazećem periodu očekujte razne promotivne akcije povodom početka suradnje. Više detalja o aktualnom KEF programu možete pronaći na našim i njihovim web stranicama.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Revel Concerta2 - Audiofil - feel the sound

Revel Concerta2

Najnovije predstavljena ulazna Concerta2 serija zvučnika koju potpisuje svjetski cijenjeni američki proizvođać Revel, inače dio danas najmoćnije svjetske Harman grupe kada je u pitanju audio industrija (posebno u pogledu audio istraživanja i razvoja), kombinira izvrsne zvučne dosege s elegantnim dizajnom i vrhunskom završnom obradom. I sve to uz pristupačne cijene novih modela, čime su u Revelu uspjeli nadmašiti sami sebe po već tradicionalno nenadmašnoj vrijednosti za uložena sredstva. Inženjerski tim koji predvodi legendarni Kevin Voecks postigao je to primjenjujući rezultate višegodišnjih istraživanja pod kapom praktično neograničenih resursa spomenute Harman grupe. Tako su upotrebljene novorazvijene zvučničke jedinice na bazi aluminija: visokotonci kakvi se koriste i u višoj Performa3 seriji, te potpuno novi bas/srednjotonci. Idealna integracija zvučničkih jedinica postignuta je računalnom optimizacijom njihova pozicioniranja i ugađanja skretnice, kao i novim tehnikama konstruiranja kabineta (uključujući i bas-refleks portove) koji osim što plijene svojim izgledom imaju i akustička svojstva od presudne važnosti. I na kraju svaki model pojedinačno prolazi kroz dvostruki slušni slijepi test prema najnaprednijim psihoakustičkim standardima, u komparaciji s najcjenjenijim konkurentima u klasi, kako bi njihova superiornost bila potvrđena prije izlaska na veliku scenu.Seriju čine dva samostojeća modela F36 i F35, monitorski M16, centralni C25, surroundi S16 i aktivni subwoofer B10. Svi oni proizvode se u sjajnom bijelom i sjajnom crnom finišu. Kratki video koji ih pobliže predstavlja pogledajte putem sljedećeg linkaModeli nove Revel Concerta2 serije nisu samo nadogradnja inače iznimnih prethodnika jer osim što posuđuju tehnologiju i materijale iz fantastične Performa3 serije, donose čitav niz u potpunosti novih elemenata u dizajnu. Rezultat su zvučnici visoko-vjernog zvuka, elegantnog izgleda i pristupačne cijene. Definitivno klasa za sebe!

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10  11  12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Prostorna akustika
- Amigova soba
Forum: Audio komponente
- Jeftini DAC-ovi - kineski...
Forum: Audiofil web
- Što bi s forumom?
Forum: Live
- Najave koncerata i festivala
Forum: Audiofil.net klub
- KLUB 24.02.2018 Kef & NAD
Forum: Komponente
- nadogradnja kućnog kina - Dolby Atmos
Forum: Audio komponente
- Siroko pojasni zvucnici
Forum: CD i ostali mediji
- Electronica ...

UPRAVO SE ČITA


Rega Jupiter,Bryston 3B SST, BP 25 DA, Dali
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Grupni test
napisao: Helicon
Dali - Concept 8
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Opis UređajaZvučničke kutije
napisao: Darko Brlečić
Arcam CD73 CD player
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: CD Player
napisao: žac
Multimedija Show Medno 2004
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: Darko Brlečić & žac
Audio Video Show Zagreb 2004
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: Dalibor Bauernfrajnd

GLAZBENA PREPORUKA

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz

Albert King with Stevie Ray Vaughan - In Session
Blues