Novosti


Gradient 6.0 - Audiofil - feel the sound

Gradient 6.0

Gradient 6.0 potpuno su novi model zvučnika iz istoimene poznate finske manufakture. Nastali su na ideji da se konstruiraju zvučnici koji će pružati najviše zvučne domete ali u sobama manjih i srednjih dimenzija kakve vrlo često sputavaju audiofile u želji za visoko vjernom reprodukcijom audio zapisa. Tako su nastali samostojeći Gradient 6.0 zvučnici koji se upravo zbog tih svojih karakteristika jednostavno mogu smjestiti u praktično bilo koji interijer. U već prepoznatljivoj maniri ovog finskog proizvođača zvučnih kutija i novi model objedinjuje moderan i jedinstven dizajn s tradicionalnim tehnikama izrade kombinirajući pravo drvo i nove napredne materijale.Novi su Gradient 6.0 idealan izbor za prostore limitirane kvadrature. Njihovi kabineti dubine manje od 17 centimetara dizajnirani su tako da se mogu smjestiti vrlo blizu stražnjeg zida i ostalih akustičkih prepreka u sobama ljubitelja glazbe. Kompletna je konstrukcija projektirana da i u slučaju tako nepovoljnog smještaja projicira zvuk izvrsnog balansa u kompletnom prostoru, bez isticanja bilo kojeg dijela frekvencijskog spektra (posebno se to odnosi na bas područje). Osim toga, masivno puno drvo od najfinije breze i novi napredni materijali čine ove zvučnike kompatibilnima za integraciju u praktično svaki suvremeni životni prostor. Prednja i stražnja ploča kabineta akustički su umrtvljene rigidnim šperpločama, te presvučeni specijalnim talijanskim Fenix NTM® nano-tech mat materijalom. Taj se materijal pokazao izuzetnim ne samo u pogledu fantastičnog finalnog izgleda zvučnika, već i u pogledu otpornosti na uobičajena manja oštećenja (ogrebotine), te otiske prstiju i ostala zaprljanja. Dostupni su bijeli i crni finiši.
Koaksijalne zvučničke jedinice kakve se koriste i u referentnom modelu tvrtke Revolution jedinstvene su. Razvijene su u suradnji s poznatom norveškom tvrtkom Seas, a karakterizira ih iznimno kontrolirana disperzija zvuka i linearnost u vrlo širokom području slušanja – upravo one karakteristike koje krase i zaštitni su znak cijenjenih Gradient zvučnika. Pasivna bas jedinica vlastite proizvodnje smještena na poleđini proširuje bas odziv na najniže frekvencije. Rezultat je neutralan zvuk bogate organske strukture koji je već tradicionalno prepoznatljiv kada je u pitanju Gradient.
Kao i svi ostali Gradient modeli, tako i 6.0 se u potpunosti proizvodi u Finskoj. Svaki se individualno testira, te prolazi rigoroznu mjernu i slušnu kontrolu kvalitete. Potpuna pažnja prema svakom detalju izrade od strane tima manufakture koji je poznat po tome što obožava glazbu i njezinu visokovjernu reprodukciju, jamči godine bezbrojnih, ugodnih glazbenih doživljaja. Gradient 6.0 vrhunski su zvučnici namijenjeni moderno uređenim interijerima.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


PSB Alpha VS21 – HD zvuk za HD sliku - Audiofil - feel the sound

PSB Alpha VS21 – HD zvuk za HD sliku

Alpha VS21 novi je i ujedno prvi aktivni „soundbar“ u cijenjenoj PSB ponudi. Idealno je rješenje za sve vlasnike kvalitetnih TV ekrana koji ne mogu ili ne žele posjedovati klasične zvučničke kutije i popratne elektroničke uređaje (pojačalo, AV receiver, itd.), ali žele da sliku visoke kvalitete s njihovih TV prijamnika prati i adekvatna zvučna kulisa. Niskoprofilno, elegantno i moderno dizajnirano drveno kućište kakvo inače koriste zvučnici više klase praktično će se i nenametljivo uklopiti u svaki interijer. Pravi aktivni trostazni ustroj zvučničkih jedinica sa 6 pojačala ukupne snage 100 Watta donosi čist i prirodan, ali ujedno i bogat, snažan te dinamičan zvuk. Napredni VisionSound™ sustav procesiranja višekanalnih audio zapisa u kombinaciji s Dolby Digital dekoderom omogućuje vrhunski virtualni surround doživljaj.Unatoč bezbrojnim mogućnostima i opcijama, PSB Alpha VS21 iznimno je jednostavan za instalaciju i upravljanje. Uređaj se praktično može upogoniti jednim jedinim kabelom, dok ga se kontrolira vlastitim daljinskim upravljačem ili ga je moguće programirati tako da ga upravlja bilo koji drugi daljinac (od TV-a, satelitskog prijamnika, itd.). Osim toga podržan je i bežičan Bluetooth streaming glazbe.
PSB Alpha VS21 savršeni je partner suvremenim TV panelima koji svoje mjesto nalaze u moderno i minimalistički uređenim prostorima, gdje će izvrsnu sliku popratiti isto takvim zvukom. U Hrvatskoj je dostupan putem PSB distributera – tvrtke Sigma Audio Koncept i njezinih autoriziranih maloprodajnih partnera.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Preminuo osnivač tvrtke Grado - Audiofil - feel the sound

Preminuo osnivač tvrtke Grado

Legendarni audio inženjer Joseph Grado preminuo je u petak u 90. godini života. Talijanski imigrant, osnivač tvrtke Grado Labs – danas je poznata po svojim slušalicama – u vrijeme kada je Joseph Grado vodio tvrtku sve se svodilo na jednu stvar: gramofonsku zvučnicu. Naime, Josephu Gradu se pripisuje izumljivanje stereo MC zvučnice kao i još 48 ostalih raznih patenata. Da bi se reproducirala glazba iz gramofonske ploče neophodna je kvalitetna igla koja će analogni zapis iz vinila pretvoriti u električni signal. Taj proces Grado je odlično razumio i on ga je načinio slavnim.Prije ulaska u Hi-Fi biznis, Grado je bio proizvođač satova za Tiffany & Co. Davne 1953. godine, počeo je raditi svoju prvu gramofonsku zvučnicu na kuhinjskom stolu, a dvije godine kasnije preuzeo je očevu trgovinu namirnica u Brooklynu i pretvorio ju u tvornicu. Ta skromna zgrada na tri kata u mirnoj ulici na Sunset Parki je još danas tvrtkin dom gdje se i dalje izrađuju ručno.

Dok je Joseph Grado proveo većinu života stvarajući sprave koje reproduciraju glazbu, 1981. godine njegov san da pjeva talijansku operu na velikoj pozornici se ostvario. Nastupio je kao tenor u prestižnom Lincoln centru u New Yorku, i bio je prilično dobar, kako je naveo The New York Times. “Osjetila se gracioznost i delikatnost u tišim trenutcima pjevanja gosp. Grada," čitajući intervju tog vremena "i privlačne bogate boje kada je zapjevao iz sveg glasa."

U kasnim 80-im prošlog stoljeća Grado je sa svojim nećakom Johnom proizveo njihov prvi model high-end slušalica koja će ih odvesti na svjetski vrh. Joseph Grado je otišao u mirovinu 1990. kada je tvrtku je prodao Johnu Gradu. On i njegov sin, Jonathan, danas vode tvrtku.

Info: www.gradolabs.com

Izvor: www.hifimedia.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12  13  14   15   16   17   18   19   20   21   22   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Prostorna akustika
- Amigova soba
Forum: Audio komponente
- Jeftini DAC-ovi - kineski...
Forum: Audiofil web
- Što bi s forumom?
Forum: Live
- Najave koncerata i festivala
Forum: Audiofil.net klub
- KLUB 24.02.2018 Kef & NAD
Forum: Komponente
- nadogradnja kućnog kina - Dolby Atmos
Forum: Audio komponente
- Siroko pojasni zvucnici
Forum: CD i ostali mediji
- Electronica ...

UPRAVO SE ČITA


Klipsch RB-81
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Milan Rupić
Rega Elicit
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: žac
Krell KID
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: iPod Dock
napisao: Milan Rupić
Mini-slušalice Klipsch
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Slušalice
napisao: Milan Rupić
Primare A33.2
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Pojačalo snage
napisao: Milan Rupić

GLAZBENA PREPORUKA

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz

Albert King with Stevie Ray Vaughan - In Session
Blues