Novosti


PSB SubSeries 100 - Audiofil - feel the sound

PSB SubSeries 100

Koristeći vizualno lijepi, crni visoko-sjajni kabinet minijaturnih dimenzija (162 x 162 x 199 mm; Š x V x D), sa potpuno novom 135-milimetarskom dugohodnom zvučničkom bas jedinicom i unaprijeđenom amplifikacijom posuđenom iz referentnih PSB modela, novi SubSeries 100 dizajniran je za kristalno čistu reprodukciju dubokih bas tonova u suvremenim, urbanim prostorijama manjih dimenzija. Kao takav predstavlja idealnu nadopunu svim malim zvučnicima skromnih zapremina u različitim varijantama audio aplikacija (stereo, kućna kina, računala, igraće konzole, itd). Spomenuta bas jedinica računalno je optimizirana uz primjenu inovativne tehnike kako bi se postigla maksimalno duboka ekstenzija u tom području frekvencijskog spektra i dinamički odziv bez distorzija.Kabinet je iznimno čvrst i antirezonantan kako bi samo željeni bas tonovi bili emitirani u prostoru na čist i artikuliran način. Vrlo efikasno pojačalo D klase pažljivo je upareno sa zvučničkom jedinicom što rezultira performansama daleko iznad očekivanja u pripadajućoj klasi, a može isporučivati 100 Watta dinamičke snage. Uz standardni potenciometar glasnoće, ovaj je subwoofer opremljen i s kontrolom frekvencije reza te odabirom faze za optimalnu i besprijekornu integraciju sa zvučnicima s kojim se uparuje. Posebno je markirana pozicija za kombinaciju s PSB Alpha PS1 zvučnicima što onda čini fantastičan „full-range“ mikro sustav. Od audio ulaza na dispoziciji su linijski RCA konektori u stereo i mono konfiguraciji. Za one koji žele još snažniji bas i kvalitetniju reprodukciju a nemaju prostora za veliki subwoofer, preporučuje se upotreba dva SubSeries 100 subwoofera kako bi se udvostručila snaga i HiFi performanse. Primjena dva manja subwoofera često zna polučiti bolje rezultate od jednog velikog. PSB SubSeries 100 kompaktni je aktivni subwoofer koji redefinira pojam minijaturnih dimenzija u visoko-vjernoj HiFi reprodukciji zvuka.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


McIntosh integrirani sustav McAire - Audiofil - feel the sound

McIntosh integrirani sustav McAire

Nekad u ratu zbog imena (McIntosh /Macintosh), Apple i McIntosh danas odlično surađuju. Plod takve suradnje je je McAire sustav, kojim se i McIntosh uključuje u suvremene trendove i prati zahtjeve šireg tržišta. Ugrađeni Appleov AirPlay putem wi-fi mreže omogućava bežično streamanje iz iTunes fonoteka na Mac ili PC uređajima, kao i glazbe s iPhonea, iPoda i iPad Toucha. Kabelskom USB vezom moguće je slušati glazbu pohranjenu na iPod Classic ili na određenim tipovima iPod Nano uređaja.Na McAire moguće je priključiti i TV prijemnik i bitno poboljšati zvuk koncerata i filmova koji se gledaju/slušaju.U McAireu nalaze se dvije bas jedinice promjera 100 mm, dvije srednjotonske promjera 50 mm i dvije visokotonske promjera 19 mm, što je dovoljno da srednje veliku sobu ispuni sasvim dovoljno glasnim i frekvencijski cjelovitim zvukom, zahvaljujući frekvencijskom odzivu od 60 Hz – 45 kHz. Iako se McAire reklamira kao kompaktan sustav, njegove dimenzije nisu tako malene – 492 x 203 (s wi-fi antenom u okomitom
položaju) x 432 mm (s priključcima i wi-fi antenom). Snaga od 2 x 25, a i masa od 14 kg jasno govore da se radi o ambiciozno ustrojenom sustavu koji može dostojno zamijeniti manji kvalitetni audiosustav.

www.audiocinema-art.hr


OPPO playeri sada i sa Darbee procesorima - Audiofil - feel the sound

OPPO playeri sada i sa Darbee procesorima

Oba, po mnogima dva ponajbolja i višestruko nagrađivana univerzalna playera na tržištu tvrtke Oppo sada su dostupna i u Darbee ediciji – kao BDP-105EU D i BDP-103EU D (sufiks D u oznaci modela), odnosno s ugrađenim istoimenim procesorom koji se također smatra jednim od referentnih po pitanju obrade video signala. Na taj su način i inače vrhunske performanse ovih playera dodatno podignute do krajnjih granica koje omogućuju današnje tehnologije. Darbee Visual Presence™ tehnologija donosi ključan i do sada neusporediv iskorak u vjerodostojnosti video reprodukcije. Naprednom inkorporacijom stereoskopskih informacija o dubinskoj perspektivi slike iz 3D i 2D zapisa postiže se još veća jasnoća i percepcija dubine što rezultira boljom dinamikom i realizmom reproduciranih sadržaja. Dobiva se se dojam kao da je ispred slike uklonjen nekakav oku nevidljiv ali ipak prisutan veo. Stupanj procesiranja je podesiv, tako da se može prilagoditi svakom individualnom ukusu, sustavu i okruženju.Razlika spomenuta dva modela isključivo je u audio sekciji koja je kod modela BDP-105EU D dotjerana do maksimuma uključujući DAC koji podržava prihvat DSD zapisa (DSD64 i DSD128), balansirani ustroj s posebnim XLR i RCA izlaznim stupnjem za stereo audio reprodukciju, DA sklop čije je srce SABRE32 Reference ES9018 čip s 32-bit Hyperstream™ arhitekturom kakvi se koriste u profesionalnim i high-end aplikacijama, toroidalni trafo, itd. Drugim riječima, BDP-105EU D će kao univerzalni CD/SACD player i Hi-Res DAC zadovoljiti i najambicioznije audiofile. Video sekcije kod oba playera su identične, tako da ukoliko niste zagriženi audiofil, BDP-103EU D apsolutno je najbolji univerzalni player koji trenutno možete pronaći na tržištu.S obzirom na performanse koje nude i koje su dodatno unaprijeđene u Darbee ediciji, te njihovim mogućnostima i svestranošću, cijene su im više nego prihvatljive, te nisu bitno veće u odnosu na prethodne modele bez Darbee procesora. Zapravo su te razlike nezamislivo male imajući u vidu pojedinačne cijene vrhunskih Darbee video procesora.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15  16  17   18   19   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Audio komponente
- Utjecaj različite duljine kablova
Forum: Audio komponente
- Pojačalo za dynaudio X16
Forum: CD i ostali mediji
- CD vs.hi-res audio
Forum: Uradi sam
- Strujni kabel
Forum: Dodatni pribor
- Preporuka - XLR interkonekt i zvučnički kablo
Forum: Retro audio
- Marantz kutak
Forum: Audio komponente
- Preporuke bookshelf zvucnika
Forum: Audiofil.net klub
- Klub 01.07.2017g. - BW 800 D3 !!!

UPRAVO SE ČITA


Lyngdorf Audio u Hrvatskoj
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Prezentacija
napisao: Milan Rupić
Shanling SLM-A40Mk II
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: Daniel Modrić
Prezentacija Sonus Faber - Elipsa
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Prezentacija, Reportaža
napisao: SB
PSB Alpha T1
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnik
napisao: Milan Rupić
Rega Brio3
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: Daniel Modrić

GLAZBENA PREPORUKA

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz

Albert King with Stevie Ray Vaughan - In Session
Blues

Art Blakey & The Jazz Messengers - Ugetsu
Jazz