Novosti


NAD C427 – FM/AM tuner - Audiofil - feel the sound

NAD C427 – FM/AM tuner

Radijski FM programi i dalje su među najraširenijim, najpouzdanijim i najboljim medijima za slušanje glazbe. Izgrađen na bazi svojih oduvijek cijenjenih prethodnika, novi NAD C427 radio prijamnik nudi kvalitetu prijama FM i AM radio signala koja je u najmanju ruku jednaka ili u pravilu čak i bolja od kvalitete signala koje emitiraju današnje radio postaje. Pomno smišljenom topologijom i izborom elemenata visoke kvalitete dodatno je unaprijeđena osjetljivost kako bi se postigao najčišći mogući prijam i u najproblematičnijim područjima, a razina intermodulacijskog šuma svedena je na minimum kroz kompletan frekventni spektar. Interna memorija prihvaća pohranu ukupno 40 stanica. Jedno od najintuitivnijih korisničkih sučelja s rotacionim 24-pozicijskim izbornikom jamči iznimno jednostavno rukovanje, kao i krajnje lagano i brzo ugađanje te pristup programima uz RDS informacije.Svim funkcijama moguće je upravljati i daljinski upravljačem koji je standardni dio opreme. IR ulaz i RS-232 port omogućuju besprijekornu integraciju u različite multimedijalne sustave i automatizirane aplikacije. U skladu s NAD politikom zaštite okoliša, novi C427 zadovoljava i najviše ekološke standarde standby moda rada. NAD C427 predstavlja vrhunski i pristupačan izbor za sve ljubitelje radio valova koji žele potpuno uživati u njima. Na domaćem tržištu već je dostupan kod NAD distributera – tvrtke Sigma Audio Koncept i njezinih autoriziranih maloprodajnih partnera za NAD proizvode.

www.sigma-audiokoncept.hr


Mark Levinson No.585 integrirac - Audiofil - feel the sound

Mark Levinson No.585 integrirac

Nakon dugog iščekivanja legendarna high-end audio tvrtka Mark Levinson napokon je na ovogodišnjem minhenskom sajmu predstavila svoje novo integrirano pojačalo oznake No.585. Dizajnirano je tako da pruži ultimativnu kvalitetu glazbene reprodukcije s različitih analognih i digitalnih audio izvora uključujući računala i glazbene servere. Implementacija čitavog niza naprednih rješenja razvijenih pod kapom neiscrpnih resursa internacionalne Harman korporacije, kombinirana je s potpunom lakoćom korištenja i industrijskim dizajnom najnovije generacije. Čini se da se čekanje isplatilo kao i s referentnim No.52 pretpojačalom koje je polučilo fantastične uspjehe jer Mark Levinson svoje nove modele ne predstavlja kao na pokretnoj traci već kada su apsolutno uvjereni da će svojim performansama i kvalitetom duži niz godina predstavljati referencu u klasi.Novi Mark Levinson No.585 projektiran je za ultimativnu audio kvalitetu u svakom pogledu i kao takav predstavlja moderno integrirano rješenje za najzahtjevnije ljubitelje glazbe i njezine visokovjerne reprodukcije. Krasi ga diskretni analogni stupanj optimiziran za maksimalnu čistoću zvuka čemu svjedoči klinički čista simetrična topologija. Visoko-efikasno digitalno SMPS (Switched Mode Power Supply) napajanje, kao i analogni napajački stupanj posložen oko robusnog 900 VA toroidalnog transformatora isporučuje više nego dovoljno struje izlaznom pojačalu AB klase, koje sa svojih 2 x 200 Watta snage na 8 Ohma (odnosno 2 x 350 Watta na 4 Ohma) bez problema će i s lakoćom kontrolirati zvučnike i iz kategorije najzahtjevnijih. Uz 4 analogna ulaza (jedan balansirani XLR), njih čak 6 izravnih digitalnih (USB, optički, koaksijalni, balansirani AES/EBU) podržat će praktično sve digitalne izvore današnjice, računajući visoko-razlučive audio zapise sve do 192 kHz/32 bit formata, kao i DSD reprodukciju putem USB sučelja. Osim najviše razine reprodukcije audiofilskih zapisa, posebno razvijeni sustav procesiranja pružit će i najbolju moguću kvalitetu zvuka čak i iz komprimiranih audio formata. Poseban izlaz za subwoofer uz kontrolu reza prema partnerskim zvučnicima omogućuje besprijekornu 2.1 konfiguraciju. Ethernet, RS-232, IR i 12V okidač također su tu za jednostavnu integraciju u različite AV instalacije i automatizirane sustave. Koliko je s tehničke strane sofisticiran, toliko je No.585 s druge strane jednostavan za uporabu od strane korisnika, tako da se svim funkcijama može upravljati putem 2 kružna izbornika i 6 funkcijskih tipki na prednjoj ploči ili pak putem daljinskog upravljača. Izgled pojačala također je fantastičan kao i njegove performanse, te njegov industrijski dizajn najnovije generacije spaja s tradicionalnim i iz prethodnih modela prepoznatljivim elementima u suvremenu vizualno-funkcionalnu cjelinu. Luksuzno kućište izrađeno je od obrađenog aluminija s prednjom pločom u Mark Levinson tradicionalno srebrno/crnoj kombinaciji sa zaslonom od crvenim LED indikatora.

Mark Levinson No.585 u redovnoj prodaji trebao bi se pojaviti najkasnije ove jeseni uz europsku cijenu od oko 12000 Eura. Više detalja saznajte kod domaćeg distributera – tvrtke Sigma Audio Koncept.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Monitor Audio Silver - Audiofil - feel the sound

Monitor Audio Silver

U audiju, poglavito kad se radi o zvučničkim sustavima, često nije lako pomiriti formu u funkciju, jer se ne tom putu, ponajčešće, kao prepreka pojavi konačna cijena koštanja uređaja. U Monitor Audiju otpočetka se susreću s tim problemom i tjekom gotovo polastoljetnog postojanja tvrtke, s njim su se naučili uspješno nositi. Kako to čine, lijepo se može vidjeti i u njihovoj najnovijoj seriji zvučničkih kutija nazvanih Silver.
Silver serija počiva na temeljima postavljenima u Platinum i Gold serijama. Čine je dva modela monitorskih, malolotražnih zvučničkih kutija, Silver 1 i Silver 2, tri samostojeća modela, Silver 6, 8 i 10, po jedan središnji i surround zvučnik te aktivni subwoofer. Svi pobrojani modeli po mnogočemu naslijeđuju prethodnike, jedino je Silver
8 sasvim nov u seriji.Bas i srednjotonske jedinice imaju izgled plitkog tanjura i prilično se razlikuju od klasično oblikovanih konusnih jedinica. Zahvaljujući tomu membrana ima veću površinu. A kako je pokreće moćniji motorni sustav, tako ustrojene zvučničke jedinice učinkovitije su od klasičnih, a i preciznije iznose frekvencijski odziv za koji su namijenjene. U modelima Silver 8 i 10 nalaze se novorazvijene srednjotonske jedinice s membranom promjera 100 mm, zatvorene u vlastito kućište. Njihova je zadaća čim preciznija reprodukcija frekvencija na koje je ljudsko uho najosjetljivije.
Nova je i visokotonska C-CAM jedinica s membranom promjera 25 mm. I ona se nalazi u zasebnom kućištu u koje isijava energija sa stražnja strane memmbrane, čime se membrani osigurava ujednačeniji hod, smanjuju se rezonancija i povećava prigušenost. Zahvaljujući tomu, visokotonski odziv je prozračniji, ujednačeniji i puno čvršće sljubljen sa srednjotonskim. HiV port tehnologija iz najbolje Platinum serije primijenjena je i kod svih modela Silver serije, osim kod središnjeg i surround zvučnika te subwoofera. Njome se ubrzava protok zraka i smanjuju turbulencije u bas refleks otvoru, čime najniže frekvencije dobivaju na čistoći i tranzijentnosti.
Način na koji su jedinice pričvršćene na prednju ploču ne pridonosi samo estetici pojavnosti (jer se ne vide ružni vijci) već i značajno pridonosi integraciji prednje ploče i jedinica i tako smanjivanju rezonancija koje bi se mogle prenijeti na jedinice.Silver 1 su dvostazne monitorske kutije i idealne su za stereo sustav u manjim sobama, ali mogu biti i dijelom višekanalnog ili multiroom sustava. Silver 2 su također dvostazne kutije, a zahvaljujući većoj osjetljivosti i nešto većim dimenzijama mogu zvukom napuniti i srednje velike ambijente. Silver 6 kutije su 2.5 stazni model koji se odlikuje kvalitetnim dinamičkim osobinama i odlično će raditi kako u stereo sustavu u srednjevelikim sobama tako i u nešto ambicioznijim sustavima kućnog kina. Najnoviji, Silver 8, model je trostaznog ustroja. Njegova konfiguracija je optimizirana za precizno iznošenje cijelog frekvencijskog spektra, pa je zato primjeren uporabi u kvalitetnijim stereo sustavima. Dizajn Silver 10 modela vrlo je sličan onom modela 8, ali ovo su veće zvučničke kutije koje mogu raditi u većim sobama i prenijeti još širi frekvencijski odziv.Silver FX surround zvučnik kao i Silver Centre zvučnik u sebi imaju iste jedinice kao i većina drugighmodela iz serije i namijenjeni su radu u kvalitetnim sustavima kućnoga kina. Subwoofer Silver W 12 je aktivan. U njemu je 500 W digitalno pojačalo upravljano DSP-om koje pogoni bas jedinicu promjera 300 mm smještenu u zatvorenom kabinetu. Kabineti su elegantni i vrhunski izrađeni i dotjerani, a isporučuju se u mahagonij, orah i hrast oplati, a u ponudi su i luksuzne inačice u bijelom i crnom sjajnom piano laku. U dućanima Audio Cinema Arta dostupni su od kraja mjeseca svibnja.

Info: www.audiocinema-art.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16  17  18   19   20   21   22   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Prostorna akustika
- Amigova soba
Forum: Audio komponente
- Jeftini DAC-ovi - kineski...
Forum: Audiofil web
- Što bi s forumom?
Forum: Live
- Najave koncerata i festivala
Forum: Audiofil.net klub
- KLUB 24.02.2018 Kef & NAD
Forum: Komponente
- nadogradnja kućnog kina - Dolby Atmos
Forum: Audio komponente
- Siroko pojasni zvucnici
Forum: CD i ostali mediji
- Electronica ...

UPRAVO SE ČITA


Klipsch RB-81
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Milan Rupić
Rega Elicit
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: žac
Krell KID
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: iPod Dock
napisao: Milan Rupić
Mini-slušalice Klipsch
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Slušalice
napisao: Milan Rupić
Primare A33.2
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Pojačalo snage
napisao: Milan Rupić

GLAZBENA PREPORUKA

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz

Albert King with Stevie Ray Vaughan - In Session
Blues