Novosti


Klipsch Heritage One / Three / Sixes - Audiofil - feel the sound

Klipsch Heritage One / Three / Sixes

U poplavi bežičnih stolnih zvučnika svakakvih pojavnosti, Klipsch se pobrinuo da svjetlo dana ugledaju prelijepi retro uređaji kolekcije Heritage Wireless. Starinski izgled i ugrađene suvremene tehnologije osiguravaju vrhunsku reprodukciju glazbe bez suvišnih žica i dodatnih uređaja. Sixes je komplet od dva aktivna, bežična zvučnička monitora velike povezivosti i daljinskim upravljačem, Three je samostojeći aktivni zvučnik velike snage i mogućnosti povezivanja, dok je One manji model skromnijih mogućnosti, ali još uvijek identičnog Klipsch akustičkog potpisa.

Materijali korišteni za izradu (furnir pravog drveta), bakarna dugmad i prekidači, čine Klipsch Heritage bežične sustave akustičkim i dizajnerskim nasljeđem osnivača kompanije, Paula W. Klipscha, ali uz primjenu najsuvremenijih tehnologija. Završna obrada izvedena je prirodnim furnirom - Sixes u orahu, a Three i One u furniru oraha ili ebanovine.

The Sixes aktivni monitori ispunjavaju prostor spektakularnom reprodukcijom glazbe bez potrebe za korištenjem nekog drugog uređaja, npr. A/V receivera. Zahvaljujući ugrađenom pojačalu koje je namjenski konstruirano, konačno možete zaboraviti skupi nered i gnjavažu oko dodatnih uređaja, na primjer A/V risivera. Inženjeri su konstruirali pojačalo uz punu kontrolu puta signala, koristeći najkvalitetnije dijelove besprijekorno povezane u cjelinu, a čine zvuk sustava nevjerojatno prirodnim i potpunim. Želite li priključiti gramofon, televizor, računalo, pametni telefon ili tablet, Sixes aktivni monitori to omogućuju. Imaju ugrađeno fono predpojačalo, Bluetooth bežičnu tehologiju, digitalni optički, analogni RCA i USB ulaze. Dekodiranje 192kHz/24-bit osigurava nepogrešivu reprodukciju visokorazlučivih računalnih audio zapisa. Visokotonsko područje povjereno je 25 mm titanijskom visokotoncu u Tractrix® horni, zaštićenoj kućnoj tehnologiji koja stoji iza prepoznatljive Klipsch akustike. Niskotonsko područje pokriva 165 mm bas jedinica dugog hoda u kutiji s otvorom radi reprodukcije još dubljih nota. Ako još uvijek mislite da niskotonsko područje nije dovoljno izraženo, Sixes imaju izlaz za subwoofer. Naravno, u kompletu je i daljinski upravljač.Karakteristike Sixes:
Maksimalni akustički izlaz: 106 dB
Visokotonska jedinica: 25,4 mm promjera, titanijska membrana, Tractrix®horna / po kutiji
Niskotonske zvučnička jedinica: 165 mm niskotonac dugog hoda / po kutiji
Tip kutije: s otvorom
Snaga: 2 x 100 W kontinuirano
Frekventni odziv: 40 Hz - 20 kHz -3 dB
Ulazi: Bluetooth, 3,5 mm analogni, fono (RCA analogni), USB tip B, optički
Izlaz: subwoofer
Dimenzije (Š x V x D): 220 x 425 x 279 mm
Završna obrada: orah
Masa: desni 8,05 kg/ lijevi 7,26 kg

Three je bežični zvučnik koji ima ugrađena dva zvučnika punog frekventnog opsega promjera membrane 57 mm i niskotonsku jedinicu dugog hoda od 134 mm. Biamplifikaciju su podešavali Klipsch stručnjaci i reprodukcija sadrži sve elemente poznate kućne akustike. Uz aktivne niskotonce, u kutiji su (nasuprotno) smještena dav pasivna bas radijatora jednakog promjera membrane koji se brinu za još niže tonove. Ulazi su za Wi-Fi (Klipsch Multi-Room System), bluetooth, analogni, 3,5 mm mini, fono predpojačaloi USB tip B. Dakle, naprijed - priključite gramofon, CD reproduktor, računalo, tablet i uživajte u prirodnoj reprodukciji glazbe. Preko Klipsch Wireless Multi-Room sustava, Three postaje sastavni dio distribucije glazbe u vašem domu, pa možete uživati u internet radio postajama, streaming servisima, osobnim glazbenim zapisima, CD i DVD diskovima itd.Karakteristike Three:
Maksimalni akustički izlaz: 106 dB
Zvučničke jedinice punog frekv. opsega: 2 x 57 mm promjera
Niskotonske zvučničke jedinice: 1 x 133 mm, aktivna; 2 x 133 mm pasivni
Tip kutije: zatvorena
Snaga: 60 W kontinuirano
Frekventni odziv: 45 Hz - 20 kHz -3 dB
Ulazi: Bluetooth, 3,5 mm analogni, fono (RCA analogni), USB tip B, Wi-Fi (DTS)
Dimenzije (Š x V x D): 348 x 178 x 203 mm
Završna obrada: orah, ebanovina
Masa: 4,7 kgKarakteristike One:
Maksimalni akustički izlaz: 103 dB
Zvučničke jedinice punog frekv. opsega: 1 x 57 mm promjera
Niskotonske zvučničke jedinice: 1 x 114mm
Tip kutije: zatvorena
Snaga: 30 W kontinuirano
Frekventni odziv: 56 Hz - 20 kHz -3 dB
Ulazi: Bluetooth, 3,5 mm analogni
Dimenzije (Š x V x D): 322 x 156 x 133 mm
Završna obrada: orah, ebanovina
Masa: 3,9 kgInfo: audiocinema-art.hr

Hi-Fi Radionica na Zagerb Audio Video Show-u - Audiofil - feel the sound

Hi-Fi Radionica na Zagerb Audio Video Show-u

U prostorijama hotela Sheraton Zagreb, pod pokroviteljstvom časopisa hifimedia, održava se 28. i 29. listopada 2017. 23. zagrebački sajam potrošačke elektronike “Zagreb AV Show 2017.” Osim predstavljanja najnovijih AV proizvoda, posjetitelje očekuju i zanimljive radionice, prigodna prodaja nosača zvuka (LP & CD) te dodatna iznenađenja. Jedna od radionica na sajmu koju svakako ne bi trebali propustiti je gostovanje vrlo uglednog i u svijetu poznatog audio/hi-fi novinara i urednika britanskog high-end časopisa HI-Fi+ , gospodina Alana Sircoma. Podsjetimo da časopis HI-Fi+ surađuje, u okviru američkog audio portala “Enjoy the Music” s drugim hi-fi i high-end medijima - The Absolute Sound, HIFI Critics, Hi-Fi World, Hi-Fi, Novo, Sound Practices i našim hifimedia.Na radionici će se Alanu Sircomu pridružiti i gospodin Branko Božić (vlasnik jedne od dvije najdugoviječnije distributerske High-End tvrtke u Velikoj Britaniji – Audiofreaks iz Londona), te naš tehnički urednik Danko Šuvar sa stalnim prebivalištem u New Yorku, u ulozi moderatora. Teme razgovora će se kretati od novih trendova u Hi-FI reprodukciji, novim audio formatima, globalnom stanju Hi-Fi industrije i još o mnogim drugim stvarima koje nam i vi možete predložiti. Naime, organizator sajma i ove radionice poziva vas da se prijavite i aktivno sudjelujete na ovom događaju.

Broj sudionika na radionici je ograničen, stoga vas pozivamo da se što prije prijavite u redakciju časopisa hifimedia na mail: press@hifimedia.hr.

Prvih 30 prijavljenih korisnika stranice audiofil.net imat će mogućnost prisustvovati ovoj radionici, a ujedno će im prijava vrijediti kao ulaznica na sajam “Zagreb AV Show 2017”.

Vaša prijava na radionicu mora sadržavati ime i prezime te kontakt telefon.

HI-FI radionica s urednikom britanskog časopisa HI-FI+ je zakazana za subotu 28. listopada 2017. godine u 15 sati u Sheraton Zagreb Hotelu.


Technics ponovo u Hrvatskoj ! - Audiofil - feel the sound

Technics ponovo u Hrvatskoj !

Glazba nema granica ni vremena, dodiruje srca svih kultura i generacija. Svaki dan čeka nas istinski emotivno iskustvo otkrivanja nepoznatih zvukova. Dopustite da Vas povedemo na putovanje ponovnog otkrivanja glazbe. To su prve su rečenice pozdravnog teksta kojim se Technics obraća gostima svojih web stranica.Univerzalni govor strasti, poštovanja i razumijevanja namijenjen je svim glazboljupcima, od onih koji pamte Technics iz prošlih vremena, do onih koji će tvrtku tek upoznati. Technics je na svakoga od nas, u nekom dijelu glazbenog života imao manji ili veći utjecaj, bilo da se radilo o kasetofonima, pojačalima, CD reproduktorima i posebno planetarno popularnim DJ gramofonima SL 1200/1210.
Jedan do najboljih gramofona s direktnim pogonom bio je upravo Technicsov SP10, a i danas dobro očuvani primjerci postižu vrlo visoke cijene. Na jednom od najvećih sajmova elektronike (Las Vegas, SAD) Panasonic je 2015. godine najavio povratak Technics uređaja na tržište. Na čelu ekipe je g. Michiko Ogawa, bivši Technicsov audio inženjer ali i popularan, u Japanu dobro poznati jazz pijanist. Prezentirana su dva audio sustava - Technics R1 Reference-Class i Technics C700 Premium-Class.

Novi su proizvodi temeljeni na konceptu nazvanom "Technics konačni zvuk" koji je građen kroz desetljeća razvoja audio tehnologija i novih saznanja, a sastoji se od tri glavna tehnička elementa:

• precizna digitalna tehnologija - osigurava prijenos signala uz precinu karakteristiku faze i dobitka (gain)
• tehnologija bešumnog signala - temeljita redukcija šumova kako bi uređaj bio idealan za digitalni audio
• emotivna audio tehnologija - ostvaruje čisti zvuk i prostranu zvučnu pozornicu, proširenim frekvencijskim opsegom i velikim dinamičkim rasponom.Najava de će Technics pokrenuti davno ugašenu proizvodnju gramofona serije SL1200 i modela SP10 dočekana je neviđenom euforijom. Ipak, nakon najave cijena, veselje je pomao splasnulo. Relativno visoke cijene objašnjene su ponovnim pokretanjem kompliciranog proizvodnog procesa s najsuvremenijim tehnološkim dostignućima i mnogo ljudskoga rada.Proizvodnja SL-1200:Info: audiocinema-art.hr

Arhiva stranica:   << Prev   1  2  3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Audiofil.net klub
- KLUB 24.02.2018 Kef & NAD
Forum: Komponente
- nadogradnja kućnog kina - Dolby Atmos
Forum: Audio komponente
- Siroko pojasni zvucnici
Forum: Audiofil web
- Što bi s forumom?
Forum: CD i ostali mediji
- Electronica ...
Forum: Live
- Najave koncerata i festivala
Forum: Računala i audio
- DAC uređaji
Forum: Retro audio
- Sansui kutak

UPRAVO SE ČITA


Energy C-300
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Milan Rupić
Xindak FS Gold
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnički kabel
napisao: Dražen Kokanović
B&W tour the England
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Reportaža
napisao: Bojan Pavković
München High End Show - M.O.C.- 25 - 28.5.2006.
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: Vlado Tomašević
B&W CM1
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Monitorski Zvučnik
napisao: Daniel Modrić

GLAZBENA PREPORUKA

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz

Albert King with Stevie Ray Vaughan - In Session
Blues