Novosti


Hi-Fi Radionica na Zagerb Audio Video Show-u - Audiofil - feel the sound

Hi-Fi Radionica na Zagerb Audio Video Show-u

U prostorijama hotela Sheraton Zagreb, pod pokroviteljstvom časopisa hifimedia, održava se 28. i 29. listopada 2017. 23. zagrebački sajam potrošačke elektronike “Zagreb AV Show 2017.” Osim predstavljanja najnovijih AV proizvoda, posjetitelje očekuju i zanimljive radionice, prigodna prodaja nosača zvuka (LP & CD) te dodatna iznenađenja. Jedna od radionica na sajmu koju svakako ne bi trebali propustiti je gostovanje vrlo uglednog i u svijetu poznatog audio/hi-fi novinara i urednika britanskog high-end časopisa HI-Fi+ , gospodina Alana Sircoma. Podsjetimo da časopis HI-Fi+ surađuje, u okviru američkog audio portala “Enjoy the Music” s drugim hi-fi i high-end medijima - The Absolute Sound, HIFI Critics, Hi-Fi World, Hi-Fi, Novo, Sound Practices i našim hifimedia.Na radionici će se Alanu Sircomu pridružiti i gospodin Branko Božić (vlasnik jedne od dvije najdugoviječnije distributerske High-End tvrtke u Velikoj Britaniji – Audiofreaks iz Londona), te naš tehnički urednik Danko Šuvar sa stalnim prebivalištem u New Yorku, u ulozi moderatora. Teme razgovora će se kretati od novih trendova u Hi-FI reprodukciji, novim audio formatima, globalnom stanju Hi-Fi industrije i još o mnogim drugim stvarima koje nam i vi možete predložiti. Naime, organizator sajma i ove radionice poziva vas da se prijavite i aktivno sudjelujete na ovom događaju.

Broj sudionika na radionici je ograničen, stoga vas pozivamo da se što prije prijavite u redakciju časopisa hifimedia na mail: press@hifimedia.hr.

Prvih 30 prijavljenih korisnika stranice audiofil.net imat će mogućnost prisustvovati ovoj radionici, a ujedno će im prijava vrijediti kao ulaznica na sajam “Zagreb AV Show 2017”.

Vaša prijava na radionicu mora sadržavati ime i prezime te kontakt telefon.

HI-FI radionica s urednikom britanskog časopisa HI-FI+ je zakazana za subotu 28. listopada 2017. godine u 15 sati u Sheraton Zagreb Hotelu.


Technics ponovo u Hrvatskoj ! - Audiofil - feel the sound

Technics ponovo u Hrvatskoj !

Glazba nema granica ni vremena, dodiruje srca svih kultura i generacija. Svaki dan čeka nas istinski emotivno iskustvo otkrivanja nepoznatih zvukova. Dopustite da Vas povedemo na putovanje ponovnog otkrivanja glazbe. To su prve su rečenice pozdravnog teksta kojim se Technics obraća gostima svojih web stranica.Univerzalni govor strasti, poštovanja i razumijevanja namijenjen je svim glazboljupcima, od onih koji pamte Technics iz prošlih vremena, do onih koji će tvrtku tek upoznati. Technics je na svakoga od nas, u nekom dijelu glazbenog života imao manji ili veći utjecaj, bilo da se radilo o kasetofonima, pojačalima, CD reproduktorima i posebno planetarno popularnim DJ gramofonima SL 1200/1210.
Jedan do najboljih gramofona s direktnim pogonom bio je upravo Technicsov SP10, a i danas dobro očuvani primjerci postižu vrlo visoke cijene. Na jednom od najvećih sajmova elektronike (Las Vegas, SAD) Panasonic je 2015. godine najavio povratak Technics uređaja na tržište. Na čelu ekipe je g. Michiko Ogawa, bivši Technicsov audio inženjer ali i popularan, u Japanu dobro poznati jazz pijanist. Prezentirana su dva audio sustava - Technics R1 Reference-Class i Technics C700 Premium-Class.

Novi su proizvodi temeljeni na konceptu nazvanom "Technics konačni zvuk" koji je građen kroz desetljeća razvoja audio tehnologija i novih saznanja, a sastoji se od tri glavna tehnička elementa:

• precizna digitalna tehnologija - osigurava prijenos signala uz precinu karakteristiku faze i dobitka (gain)
• tehnologija bešumnog signala - temeljita redukcija šumova kako bi uređaj bio idealan za digitalni audio
• emotivna audio tehnologija - ostvaruje čisti zvuk i prostranu zvučnu pozornicu, proširenim frekvencijskim opsegom i velikim dinamičkim rasponom.Najava de će Technics pokrenuti davno ugašenu proizvodnju gramofona serije SL1200 i modela SP10 dočekana je neviđenom euforijom. Ipak, nakon najave cijena, veselje je pomao splasnulo. Relativno visoke cijene objašnjene su ponovnim pokretanjem kompliciranog proizvodnog procesa s najsuvremenijim tehnološkim dostignućima i mnogo ljudskoga rada.Proizvodnja SL-1200:Info: audiocinema-art.hr

Paradigm Persona 9H - Audiofil - feel the sound

Paradigm Persona 9H

Paradigm Persona 9H, aktivne zvučničke kutije proglašene su, u recenziji The Absolute Sound časopisa, jednim od najboljih zvučnika s korekcijom sobne akustike i zaslužile nagradu "Editors Choice" (po izboru urednika) i kao kruna svega, najprestižniju nagradu "Golden Ear Award". Nagrađivanje je krenulo početkom ove (2017.) godine, kad je u Las Vegasu, na CES-u, najvećem sajmu potrošačke elektronike Persona 9H proglašen najinovativnijim zvučnikom izložbe.Po riječima recenzenta (Anthonyja Cordesmana):
Persona gazi vrlo duboko uz još uvijek brz i detaljan bas. Niskotonsko područje bešavno je usklađeno sa superiornim berilijskim srdnjotonskim i visokotonskim jedinicama uz životnu rezoluciju bez natruha tvrdoće i agresivnosti. Reprodukcija je vrlo blizu točkastom izvoru zvuka, i za razliku od većine kompleksnih zvučničkih sustava Persona 9H zaista isporučuje zvuk superioran mnogim konkurentima. Osjetljivost od 96 dB dopušta korištenje čak i cijevnih triodnih pojačala malih snaga. Uz ugrađena 2 pojačala od 700 W za najniže tonove i kompenzaciju akustike prostora, Persona 9H reproducira sve do 15 Hz.

ARC-2, sustav kompenzacije sobne akustike ne treba posebno detaljno opisivati, bitno je da će mnogi korisnici micati zvučnike u prostoru i da će na svakom mjestu moći postići najbolji mogući zvuk.Treba imati na umu da ARC-2 sustav može podesiti akustiku sobe do 6 dB prigušivanja i do 30 dB naglašavanja unutar frekvencijskog opsega. Rezultat je savršena korecija deformacija u reprodukciji uzrokovanih zvučnim potpisom prostora u kojoj se zvučnici nalaze. U glavnom, Persona 9H je jedan od najboljih zvučničkih sustava i možemo ga toplo preporučiti.Info: audiocinema-art.hr

Arhiva stranica:   << Prev   1  2  3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Prostorna akustika
- Apparatus Room
Forum: CD i ostali mediji
- Nostalgija
Forum: Prostorna akustika
- Amigova soba
Forum: Prostorna akustika
- nasred
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Računala i audio
- Računala kao transport
Forum: Predstavite se
- Bogdaj
Forum: Audio komponente
- Kvalitetan CD-player

UPRAVO SE ČITA


Fiite Elemente - Ceraball
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Antirezonantne podloške
napisao: Milan Rupić
Energy C-300
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Milan Rupić
Xindak FS Gold
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnički kabel
napisao: Dražen Kokanović
B&W tour the England
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Reportaža
napisao: Bojan Pavković
München High End Show - M.O.C.- 25 - 28.5.2006.
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: Vlado Tomašević

GLAZBENA PREPORUKA

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz

Albert King with Stevie Ray Vaughan - In Session
Blues