Novosti


Bowers & Wilkins Serija 600 - Audiofil - feel the sound

Bowers & Wilkins Serija 600

Nova Bowers & Wilkins 600 serija predstavlja osjetnu “nadogradnju” postojeće palete legendarnih zvučnika izvanredne vrijednosti i reprezentativne audio reprodukcije. Serija 600 je svoju iznimnu popularnost stekla zahvaljujući korištenju vrhunskih tehnologija, ali i atraktivnog dizajna, dok nagrađivani modeli iz serije služe kao ogledni primjer najbolje vrijednosti za novac u segmentu stereo i home-cinema zvučnika. Diskretni stajling i svestranost ovih zvučnika omogućuje im mogućnost ulaska u ring s puno skupljim rivalima, te kao takvi predstavljaju novi standard za cjenovno prihvatljive hi-fi zvučnike.NOVE TEHNOLOGIJE

U novoj seriji 600 predstavljeno je 6 novih zvučnika koji su radikalno redizajnirani i osjetno nadograđeni s najnovijim audio tehnologijama. Za osjetno poboljšanje serije najzaslužnija je pažljiva kombinacija korištenja isprobanih rješenja poput sada već legendarnih membrana od Kevlara®, ali i nekih novih tehnologija poput “rasparenih visokotonaca s dvostrukom kupolom” te antirezonantnih čepova za srednjetonske jedinice. Nove visokotonce čine dvije odvojene aluminijske kupole, gdje je izdvojena centralna jedinica jedne kupole spojena na poleđinu druge, a što rezultira izvanrednom mješavinom iznimne lakoće i osjetne rigidnosti. Također, cijeli visokotonac je fizički izdvojen od kabineta zvučnika, što mu daje nevjerojatnu jasnoću i mogućnost odlične disperzije zvučne slike. Svi modeli pojačani su novim visokotoncima i antirezonantnim čepovima, koji su zaslužni za još bolji zvuk i održavanje obećanja dugotrajne vrijednosti.ZVUČNICI ZA STEREO I ZA KUĆNO KINO

683 je najveći model iz serije – samostojeći zvučnik dizajniran za isporuku maksimalne snage, preciznosti i muzikalnosti. Opremljen je novim visokotoncem s rasparenim dvostrukim kupolama, FST srednjetonskim jedinicama te novim dvostruko obloženim aluminijskim bas jedinicama čiji rezultat je još bogatiji bas bez distorzija.

684 samostojeći zvučnik, u novoj verziji tanji nego ikad, kadar je isporučiti kombinaciju zavidne snage i nenadmašive vrijednosti. Pojačan je novim visokotoncima i antirezonantnim čepićima, kojima može zahvaliti svoju tanku liniju - bez kompromisa za kvalitetom zvuka.

“Stari” 685 zvučnici su dobitnici EISA nagrade, a novi model je pojačan novim visokotoncima i antirezonantnim čepićima, pa ne sumnjamo da će nastaviti svoju reputaciju best buy bookshelf zvučnika u klasi.

Svestrane 686-ice često budu korištene i kao stražnje surround jedinice, ali će svoju primjenu naći i kao glavni zvučnici u malim do srednje velikim prostorijama, gdje im rijetko koji zvučnik ovog cjenovnog ranga može konkurirati. U novoj verziji, Flowport tehnologija je preseljena na prednji dio, što ih čini odličnim za smještaj blizu zida.

U seriji 600 dolaze i 2 centralne jedinice (HTM61, HTM62), te čak tri subwoofer zvučnika (ASW608, ASW610 I ASW610XP).USKORO U SONUS ARTU

Nova Bowers & Wilkins 600 serija pruža nenadmašivu vrijednost za novac, a uz osjetnu doradu svih aspekata starih modela, ne sumnjamo da će održati svoju reputaciju best buy zvučnika za stereo i kućno kino.

Nova serija 600 će biti raspoloživa u Sonus Artu već krajem veljače, u dvije različite varijante (Black Ash, White)

Info: www.sonusart.hr


Everest DD67000 i DD65000 - Audiofil - feel the sound

Everest DD67000 i DD65000

Novi Everest DD67000 zvučnici predstavljaju evoluciju legendarnih i toliko hvaljenih modela DD66000, koji su se godinama nalazili na referentnim listama najznačajnijih specijaliziranih medija u svijetu, a sada odlaze u povijest. Koristeći najnaprednije tehnologije i komponente najviše klase, u kombinaciji s neograničenim resursima u istraživanjima i razvoju koje pruža Harman korporacija (kojoj pripada i JBL Synthesis), njihovi su inženjeri kreirali jedan od najsofisticiranijih zvučničkih sustava uopće.Punim imenom Projekt Everest DD67000 su trostazni samostojeći zvučnici koji koriste po kanalu dvije 38-centimetarske bas jedinice s membranama od troslojnog „sendvič“ materijala na bazi prirodne celuloze, što u konačnici rezultira iznimno artikuliranim i autoritativnim bas odzivom (sve do 29 Hz u realnim uvjetima). Kristalno čisto srednjetonsko i visokotonsko područje dolazi od 10-centimetarske kompresivne zvučničke jedinice s membranom od čistog berilija, dok je za ultra-visoke frekvencije sve do 60 kHz zadužen 2,5-centimetarski super-visokotonac također od čistog berilija. Obje potonje jedinice (po jedna po kanalu) smještene su svaka u svoju vlastitu, prepoznatljivu, posebno oblikovanu i optimiziranu hornu (Bi-Radial®) rezultat čega je u potpunosti izbalansiran odziv kroz kompletan frekventni opseg i precizno iscrtavanje zvučne slike. Svi ti state-of-the-art elementi konačno su smješteni u pomno promišljene i vizualno zapanjujuće kabinete isto takvih akustičkih svojstava. Završni finiši dostupni su u ružinom drvetu i javoru. Korisnici na raspolaganju imaju i mogućnosti finog ugađanja pojedinih dijelova frekvencijskog spektra ovisno o karakteristikama prostora i ostatka sustava, a kako bi se postigle maksimalne sonične performanse. Svakako treba istaći i visoku efikasnost od 96 dB.Na temeljima iste tehnologije nešto kasnije je svjetlo dana ugledao i „mlađi brat“ – model Everest DD65000. Vizualno identičan (potpuno jednakih dimenzija i mase) i po karakteristikama vrlo sličan, tek s nešto drugačijim komponentama (kao što su npr. visokotonske jedinice s membranama na bazi aluminija umjesto berilija) i konstruktorskim rješenjima (skretnica), ali isto tako vrhunskog zvuka. I cijena im je nešto niža, a proizvode se samo u luksuznom zebrano finišu.Ova dva nova modela vjerno nastavljaju šezdeset godišnju baštinu jedne od najcjenjenijih tvrtki za proizvodnju ponajboljih svjetskih zvučničkih sustava, te predstavljaju krunu programa Projekt Everest započetog 1986. godine čiji je jedini cilj projektirati ultimativne zvučnike bez akustičkih i/ili elektro limita. Everest DD67000 i DD65000 kulminacija su svih istraživanja i razvoja u reprodukciji zvuka te najbolji zvučnici koji su ikada izašli iz čuvenog JBL laboratorija.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


dCS Vivaldi CD/SACD - Audiofil - feel the sound

dCS Vivaldi CD/SACD

Tvrtka dCS, specijalizirana za proizvodnju reproduktora digitalnog zvuka beskompromisne kvalitete, u kolovozu 2013. godine predstavila je na High End Showu u Hong Kongu svoj ultimativni digitalni reprodukcijski sustav, u tradicionalnoj maniri tvrtke nazvan po nekom od najpoznatijih kompozitora u povijesti. Ovaj put je izabrano ime talijanskog genija Vivaldija. Vivaldi plejer sastoji se od četiri kućišta i predstavlja ne samo najbolje što su u dCS-u na tom planu do sada napravili, već i standard po kojem će se morati ravnati i većina drugih proizvođača vrhunskih uređaka za reprodukciju digitalnog audiozapisa.U jednom od kućišta je upsampler digitalnog u digitalno, u drugomu CD/SACD transportni sustav, u trećemu DAC i glavni digitalni sat, dok je u četvrtom složeni napajački sklop. Sve ono što su u dCS-u već dostigli nalazi se u ovom raskošnom uređaju, a ima i stanovitih unaprijeđenja poput novog naraštaja njihovog vlastitog RingDAC-a, platforme digitalnog procesora i satnog sustava.RingDAC omogućava krajnje linearnu reprodukciju zahvaljujući velikoj brzini rada i obrade podataka, tako da je 24-bitna izvedba moguća i na niskim razinama glasnoće. Osim toga, novi RingDAC, u kojem je utjelovljeno preko 20-godišnje iskustvo tvrtke, osigurava minimalan jitter, sjajno odvajanje kanala i ostvarivanje izrazito realistične reprodukcijue svih zvukovnih elemenata.

Upsampler može primiri glazbu iz bilo kojeg izvora putem PCM digitalnih ulaza, USB-a, UPnP mreže, iPoda/iPhonea i iz nativne razlučivosti pretvoriti ga u DXD, DSD ili standardni visokorazlučivi PCM signal. Vivaldi sustav dizajniran je za reprodukciju glazbe iz bilo kojeg PCM izvora i bilo koje razlučivosti, sve do DXD (24-bita/352.8 i 384kS/s), plus DSD zapisa sa SACD diskova. Optimizirani digitalni filtri jamče slušatelju da će putem vrhunskog audiosustava moći čuti i uživati u najfinijim glazbenim detaljima, glatkim prijelazima, grandioznoj dinamici i ujednačenom zvuku od vrha do dna audiospektra.Glavni sat je ustrojen tako da može pohraniti dva izlazna digitalna signala i tako isporučivati dvije frekvencije istovremeno, što značajno pridonosi i smanjivanju jittera.

CD/SACD transportni sustav u stanju je maksimalno precizno očitati zapise s CD ili SACD-ova. Ima dvostruki AES izlaz koji podržava DSD ili DXD i potpuno novo kućište u kojem se nalaze sasvim razdvojeni napajački sklopovi za digitalno procesiranje signala i mehanizam CD/SACD čitača.

Info: www.audiocinema-art.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19  20  21   22   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Audio komponente
- Jeftini DAC-ovi - kineski...
Forum: Audiofil web
- Što bi s forumom?
Forum: Live
- Najave koncerata i festivala
Forum: Audiofil.net klub
- KLUB 24.02.2018 Kef & NAD
Forum: Komponente
- nadogradnja kućnog kina - Dolby Atmos
Forum: Audio komponente
- Siroko pojasni zvucnici
Forum: CD i ostali mediji
- Electronica ...
Forum: Računala i audio
- DAC uređaji

UPRAVO SE ČITA


Carat A57
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: Milan Rupić
Unison Research Unico Secondo
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano hibridno pojačalo
napisao: Milan Rupić
Multimedia Hi-Fi Show-Zagreb 2008
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: žac
Audio Aero Capitole Classic SE
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: CD Player
napisao: Erden Radončić
State-of-the-Art from Audio Art
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Prezentacija, Reportaža
napisao: žac

GLAZBENA PREPORUKA

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz

Albert King with Stevie Ray Vaughan - In Session
Blues