Novosti


ifi Micro iTube2 - Audiofil - feel the sound

ifi Micro iTube2

Tvrtka ifi trudi se da niti jedan segment reprodukcije glazbenih zapisa nije zanemaren. Svaki novi proizvod poboljšan je u odnosu na prethodni, ili je sasvim nove konstrukcije i namjene. Mogućnosti i vrste podešavanja koje konstrukcijski imaju svi ifi uređaji do sad nisu viđeni, a ako jesu, to je bilo u najskupljim high-end audio proizvodima. Gdje je to moguće i opravdano, koriste se patentirana rješenja iz sestrinske high-end tvrtke AMR (Abbingdon Music Resarch).

ifi Micro iTube2 - cijevno buffer/predpojačaloU standardnom micro kućištu smješten je cijevni buffer/predpojačalo s jednim ulazom i analognom kontrolom glasnoće. Opcije se biraju prekidačem na prednjoj ploči.

Da stvar bude još zanimljivija, može se odabrati i način rada cijevi, single-ended ili push-pull, što će zvuku dodati čaroliju svakog od navedenih ustroja rada cijevi. Kod odabira SET načina (single-ended) akustički potpis je sličan opuštajućem, zamamnom zvuku triodnog pojačala, dok push-pull opcija osigurava zvuk identičan cijevnim uređajima čvršćeg zvuka i malih izobličenja.
Ovakve mogućnosti nisu same sebi svrhom, već korisniku omogućuju da podesi karakter reproducirane glazbe uzimajući u obzir sve komponente unutar audio sustava. Dakle nema ispravnog i neispravnog rješenja - ispravno je kad je zvuk bolji.Patentirana XBass+® opcija za zvučnike razlikuje se od one za slušalice, a omogućuje pojačanja od 6 ili 12 dB na 20 Hz bez utjecaja na degradaciju zvuka ili količinu izobličenja.
Opcija 6dB koristi se kod zvučnika kojima manjka najniže frekventno područe (ispod 40 Hz), a 12 dB za frekvencije ispod 80 Hz. Treća opcija je potpuno isključivanje XBass+® opcije.

3D Holographic+® matrica za zvučnike nudi nešto vrlo posebno: izrađena na temelju izvornog rada "oca sterea" Alana Blumleina, diže reproduktivne mogućnosti svakog audio sustava na sasvim novu razinu. Korigira temeljne prostorne pogreške u snimkama i povećava širinu pozornice u većem stupnju od one dobivene razmještajem zvučnika u prostoru. Odabir opcije 30˚ koristi se kod preblizu smještenih zvučnika, - (minus) isključuje holografski matricu a odabir + (plus) na preklopniku rekreira izvornu širinu pozornice i preporuča se kao osnovna postavka.

Podešavanje (buffer/preamp)
S doljnje strane uređaja moguće je birati opcije buffer/preamp i to s pojačanjem od 9 dB ili bez. Naravno, to se radi s isključenim iTube2. Napon napajanja je standardnih 12V, stoga se iTube2 može koristiti u kamp kućicama, brodovima, vozilima, odnosno gdje god postoji standardnih 12 V napona.Specifikacije:
Cijev: NOS GE 5670 x 1
Najveća snaga: > 7.75V (>+20dBu)
Odnos signal/šum: 119dB(A) re 2V, buffer, 0dB Gain
Ukupna harmonijska izobličenja: < 0.009% (re. 2V, buffer, 0dB
Gain, A- opterećeno)
Frekventni odziv: < 10Hz do > 200kHz (-1dB) 20Hz - 20kHz (+/-0.003dB)
Napajanje: AC 100-240V, 50/60Hz
Potrošnja: <4W idle, 10W max
Dimenzije: 175 x 67 x 28 mm (DŠV)
Masa: 278 g
Jamstvo: 12 mjeseciInfo: audiocinema-art.hr

Vivid GIYA G1 SPIRIT - Audiofil - feel the sound

Vivid GIYA G1 SPIRIT

Dobrodošli u beskrajnu potragu za savršenstvom! Rečeno je da bi pokušaj usavršavanja zvučnik G1 ličio na pozlaćivanje nježnog cvijeta. Kao dobitnik mnoštva nagrada i superlativnih testiranja, nema sumnje da je Giya G1 postavio letvicu vrlo visoko. Ipak, pokretački duh koji stoiji iz Vivid zvučnika je samo i jedino težnja za savršenstvom.

Opaska koja se tiče G2 i G3 modela ide u smjeru suptilnog ograničenja ekstenzije najnižih frekvencija, koje bi moglo biti posljedica neproporcionalne veličine motora niskotonskih jedinica u odnosu na volumen u koji su smješteni. To je i glavni razlog zbog kojeg su dizajnirane potpuno nove niskotonske jedinice C225-100.Nova niskotonska jedinica, C225-100, razvijena je tako da je zavojnica povećana od 75 na 100 mm i produljena za 50% dok je povećanje zazora magneta rezultiralo zvučnikom koji je u svim parametrima nadmažio prethodnika. Linearnost ekskurzije membrane povećana je za 30% dok je toplinska disipacija udvostručena. Lijevana šasija je nanovo projektirana u skladu s potrebama i sasvim je novog dizajna i strukture. No, povećanje veličine magnetnog sustava ima i posljedice: zbog konfiguracije pokretanja/zaustavljanja sustava, nove se jedinice nisu mogle samo ugraditi u stari G1 kabinet, tako da je G1S kompletno redizajniran kako bi ih udomio na najbolji način.

Dizajniranje nove školjke dalo je priliku da se promijene i ostali detalji. Ugrađen je dulji i širi otvor za reprodukciju dubljeg, linearnijeg odziva najnižih oktava, a postavljene su i nove sendvič kompozitne ukrute (izrađene računalno vođenim strojevima).

Redizajnirana je i C125 srednjotonska jedinica (nazvana C125-75) tako da je frekventni opseg povećan od 4,3 - 10,5 kHz optimiziranjem oblika kupole uz primjenu prstenova od karbonskih vlakana.

Stalno smo se pitali ima li potrebe da Vivid Audio zvučnike počnemo raditi u aktivnoj inačici. Uporno smo odolijevali iskušenju: razvijati svoj sustav ili vezanje uz bilo kojed drugog proizvođača? Kako bismo olakšali povezivanje s alternativnim sustavima, G1S se može isporučiti s vanjskom pasivnom skretnicom koja je NL8 konektorom povezana sa zvučnikom.Uvjereni smo da Giya G1 Spirit najčišći prozor u svijet glazbe koji se danas može nabaviti bez obzira na cijenu. Pozivamo Vas da prvom prilikom čujete što Giya G1 Spirit nudi, uz upozorenje - mogli biste shvatiti kakva prosječnost vlada u području koje se zove High-End!

Info: audiocinema-art.hr


Monitor audio Silver 6G serija - Audiofil - feel the sound

Monitor audio Silver 6G serija

Monitor Audio s ponosom najavljuje novu (6G) generaciju uspješne Silver serije zvučničkih kutija. Za novu seriju Silver zvučničkih kutija (6G - šesta generacija), na temelju patentiranih C-CAM membrana, razvijene su potpuno nove zvučničke jedinice koje uključuju i RST tehnologiju. Membrane su zrađene iz jednog komada C-CAM materijala i oblikovane u kontinuirani zakrivljeni oblik, što osigurava isporuku čistog, neizobličenog zvuka unutar zadanog frekventnog opsega. Konvencionalne membrane u pravilu imaju otvor na sredini kroz koji kod montaže prolazi zavojnica što za posljedicu ima smanjenu krutost i povećana izobličenja. Dizajn Monitor Audio membrana bez središnjeg otvora, koristi se već 30 godina s ciljem da bude što krutija kod tzv. klipnog pomaka (pomak naprijed-natrag) i tako izbjegne uvijanje i izobličenje kao kod membrana izrađenih od mekih materijala. Najnoviji mehanizam ovjesa osigurava određivanje idealnog načina pomicanja membrane. Ovjes je "posuđen" iz vodeće serije Platinum II zvučnika. Rezultat je značajno smanjenje prelamanja membrane (izobličenje) i čišće, vjernije reprodukcije.
Srednjotonske jedinice u Silver 300 i 500 rađene su u tzv. tehnologiji podvješanja (under-hung) - zavojnice su kraće od zazora magneta i tako se osigurava ista sila u svim uvjetima rada.Rezultat je čujno smanjenje izobličenja i najčišća reprodukcija srednjotonskog područja u klasi. Osim toga, srednjotonske i visokotonske jedinice ugrađene su u modul u obliku suze, njihovi akustički centri su jako blizu, što daje precizno i konzistentno oslikavanje prostora u i izvan osi. Visokotonska jedinica je potpuno novoga dizajna, C-CAM membrana ima zlatnu kupolu, a inženjeri su uspjeli smanjiti izobličenja za glatku, kristalno čistu reprodukciju najviših tonova bez traga tvrdoće i agresivnosti.

Dizajn sustava:

HiVe II otvor izbrazdan je kako bi se ubrzao protok zraka i reducirale turbulencije. Takav dizajn osigurava brže strujanje zraka unutra/van nego klasičan otvor. Uslijed toga bas odziv je brži, puniji i superiorne tranzijentnosti.
Skretnice: polipropilenski kapaciteti, indukcijske zavojnice motane na zraku osiguravaju integritet signala, poboljšavaju osjetljivost, reduciraju izobličenja, stabiliziraju impedancu što osigurava mogućnost kombiniranja s velikim brojem drugih komponenti.
Kabineti su konstruirani uz pomoć laserskog vibrometra kako bi se identificirale rezonancije i precizirala postava unutarnjih ukruta. Ništa nije rađeno po instinktu, već na temelju preciznih mjerenja i znanstvene interpretacije problema i njihovog rješavanja.Mehanički i vizualni dizajn:

Pristup "manje je više" korišten je u cijelom procesu dizajna i proizvodnje kako bi se osigurala najbolja moguća selekcija kvalitete komponenata. Svi Hive II otvori su smješteni na stražnju stranu kutije što doprinosi elegantnijem izgledu prednje strane. Prednja ploča od brušenog aluminija daje ekskluzivan izgled i osjećaj kad se skinu zaštitne mrežice. Samostojeći zvučnici imaju nova podnožja od punog metala i pružaju veću stabilnost. Zaštitne mrežice su tanke, rafiniranog izgleda i magnetski pričvršćene. Kabineti srebrne završne obrade su ručno rađeni iz medijapana visoke kvalitete koji osigurava ultimativnu krutost i sjajno prigušivanje. Za završnu obradu izgleda drva, koriste se furniri vrhunske kvalitete birani tako da jedan zvučnik izgleda kao slika u ogledalu drugoga - orah, ružino drvo, hrast. Završna obrada u sjajnom laku postiže se sa 10 nanosa laka. Dodatno, uvedena je i satensko bijela završna obrada.
U glavnom, ovdje nema masovne produkcije, već se ručnoj izradi pristupa s ponosom, na način izrade vrhunskog namještaja koji će trajati generacijama.

Što je sve promijenjeno i zašto:

• Veća fleksibilnost - super vitki kompaktni modeli i pripadajući centrani zvučnici
• Dva potpuno nova centralna zvučnika - manji i veći, performanse bez kompromisa
• Manji modeli (Silver 50 i Silver 200) mogu se koristiti blizu zadnjeg zida - bolje mogućnosti smještanja u prostoru
• Manja izobličenja
• Miran, uglađen zvuk, obilje detalja, precizan i bez grubosti
• "Trickle down" tehnologija iz Platinum II patentiranog DCF filtera
• Potpuno nove zvučničke jedinice
• Znanstveno utemeljen pristup rješavanju ukruta u kutijama - NPL istraživanje
• Lakši za pogoniti i kombinirati - optimizirane skretnice i viša impedanca
• Dodatna završna obrada - saten bijela
• Super tanak dizajn zaštitnih mrežica
• Razmaknute noge podnih modela - bolji izgled, manji vizualna agresivnost, poboljšana stabilnostDva nova centralna zvučnika omogućuju kompletiranje diskretnog, stilskog ili velikog, snažnog sustava kućnog kina. Silver 50 i Silver 200 su kompaktniji, atraktivniji za uklapanje u moderan životni prostor uz reproduktivne sposobnosti koje se mogu očekivati od mnogo većih zvučnika. U kombinaciji sa centralnom jedinicom Silver C150 daju tonski ujednačen i vizualno atraktivan višekanalni sustav izvrsnih karakteristika. Centralna jedinica Silver C350 kombinira se sa Silver 100, Silver 300 ili Silver 500 zvučnicima dajući beskompromisan sustav kućnog kina sposoban za reproduktivne dosege najviše kvalitete.

Novi modeli i oni koje zamjenjuju:
Silver 50 zamjenjuje Silver 1
Silver 100 zamjenjuje Silver 2
Silver 200 zamjenjuje Silver 6
Silver 300 zamjenjuje Silver 8
Silver 500 zamjenjuje Silver 10
Silver C150 novi model
Silver C350 novi model
Silver FX isti izgled - nove jedinice i mrežice
Silver W-12 ostaje isti - nove mrežice

Info: audiocinema-art.hr

Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3  4  5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Prostorna akustika
- Amigova soba
Forum: Audio komponente
- Jeftini DAC-ovi - kineski...
Forum: Audiofil web
- Što bi s forumom?
Forum: Live
- Najave koncerata i festivala
Forum: Audiofil.net klub
- KLUB 24.02.2018 Kef & NAD
Forum: Komponente
- nadogradnja kućnog kina - Dolby Atmos
Forum: Audio komponente
- Siroko pojasni zvucnici
Forum: CD i ostali mediji
- Electronica ...

UPRAVO SE ČITA


PMC OB1
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Monitorski zvučnik
napisao: Roko Žodan (Helicon)
47 Laboratory - Gaincard
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: Daniel Modrić
HI-END show 2005 Munchen
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: tekst: Vlado JR / slikali: Damir, Vlado Jr
Celestion F28
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnik
napisao: Icon
Audio Story - Horizon
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Hifi podloga
napisao: Darko Brlečić

GLAZBENA PREPORUKA

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz

Albert King with Stevie Ray Vaughan - In Session
Blues