Novosti


Roxan Xerxes.20 plus - Audiofil - feel the sound

Roxan Xerxes.20 plus

Roxan Xerxes je dobio ime po Perzijskom kralju Xerxesu I, a proizvod je Londonske (kako s ponosom tvrde) tvornice Roxan Audio, od nedavno o vlasništvu Monitor Audija. Dizajn potpisuje osnivač tvrtke Touraj Moghaddam i od pojave davne 1985. godine vođena je nemilosrdna bitka s glavnim konkurentom - škotskim Linn Sondekom. Za mnoge nema dvojbe, Xerxes je referentni gramofon. Naprednom konstrukcijom i radikalnim rješenjima nudio je točniju i muzikalniju prezentaciju glazbe snimljene na vinilnim pločama. Svi smo ga željeli, rijetko ga je tko imao.

Gledajući današnju inačicu, ushit koji je taj ljepotan izazivao lako je shvatljiv. U sadašnjosti, vremenu novih materijala i tehnologija ovaj gramofon nema svoj veliki come-back, već je samo nastavio život bezvremenskog uređaja, pomlađen, uljepšan i jednako izazovan.Čiste linije, čvrsta konstrukcija, trostruki sustav izolacije i sjajna završna obrada čine gramofon lijepim, kvalitetnim i lišenim klasičnih problema - nepoželjnih vibracija i smetnji koje mogu utjecati na sustav zvučnica/ploča ili tanjur/motor i na kraju na kvalitetu same reprodukcije.

Komentari recenzenata puni su hvalospjeva a ako je količina zvjezdica odraz kvalitete, ovaj proizvod ima ih maksimalan broj u svakom časopisu u kojem se o njemu pisalo. Opremite ga ručicom i kvalitetnom zvučnicom i ovaj će gramofon izmamiti smješak na vašem licu.Info: audiocinema-art.hr

Scandyna Podspeakers - Audiofil - feel the sound

Scandyna Podspeakers

Ambiciozan rast u segmentu kućne zabave i lifestyle elektronike, poboljšanja postojećih modela, novi izgled i pribor, samo su neki od elemenata na kojima inzistira novi vlasnik. Prije nekoliko godina tvrtka EET Europarts kupila je Scandynu, Dansku kompaniju koja od devedesetih godina prošloga stoljeća dizajnira i proizvodi jedinstvene skulpturalne zvučnike - Podspeakers.

Od pojave prvih modela, daleke 1990. godine, Podspeakers su oduševili oči i uši korisnika diljem svijeta. Okruglim, organskim oblikom, hrabrom estetikom, vrhunskim dizajnerskim zahvatima (dizajner Simon Ghahary) i odličnim reproduktivnim svojstvima, Podspeakers su ubrzo postali ikone novog načina uživanja u glazbi - prvo očima, zatim ušima. Zbog oblika, materijala i unutarnjih ukruta, efekti kutije i unutarnje rezonancije svedene su na minimum.Nova generacija Pospeakers zvučnika

S ponosom predstavljamo novu generaciju Podspeaker zvučnika - poboljšanog zvuka, novim zvučničkim jedinicama, poboljšanim "kutijama", elementima za personaliziranje, koji će oblikovati vašu budućnost slušanja glazbe. Poboljšane su zvučničke jedinice, kabineti su tvrđi, čvršći i teži, koristi se više reciklirajućih materijala.

MiniPod se u novoj generaciji pojavljuje u mat crvenoj, mat crnoj i satenskoj bileoj završnoj obradi. Tamno sive kevlarske membrane novih zvučničkih jedinica i konkavne kapice protiv prašine jako doprinose boljem izgledu kao i poboljšanom zvuku.
Novi zvučnici imaju mogućnost reprodukcije glazbe bežičnim spajanjem na stacionarne ili mobilne uređajie koji sadrže glazbene zapise, ili reproduciraju glazbu iz bilo kojeg online servisa.

Uparivanje MiniPod Bluetooth zvučnika jamči izvanredan stereo zvuk uz bežično povezivanje.
Dodatni ukrasni elementi omogućuju personalizaciju odnosno izgled po vašoj želji korištenjem dodatnih drvenih ili metalnih nožica odnosno drvenih ili metalnih prstenova.

Urbani stil svih zvučnika, boje, oblik, smještaj, zvuk - sve govori o tome kako se razlikuju od svega viđenoga... U svako prostoru postaju središni dio uživanja, izvrsnog zvuka bez obzira gdje i kako su postavljeni - savršeni spoj zvuka i estetike.

Info: audiocinema-art.hr

Multipak 2017 - Audiofil - feel the sound

Multipak 2017

Od ponedjeljka 5..6.2017. počinje još jedna u nizu pakračkih manifestacija pod imenom Multipak. Za one koji možda još uvijek neznaju, prije pet godina pokrenut je projekt koji u jednu cjelinu objedinjuje sadržaje poput video projekcija, predavanja, radionica, kulturne sadržaje te nama najzanimljiviju izložbu audio i video opreme. Kada se sve to zajedno začini s još nekoliko koncerata, jednostavno opravdanja da i ove godine ne posjetimo grad Pakrac. Kako je u cijelu organizaciju uključen i sam grad, ponovno ćemo se družiti na nekoliko lokacija. Kao zatvoreni prostori, za tu namjenu rezervirani su Muzej grada Pakraca, Gradska knjižnica Pakrac, Robertoshop i Hotel Pakrac, dok je Dvorište kompleksa Janković i ovaj puta rezervirano za događaje na otvorenom.

Sama multimedijalna izložba je odavno poprimila regionalni predznak. Tako nas i ove godine oćekuje preko 30 izlagača. Uz kremu ponude domaćih distributera, očekuju se i izlagači iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Slovačke i Engleske. Naravno da niti ove godine nećemo biti zakinuti za premijere, pa tako ovaj puta kao jednu od poslastica možemo istaknuti predstavljanje zvučnika KEF Blade za čije je pogonjenje predviđena Mark Levinson amplifikacija.Otvaranje Hi-Fi izložbe predviđeno je za petak, 9.6.2017 sa početkom u 12:00 h sa trajanjem do19h s nastavkom u subotu od 10:00 sati. Kao šećer na kraju pripremite se za koncert legendarne pjevačice Zdenke Kovačićek (petak, 9. lipnja, Hotel Pakrac) te Tomija Novaka i Anastasije Kaptelove pod vedrim nebom u Dvorištu Janković (subota 10. lipnja).

Službeni program:Info: multipakexpo.com


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4  5  6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Prostorna akustika
- Amigova soba
Forum: Audio komponente
- Jeftini DAC-ovi - kineski...
Forum: Audiofil web
- Što bi s forumom?
Forum: Live
- Najave koncerata i festivala
Forum: Audiofil.net klub
- KLUB 24.02.2018 Kef & NAD
Forum: Komponente
- nadogradnja kućnog kina - Dolby Atmos
Forum: Audio komponente
- Siroko pojasni zvucnici
Forum: CD i ostali mediji
- Electronica ...

UPRAVO SE ČITA


Zagreb Audio Video Show 2015
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: žac
DCS Puccini i Sumić OCC ULTIMATE
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija:
napisao: Baxa
Digital Dream u Rotary Audiu
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Prezentacija, Reportaža
napisao: žac
Multipak 2017
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: žac

GLAZBENA PREPORUKA

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz

Albert King with Stevie Ray Vaughan - In Session
Blues