Novosti


Opera Loudspeakers Callas - Audiofil - feel the sound

Opera Loudspeakers Callas

Novom Callas kolekcijom, Opera želi prenijeti zadovoljstvo zlušanja glazbe unutar doma rekreirajući fokusirajuću i stabilnu trodimenzionalnu pozornicu, korektnog timbra, dinamike i detalja, a bez zamora nakon dugotrajnog slušanja. Kako bi se to postiglo, svaki je element projekta podvrgnut temeljitim slušnim testovima.
Zvučnici serija Callas koriste tehnike i komponente koje predstavljaju ono ajbolje iz elektroakustike, počevši od kabineta, zvučničkih jedinica sve do skretnice. Rezultat je tonski ispravan, realističan, angažirajući i, iznad svega zvuk za uživanje.
Svi modeli su primjer elegancije i skladno se uklapaju u svaki prostor.Callas je najmanji, dvostazni kompaktni model (14 litara zapremnine) koji se može smjestiti na policu ili namjenski stalak.
Glavna karakteristika je odličan odziv niskih tonova, dubok i kontroliran, kombiniran s osjetljivošću samostojećih zvučnika.
Niskotonci su promjera polipropilenske membrane 178 mm, dugogo hoda, iz SEAS serije Excel, u kombinaciji sa vjerojatno najboljim visokoncem Scanspeak 9700, koji se koristi i u drugim serijama Opera zvučnika (Tebaldi, Malibran, Caruso).
U skretnicu su ugrađeni najbolji dostupni elementi uključujući Mundorf kapacitete i MOX otpornike. Rezna frekvencija je 2000 Hz jer je visokotonac u stanju reproducirati vrlo širok frekventni opseg i nudi izvanrednu linearnost.
Na skretnici postoji preklopnik kojim se može povećati glasnoća za +2dB između 300 - 3000 Hz i tako uskladiti odziv u različitim prostorima.
Callas je prikladan i za tzv. "near field" (slušanje iz blizine) uporabu (do 1 m od slušatelja) bez gubitaka prozračnosti ili kvalitete.
Kutija je izrađena bez paralelnih stranica s unutarnjim ukrutama za unutarnje prigušivanje vibracija što smanjuje rezonancu i interferencijeKarakteristike:
Sistem: dvostazno zvučna kutija za stalke, sa stražnjim otvorom i mogućnošću bi-wiring povezivanja s pojačalom
Zvučničke jedinice: bas/srednjetonac 178 mm, dugogo hoda iz SEAS serije Excel, visokotonac Scanspeak 9700
Frekvantni odziv: 40 Hz - 25 kHz
Skretnica: 12 dB po oktavi na 2000 Hz
Preporučena snaga pojačala: od 10 W RMS
Osjetljivost: 89 dB / 2.83V / 1m
Nominalna impedanca: 4Ω
Pozicioniranje u prostoru: najmanje 5 cm od stražnjeg zida, 1,5 - 2 m između zvučnika
Dimenzije (V x Š x D): 42 x 24.5 x 42 cm
Masa: 15 kg svaki

Info: audiocinema-art.hr

Esoteric Grandioso K1 - Audiofil - feel the sound

Esoteric Grandioso K1

Vrhunac najnaprednijih mehatroničkih saznanja tvrtke Esoteric, sustav VRDS, radikalno popravlja preciznost očitavanja Super Audio CD/CD diskova koristeći okretni tanjur za rotaciju i mahaničku korekciju površinskog proklizavanja. Pogonski sklop koji se nalazi u Grandioso K1, VRDS-NEO VMK-3.5-20S, vrti se zahvaljujući kugličnim ležajevima visoke preciznosti koji podržavaju tanjur od duraluminija mikronskom preciznošću. Takva mehanička struktura teži impresivnih 5.2 kg (12 kg sa krutim podnožjem).Pogon je izveden poznatom Esoteric tehnologijom, motorom bez četkica pogonjenim magnetima visoke gustoće magnetskog toka.VS-DD* Servo pogon osovine i namjensko napajanje toroidalnim transformatorom
Srce VRDS-NEO pogona je osovina pogonjena zaštićenim, namjenskim VS-DD (VS-DD = VRDS Spindle Discrete Driver) servo sklopom. Koristi trokanalno pojačalo kako bi se optimizirala struja napajanja motora, smanjile vibracije i osiguralo glatko okretanje osovine i servo kontrola visoke preciznosti.Transportni mehanizam smješten je u sredini i učvršćen na 5 mm debelo čelično postolje koje počiva na patentiranim nožicama čeličnih vrhova kako bi se spriječila pojava vibracija. Kućište je dvostruke strukture, na gornjoj ploči su audio aklopovi dok je napajanje smješteno na doljnjoj, što onemogućuje međusobni utjecaj magnetskih silnica i vibracija. Grandioso K1 ima četiri toroidalna transformatora za dva mono D/A pretvarača, digitalni sklopi servo pogon osovine što osigurava neovisno napajanje svakog sklopa zasebno.

Najsuvremenija elektronika
Za Grandioso K1 posebno su dizajnirani integrirani dual-mono D/A pretvarači koji osiguravaju vrhunsku konverziju signala.
Kompletno novi dizajn koristi najfinije materijale i tehnologije današnjice. Sklopovi sadrže vrhunske32-bitne AK4497 DAC čipsetove koje proizvodi AKM (Asahi Kasei Microdevices Corporation) u sprezi s high-end MUSES 03 operacijskim pojačalom proizvedeno u New Japan Radio Co., Ltd.
Osam paralel/diferencijalnih strujnih krugova pogone svaki kanal uz nevjerojatnu linearnost i smanjena izobličenja. D/A pretvarač ima napajanje odvojenim transformatorima za svaki kanal i osam regulatora napajanja smještenih blizu svake tiskane pločice kako bi se osiguralo najbolje moguće napajanje.
Fizičko odvajanje digitalnih i analognih sklopova poboljšano je u odnosu na prethodnike za reprodukciju žive, čiste glazbe superiornog trodimenzionalnog prostora.

35-bit D/A procesiranje za izvanrednu snagu glazbenog izraza
Grandioso K1 kombinira višestruke 32-bitni DAC čipsetove i koristi 35-bitni D/A procesni algoritam za konverziju PCM signala u analogni u visokoj rezoluciji od 35 bita. 35-bitno procesiranje postiže zapanjujuću rezoluciju 2048 puta veću od standardnog 24-bitnog procesiranja.
Gustoća podataka u digitalnoj domeni smanjuje greške na minimum i osigurava vjernu konverziju u analognu domenu. Jednako tako uzrokuje izuzetnu razumljivost glazbe, čak i sa vrlo slabim signalima.

Esoteric-HCLD (High Current Line Driver) - zaštićeni izlazni bafer sklop za povećanje struje
Sposobnost za isporuku jake struje i brzi porast su dva ključna čimbenika koji analognom izlaznom stupnju osiguravaju precizni prijenos široki dinamički opseg signala s najmanjim izobličenjima.
Grandioso K1 nudi ultimativne performanse kao linijski pogon korištenjem vrhunskih elemenata uz kapacitet za isporuku jake struje i izuzetno visoku brzinu porasta (2000 V/µs). Po dva takva bafera po kanalu diferencijalno su konfigurirana i pogone XLR izlazne terminale, a u paraleli RCA priključke osiguravajući da se maksimizira brzina dolaska struje na izlazima.
Nadalje, EDLC (Electric Double-layer Capacitor) sklop kapaciteta se koristi kao izvor snage za bafer. Veliki kapacitet od 125000 µF po kanalu osigurava stabilnost niskofrekventnog područja i reprodukciju dinamike koja oduzima dah.

ES-LINK Analog - vrhunska metoda za prijenos struje
Kao dodatak za regulaciju linijskih priključaka (XLR i RCA) za Grandioso K1 Esoteric je razvio "ES-LINK Analog" metodu prijenosa struje. Konstruiran je poseban HCLD buffer sklop koji je u stanju velikom brzinom osigurati struju kako bi se prenio čisti i jaki signal s minimalnim utjecajima impedance na put signala.
To je idealna metoda za prijenos analognih audio signala jer razvija maksimalni potencijal sustava kad se priključi na kompatibilni uređaj *.
*Standardno se K1 povezuje balansiranim kabelom (XLR), ali se "ES-LINK Analog" metoda može koristiti samo s kompatibilnim uređajima jer je to zaštićena metoda.

Mnogostruka D/D konverzija kompatibilna s različitim izvorima
Kao dodatak reprodukciji s izvornim uzorkovanjem, moguće su i dvo, četiri i osmerostruke konverzije PCM digitalnoog signala. PCM se konvertira u DSD jedinstvenim algoritmom, a korisnik može odabrati bilo koji način konverzije.

Digitalni ulazi

Tri digitalna ulaza (USB, koaksijalni i optički) omogućuju priključivanje na široki raspon sustava. Koaksijalni i optički podržavaju DSD 2.8 MHz (DoP) ulaz i PCM do 192 kHz/24-bit.

USB podrška za 11.2 MHz DSD, 384 kHz/32-bit PCM, i asinkroni prijenos podataka

USB priključkom Grandioso K1 se može spojiti s računalom a pokretački program se može besplatno skinuti s Esoteric web stranice. Grandioso K1 podržava asinkroni prijenos podataka i reprodukciju s visokim stupnjem uzorkovanja do 11.2 MHz DSD i 384 KHz/32-bit PCM studio-master-quality audio zapisa. Podržana je i nativna reprodukcija DSD zapisa.

VCXO Clock velike preciznosti
Clock se često smatra srcem digitalnog reproduktora. Clock za K1 (VCXO - voltage-controlled crystal oscillator) je razvijen u suradnji s tvrtkom Nihon Dempa Kogyo (NDK) i sadrži veliki kristalni element koji osigurava nevjerojatnu kvalitetu reprodukcije s izvanrednom prezinošću (±0.5 ppm) i vrlo niskom razinom faznog šuma.

Info: audiocinema-art.hr


Bluesound Pulse Soundbar - Audiofil - feel the sound

Bluesound Pulse Soundbar

Bluesound Pusle Soundbar puno je više od klasičnog soundbara. Zapravo se radio o revolucionarnom all-in-one Hi-Res audio sustavu koji podržava visoko-razlučivu audio reprodukciju sve do 192 kHz / 24 bit formata, transformirajući glazbu, filmove, sportske spektakle, koncerte, video igre, te ostale multimedijalne sadržaje i u fantastičan zvučni doživljaj. Perfektno je dizajniran da se diskretno uklopi sa suvremenim TV zaslonima, nadopunjujući njihovu HD sliku isto tako kvalitetnim zvukom.Kao pravi mrežni uređaj podržava pristup različitim glazbenim servisima, Internet radio postajama, te ostalim glazbenim datotekama koje mu se nalaze na mreži, kao i Bluetooth aptX®. Moguće je žično i bežično povezivanje i dijeljenje audio sadržaja s drugim Bluesound uređajima u mreži (multiroom). Upravljane je krajnje jednostavno i intuitivno putem pouzdanog vlastitog BluOS™ operativnog sustava i pripadajuće aplikacije za pametne telefone, tablete, računala, itd. Svi neophodni ulazi i izlazi učinit će ovaj uređaj istinskim centrom i srcem svakog modernog AV sustava. Čak 6 zasebnih pojačala snage 120 W pokreče ukupno 8 zvučničkih jedinica, te je uz inovativnu i višestruko nagrađivanu DircetDigital™ tehnologiju zaslužno za vrhunski audiofilski zvuk. Za sve koje ga žele dodatno unaprijediti najdubljim bas frekvencijama, moguća je perfektna integracija s Bluesound Pulse Subwooferom i to bežičnim putem.Cijena od 9199 kuna za Bluesound Pulse Soundbar nije mala, ali u potpunosti opravdava njegove high-end audio performanse, funkcionalne mogućnosti, kao i moguće nadogradnje za sadašnju ali i primjenu u budućnosti. Zatražite demonstraciju u showroomu uvoznika i distributera – tvrtke Sigma Audio Koncept, te se uvjerite u njegove fantastične zvučne i uporabne mogućnosti!.

Info: sigma-audiokoncept.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6  7  8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Prostorna akustika
- Amigova soba
Forum: Audio komponente
- Jeftini DAC-ovi - kineski...
Forum: Audiofil web
- Što bi s forumom?
Forum: Live
- Najave koncerata i festivala
Forum: Audiofil.net klub
- KLUB 24.02.2018 Kef & NAD
Forum: Komponente
- nadogradnja kućnog kina - Dolby Atmos
Forum: Audio komponente
- Siroko pojasni zvucnici
Forum: CD i ostali mediji
- Electronica ...

UPRAVO SE ČITA


Multipak 2017
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: žac

GLAZBENA PREPORUKA

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz

Albert King with Stevie Ray Vaughan - In Session
Blues