Novosti


Teac AD-850 kasetofon/CD reproduktor - Audiofil - feel the sound

Teac AD-850 kasetofon/CD reproduktor

Iako bilježimo veliki povratak analognih uređaja za reprodukciju glazbe, proizvodnja i prodaja novih kasetofona nedavno je zamrla.
Ipak, stanje je promijenio Teac ponudom uređaja koji objedinjuje nove i stare tehnologije (kasetofon i CD reproduktor u jednom kućištu) i ponovo budi želju za igranjem i/ili preslušavanjem starih, odnosno snimanjem novih kaseta. Naravno, to je Teac AD-850 koji, osim snimanja na kasete, može snimati i reproducirati na/sa uređaja koji se spajaju na USB priključak. Dodatnu zabavu osigurava i mikrofonski ulaz koji možete koristiti za karaoke. U pitanju je, dakle univerzalan, zabavan uređaj oko kojeg se može okupiti društvo i ugodno i kvalitetno provesti vrijeme.Osobine CD reproduktora:
Frekvencijski odziv: 20 Hz - 20k Hz
Odnos signal/šum: 87 dB
Ukupna harmonijska izobličenja (THD): 0.02%
Reprodukcija s Audio CD, CD-R, CD-RW, MP3
Programiranje ponavljanja
Direktno biranje
Nasumična reprodukcija
Ispis naslova

Osobine USB dijela:
Frekventni opseg (reprodukcija): 20 Hz - 20 kHz
Frekventni opseg (snimanje): 20 Hz - 15 kHz
Bit rate (reprodukcija): 8 - 320 kbps
Bit rate (snimanje): 128 kbps
Odnos signla/šum: 85 dB
Snimanje na USB uređaj
Reprodukcija MP3 zapisa
Različite mogućnosti ponavljanja
Direktno biranje
Nasumična reprodukcija
Automatsko i ručno numeriranje skladbi za snimanje
Ispis naslova

Osobine kasetofona:
Frekventni opseg: 50 Hz - 12 kHz (-3dB)
Podrhtavanje i zavijanje WRMS: 0.25%
Odnos signla/šum: 59 dB

Snimanje i reprodukcija kaseta
Vrste traka/reprodukcija: normal, krom, metal
Vrste traka/snimanje: normal, krom
Dvije glave za snimanje/reprodukciju/brisanje
Pogon kontroliran računalom
Podesiva razina ignala snimanja
Kontrola brzine reprodukcije (± 10%)
Mogućnost odabira vremena reprodukcije i snimanja (timer)

Općenito:
Zvuk iz mikrofona može se miješati sa sadržajem reproduciranim sa CD-a, USB uređaja ili kasete ili nekog drugog priključenog uređaja.
Efekt jeke na mikrofonskom ulazu
Svstrani predočnik sa mnogo funkcija
Mogućnost programiranja vremena reprodukcije (timer funkcija)

Priključci:
USB priključak na prednjoj strani
Analogni linijski ulaz
Mikrofonski ulaz
Analogni linijski izlaz

Opće karakteristike:
Završna obrada: crna, srebrna
Dimenzije (š x v x d): 435 x 145 x 288 mm
Masa: 4.8 kg


Info: audiocinema-art.hr


Esoteric Grandioso F1 Integrirano pojačalo - Audiofil - feel the sound

Esoteric Grandioso F1 Integrirano pojačalo

Glazbeni izraz, simfonijska ljepota, umjetnička strast, osjećaj prostora koncertne dvorane, uzbuđenje publike...
Koncepcija "Master Sound Works" tvrtke Esoteric je način konstrukcije i izvedbe koji u potpunosti rekreira sve glazbene informacije iz izvorne master snimke korištenjem najnaprednije tehnologije današnjice. Potpuno balansirani ustroj Grandioso F1 ima balansirano pretpojačalo podrijetlom iz većeg i ozbiljnijeg brata, Grandioso C1. Bešumno je i može čisto i snažno pojačati signal niske impedance.Dual mono konfiguracija
Integrirano pojačalo F1 konfigurirano je kao dual-mono, s potpuno odvojenim lijevim i desnim kanalom, od sklopa pretpojačala do izlaznog stupnja. To osigurava superiornu kakvoću zvuka i separaciju kanala.

ES-LINK Analog - vrhunska metoda za prijenos struje
Za Grandioso F1 Esoteric je razvio "ES-LINK Analog" metodu prijenosa struje. Konstruiran je poseban HCLD buffer sklop koji je u stanju velikom brzinom osigurati struju kako bi se prenio čisti i jaki signal s minimalnim utjecajima impedance na put signala.
To je idealna metoda za prijenos analognih audio signala jer razvija maksimalni potencijal sustava kad se priključi na kompatibilni uređaj *.
*Standardno se K1 povezuje balansiranim kabelom (XLR), ali se "ES-LINK Analog" metoda može koristiti samo s kompatibilnim uređajima jer je to zaštićena metoda.

Esoteric-QVCS
Esoteric-QVCS (Quad Volume Control System - četverostruki sustav kontrole glasnoće) sadrži četiri precizna umrežena preklopna otpornika, koji sinkrono mijen jaju vrijednosti u skladu s okretanjem dugmeta za glasnoću. Takav sklop omogućuje da putevi signala za lijevi i desni kanal i njihove pozitivne i negativne faze budu totalno neovisne i kratke koliko je to moguće.
Posljedično, zvuk je nevjerojatno čist i prozračan, izuzetne separacije kanala i vrlo precizne fazne karakteristike.
Eliminacija ožičavanja tiskane pločice i potenciometra glasnoće nadalje doprinosi skraćenom putu signala dok sprječava degradaciju kakvoće zvuka i pomaže zadržavanje izobličenja na razini koja se očekuje od ovakvih referentnih uređaja.

Logičke kontrole ultra niskog šuma
Svi kontrolni sustavi u Grandioso F1 integriranom pojačalu su električki odvojeni od pretpojačala korištenjem izolacijskih čipsetova smještenih na prednjoj ploči kako bi umanjili šum.

Kontrolna dugmad s ugrašenim preciznim kugličnim ležajima
Dugmad za kontrolu glasnoće i odabir izvora opremljeni su visoko preciznim kugličnim ležajima koji osiguravaju glatko okretanje bez mrtvog hoda. Ne štedeći, prednja ploča i sva dugmad su izrađeni preciznom strojnom obradom iz punog aluminija.

Dual mono phono predstupanj
Kao i sve ostalo, tako je i phono predstupanj izveden u dual-mono konstrukciji a neovisni sklopovi posebno napajaju lijevi odnosno desni kanal.

Vrhunsko pojačalo za slušalice
Snažno pojačalo za slušalice ima obilje snage za pogon i najzahtijevnijih slušalica.

Tonske kontrole za tri područja
Neobično je da pojačala visoke klase imaju tonske kontrole, ali način na koji su riješene u Grandioso F1 uklanja svaki strah o narušavanju kakvoće zvuka. Svaki je dio frekventnog opsega (niski, srednji, visoki) kontroliran u dual mono konfiguraciji pomoću četiri neovisna sklopa (L/D, +/-). Takav sustav omogućuje podešavanje tonskih kontrola bez pogoršanje ili izobličenje zvuka.
Pomicanje promjenjivog opsega prema niskom ili visokom frekvencijskom području (14 kHz/63 Hz) dopušta fino podešavanje niskotonskog i visokotonskog spekra bez utjecaja na izvorni signal. Potpuno elektronske kontrole omogućuju fino podešavanje do +/- 12 dB u koracima od 0,5 dB.

Snaga i dinamika
Svakim danom sve je teže pronaći vrhunske diskretne komponente sa vrhunskim soničnim dosezima. Zato je Esoteric, ponosan na produkciju "u kući" odlučio pokrenuti suradnju sa New Japan Radio Co., Ltd., kako bi razvili posebne, zaštićene MOSFET-ove najviših standarda. Nakon više od dvije godine razvojana, napokon su izrađeni Esoteric Model 200 silikon-karbidni MOSFET-ovi nove generacije. Podnose maksimalnu kratkotrajnu struju od 150 A, odnosno trajnu od 78 A. S obzirom da kontroliraju jaku struju brzim startom, izuzetno su pogodni za pogon najnižih frekvencija i mogu reproducirati glazbu velikom dinamikom.
Nadalje, veliki napredak u reprodukciji tranzijenata omogućuje nisku razinu šuma preko cijelog frekventnog opsega i, posljedično živu i vibrantnu reprodukciju glazbe.

Paralel push-pull, A klasa, 2 x 30 W
MOSFET-ovi su spojeni u novo dizajniranoj paralelnoj push-pull konfiguraciji i daju 2 x 30 W u A klasi na 8Ω. Takvim rješenjima Grandioso F1 se, u smislu kakvoće reprodukcije, približava odvojenim komponentama.

Napajanje velikog kapaciteta i snage
Napajanje, kao srece svakog pojačala snage izvedeno je robustnim 1000 VA toroidalnim transformatorom i 40.000 µF blok kapacitetima po kanalu. Svi elementi napajačkog sklopa povezani su kabelima velikog presjeka kako bi se smanjio utjecaj impedance. Ovakvo snažno i kvalitetno napajanje osigurava linearnu izlaznu snagu od 30 W na 8Ω do 60 W na 4Ω i vjernu reprodukciju glazbe bilo koje dinamike.

Ostale karakteristike i funkcije:

Kućište
3D optimizirana konstrukcija kućišta - svaki sklop je smješten u poseban, namjenski odjeljak.
Interferencija između sklopova je smanjena skraćivanjem duljine spojnih kabela.
Vanjski dio kućišta izrađen je korištenjem masivnih aluminijskih ploča beskompromisne izrade slijedeći istu filozofiju dizajna zasebnih Esoteric uređaja. Naravno, Grandioso F1 ostvaruje kontakt s podlogom na patentiranim nožicama sa čeličnim šiljcima kako bi se smanjio utjecaj vibracija.

Utor za dodatni sklop
Utor za dodatne sklopove omogućuje umetanje opcijskog OP-DAC1 D/A pretvarača, koji dodaje kompatibilnost sa 11.2 MHz DSD i 384kHz/32-bit PCM ulazima.
• Organski EL predočnik (normalna/velika slova)
• Podesiva ulazna osjetljivost za sve ulaze (±18dB; koraci 0.5dB)
• Balans
• Okretanje faze za svaki ulaz
• Nazivi uređaja na predočniku mogu se programirati
• Aluminijski daljinski upravljač (koristi se i za Esoteric SACD/CD reproduktore

info: audiocinema-art.hr


Teac Reference 7 Serija, NR-7CD - Audiofil - feel the sound

Teac Reference 7 Serija, NR-7CD

Nasljeđe
Od osnutka, 1953. godine, Teac ne odustaje od istraživanja, razvoja i primjene najnovijih tehnologija u svojim uređajima na polju snimanja i reprodukcije. To je povijest prikupljanja znanja i tehnologija koje bi se moglo imenovati "čežnjom za zvukom". U tom smislu, nova serija Reference 7 dobila je ime od milja "New Vintage" (novo-staro). To je serija koju su mogli napraviti samo u Teac-u, a spoj je najnovijih tehnologija i 60 godišnjeg iskustva.Filozofija
Što je dobar zvuk? Iako jednoznačan odgovor ne postoji, moglo bi se reći da to reflektira želju svih uključenih u stvaranje i snimanje da glazba koju stvaraju bude točno prenesena slušateljima.
Teac koji proizvodi uređaje za snimanje i reprodukciju smatra da je dobar zvuk "uživanje slušatelja u glazbi", a složena tehnologija to i onogućuje.

Visoka razlučivost
U Teac-u ,visoka razlučivost počinje sa višekanalnim snimačima DA serije za profesionalnu uporabu. Osim HiRes zapisa, koriste se za DSD snimanja u mnogim svjetskim studijima. Ponosni su što podržavaju HiRes snimke od samih početaka digitalne ere.

Zlatno uho
U procesu razvoja uređaja s ciljem postizanja idealnog zvuka, Teac ima ekipu koja se bavi slušanjem onih sastavnica glazbe koje nije moguće mjeriti, a članovi se biraju kriterijem "zlatnog uha".

NR-7CD
Do sada, Teac je uspjevao ponuditi široki raspon rješenja koja su spajala kompaktnost i univerzalnost vrhunskih uređaja sa daškom klasičnog, bezvremenskog dizajna.
Novi NR-7CD je vrhunski all-on-one uređaj koji sadrži CD reproduktor, mrežni streaming, Bluetooth povezivost, D/A pretvarač (DAC) i pojačalo, sve smješteno u privlačno, elegantno kućište. Nešto je veći od prethodnih linija, ali vidljivo slijedi isti pristup dizajnu. Prednja ploča je od punog aluminija oblih bridova. Unutrašnjost pokazuje da su osnovni moduli izrađeni kao odvojene cjeline kako bi se smanjili negativni učinci. Na primjer, pojačalo je izvedeno tzv. AMAC postupkom (aluminium-block-mounted amplifier construction), tako da je sklop pojačala potpuno odvojen od ostalih elemenata.
Dizajn je simetričan, dual mono sa sofisticiranim digitalnim procesorom signala na početku. To je postignuto uporabom AK Verita AK44909 DAC-a koji može linearmo procesirati podatke do 32 bita i 384 kHz, kao i DSD do DSD 11.2. Upsampling (naduzorkovanje) obavlja RDOT-Neo algoritam tako da se sadržaj uvijek procesira do DSD 11.2 odnosno PCM 384 kHz.
Kontrola glasnoće temelji se na Teac OVCS sustavu (Octa Volume Control System) i vrlo je precizna kroz cijelo područje.Pojačalo je izvedeno ICEpower 50ASX2 BTL modulima i isporučuje 100/170 W po kanalu na 8/4 Ω.
Na mrežu se priključuje RJ45 ethernet sučeljem, a pristupa sadržajima preko UPnP, ali i online servisima (Qobuz, Tidal).
Podržani su Apple iOS kao i Google Android sustavi.
Mobilni uređaji kao što su pametni telefoni ili dlanovnici mogu se spojiti Bluetooth vezom, a Teac putem svojeg LDAC -a protokola osigurava povezivost velike propusnosti ali samo među uređajima koji imaju LDAC podršku.
Sa stražnje strane nalazi se USB priključak za spajanje USB uređaja, a ostali se mogu spojiti i optičkim i koaksijalnim S/PDIF priključcima. Analogni izvori imaju svoj par RCA konektora.
Prednja strana vrvi mogućnostima koje usrećuju većinu hi-fi entuzijasta - raskošne, osvjetljene VU-metre, centralno smještenom ladicom za diskove i predočnikom, dva velika okretna dugmeta za odabir ulaza i podešavanje glasnoće, i više manjih koji kontroliraju ostele funkcije, preklopnikom za uključivanje i ulazom za slušalice.

audiocinema-art.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7  8  9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Prostorna akustika
- Amigova soba
Forum: Audio komponente
- Jeftini DAC-ovi - kineski...
Forum: Audiofil web
- Što bi s forumom?
Forum: Live
- Najave koncerata i festivala
Forum: Audiofil.net klub
- KLUB 24.02.2018 Kef & NAD
Forum: Komponente
- nadogradnja kućnog kina - Dolby Atmos
Forum: Audio komponente
- Siroko pojasni zvucnici
Forum: CD i ostali mediji
- Electronica ...

UPRAVO SE ČITA


Opera Mezza
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Milan Rupić
Klipsch RB-81
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Milan Rupić
Rega Elicit
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: žac
Krell KID
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: iPod Dock
napisao: Milan Rupić
Mini-slušalice Klipsch
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Slušalice
napisao: Milan Rupić

GLAZBENA PREPORUKA

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz

Albert King with Stevie Ray Vaughan - In Session
Blues