Novosti


Unison Research Unico 90/150 integrirana pojačala - Audiofil - feel the sound

Unison Research Unico 90/150 integrirana pojačala

Unico 150 je dizajniran da zadovolji high-end audiofile ali i visoke znanstvene kriterije. Takav dvojaki pristup razvoju doveo je do proizvoda koji se razlikuje od svih ostalih sličnih pojačala. Snažno, sjajno zvučeće pojačalo sa samo tri stupnja pojačanja: dva cijevna i izlazno MOSFET. To je ideja da se sačuvaju fluidnost i finese cijevi i zadrži pregršt snage i čvrstoće. Mnoge su tvrtke pokušale spojiti te dvije topologije, a Unson to radi stalno i uspješno.

Lijepo izrađeno kućište impresivnih je dimenzija i treba ostaviti dosta mjesta na polici kako bi se pojačalo moglo hladiti. Kakvoća izrade je odlična, trodjelna prednja ploča lijepo je obrađena, a samo kućište djeluje vrlo čvrsto. Uredni detalji kao otmjeni RCA priključci i zvučnički terminali vlastite izrade uzdižu pojačalo iznad norme. Završna obrada je srebrna ili crna.Karakteristike Unico 150:
Izlazna snaga:: 2 x 150/220 W RMS na 8/4Ω
Frekventni odziv:: -1dB @ 12Hz - 45kHz, -3 dB @ 6Hz & 80 kHz
Ulazna impedanca: 24kΩ // 100pF
Ulazna osjetljivost: 860mV RMS
Prvi stupanj pojačanja: A klasa, dvostruke ECC83 triode
Drugi stupanj pojačanja: A klasa, 6H30 triode
Izlazni stupanj pojačanja: AB klasa thermostabilni, komplementarni Hexfet (4 para po kanalu)
Ulazi: 6 linijskih (3 nebalansirana, 2 balansirana, 1 “bypass” nebalansirani)
Linijski izlazi: 1 tape, 1 sub (s kontrolom glasnoće)
Izlazni priključci: 4 + 4 bi-wiring
Povratna sprega: 0 dB
THD (ukupna harmonijska izobličenja): < 0.9% od 20 do 20 kHz na 150 W
Izlazna impedanca: <0.4Ω
Potrošnja: 550 W (na najvećoj snazi)
Dimenzije: 43.5 cm x 18 cm x 44 cm
Masa: 25 kg


Unico 90 je hibridno pojačalo A klase bez povratne sprege, sa samo dva stupnja pojačanja. Prvi stupanj sadrži ECC83 i ECC81 cijevi, određuje sam karakter zvuka , a pojačanje je dovoljno za direktni pogon izlaznog stupnja.


Karakteristike Unico 90:
Izlazna snaga:: 2 x 100/160 W RMS na 8/4Ω
Frekventni odziv:: -1dB @ 12Hz - 45kHz
Ulazna impedanca: 21 kΩ // 300 pF
Ulazna osjetljivost: 860 mV RMS
Prvi stupanj pojačanja: A klasa, ECC83/ECC81 cijevi
Izlazni stupanj pojačanja: AB klasa thermostabilni, komplementarni Hexfet (3 para po kanalu)
Ulazi: 6 linijskih (3 nebalansirana, 2 balansirana, 1 “bypass” nebalansirani)
Linijski izlazi: 1 tape, 1 sub (s kontrolom glasnoće)
Izlazni priključci: 4 + 4 bi-wiring
Povratna sprega: 0 dB
THD (ukupna harmonijska izobličenja): < 0.15% na 1 kHz/1 W Izlazna impedanca: <0.4Ω
Potrošnja: 550 W (na najvećoj snazi)
Dimenzije: 43.5 cm x 18 cm x 44 cm
Masa: 20 kg


Info: audiocinema-art.hr


Love Supreme u KUC Travno - Audiofil - feel the sound

Love Supreme u KUC Travno

Srijeda. 9. prosinca 1964. New York. Magla. Lagano sniježi. Temperatura oko 1 stupanj Celzijusov. Vidljivost 13 kilometara. Vjetar sjeverozapadni, brzina 18 kilometara na sat. Slični, ako ne i isti vremenski uvjeti su i u New Jersey-u, u kojem se nalazi naselje Englewood Cliffs u Bergen County-u. U tome naselju, u New Jersey-u, u Sylvan Avenue na broju 445 godine 1964. nalazi se Van Gelder studio.Toga jutra, u taj studio ulazi John Coltrane, sam, odlučan snimiti četverodjelnu suitu. Iz ovoga ili onoga razloga ipak se tu nađu i ostala trojica iz „klasičnog“ Coltraneova kvarteta - McCoy Tyner na klaviru, Jimmy Garrison na basu i Elvin Jones na bubnjevima. Jedan jedini session. Četrdesetak minuta apsolutnog duhovnog i glazbenog zanosa. Znao je Coltrane da je to upravo ono što je želio: duhovna, mistična, glazbena poruka – A Love Supreme. Let prema nebu je upravo počeo ...

Četvrtak. 20. travnja 2017. Zagreb. Toplo. Poluoblačno. Temperatura oko 20 stupnjeva Celzijusa. Naselje Travno. Zgrada Mamutica. U 19,30 na scenu KUC Travno izlazi Saša Nestorović. Za njim idu Hrvoje Galler (klavir), Zvonimir Šestak (kontrabas) i Darko Stanojkovski-Grappone (udaraljke). Klasična hrvatska četvorka pokreće mantru i izvode isti program kao i Coltrane na onome sessionu prije 53 godine – Acknowledgement, Resolution, Pursuance, Psalm.Zatvorite oči, prepustite se magiji glazbe i uzletite do Johna Coltranea. A Love Supreme.


Vrlo elokventna i pedagoški opravdana rasprava o tome što je bolje - doći ili ne doći na koncert A Love Supreme, u četvrtak
Golden Ear Triton Reference na CES-u 2017. - Audiofil - feel the sound

Golden Ear Triton Reference na CES-u 2017.

Slogan tvrtke GoldenEar je "mi činimo high-eng prihvatljivim" što ne znači da su njihovi zvučnici jeftini, ali pružaju mnogo više za svoju cijenu od drugih.
Na nedavno održanom CES-u, jednom od najznačajnijih sajmova elektronike (Las Vegas, Nevada, SAD), Sandy Gross (GoldenEar Technology) je predstavio novi, vrhunski zvučnik Triton Reference. Iako je po pojavnosti sličan starijoj braći, nije nastao "povećavanjem" nekog od postojećih modela, već su za razvoj i dizajn osmišljene i proizvedene sasvim nove komponente, sličnoga izgleda ali boljih karakteristika. Nove su sve zvučničke jedinice (10 komada po kutiji), skretnica, kutija, ukrute, završna obrada, pojačalo za ugrađeni aktivni subwoofer...Zvučnik je impresionirao, i prije nego što je "zasvirao", izgledom kabineta, završnom obradom - ručno poliranim crnim klavir lakom. Jednostavan i elegantan, zvučnik sadrži mnogo tehnoloških novina.
Nove niskotonske jedinice imaju 40% veću površinu od onih u Tritonu One, što uz veću zavojnicu i magnet omogućuje bogatiju reprodukciju niskih oktava. Novi magnet visokotonske jedinice koristi 50% više materijala od ostalih modela, za bolju učinkovitost i tranzijentnost.Kako bi Triton Reference dobro zvučao sa gotovo svim vrhunskim pojačalima, nudi osjetljivost od 93.2 dB, koja dodaje i izvrstan dinamički odziv. Navedeni frekventni opseg je impresivnih 12 Hz do 35 kHz.Svi posjetitelji redom, od audio novinara, distributera, trgovaca, profesionalaca iz struke, poznatih glazboljubaca i konzumenata izjavili su da ovakvu prezentaciju do sad nikad i nigdje nisu čuli.
U glavnom, predstavljanje Triton Reference zvučnika bilo je izvan svih najsmjelijih očekivanja.
Dobivene nagrade i priznanja:
• Zvijezda CES-a 2017. (What HiFi?): Triton Reference
• CES 2017. TopTech nagrada (Digital Trends): Triton Reference
• CEPro Best: SuperSub X (CEPro)
• Writer's Choice nagrada- SuperSub XXL (Positive Feedback)
• Najpristupačniji zvučnik godine - Triton Three+ (SoundStage Network)
• Najbolji kompaktni Subwoofer godine - SuperSub X (Secrets/Home Theater HiFi)
• Najbolji zvučnik - Triton Two+ (Home Theater Review.com)
• Najbolji samostojeći zvučnici - Triton Five, Triton One (The Absolute Sound)
• Preporučena komponenta - Triton One, Triton Five, Aon 2 (Stereophile)
• Blue Note nagrada - Triton Three+ (Enjoy the Music)
• Nagrada za proizvod godine/jeftini samostojeći zvučnik - Triton Seven (Audioholics)

Jedna od najprestižnijih nagrada koju neki proizvod može dobiti je godišnja nagrada za inovativnost koju dodjeljuje CES (CES Innovations Award). Ove je godine, u kategoriji vrhunski A/V proizvod, nagradu dobio zvučnik GoldenEar Triton Reference. Zadovoljio je, i premašio sve sudačke kriterije, prepoznat je kao inovativni dizajn i konstrukcija i tako se pridružio malobrojnim uređajima i proizvodima koji se nagrađuju svake godine.

A evo i nekoliko komentara novinara i ljudi iz struke:

Neil Gader - Najznačajnije novosti CES-a 2017.
Koja bi kolekcija zvučnika bila kompletna bez modela Reference? Narvno, ni jedna. Zato je Sandy Gross predstavio Triton Reference, visine 152 cm, sa 1800 W snage digitalnog pojačala za subwoofer sa DSP-om (digital sound procesor). Hibridnog dizajna, uključuje dva 150 mm srednjotonca, tri 150 x 254 mm aktivna niskotonca (plus 4 pasivna planarna radijatora). Nova je i "Focused Field" magnetska struktura koja bolje usmjerava magnetski tok u zazor zavojnice. Trakasti visokotonac ima 50% više neodymium magnetskog materijala.
Na stranu novi i poboljšani dijelovi, ipak je glazba najvažnija, a tu Triton Reference nema premca. Veličina orkestra i rekreacija ambijenta podsjećaju na mnoge planarne ili elektrostatske zvučnike. Dinamika, od crkvenih orgulja do Kodo bubnjeva duboka je i eksplozivna, ali je delikatnost i detaljnost tihih glasova je ono što me potpuno osvojilo. U glavnom najbolji zvuk za novac...

Robert Deutsch - Stereophile
Predstavljanje novoga zvučnika GoldenEar je uvijek događaj, a pogotovo kad je najavljen najbolji zvučnik u kolekciji. Za traženu cijenu, Triton Reference predstavlja vrlo ozbiljan izazov drugima u cjenovnom razredu od nekoliko desetaka tisuća US$. Sandy Gross ponovo je uspio!

Ryan Waniata - Digital Trends
GoldenEar je ponovio uspjeh predstavljajući najbolji zvučnik do sad, Triton Reference. Na konstrukciji, dijelovima i izradi nije se štedjelo, i to se itekako čuje. U odnosu na Triton One, Reference gazi još dublje, čvršće i kontroliranije.Redizajnirani visokotonac i 150 mm srednjotonci milovali su nam uši skoro živom reprodukcijom metalnih puhaćih instrumenata, klavira, gitare i činela. Trube lebde, dok se zvuk klavira probija kroz prostor nježnim dodirom slonovače i čini se da zvuči sve bolje kako se note uspinju po klavijaturi. Činilo se da se pozornica širi kao ocean u maloj hotelskoj sobi a svi instrumenti se točno pozicioniraju u prostoru. Cijena nije za plašljive, ali teško je naći bolje čak i za mnogo više novaca.

John Sciacca
Posjet CES-u nezamislim mi je bez odlaska u sobu GoldenEar i razgovora sa Sandy Grossom koji svake godine koristi sajam kao odskočnu dasku za svoje pristupačne HighEnd zvučnike. Ove je godine odlučio dignuti letvicu još više predstavljajući vrhunski Triton Reference. Vizualno, sličan je ostalim zvučnicima ali samo oblikom. Reference nema nategnutog platna, već je kompaktne kućište lakirano u crnu boju i rukom polirano do visokog sjaja. Rezultata je elegentan, moderniji, vrhunske završne obrade, pravi HighEnd zvučnik. I ne samo to, sve, ali zaista SVE komponente Reference zvučnika su novo dizajnirane. Od prvih taktova glazbe, bilo je čujno da zvučnik isporučuje najniže frekvencije dublje i punije od modela Triton One. Rogovi i trube zvučali su prodorno i živo, puni detalja i energije. Druga demo snimka orgulja pokazala je da Reference bez problema gaze i ispod 20 Hz i pokrene sav zrak u sobi, dok žice kontrabasa lupaju odrešito i snažno da se može osjetiti zrak kako udara u tijelo. Uz sve to, brzina, detalji i kontrola istali su zapanjujući.

Zvijezde CES-a 2017: Najbolji audio proizvod
Andy Clough - WHAT HI-FI?

GoldenEar Technology skinuo je plahte s nove perjanice, zvučnika Triton Referenece, koji je na tronu smjenio Triton One koji je predstavljen na CES-u 2014. Nisu to obični zvučnici iako imaju više zvučničkij jedinica i aktivni subwoofer dio ugrađen u svaku kutiju. Triton Reference ima ukupno 10 zvučničkih jedinica, a svi elementi su posebno razvijeni za njihovu vodeću ulogu. Kutija je iz jednog komada, a jedina završna obrada je u klavir lak crnoj boji.

Mark Henninger - AVS Forum
Uvođenjem Triton Reference zvučnika na svjetsko tržište, GoldenEar Technology je povezala stratosferski skupe super audio High-end sistave sa zvučnicima koji to nisu (naravno, samo po cijeni). Uz najviše moguće reproduktivne dosege, cijena vas neće otjerati u bankrot. Svaki glazbeni materijal koji smo slušali zračio je nevjerojatnom energijom, zpanjujuće dubokim, kontroliranim basom puneći malu hotelsku sobu velikim, koncertnim zvukom. Reprodukcija zbora pokazala je da zvučnici mogu crtati impresivnu, duboku i široku pozornicu ispravne veličine.

Greg Borrowman - Australian Hi-Fi
Kao i prethodni modeli, Triton Reference je hibridni zvučnik, koji se satoji od aktivnog subwoofera i pasivnog djela za reprodukciju viših frekvencija. Kako nam je Sandy Gross pričao, Triton One je bilo teško nadmašiti, pa smo razmišljali o zvučniku koji bi koštao možda stotinjak tisuća dolara, kako bismo se mogli natjecati s najegzotičnijom i najskupljom konkurencijom. Ipak, nakon dubokog i ozbiljnog razmišljanja, razum je pobijedio i pala je odluka da napravimo najbolje što znamo, ali uz naš poznati slogan: mi činimo high-end .

Još nekoliko kratkih komentara o Triton Reference zvučnicima:

Jonathan Valin - Najbolji na sajmu (za cijenu): GoldenEar Triton Reference Sandyja Grossa. Jako puno zvučnika za razumnu količinu novaca

Robert Harley - Najbolji zvuk na sajmu (za cijenu): GoldenEar Triton Reference zvučnici pogonjeni Pass Labs elektronikom.

Julie Mullins - Najbolji zvuk na sajmu (za cijenu): GoldenEar Triton Reference zvučnici pogonjeni Pass Labs Xs 150 monoblokovima i digitalni izvor PS Audio DirectStream memorijski reproduktor.

Best High Fidelity Speaker of CES 2017
Gary Merson - HD Guru

Triton Reference Sets New Performance Benchmark
Robert Archer - CEPro

Info: audiocinema-art.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8  9  10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Prostorna akustika
- Amigova soba
Forum: Audio komponente
- Jeftini DAC-ovi - kineski...
Forum: Audiofil web
- Što bi s forumom?
Forum: Live
- Najave koncerata i festivala
Forum: Audiofil.net klub
- KLUB 24.02.2018 Kef & NAD
Forum: Komponente
- nadogradnja kućnog kina - Dolby Atmos
Forum: Audio komponente
- Siroko pojasni zvucnici
Forum: CD i ostali mediji
- Electronica ...

UPRAVO SE ČITA


Simaudio MOON 300D
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Digitalno / Analogni Konverter
napisao: žac
Prezentacija Robertoshop & Storm
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Prezentacija, Reportaža
napisao: žac
Kotač na kotač
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Magnetofon kao izvor zvuka u sustavu
napisao: Baxa
Best of JBL & Mark Levinson
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Prezentacija, Reportaža
napisao: žac
Simaudio Moon CD 3.3
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: CD player sa digitalnim ulazom
napisao: žac

GLAZBENA PREPORUKA

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz

Albert King with Stevie Ray Vaughan - In Session
Blues