Glazbena preporuka


YAMMAT - Plan B - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

YAMMAT - Plan B

Jedno duže razdoblje na policama cd trgovina se nalazi zanimljivi glazbeni uradak.Glazba koja je snimljena zapravo je neka vrsta kombinacije modernoga popa, jazza i swinga.Glas Ivane Babić je više nego senzualan, vrlo prihvatljiv za uši muške publike. Takvi vokali su zapravo rijetkost na našoj glazbenoj sceni. Hitovi poput : U Bojama, Putujem, Vidim sami, Tvoje lice se promijenilo, Nestajem, zapravo vraćaju nadu u bolja vremena koja dolaze. Zvuk akustičnih instrumenta je više nego savršeno snimljen, može se prepoznati timbar svakog od njih. Kada lagano pada mrak glas Ivane Babić popunjava prostoriju slušatelja. Zanimljivost ovoga uratka je u tome što uz kupljeni cd unutar korica se dobija i štampani tekst svake kompozicije. Produkcija albuma Plan B je na najvišem nivou što u neku ruku garantira dugo slušanje. Osobna preporuka za nabavku gore navedenoga albuma.


MICHAEL BUBLE - Michael Buble - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

MICHAEL BUBLE - Michael Buble

format: cd
label: 143 records/reprise
godina izdanja: 2003
web stranica: http://www.michaelbuble.com/

25 godišnji nadareni Vancouverski vokalist Michael Buble je velika Kanadska senzacija koji u poslednje dvije godine burka njihove muzičke vode.
Njegova muzička kariera je počela već u ranoj mladosti zahvaljujući djedu, koji je bio njegov najbolji prijatelj i koji je slušao muziku stare dobre swing ere i pri tom mu puštao The Mills Brotherse, Ello Fitzgerald, Franka Sinatru, Keely Smith, Sarah Vaughan, Rosemary Clooney i druge, koje je Buble sa zadovoljstvom absorbirao. S njegovom pomoći Buble je brzo naučio katalog pjesma, definirao svoj muzički okus i odlučio da želi biti pjevač ovakve vrste glazbe. Kao teenager je u nastavku pjevao u više lokalnih bandova i pobjedio u Canadia Youth Talent Search natjecanju. Od tada dalje njegova kariera je u usponu, posebno odkad je sreo grammy producenta Davida Fostera (Celine dion, Barbra Streisand, Whitney Houston) i potpisao svoj prvi veliki ugovor sa labelom Reprise Records. Ovo sudjelovanje je 2003 godine donijelo ovaj njegov istoimeni debi album. Talentirani mladi Michael Buble obećava mnogo i ako ga slava ne pokvari, čeka ga velika kariera.
Album je kolekcija 13 starih poznatih hitova različitih muzičkih stilova i izvođača, sve od Paul Anke, Van Morrisona, Queena, Bee Geesa... Na njemu Michael Buble briljira sa svojim kristalno čistim vokalom koji podsjeća na Sinatru i odmah se zapaži da pjesme nije samo naučio i odpjevao nego je u album uložio mnogo svoje mladalačke energije te da ih živi.
Posebno treba spomenuti 5-tu pjesmu How can you mend a broken heart koju Michael Buble izvodi u duetu sa članom nekadašnje grupe Bee Gees, Barryem Gibbom koji več ionako romantičnoj pjesmi sa svojim nježnim i slatkim vokalom udahne još više nježnosti tako da se čovjek kod slušanja rastopi kao sladoled na suncu...
Snimka nije baš audiofilska što je velika šteta jer je album zaista odličan, ali je sasvim dobra za kulturno slušanje.

Topla, topla, topla preporuka svima !


MONTY ALEXANDER-Stir it up/the music of Bob Marley - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

MONTY ALEXANDER-Stir it up/the music of Bob Marley

format: cd
label: telarc
godina izdanja: 1999
web stranica: http://www.montyalexander.com/

Pijanist Monty Alexander je rođen 6-tog lipnja 1944 godine u Kingstonu, Jamaica. S pianom se oduševio u ranoj mladosti te je već u dobi od 6 godina odlazio na satove piana. U mladosti su ga najviše oduševljali Louis Armstrong i Nat "King" Cole čije je nastupe pratio u Jamajčanskom Carib teatru. Njihovi gospeli u Montyju pustili su dubok utjecaj i istodobno mu ukazali smjer do njegovog kasnije vlastitog i prepoznatljivog muzičkog stila. U toj dobi formirao je svoju grupu "Monty and the Cyclones" koja je djelovala u razdoblju od 1958 do 1960, kad je Monty imao svega 14 do 16 godina te su u Jamajčanske muzičke ljestvice već lansirali nekoliko hitova.
U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri, koja več traje više od 40 godina, Monty Alexander ispituje dvije različite kulture i to Jamajčanski reggae te Američki jazz. Obje kulture je vrlo uspješno povezao u svoj unikatan i svjetski poznati stil. Pri tome je sudjelovao sa velikim brojem poznatih muzičara iz cijelog muzičkog svijeta, kao što su Frank Sinatra, Ray Brown, Dizzy Gillespie, Sonny Rollins, Quincy Jones, Natalie Cole, Clark Terry, Sly Dunbar, Ernest Ranglin, Robbie Shakespeare i mnogo drugih preko kojih je dobivao inspiracije za svoja nova djela.
Godine 1999 pridružio se labelu Telarc i kod njega izdao album Stir it up, koji je nešto posebno jer je utemeljen na interpretaciji uspješnih reggae skladbi Boba Marleya u Montyjevoj vrlo uspješnoj akustičkoj jazz varianti. Album je perfektan primjer spoja već spomenutih dvaju različitih kultura na Marleyev "one love" način. Na albumu se nalazi 13 poznatih hitova, kao što su naprimjer Jammin, Kaya, Could you be loved, Stir it up, No woman no cry, I shot the sheriff, i drugi.

Djelo je lako slušljivo i može u bolje raspoloženje izdignuti svaku ženu, što je več topla preporuka sama po sebi...


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13  14  15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Uradi sam
- Što radim ovih dana
Forum: Audio komponente
- Akustyk RD12
Forum: Računala i audio
- Komp audio
Forum: CD i ostali mediji
- Nova muzička izdanja
Forum: High-End
- ATC-Acoustic Transducer Company
Forum: Dodatni pribor
- Podlošci ili šiljci
Forum: Računala i audio
- Korištenje Qobuza?
Forum: Retro audio
- KOSS PRO 4 AA

UPRAVO SE ČITA


Best of JBL & Mark Levinson
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Prezentacija, Reportaža
napisao: žac
Simaudio Moon CD 3.3
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: CD player sa digitalnim ulazom
napisao: žac
Acoustic Preference Gracioso 1.0
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnik
napisao: dM
Zagreb Audio Video Show 2011
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Reportaža
napisao: žac
Tanoy Canterbury
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnik
napisao: Baxa

POSLJEDNJE NOVOSTI

Stoljeće točnosti zvuka - 100 godina Ortofona
Nova Monitor Audio Monitor serija
JAMO Studio 8 Series Dolby® Atmos
What HiFi ? nagrade za 2017. godinu