Glazbena preporuka


PAT METHENY GROUP - Imaginary day - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

PAT METHENY GROUP - Imaginary day

format: CD (postoji i DVD)
label: Warner bros
godina izdanja: 1997
web stranica: http://www.patmethenygroup.com"


Pat Metheny rođen je u Kansas Cityju 12-tog augusta 1954 u muzičkoj familiji. U starosti od 8 godina počeo je svirati trumbetu a u dobi od 12 godina prešao je na gitaru. Več sa 15 godina uredno je svirao sa najboljim jazz muzičarima u Kansas cityju i tako dobivao vrijedna iskustva. U internacionalnu jazz scenu stupio je 1974 godine i odmah počeo graditi svoj prepoznatljivi muzički stil, te godine 1975 već izdao svoj prvi album Bright size life. U sljedećim godinama surađivao je sa poznanim muzičarima kao što su Steve Reich, Ornette Coleman, Herbie Hancock, Jim Hall, Milton Nascimento, David Bowie i preko 20 godina pisao muziku za Lyle Mays. Njegova djela uključujeju kompozicije za solo gitare, manje i velike orkestre, električke i akustičke instrumente, baletna djela i sve od modernog jazza, rocka do klasike. Zbog svoje univerzalnosti sudjelovao je i u akademskim postavama i sa svojih 18 godina na univerzitetu u Miamiju postao je najmlađi muzički učitelj svih vremena. Do sad je izdao 31 album. Pri tome bio je 29 puta nominiran za Grammy nagradu, kojih je do sada dobio 16 i to u 9 različitih kategorija sa čim je postavio svjetski rekord.

Album Imaginary day je prezentacija Pat Methenyjeve unikatne nadarenosti za više vrsta gitara kao što su fretless akustička gitara, bariton gitara, električka gitara, pikasso gitara, nylon string gitara, akustička sitar gitara i 12-string gitara te nadarenost njegove grupe na ostalim instrumentima. Djelo se sluša kao jedna kompleksna i dobro aranžirana priča sve od početka do kraja. Zvuk je "sintetiziran" ali ne smanjuje užitak slušanja.

Kvaliteta snimke nije perfektna ali je iznenadujuće dobra za ovaj neaudiofilski label. Preporuka za sve ljubitelje jazza i svih tipova gitara.


CONNIE KALDOR - Small cafe - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

CONNIE KALDOR - Small cafe

Format: CD
Label: Philo
godina izdanja: 1997
web stranica: http://www.conniekaldor.com/

Kanadska umjetnica Connie Caldor rođena je 9-tog svibnja 1953 u gradu Regina-Saskatchewan. Več u mladosti počela je učiti piano i pjevati u zboru lokalne luterantske crkve u kojoj je njen otac Harold bio direktor. Tijekom srednješolske dobi kad je bila "cheerliderica" prigrlila je gitaru i u raznim prilikama svirala u svom gradu. Tada su na nju najviše utjecali The beatles, Patsy Cline, Carol King i njena sograđanka Joni Mitchell. Pored sviranja njena strast bilo je igranje u teatru i njena pozornost usmjerila se na studij glume na univerzitetu u Alberti, koji je završila 1975 godine. Nakon toga uključila se u glumačku grupu Theater passe Muraille u Torontu. U tim vremenima u Kanadi nije bilo dosta ženskih pjevačica i zbog njenih prijašnjih upliva Carol King i Joni Mitchel, vratila se nazad u muzičke krugove. Pri tome brzo pridobila renome i postala dio Kanadske folk muzičke scene kasnih 70-ih godina prošlog stolječa, koja je izronila na svjetlo i druge kanadske umetnike kao što su Roy "Bim" Forbes, Stan i Garnet Rogers, Ferron... Njena popularnost pomogla joj je kod nastanka njenog vlastitog labela Coyote entertainment i njenog prvog albuma One of these days, 1981 godine. Nakon toga izdala je više albuma kod drugih labela, pri tome i Small Cafe kod Rounder Records-Philo u Americi 1997 godine. Pored muzičke kariere sudjelovala je u mnogim uspešnim teatralnim projektima i dobila više Juno nagrada, koje su Kanadski ekvivalent Grammy nagradi te mnoge druge nagrade. U godini 2003 izdala je dva albuma, to je Vinyl songbool i dječji album A duck in New York city. 1990 udala se za Paula Campagne koji isto tako potiče iz muzičko nadarene familije i djeluje kao član grupe Hart Rouge te u zadnje vremenima producira njene albume. Sa sinovima Gabrielom i Aleksejem sad živiju u Montrealu.

Album Small cafe predstavnik je Kanadske folk muzike. Na albumu se nalazi 12 pjesma koje otkrivaju Connieinu sposobnost da dotjera slušatelja do dva različita ekstrema i to do smijeha i suza. Pjesme su lako slušljive i vjeren sam da će oduševiti i raznježiti sve žene.

Kvaliteta snimke je vrlo dobra.


ROBBIE WILLIAMS - Swing when you're winning - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

ROBBIE WILLIAMS - Swing when you're winning

format: CD
label: Chrysalis/EMI
godina izdanja: 2001
web stranica: http://www.robbiewilliams.com/

Na prste obije ruke možemo nabrojiti muzičke dezertere koji su se odvojili od svojih matičnih grupa i pri tom dostojno preživjeli ili postali još više popularni. Jedan od ovakvih dezertera je svakako i Robbie Williams koji se danas može samo nasmjehnuti kad se spominje mjesec srpanj godine 1995 kad se odvojio od grupe Take that i počeo samostojnu karieru. Nakon četirih izdana albuma Robbie postao je više drzak i počeo opet težit k grupiranju. Ali ovaj put na mnogo istinitiji način i u peti album Swing when you're winning uložio dušu i tjelo. Pri tom iskazuje duboko poštovanje i naklonjenost umjetnicima iz doba u kada su vladali velikani kao što su Frank Sinatra, Sammy Davis jr., Bobby Darin, Nat Cole, Dean Martin...

Produkcija je ustvarena u legendarnom studiu Capitol u Los Angelesu, gdje je snimao Frank Sinatra. Producenti su se izvanredno potrudili da ostvare čudo u malom, kad su u pjesmi It was a very good year spojili vokala Robbieja Williamsa i pokojnog Franka Sinatre. Ovo bi moglo kod oboževatelja ove dvojice ispuniti snove ali se Robbiejev vokal ne može se približati vokalnim sposobnostima izvanrednog interpretatora Franka Sinatre.

Album Swing when you're winning je kolekcija starih evergrina koje je Robbie Williams uz simfonijsku podporu odpjevao sam ili u duetima sa raznim izvođačima (Nicole Cidman, Jon Lovitz, Jane Horrocks).

Album je vrlo dobro djelo a stari audiofili će si radije zavrtiti originalne pjesme koje su našim roditeljima tada izvodile prave legende.

Kvaliteta snimke je dobra. Preporuka !


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16  17  18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Audio komponente
- Utjecaj različite duljine kablova
Forum: Audio komponente
- Pojačalo za dynaudio X16
Forum: CD i ostali mediji
- CD vs.hi-res audio
Forum: Uradi sam
- Strujni kabel
Forum: Dodatni pribor
- Preporuka - XLR interkonekt i zvučnički kablo
Forum: Retro audio
- Marantz kutak
Forum: Audio komponente
- Preporuke bookshelf zvucnika
Forum: Audiofil.net klub
- Klub 01.07.2017g. - BW 800 D3 !!!

UPRAVO SE ČITA


Cambridge Audio 350A & 350C
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo & CD player
napisao: žac
Rotel RA-05 SE & RCD-06 SE
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo / CD player
napisao: žac
Zagreb Audio Video Show 2010
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Reportaža
napisao: žac
NuForce CDP-8
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: CD Player
napisao: žac
Sumić - Black Hole 27
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Interkonekcijski kabel
napisao: Baxa

POSLJEDNJE NOVOSTI

ifi Micro iTube2
Vivid GIYA G1 SPIRIT
Monitor audio Silver 6G serija
Roxan Xerxes.20 plus