Glazbena preporuka


NORAH JONES - Feels like home - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

NORAH JONES - Feels like home

format: CD
label : Blue note

Dvije godine nakon multi platinastog, Grammyem nagrađenog prvenca Come away with me se Norah Jones vraća se s veličanstvenom kolekcijom novih pjesama. Na novom albumu Feels like home, koji je izašao kod audiofilskog labela Blue note 9-og veljače ove godine, nadarena pjevačica, autorica i pianist opet sudjeluje sa producentom Arifom Mardinom, tehničarem Jayjem Newlandom i svojim pratećim bandom. Pjesme na albumu je napisala u suradnji sa svojim bandom i kantautorom Richardom Julianom. Iako je za ovaj projekt Norah je dobila brojne ponude raznih izvođača za suradnju prevagnuo je njen vlastiti band u sastavu: gitarist Adam Levy i Kevin Breit, klavijaturist i back vokal Daru Oda, basist Lee Alexander i bubnjar Andrew Borger.
Kao i u prvencu Come away with me, na ovom albumu Norah Jones predstavlja različite muzičke stilove i napunjuje muziku sa bojama countryja, popa i jazza. U suprotnosti sa umirenim, baladnim raspoloženjem prvijenca Norah je odlučila se igrati sa tempom u prikazu evolucije njezinih nastupa u živo. Prvi single sa ovog albuma Sunrise ima sjajan i živahni slog, Above Ground je funky, a In the morning odiše blueserskim ritmom na Wurlitzeru. Jedna od najsvetlijih točki na koncertima, pjesma Creepin' in umalo nije bila ubačena na album, odluka o njenom snimanju na album pala je tek nakon dueta sa Dolly Parton, na dodjeli Country music awards u Nashvilleu, kada se odlučila da zamoli legendarnu country pjevačicu za uslugu i sudjelovanje koja je ispala više nego odlično.
Jednako velik doživljaj za Norah Jones bilo je sudjelovanje sa bubnjarem Levonom Helmom i harmonikašem / organistom Garthom Hudsonom. Kao velika obožavateljica skupine The band, dvojac je surađivao u finaliziranju njene pjesme What am I to you, koja je ranije snimljena ali autorica nije bila zadovoljna sa rezultatom.
Norah Jones je autorica ili koautorica mnogih pjesma na ovom albumu. Među njima je i pjesma Duka Ellingtona-Melancholia za koju je napisala liriku i preimenovala ju u Don't miss you at all, te napravila demo snimak. Nakon odličnog uspjeha ove pjesme kod publike i savjeta predsjednika labela Blue note, Bruce Lundvalla i ova pjesma je snimljena na album.

Europska turneja Norah Jones počne se 15-og travnja ove godine u Dublinu i do svršetka u srpnju nastupit će u 34 grada u 14 država.
Album Feels like home je savršen je nastavak prvijenca koji čovjeka dotakne u srce i svakako se može svrstati u avangardu nove vrste pop muzike.

Snimka je dobra do odlična. Topla preporuka


GEORGE MICHAEL - Songs from the last century - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

GEORGE MICHAEL - Songs from the last century

format: CD
label : Virgin (godina izdanja 1999

George Michael je u prvi polovini osamdesetih godina proveo kao član dua Wham, banda koji je napravio jedan od največih božičnih hitova svih vremena Last Christmas. Godine 1987 je George Michael ( njegovo pravo ime je Yorgos Kyriaton Panayioutou ) počeo samostalnu muzičku karieru koja je bila puna padova i uspona. Iste godine je izdao svoj prvi solistički prvenac Faith, tri godine kasnije Listen without prejudice vol.1 koji je bio prvi od njegovih neuspjeha. Slijedio je spor sa izdavačem te iste godine 1996 slijedeći studijski album Older, koji je dvije godine kasnije nadograđen sa nešto pjesmama i promijenio ime u Older&Upper. Sljedila je prelomna godina 1998 i uhićenje u muškim sanitarijama te njegovo javno priznanje homoseksualnosti. Godine 1999 izdao je album Songs from the last century koji je prošao mimo bez nekakvog većeg uspjeha. Jedan od najvećih uspona je doživio na koncertu u čast Freddie Mercurya gdje je izvrsno odpjevao pjesmu Somebody to love i sa tim potaknuo mišljenje da će možda baš on nadomjestiti Freddiea u grupi Queen. Nakon osam godina solističke kariere je izdao novi, četvrti studijski album Patience.

Songs from the last century je prerada starih poznanih balada poznanih artista, začinjen sa prekrasnim Georgovim mekanim vokalom te prekrasnom instrumentalnom podporom. Djelo je naprosto božanstveno, lako slušljivo i prava je relaksacijska poslastica.

Topla preporuka svima.


LAMBCHOP - Is a woman - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

LAMBCHOP - Is a woman

format: CD
label : city slang/virgin (godina izdanja 2002)

U kasnim petdesetim i šestdesetim godinama prošlog stoljeća Chet Atkins je tradicionalno skromno aranžiranim countrijevskim pjesmama sa dodatkom raskošnih orkestralnih aranžmana i vokalnih refrena stvorio takozvani Nashvillski zvuk i samim time ovu zvrst glazbe podigao na novu, višu sofisticiraniju razinu. Nashvillska grupa Lambchop pod vodstvom Kurta Wagnera ima deset članova i predstravlja takozvani novi Nashvillski zvuk. Njihova glazba je daleko udaljena od sadašnjih muzičkih trendova, ali na ovom putu nisu osamljeni jer u Evropi postoji slična grupa Tindersticks te u Seattlu na drugom kraju svijeta grupa The Walkabouts.
Album Is A woman je emocionalno bogato djelo u kojem nema nikakvih tragova country-a. Dominirajuči instrument je tematski vokal Kurta Wagnera sa minimalnom instrumentalnom podporom. Slušanje ovog djela zahtjeva cjelog čovjeka i na kratko može se opisati kao umiren zvuk "late-night piano bara".
Sa strane kritika svjetskih audio magazina kao što su AUDIO, STEREOPLAY i WHAT HIFI ovaj album je vrlo dobro ocjenjen. Kvaliteta
snimke je odlična.

Preporuka svima.


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18  19  20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Audio komponente
- Utjecaj različite duljine kablova
Forum: Audio komponente
- Pojačalo za dynaudio X16
Forum: CD i ostali mediji
- CD vs.hi-res audio
Forum: Uradi sam
- Strujni kabel
Forum: Dodatni pribor
- Preporuka - XLR interkonekt i zvučnički kablo
Forum: Retro audio
- Marantz kutak
Forum: Audio komponente
- Preporuke bookshelf zvucnika
Forum: Audiofil.net klub
- Klub 01.07.2017g. - BW 800 D3 !!!

UPRAVO SE ČITA


Cambridge Audio Azur P640
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Fono stupanj
napisao: Milan Rupić
NAD PP 3
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Digitalni MM/MC fono stupanj
napisao: Milan rupić
ProAc Response D2
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Tomislav Gašparić
Transparent Audio PowerIsolator Reference
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Strujni filter
napisao: Milan Rupić
SIM Audio Moon LP5.3RS
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Fono pretpojačalo
napisao: Milan Rupić

POSLJEDNJE NOVOSTI

ifi Micro iTube2
Vivid GIYA G1 SPIRIT
Monitor audio Silver 6G serija
Roxan Xerxes.20 plus