Glazbena preporuka


NORAH JONES - Come away with me - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

NORAH JONES - Come away with me

format: CD
label : Blue note (godina izdanja 2002)

24 godišnja pianistkinja i pjevačica Norah Jones važi za največe muzičko odkriće u poslednje dvije godine. Njen prvijenac Come away with me, izdan kod audiofilskog labela Blue note je jedan od najprodavanijih pop albuma u poslijednje vrijeme. Do sada je prodan u više od 16 milijuna primjeraka. Sa fenomenalnom prodajom albuma i izuzetnim koncertima po cijelom svjetu, Norah Jones se u manje od jedne godine razvila u najnoviju super zvijezdu muzičke industrije. U prosincu 2001, prije izlaska njenog prvijenaca ugledni magazin Rolling Stone opisao ju je kao jednu od deset "Artists to watch in 2002" a magazin Entertainment Weekly predstavio ju je kao jednu od najboljih novih izvođačica svjetske muzičke scene. A to su bili tek počeci...
U kolovozu 2002 Norah Jones je nastupila u prepunoj legendarnoj dvorani House of blues u New Orleansu. Snimka tog koncerta izašla je na njenom prvom DVD izdanju-Live in New Orleans. Godina 2003 za Norah Jones bila je prava uspješnica, 8-puta je nagrađena Grammy nagradom, među ostalima za najbolji album godine, za najbolju debitanticu godine i za pjesmu godine. Nakon serije izvanredno uspješnih koncerata sa poznatim izvođačima kao što su John Mayer, Willie Nelson i Dave Matthews, njeni koncerti su se pokazali kao velika senzacija.
Album Come away with me je folk / pop / jazz / country mješavina prekrasnih balada, prekrasnih melodija i izvrsnog vokala. Snimka je odlična a album je obaveza za sve ljubitelje dobrog zvuka i za sve one koji žele šarmirati djevojku na prvom izlasku...


NORAH JONES - Feels like home - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

NORAH JONES - Feels like home

format: CD
label : Blue note

Dvije godine nakon multi platinastog, Grammyem nagrađenog prvenca Come away with me se Norah Jones vraća se s veličanstvenom kolekcijom novih pjesama. Na novom albumu Feels like home, koji je izašao kod audiofilskog labela Blue note 9-og veljače ove godine, nadarena pjevačica, autorica i pianist opet sudjeluje sa producentom Arifom Mardinom, tehničarem Jayjem Newlandom i svojim pratećim bandom. Pjesme na albumu je napisala u suradnji sa svojim bandom i kantautorom Richardom Julianom. Iako je za ovaj projekt Norah je dobila brojne ponude raznih izvođača za suradnju prevagnuo je njen vlastiti band u sastavu: gitarist Adam Levy i Kevin Breit, klavijaturist i back vokal Daru Oda, basist Lee Alexander i bubnjar Andrew Borger.
Kao i u prvencu Come away with me, na ovom albumu Norah Jones predstavlja različite muzičke stilove i napunjuje muziku sa bojama countryja, popa i jazza. U suprotnosti sa umirenim, baladnim raspoloženjem prvijenca Norah je odlučila se igrati sa tempom u prikazu evolucije njezinih nastupa u živo. Prvi single sa ovog albuma Sunrise ima sjajan i živahni slog, Above Ground je funky, a In the morning odiše blueserskim ritmom na Wurlitzeru. Jedna od najsvetlijih točki na koncertima, pjesma Creepin' in umalo nije bila ubačena na album, odluka o njenom snimanju na album pala je tek nakon dueta sa Dolly Parton, na dodjeli Country music awards u Nashvilleu, kada se odlučila da zamoli legendarnu country pjevačicu za uslugu i sudjelovanje koja je ispala više nego odlično.
Jednako velik doživljaj za Norah Jones bilo je sudjelovanje sa bubnjarem Levonom Helmom i harmonikašem / organistom Garthom Hudsonom. Kao velika obožavateljica skupine The band, dvojac je surađivao u finaliziranju njene pjesme What am I to you, koja je ranije snimljena ali autorica nije bila zadovoljna sa rezultatom.
Norah Jones je autorica ili koautorica mnogih pjesma na ovom albumu. Među njima je i pjesma Duka Ellingtona-Melancholia za koju je napisala liriku i preimenovala ju u Don't miss you at all, te napravila demo snimak. Nakon odličnog uspjeha ove pjesme kod publike i savjeta predsjednika labela Blue note, Bruce Lundvalla i ova pjesma je snimljena na album.

Europska turneja Norah Jones počne se 15-og travnja ove godine u Dublinu i do svršetka u srpnju nastupit će u 34 grada u 14 država.
Album Feels like home je savršen je nastavak prvijenca koji čovjeka dotakne u srce i svakako se može svrstati u avangardu nove vrste pop muzike.

Snimka je dobra do odlična. Topla preporuka


GEORGE MICHAEL - Songs from the last century - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

GEORGE MICHAEL - Songs from the last century

format: CD
label : Virgin (godina izdanja 1999

George Michael je u prvi polovini osamdesetih godina proveo kao član dua Wham, banda koji je napravio jedan od največih božičnih hitova svih vremena Last Christmas. Godine 1987 je George Michael ( njegovo pravo ime je Yorgos Kyriaton Panayioutou ) počeo samostalnu muzičku karieru koja je bila puna padova i uspona. Iste godine je izdao svoj prvi solistički prvenac Faith, tri godine kasnije Listen without prejudice vol.1 koji je bio prvi od njegovih neuspjeha. Slijedio je spor sa izdavačem te iste godine 1996 slijedeći studijski album Older, koji je dvije godine kasnije nadograđen sa nešto pjesmama i promijenio ime u Older&Upper. Sljedila je prelomna godina 1998 i uhićenje u muškim sanitarijama te njegovo javno priznanje homoseksualnosti. Godine 1999 izdao je album Songs from the last century koji je prošao mimo bez nekakvog većeg uspjeha. Jedan od najvećih uspona je doživio na koncertu u čast Freddie Mercurya gdje je izvrsno odpjevao pjesmu Somebody to love i sa tim potaknuo mišljenje da će možda baš on nadomjestiti Freddiea u grupi Queen. Nakon osam godina solističke kariere je izdao novi, četvrti studijski album Patience.

Songs from the last century je prerada starih poznanih balada poznanih artista, začinjen sa prekrasnim Georgovim mekanim vokalom te prekrasnom instrumentalnom podporom. Djelo je naprosto božanstveno, lako slušljivo i prava je relaksacijska poslastica.

Topla preporuka svima.


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18  19  20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Uradi sam
- Što radim ovih dana
Forum: Audio komponente
- Akustyk RD12
Forum: Računala i audio
- Komp audio
Forum: CD i ostali mediji
- Nova muzička izdanja
Forum: High-End
- ATC-Acoustic Transducer Company
Forum: Dodatni pribor
- Podlošci ili šiljci
Forum: Računala i audio
- Korištenje Qobuza?
Forum: Retro audio
- KOSS PRO 4 AA

UPRAVO SE ČITA


47 Laboratory - Gaincard
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: Daniel Modrić
HI-END show 2005 Munchen
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: tekst: Vlado JR / slikali: Damir, Vlado Jr
Celestion F28
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnik
napisao: Icon
Audio Story - Horizon
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Hifi podloga
napisao: Darko Brlečić
Unison Research - Unico SE
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano hibridno pojačalo
napisao: žac

POSLJEDNJE NOVOSTI

Stoljeće točnosti zvuka - 100 godina Ortofona
Nova Monitor Audio Monitor serija
JAMO Studio 8 Series Dolby® Atmos
What HiFi ? nagrade za 2017. godinu