Glazbena preporuka


Kari Bremnes - Norwegian mood - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

Kari Bremnes - Norwegian mood

format: CD
label: KKV

Kari Bremnes je jedna od najuspješnijih i sa strane kritičara najviše priznanih Norveških artista. U poslednjih 20 godina razvila je svoj unikatan egzotički muzički stil, štoviše i dalje je popularna i omiljena kod slušatelja. Njena kariera počela je godine 1980 i do godine 1987 izdala je 4 albuma u suradnji sa bratom. Godine 1987 izdala je svoj prvi solo album, kojem je sljedilo slijedećih 6 solo albuma, svi na Norveškom jeziku. Do godine 1995 kada je dobila Norvešku Grammy nagradu, njenih ukupno 8 solo albuma bilo je prodano u 350 000 primjeraka.

U početku karirere uzori su joj bili artisti poput Crosby, Stills, Nash&Young, Joni Mitchell i Jacques Brel. U nastavku karijere je izgradila svoj lako prepoznatljivi egzotičan stil koji je u skladu s njenom prirodom i njenim snažnim mističnim vokalom. Kari je fantastična live performerka te je sudjelovala sa mnogim artististima na koncertima koji su bili unaprijed rasprodani.

Album Norwegian mood je kolekcija njezinih največih tradicionalno-skandinauskih pop / folklor hitova, koje je na engleski jezik preveo renomirani američki tekstopisac Tom Russell. Album je izdan godine 2000 po 25 godišnjici djelovanja skandinavskog labela KKV, koji se potrudio i stvorio odličnu audiofilsku HDCD poslasticu.

Jednu između rjetkih recenzija ovog albuma možete vidjeti ovdje

PREPORUKA SVIM AUDIOFILIMA !


TAG MCLAREN - test tracks 01 - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

TAG MCLAREN - test tracks 01

format: CD

TAG MCLAREN je proizvođač audio uređaja višeg cjenovnog razreda, poznatih po jedinstvenom dizajnu i po prizvuku "brzine" kakvog mogu ostaviti vrlo rijetke komponente na tržištu. Za testiranje audio uređaja TAG MCLAREN je u sudjelovanju sa audiofilskom labelom IN-AKUSTIK izdao svoj sampler TEST TRACKS 01 na kojem se nalazi kolekcija različitih stilova muzike. Kompilacija je vrlo dobro snimljena i u cjelini vrlo zahtjevna za svaki audio sustav. Uz cd ploču dođe knjižica u kojoj TAG MCLAREN opisuje svaku pjesmu za sebe i upućuje slušatelja na činjenice i detajle na koje treba polagati pažnju tijekom slušanja svakog naslova. Za neke od njih navodi se točan vremenski period na koji bi slušatelj trebao obratiti pozornost kako bi uočio da li njegov sustav ispravno reproducira određenu glazbenu dionicu.

Popis naslova:
1. EMPIRE BRASS QUINTET - Hopper dance / TELARC
2. BLUES COMPANY - Red blood / IN-AKUSTIK
3. JOE BECK&ALI RYERSON - Scarborough fair/Norwegian mood / DMP
4. FRIEND N' FELLOW - This love / RUF
5. MARC CARY - Melody in c / ENJA
6. THE ROBERT HOHNER PERCUSSION ENSEMBLE - Ku-ka-Ilimoku / DMP
7. ROSANNA&ZELIA - Baiao de 3 / PEREGRINA MUSIC
8. SARA K. - Brick house / CHESKY
9. THURSDAY DIVA - No more promises / DMP
10. BILL MORRISSEY - You'll never get heaven / PHILO
11. CHRISTY BARON - I thought about you / CHESKY
12. FRIEDEMANN - Percussive pyromania / BIBER
13. TELECATS - Don't think twice / IN-AKUSTIK

Ovaj sampler je u slobodnoj prodaji i obaveza je za sve audiofile !


Marcus Miller - M2 - Audiofil - feel the sound - Glazbena breporuka

Marcus Miller - M2

Format : CD
Label : 3 Deuces Records/Dreyfus jazz FDM 36623-2

Nešto Marcus Milleru:

Marcus Miller, dobitnik nagrade Grammy za najbolji jazz album 2001. godine, rodio se 1959. u Brooklynu i odrasto u New Yorku. Kako je iz muzičke familije, rano je pao pod utjecaj oca crkvenog organista i vođe zbora, te pod utjecaj ostale muzičke familije u kojoj bili izuzetni jazz pianist Wynton Kelly i legendarni trubač Miles Davis (u kasnim petdesetim i ranim šestdesetim godinama prošlog tisučljeća). Veoma rano pokazao je sklonost za sve vrste glazbe, sa trinaest godina već je svirao na klarinetu, klaviru i bas gitari, te je počeo pisati muziku. Bas gitara bila je njegova prava ljubav. Sa petnaest godina je već radio sa različitim bandovima u New Yorku. Nakon toga svirao je bas i pisao muziku za flautista Bobbija Humphreya i klavijaturista Lonnieja Listona Smitha.

Miller je sljedećih nekoliko godina živio u New Yorku kao vrhunski studijski muzičar i među ostalima radio je sa Arethom Franklin, Robertom Flack, Grover Washingtonom Jr., Bobom Jamesom i Davidom Sanbornom. Kao basist pojavio se na više od 400 ploča, uključujući snimke raznih umjetnika kao što su Joe Sample, McCoy Tyner, Mariah Carey, Bill Withers, Elton John, Bryan Ferry, Frank Sinatra i LL Cool J.

Godine 1981 pridružio se svom idolu iz mladosti, Milesu Davisu i sa njim proveo dvije godine na turneji. Miller je kasnije preusmjerio svoju pažnju ka produciranju. Njegova prva velika produkcija bila je Voyeur, Davida Sanborna, s kojom je i osvojio Grammyja, tako je počelo partnerstvo sa ovim alt saksofonistom, koje je trajalo njegovu cijelu karieru. Miller je kasnije producirao različite druge vrhunske albume za Sanborna uključujući: Close Up, Upfront i Inside za koji je 2000. godine dobio Grammyja.

Više od dvadeset godina Miller je uživao u muzičkooj suradnji sa legendom R&B, Lutherom Vandrossom s kojim se upoznao 1979 godine u bandu Roberte Flack. Kroz godine Miller je u Vandrosov repertoar napravio nekoliko hitova kao producent i kao pisac. Među njima su "Till My Baby Comes Home", "It's Over Now", "Any Love", I'm Only Human" i "The Power Of Love", koja je godine 1991 dobila Grammyja za R&B pjesmu godine.

Godine 1986 Miller je ponovo sudjelovao sa Milesom Davisom i producirao mu tri albuma. Pored toga producirao je i za druge muzičare kao što su Al Jarreau, The Crusaders, Wayne Shorter, Take 6, Chaka Khan, Kenny Garrett i Luther Vandross.

Nakon toga mnogo godina radio je kao producent i studijski muzičar a krajem 1993 godine usredotočio se na svoju karijeru sa albumom The Sun Don't Lie. Nakon godina provedenih na turnejama, kao odgovor na molbe obožavatelja, 1997 izdao je Live & More.

Posljednjih godina Miller se posvetio i filmu, gdje je skladao za House Party (Martin Lawrence), Boomerang (Eddie Murphy i Halle Berry), Siesta (Ellen Barkin), Ladies' Man (Tim Meadows), The Brothers (Morris Chestnut i D. L. Hughley) i Deliver Us From Eva (LL Cool J). Napisao je i producirao i stari školski hit "Da Butt" za filmsku muziku School Daze Spikea Leeja. Također je skladajo i izvodio skladbu The Trumpet of the Swan, E. B. Whitea.

Album M2 ("M-squared")

Negovo prvo izdanje bilo je 2001 godine, za koji je i osvojio Grammy-a za najbolji jazz album, uz Jazziz nagrade za jednog od deset albuma godine. Kvaliteta snimke je takođe audiofilska. Ovo savršeno muzičko djelo mi je jedno između najomiljenih i često mi grije hifi sistem.

Album je obaveza za sve resne audiofile i bas gitariste, jako preporučljivo !


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22  23  24   25   26   27   28   29   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Audio komponente
- Utjecaj različite duljine kablova
Forum: Audio komponente
- Pojačalo za dynaudio X16
Forum: CD i ostali mediji
- CD vs.hi-res audio
Forum: Uradi sam
- Strujni kabel
Forum: Dodatni pribor
- Preporuka - XLR interkonekt i zvučnički kablo
Forum: Retro audio
- Marantz kutak
Forum: Audio komponente
- Preporuke bookshelf zvucnika
Forum: Audiofil.net klub
- Klub 01.07.2017g. - BW 800 D3 !!!

UPRAVO SE ČITA


Micromega MyDAC
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Asinhroni USB DAC
napisao: Baxa
Kuzma - 30 godina na vrhu
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Događaji, Reportaža
napisao: Nenad Grakalić
HiFi spektakl u Esplanadi
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Prezentacija, Reportaža
napisao: dM
Micromega IA-60 & CD-10
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo & CD player
napisao: žac
Marantz: 60 godina postojanja
Tip članka: Ostalo
Kategorija:
napisao:

POSLJEDNJE NOVOSTI

ifi Micro iTube2
Vivid GIYA G1 SPIRIT
Monitor audio Silver 6G serija
Roxan Xerxes.20 plus