Ispiši stranicu | Close Window

Besplatni koncerti u Studiju Bajsić

Web: Audiofil - feel the sound -
Kategorija: Glazba
Ime foruma: CD i ostali mediji
Opis foruma: Preporuke, pokude, recenzije...
URL: Http://www.audiofil.net/forum/forum_posts.asp?TID=9996
Datum ispisa: 29.siječanj.2022 u 02:08
Verzija Softwarea: Web Wiz Forums 11.10 - http://www.webwizforums.com


Tema: Besplatni koncerti u Studiju Bajsić
Objavio: Joby
Tema:: Besplatni koncerti u Studiju Bajsić
Datum objave: 07.listopad.2008 u 17:42
Pozdraf društvo. Bio sam u nedjelju prvi puta u studiju Bajsić na koncertu Hrvatske Glazbene Mladeži (HGM), ter sam ugodno iznenadjen akustikom koja je napravljena modularno i pomično. Čak se ploče na plafonu mogu pomicati. Jeka se da štelati od 0.7 do 1.7 s.
Svirka je bila odlična, jazz obrade Franka Zappe s mladim big bandom od 19 članova. Direktan prijenos je išo na HRT2
 
Elem, jedan odličan momak je tamo ton majstor pa se može složiti da idemo grupno na koncerte u taj studio. Samo trebam javiti imena i prezimena za ulaz u HRT.
Nisam našo rasporede, ali ću biti obavješten o zanimljivim događanjima pa ću javiti u ovoj temi.
 
 Odgovori:
Objavio: Joby
Datum objave: 31.listopad.2008 u 22:18
Preksutra (nedjelja) u 20 sati nastupa odličan jaz orkestar Hrvatske Glazbene Mladeži (HGM) i svira glabu Boba Florencea.

HGM je internacionalna grupa studenata i svršenih glazbenika. Izuzetno izvježban orkestar.

Iz brošure spomenutog koncerta:
"Prigodom nastupa sa HGM jazz orkestrom bubnjar Peter Erskine je predložio da u ciklusu Sunday Nights osobno predstavimo Boba Florencea. Bob je prihvatio poziv i dogovoren je nastup u Zagrebu, ali nažalost, Bob Florence je umro 15. svibnja 2008 u sedamdeset i šestoj godini života.
Tako je ovaj koncert posvećen velikom pijanistu, skladatelju, aranžeru, vođi orkestra i edukatoru Bobu Florenceu, suradniku Harryja Jamesa i Stana Kantona, glazbeniku koji je snimio mnogobrojne albume i primio niz priznanja i nagrada, između ostalih šesnaest je puta bio nominiran za Grammy, a osvojio ju je 2000. za najbolji album velikog ansambla. Na programu su neke od njegovih najboljih skladbi, među kojima i neke od onih objavljenih samo nekoliko tjedana nakon što je umro, na albumu "Gone but not forgotten", što je i naziv koncerta."

Još da napomenem da je HGM veliki orkestar s 19 izvođača, izuzetno uvježban i homogen, te sa nekoliko multiinstrumentalista. Zbilja ih vrijedi čuti, posebno što je ulaz besplatan. Koga zanima nek me kontaktira na PM, pa da vas predbilježim za ulaz.

Prijenos istovremeno (direktno) ide na, mislim, 1. radijskom programu HRT-a.
    


Objavio: Joby
Datum objave: 07.prosinac.2008 u 13:55

7.12. (danas) u 20.h.

HGM orkestar svira glazbu Roba McConnela
 
(iz brošure) 
 
 
"Jedan od najpoznatijih kanadskih jazz glazbenika, Rob McConnel je jedan od najznačajnijih skladatelja-aranžera na polju big band glazbe. Ovaj ventil-trombonist i edukator iskustvo ja stjecao surađujući s poznatim jazz glazbenicima, između ostalih i s Maynardom Fergusonom. Vodio je i vlastite ansamble od kojih su najpoznatiji Rob McConnel Tentet i Boss Brass.
 
Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada, a 1997. je uvršten u Canadian Music Hall of Fame. Osim koncertriranja putuje svijetom i održava glazbene radionice. Zahvaljujući čistim i iznenađujućim djelima punim swinga osvojio je nekoliko nominacija za nagradu Grammy. Veliko je zadovoljstvo za svaki orkestar svirati njegovu glazbu.Budući da je ovo posljednji koncert prije božičnih blagdana, na programu će biti i neka djela iz njegovog nevjerojatnog božićnog albuma."
 
Prijenos je na 1. radijskom programu HRT-a.


Objavio: Joby
Datum objave: 04.veljača.2009 u 13:37
Nedjelja 08.02.'09
 
Nakon pauze od 2 mjeseca ponovno je vrijeme i prilika da vas pozovem na besplatno uživanje u dobroj glazbi o odličnom zvuku.
 
(iz brošure)
 
JOHN HOLLENBECK and the Refuge trio
 
"Svestranost Johna Hollenbecka, udaraljkaša i skladatelja, očituje se kroz mnoga djela koja zadiru u nebrojena područja. Sviranje udaraljki i skladanje diplomirao je na visokoj gl. školi Eastman. Svirao je s Vanguard Jazz Orchestrom, Fredom Herschom, Kennyjem Wheelerom i drugim poznatim jazzistima. Njegov osebujan pristup big band glazbi najbolje se očituje kroz izvedbe koje ostvaruje kao vođa vlastitog, za Grammy nominiranog Ensemblea, te kao član Bob Brookmeyer's New Art Orchestra.
 
Lipnja 2005 Hollenbeck je sa svojim ansamblom objavio prvi album "A Blessing" (Omnitone Records). Poput tog CD-a, koji je bio nominiran za Grammy, i drugi CD kojeg je ostvario s tom skupinom, "Joys & Desires", naišao je na veliko odobravanje. Veliko je priznanje za HGM jazz orkestar Zagreb što će surađivati sa ovim izvanserijskim glazbenikom."
 
http://www.johnhollenbeck.com/ - http://www.johnhollenbeck.com/
 
Osim Hollenbecka na bubnjevima, nastupaju pjevač Theo Bleckman i klavirist Gary Versace. Koncert počinje u 20 sati. (Casual je dovoljan, ne treba baš Versace. )
 
Još da potsjetim da je ulaz besplatan, a ako netko ne stigne, koncert može pratiti na prvom programu HRT-a.
 
Nakon koncerta organizirano je druženje i okrijepa u obližnjem ugodnom restoranu. Svi forumaši i članovi kluba su pozvani.
 
Tko je zainteresiran nek mi pošalje PM.


Objavio: Joby
Datum objave: 04.veljača.2009 u 16:03
Baš me zanima koji to audiofili s brdom CD-a doma mogu odbiti ovakvu ponudu?
 
Znam da Ishmael i Devo ne mogu.


Objavio: glava
Datum objave: 04.veljača.2009 u 18:18
tek danas vidim da si otvorio još prošle godine Mukte karte za Bajsića...u nedilju u 8 kažeš,moga bi se zaletit


Objavio: dinx
Datum objave: 04.veljača.2009 u 18:22
ja sam za. 

-------------
pathos clasic one, sonus faber grand piano home, pro-ject 2 Xperience, xindak fs1


Objavio: Joby
Datum objave: 04.veljača.2009 u 20:48
Originalno postano od strane člana: glava glava napisao:

tek danas vidim da si otvorio još prošle godine Mukte karte za Bajsića...u nedilju u 8 kažeš,moga bi se zaletit
 
Promijenio sam naziv. Znao sam da prva riječ mora biti "besplatni" da bi ti primijetio
 
Samo dođi. Što nas je više, bolja je zeka.


Objavio: Aquarius
Datum objave: 04.veljača.2009 u 20:53
Idem i ja.


Objavio: Joby
Datum objave: 04.veljača.2009 u 20:56
Ok, onda se javljajte ovdje da znam za kolko ljudi da rezerviram upad.


Objavio: Joby
Datum objave: 08.veljača.2009 u 16:03
Danas se vidimo.
Dođite oko 19:40-45. Ulaz u TV je sa Prisavlja (J-Z ulaz), a ulaz u zgradu je sa zapadne strane, ravno prema sjeveru od ulaza u dvorište.
 
Aute ostavite izvan dvorišta, dakle ne ići s autima do rampe, nego produžite uz rampu dalje i parkirajte.
 
Ulazite tako da napomenete da ste članovi Audiofil.net kluba ili na moje ime i prezime (Bojan Pavković).
 
U holu zgrade ponovite istu prijavu.
 
Ako netko negdje zapne, nek me nazove na 091 5165 620


Objavio: robot
Datum objave: 08.veljača.2009 u 16:46
Prekjucer sam slusao dok jahah u autu, prijenos na II hrtu Jadranke Stojakovic i nekih par Japanki što su rastezale i cvilile na japanskim tradicionalnim instrumentima. Odličan miks folka, ambientala na tragu Lise Gerrard. Najvise sam uzivao u izvedbama "što te nema" i najpoznatije japanske folk teme "Sakura", koju kad čujem odma' sam u nekom Kurosawinom filmu...


Objavio: Joby
Datum objave: 08.veljača.2009 u 17:19
Meni je žao da nisam otišo na taj koncert. Jadranka je zakon. Joan Baez ovih naših tužnih prostora.


Objavio: robot
Datum objave: 08.veljača.2009 u 22:23
zajebo si se, a stvarno zena ima odlican glas...


Objavio: dinx
Datum objave: 08.veljača.2009 u 23:43
neobičan koncert, prema avangardi i zanimljivim zvukovnim eksperimentima, hollenbeck sjajan bubnjar, a dečki iz glazbene mladeži odlični...pametno potrošena večer

http://www.jazz.hr/jazz/index_hr.htm#">
John Hollenbeck
-------------
pathos clasic one, sonus faber grand piano home, pro-ject 2 Xperience, xindak fs1


Objavio: Aquarius
Datum objave: 09.veljača.2009 u 12:25
Svatko tko sebe smatra audiofilom bi trebao bar jedanput otići slušati glazbu u ovaj studio. Naravno, ako već nije bio u nekom sličnom.Došao sam na koncert s kćerkom u nadi da će čuti i doživjeti instrumente koje baš ne nalazi u dječijim kazalištima i predstavama. Pomislio sam, ako izdrži 10-ak minuta, bit će super! Međutim, izdržala je prve dvije kompozicije (jedno 25-30 minuta ) i ako uzmemo u obzir da onakvo glazbeno štivo neće progutati bez žvakanja čak ni Davor Hrvoj u prvome redu, gdje će djevojčica od 5 godina. No dopalo joj se, veli da joj je jazz baš super.

Point is... da je kojim slučajem studio akustički loš, vjerujem da bismo od buke izjurili već nakon dvije minute. Ne zaboravimo da se ovdje radilo o big bandu u kontekstu avangardnog jazza. Ovakvu glazbu, od katastrofe zaista može dijeliti loša dvorana. Međutim, zvukovi se u ovom studiju odlično razaznaju. Niti jedan instrument ne strši i sve zajedno djeluje vrlo homogeno.
Točno znaš zatvorenih očiju kad svira truba, a kad trombon... kad tenor saksofon, a kad saksofon... kad jedna truba, a kad druga, itd...

S audifilske strane - melem za uši. S glazbene strane - tko voli, nek izvoli. Bez obzira što nisam ostao do kraja svirke (što mi je žao), prilično sam siguran da su neki izašli sa šljivama na mozgu od ovakve glazbe.

Po povratku sam uključio radio (HR2) u automobilu na kojem je bio direktan prijenos iz dvorane Bajsić. Neću previše o usporedbi, samo ću spomenuti da se na radiju vokal čuo sasvim drukčije i bio je puno izraženiji. Izgleda da je tu tonac odradio svoj dio posla.

Kako god, nadam se da će nas Joby pravovremeno obavijestiti o novom koncertu, a ja bih pozvao sve zainteresirane (audiofile) da otiđu svakako poslušati studio.

Lako ćemo za glazbu.


Objavio: Jango Fett
Datum objave: 09.veljača.2009 u 12:37
Jako lijepo iskustvo koje vrlo jasno ilustrira na što se misli kad se priča o važnosti akustike prostora.

-------------
Better sound through Vorsprung durch technik.


Objavio: Devo
Datum objave: 09.veljača.2009 u 13:44
Drugi put sam sinoć nazočio koncertu i ponovno sam otišao ugodno iznenađen mogućnostima ove dvorane, akustički fantastičan doživljaj.
 
Djela g.Hollenbecka teško da bih mogao u drugačijem prostoru slušati toliko dugo, nije to moj tip jazza ili možda nisam još dovoljno narastao kao glazbofil  .... iako su mi se neke dionice svidjele.
Sve u svemu, ugodno provedena večer.
Preporuka svima da barem jednom dođu odslušati koncert u ovom ambijentu, isplati se. Kao što sam već jednom napisao - vrlo vjerne i to potpuno besplatne reference.


-------------
...enlightened...coherent...
...THE HEART OF MUSIC...


Objavio: Kalle242
Datum objave: 09.veljača.2009 u 13:55
Kako vjerne ako je prek razglasa!? ;)
 
Jučer sam imao dogovorenu rekreaciju inače bih rado nazočio.


Objavio: Ishmael
Datum objave: 09.veljača.2009 u 14:23
Originalno postano od strane člana: Kalle242 Kalle242 napisao:

Kako vjerne ako je prek razglasa!? ;)


Pa gle... kad je akustika onak sređena i prek mini linije bi bilo jako vjerno To vam ja u klubu trubim već par subotabtw.1 razglas im i nije baš nešto. To je zaista pravi primjer koliko znači akustika prostora. Sam akustički tretman je koštao nekoliko miliona kuna (cca 4~5, moja okvirna procjena), a razglas vjerojatno niti sto tisućica.


btw.2 Taj studio je projektirao profesor (Prof.dr.sc Hrvoje Domitrović) kod kojeg sam slušao kolegije vezane za arhitektonsku akustiku i raglasne sisteme. Vrlo simpa lik, a da je znalac to se može i vidjeti i čuti u samom studiju (ako ne već po tituli :) ). Ja sam se oduševio kad sam prvi puta bio tamo, ali bih ja podesio malo drukčije akustiku za te koncerte (da se štelati vrijeme odjeka, akustički paneli se daju reklapati i pomicati). Ali pošto su tu sasvim drugi zahtjevi (live prijenos na radiju) audiofilski doživljaj u samoj dvorani je u drugom planu.

-------------

The Truth Is Out There     http://www.sendspace.com/file/yd7i0v - Ishmael


Objavio: Kalle242
Datum objave: 09.veljača.2009 u 14:45
Originalno postano od strane člana: Ishmael Ishmael napisao:


Pa gle... kad je akustika onak sređena i prek mini linije bi bilo jako vjerno To vam ja u klubu trubim već par subota

btw.1 razglas im i nije baš nešto. To je zaista pravi primjer koliko znači akustika prostora. Sam akustički tretman je koštao nekoliko miliona kuna (cca 4~5, moja okvirna procjena), a razglas vjerojatno niti sto tisućica.
 
Opet nakraju dođeš na cifru zvuka od 5 miliona + nešto sitno!
 


Objavio: dinx
Datum objave: 09.veljača.2009 u 15:56
halo,bing,kako brat....glede avangardnog zvuka, aquva dobro veli, oštrica je to po kojoj je lako skliznut u lošoj akustici,no, ipak držim ( imam hollenbeckov cd doma) da je stvar prilično slušljiva, ali nakon dva-tri slušanja...

a bajsić studio, hebate, tamo bi i riječna riba zvučala grandiozno, što je je, akustika je iznimna....


-------------
pathos clasic one, sonus faber grand piano home, pro-ject 2 Xperience, xindak fs1


Objavio: Denza
Datum objave: 09.veljača.2009 u 23:02
Originalno postano od strane člana: Ishmael Ishmael napisao:Pa gle... kad je akustika onak sređena i prek mini linije bi bilo jako vjerno To vam ja u klubu trubim već par subotaLepi, to ti je malo nategnuto. Ne treba pretjerivati.


-------------
Disconnected from the collective


Objavio: Devo
Datum objave: 09.veljača.2009 u 23:34
Originalno postano od strane člana: Kalle242 Kalle242 napisao:

Kako vjerne ako je prek razglasa!? ;)
 
Jučer sam imao dogovorenu rekreaciju inače bih rado nazočio.
 
Micek , rekao sam ti još pred oko 2 tjedna za ovaj koncertić pa si mogel malo drukčije organizirat si rekreaciju ovu nedjelju, lijepo doći čuti pa da onda vidimo....ovak kad nisi još čul možeš me svakak zaskočiti....
 
...malo amplificirano prek razglasa....no ni blizu ozvučenjima na koncertima na kojima si metal čepiće u vuha.... dakle vrlo vjerno i dalje...
 
 


-------------
...enlightened...coherent...
...THE HEART OF MUSIC...


Objavio: vdem
Datum objave: 10.veljača.2009 u 00:07
 
Hm da, pade mi na pamet muzikalnost uređaja. Šta je bilo "muzikalnije" razglas u studiu Bajsić ili setup u klubu?
 


-------------


Objavio: dinx
Datum objave: 10.veljača.2009 u 01:02
o samom koncertu i glazbi johna hollenbecka napisao sam ponešto na www.jazz.hr
pa tko ima volju može tamo kliknut.


-------------
pathos clasic one, sonus faber grand piano home, pro-ject 2 Xperience, xindak fs1


Objavio: Joby
Datum objave: 10.veljača.2009 u 10:32
Originalno postano od strane člana: vdem vdem napisao:

 
Hm da, pade mi na pamet muzikalnost uređaja. Šta je bilo "muzikalnije" razglas u studiu Bajsić ili setup u klubu?

 


U Bajsiću su se izvođači vidjeli.
     


Objavio: dinx
Datum objave: 10.veljača.2009 u 10:35
točno se vidjelo u bajsiću gdje je koji glazbenik smješten, 3D rekreacija pozornice bijaše fenomenalna...bili su kao živi, kao da su ispred nas....

-------------
pathos clasic one, sonus faber grand piano home, pro-ject 2 Xperience, xindak fs1


Objavio: Kalle242
Datum objave: 10.veljača.2009 u 10:43
Dobra recenzija dinx, mislim da bi mi i glazbeno bilo vrlo zanimljivo, sad mi je baš žao što nisam bio.


Objavio: vdem
Datum objave: 10.veljača.2009 u 10:49
Originalno postano od strane člana: Joby Joby napisao:

Originalno postano od strane člana: vdem vdem napisao:

 
Hm da, pade mi na pamet muzikalnost uređaja. Šta je bilo "muzikalnije" razglas u studiu Bajsić ili setup u klubu?

 


U Bajsiću su se izvođači vidjeli.
     
 
Ma nisi skužio... pitao za muzikalnost, ne za stage.  možda je i to dvoje povezano... negdje "unutra", između ušiju  
 


-------------


Objavio: Joby
Datum objave: 10.veljača.2009 u 10:50
Originalno postano od strane člana: Kalle242 Kalle242 napisao:

Dobra recenzija dinx, mislim da bi mi i glazbeno bilo vrlo zanimljivo, sad mi je baš žao što nisam bio.
 
Tak sam i ja mislio da će se svidjeti Jangu jer je naglasak na apstrakciji i ambijentalnosti, ali očito nema dovoljno mantričkog ponavljanja sekvenci sa minimalnim pomacima između njih...


Objavio: Joby
Datum objave: 10.veljača.2009 u 10:51
Originalno postano od strane člana: vdem vdem napisao:

Originalno postano od strane člana: Joby Joby napisao:

Originalno postano od strane člana: vdem vdem napisao:

 
Hm da, pade mi na pamet muzikalnost uređaja. Šta je bilo "muzikalnije" razglas u studiu Bajsić ili setup u klubu?

 


U Bajsiću su se izvođači vidjeli.
     
 
Ma nisi skužio... pitao za muzikalnost, ne za stage.  možda je i to dvoje povezano... negdje "unutra", između ušiju  
 
 
Ko se na koncertima zamara muzikalnošću?


Objavio: dinx
Datum objave: 10.veljača.2009 u 10:53
kalle, u svakom slučaju, akustič.tretman tog studija je nešto što svaki audiof.može poželjet ( i samo sanjati )...a kako sam i napisao u recenziji, treba malo otvoriti um i za neobičniju glazbu.
john ubija bubanj, ali ovi mladići iz HGM, također sviraju za nevjerovat...hehehe, tako mladi, a već jazzisti...


PS
sad vidjeh što joby ima u potpisu...čovječe, pa ti se Prosvjetljen! Si bil na Tibetu kod Lame Dalaja?

joby:Svi problemi na svijetu nastaju jer ono što čovjek želi često nije ono što mu treba, a ono što mu treba najčešće i ima, samo to ne vidi zbog velike želje da ima ono što mu najvjerojatnije i ne treba


-------------
pathos clasic one, sonus faber grand piano home, pro-ject 2 Xperience, xindak fs1


Objavio: Joby
Datum objave: 10.veljača.2009 u 10:57
copy right by Boris Veličan


Objavio: Kalle242
Datum objave: 10.veljača.2009 u 11:02
Originalno postano od strane člana: Joby Joby napisao:

 
Tak sam i ja mislio da će se svidjeti Jangu jer je naglasak na apstrakciji i ambijentalnosti, ali očito nema dovoljno mantričkog ponavljanja sekvenci sa minimalnim pomacima između njih...
 
Budem mu skurio Nik Bartschs Ronin, jazz koji doslovno ima sve podebljano!


Objavio: vdem
Datum objave: 10.veljača.2009 u 11:04
Originalno postano od strane člana: Joby Joby napisao:

Ko se na koncertima zamara muzikalnošću?
 
Exactly, "muzikalnost" jednostavno ne postoji.  
 


-------------


Objavio: Ishmael
Datum objave: 10.veljača.2009 u 11:46
Originalno postano od strane člana: Denza Denza napisao:


Originalno postano od strane člana: Ishmael Ishmael napisao:


Pa gle... kad je akustika onak sređena i prek mini linije bi bilo jako vjerno To vam ja u klubu trubim već par subota


Lepi, to ti je malo nategnuto. Ne treba pretjerivati.

    

Lepi, obrati pažnju na:

-------------

The Truth Is Out There     http://www.sendspace.com/file/yd7i0v - Ishmael


Objavio: Joby
Datum objave: 24.veljača.2009 u 21:47
01.03, nedjelja
 
 
 
MARK FELDMAN  http://www.markfeldmanviolin.com/enter.htm - http://www.markfeldmanviolin.com/enter.htm
 
 

Mark Feldman aktivni je izvođač u svijetu improvizirane jazz i suvremene glazbe. U 2002. godini premijerno je izveo violinski koncert Guusa Janssena kao solist uz nizozemski radijski filharmonijski orkestar.
Iste je godine premijerno izveo i koncert za violinu i jazz orkestar uz WDR Big Band iz Kölna, Njemačka. Nastupao je i kao solist s WDR radijskim orkestrom i simfonijskim orkestrom iz Basela. Kao komorni glazbenik izvodio je kompletne gudačke kvartete Johna Zorna (Tzadik Records) i vlastite skladbe za gudački kvartet, Book of Tells (Enja Records). S Triom »Abaton« izvodi djela Sylvije Courvoisier koja su i snimljena za diskografsku kuću ECM. Član je John Abercrombie kvarteta čiji su koncertni nastupi rezultirali izdanjima »Open Land«, »Cat n’ Mouse« i »Class Trip«, također za diskografsku kuću ECM. Skladatelj John Zorn uključio ga je u realzaciju mnogih koncerata i snimanja uključujući i projekte Masada String Trio, Bar Kakhba, filmsku glazbu, komornu glazbu i performans Cobra. Svira i snima sa skladateljima i izvođačima Daveom Douglasom i Urijem Caineom za diskografske kuće RCA, Winter and Winter i Black Saint Records. Prošlih je godina bio i član sastava koje su vodili saksofonist Joe Lovano i bubnjar Billy Hart, a surađivao je i s drugim glazbenicima kao što su Paul Bley, Richard Abrams, Kenny Wheeler, John Taylor, Tim Berne, Lee Konitz, Bill Frisell, Richard Galliano, Michael Formanek, Bobby Previte, The Arcado String Trio, Louis Sclavis, Ray Anderson i Kenny Warner. Marka Feldmana možemo naći na više od 100 izdanja kao solista. Kao skladatelja izvodio ga je i kvartet Kronos te WDR Radio Orchestra. Osvajao je prvo mjesto u kategoriji glazbenika koji zaslužuju šire prepoznavanje po mišljenju kritičara uglednog jazz mjesečnika Down Beat. U komercijalnoj glazbi pojavljuje se kao studijski glazbenik na albumima Cheryl Crow, The Manhattan Transfer, Diana Ross i Carol King. Prije preseljenja u New York City 1986. godine živio je u Nashvilleu u Tennesseeju gdje je bio član ansambala koji su pratili country-western pjevače kao što su Loretta Lynn i Ray Price. U Nashvilleu kao studijski glazbenik pojavljuje se na više od 200 snimaka uključujući i one s Johnnyjem Cashom, Williem Nelsonom, Georgeom Jonesom i Jerryjem Leeom Lewisom.

Ovom prilikom HGM jazz orkestar Zagreb će, uz tog izvrsnog glazbenika, izvesti violinski koncert što ga je za njega skladao nekadašnji umjetnički direktor WDR Big Banda i strahovit skladatelj-aranžer Bill Dobbins.
 
Vidimo se.


Objavio: Gašo
Datum objave: 24.veljača.2009 u 22:33
Vidimo se.

Kad počinje?


-------------
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless NOS DAC , Marohei Maduro S, Sony TA-A1ES, Marohei Statement zvučnički, ATC SCM 19 V2


Objavio: Joby
Datum objave: 24.veljača.2009 u 22:34
ejt o klok


Objavio: Gašo
Datum objave: 24.veljača.2009 u 22:46
Đe je okupljalište?  Ili se drito upada bez predigre?

-------------
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless NOS DAC , Marohei Maduro S, Sony TA-A1ES, Marohei Statement zvučnički, ATC SCM 19 V2


Objavio: Joby
Datum objave: 24.veljača.2009 u 22:50
U foajeju se najdemo. Imamo telefone, 'baga ćuk.


Objavio: Gašo
Datum objave: 24.veljača.2009 u 23:01
Ba ga ćuk a ja sam mislil da se malo prije pronađemo u onom Intim baru na telki

-------------
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless NOS DAC , Marohei Maduro S, Sony TA-A1ES, Marohei Statement zvučnički, ATC SCM 19 V2


Objavio: Joby
Datum objave: 25.veljača.2009 u 10:31
I kaj, da tam pijem sokiće? Bumo posle koncerta skoknuli na cugu u Cvjetno.


Objavio: Devo
Datum objave: 25.veljača.2009 u 11:01
Devo + 4 za nedjelju, lijepo prosim.


-------------
...enlightened...coherent...
...THE HEART OF MUSIC...


Objavio: Kalle242
Datum objave: 25.veljača.2009 u 11:26
Mogao bi i Kalle (+1 eventualno) ovi put!


Objavio: dinx
Datum objave: 25.veljača.2009 u 11:29
dinx plus 1 = 2 (čita se-dvoje!)

-------------
pathos clasic one, sonus faber grand piano home, pro-ject 2 Xperience, xindak fs1


Objavio: Gašo
Datum objave: 25.veljača.2009 u 16:52
Originalno postano od strane člana: Joby Joby napisao:

I kaj, da tam pijem sokiće? Bumo posle koncerta skoknuli na cugu u Cvjetno.
Baš si mi neupučen. Nema tamo samo sokića. Kaj bi i nače ljudi pili


-------------
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless NOS DAC , Marohei Maduro S, Sony TA-A1ES, Marohei Statement zvučnički, ATC SCM 19 V2


Objavio: Joby
Datum objave: 25.veljača.2009 u 23:09
Kolko znam na telki je ukinut alkohol. Naravno da ga ima ispod tezge, ali to skrivanje mi nije neka fora.


Objavio: Gašo
Datum objave: 26.veljača.2009 u 05:23
Đe ti je avanturistički duh?

Piješ pivce i igraš se skrivača u isti čas, onak, kad ti mala uvalja šufla a iz daljine se čuje "ko se nije skrio magarac je bio"


-------------
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless NOS DAC , Marohei Maduro S, Sony TA-A1ES, Marohei Statement zvučnički, ATC SCM 19 V2


Objavio: Edison
Datum objave: 01.ožujak.2009 u 20:32
Za sve one lijencine koji su mogli otici na koncert Jazz orkestra HGM i Marka Feldmana, a nisu, i za nas s periferije drzave, koncert upravo prenosi HR 1. program.

Feldmana sam slusao na proslogodianjem Jazztimeu u Rijeci kad je nastupio u grupi Sylvie Courvosier "Lonelyville". Feldman je vrlo osebujan violinist. Suradjivao je s jako puno glazbenika, a neki od poznatijih su: Joe Lovano, Paul Bley, Kenny Wheeler, Lee Konitz, Bill Frisell. Do 1968. je zivio u Nashvilleu i sudjelovao je na snimanju albuma s Johnnyjem Cashom, Willie Nelsonom, Lorettom Lynn... Vrijedi ga poslusati.

Palite tunere...
 


Objavio: Gašo
Datum objave: 01.ožujak.2009 u 21:51
Šit! Imao sam doma malo audio okupljanje pa nisam mogao do Bajsića.

Pogledao sam tipa po netu što i kako svira, malo mi se činilo ko brainfitness, ali ako sam se zaj bit će mi žao.


-------------
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless NOS DAC , Marohei Maduro S, Sony TA-A1ES, Marohei Statement zvučnički, ATC SCM 19 V2


Objavio: dinx
Datum objave: 01.ožujak.2009 u 23:34
evo me friško s koncerta, i nek vam bude žao, lik je odličan, violina ima fini ton, rekreacija pozornice više no trodimenzionalna...HGM jazz ork. super, ta mladež svira li ga svira....ugl. feldman je zbilja dojmljiv, a bogme i maestro sigi, kak je otprašil solo na In a sentimental mood...pametno potrošena večer

-------------
pathos clasic one, sonus faber grand piano home, pro-ject 2 Xperience, xindak fs1


Objavio: Joby
Datum objave: 01.ožujak.2009 u 23:40
Jebate, došo si doma prije mene. jesi slušo CD?


Objavio: dinx
Datum objave: 01.ožujak.2009 u 23:46
u auto smo slušali branka i ja, mrak cd,hvala ti još jednom...sory za piće, ali zbilja sam sutra od 7h u školi, tak da sam morao ići....nadoknadićemo štetu nastalu neopterećenjem jetre maliganima....kakvi su ti dojmovi s koncerta?

-------------
pathos clasic one, sonus faber grand piano home, pro-ject 2 Xperience, xindak fs1


Objavio: Joby
Datum objave: 01.ožujak.2009 u 23:55
Koncert je bio jako zanimljiv. najbolji trenutak je bila svirka Zigija na saxu. Ipak sam ja stara škola i najviše volim stare jazz standarde, makar je i violinist bio odličan. Šteta da nije odradio cijeli koncert, nego samo pola. Nema veze, 15.03. će biti opet dobra prilika da se vidimo, al to ću najaviti na vrijeme.


Objavio: dinx
Datum objave: 01.ožujak.2009 u 23:59
he, slažemo se potpuno, a i ja već napisah:
a bogme i maestro sigi, kak je otprašil solo na In a sentimental mood..

a sad laku noć, jutro je pametnije od noći, a i sutra dijelim petice po školi....plus kaj mi treba doći par mama na informacije o učenju njihove djece, pa moram sklopit oči kako bih ih sutra bolje vidio i čuo....he, a zakaj imam velike uši?


-------------
pathos clasic one, sonus faber grand piano home, pro-ject 2 Xperience, xindak fs1


Objavio: Joby
Datum objave: 14.ožujak.2009 u 12:27
15.03. nedjelja
 
...iz brošure...
 
Krešimir Herceg presents
"sunday night special"
HGM Jazz orkestar Zagreb featuring
 
SALLY NIGHT, PETER SOAVE, RUCNER QUARTET & BERTL MAYER
 
Nagrada HDS-a za 2005. godinuu dodijeljena je za doprinos hrvatskom jazzu za album "Moonglow serenade" kojeg je priredio Krešimir Herceg zajedno sa pokojnim Damirom Dičićem kao koautorom i aranžerom. Slijed te suradnje je i produkcija albuma "Suita Croatica". Oba albuma vrijedan su doprinos hrvatskom jazzu i glazbi općenito.
Na prijedlog autora prihvaćeno je od strane uprave orkestra HGM kao i od strane umjetničkog direktora i dirigenta g. Sigija Feigla da se pojedini brojevi sa oba albuma izvedu u živo u okviru posebnog koncerta u instrumentalnoj i vokalnoj verziji budući da su za nekoliko skladbi napisani i primjereni stihovi. Posebna okolnost je da je za ovu priliku austrijski skladatelj i aranžer Reinhard Summerer napisao aranžmane.
Na koncertu "Sunday Night Special" između ostalih, nastupiti će i briljantna engleska pjevačica Sally Night, bandeonist Peter Soave, sjajni zagrebački Rucner kvartet i harmonikaš Bertl Mayer.
 
Početak u 8 i sitno, ulaz kao i do sada na Audiofil.net klub.


Objavio: dinx
Datum objave: 14.ožujak.2009 u 14:22
stari, u nedjelju je

15. 3. 2009.Studio Bajsić HRT-a

Big band HRT-a, Lojze Krajnčan, Uroš Perič

a koncert Kreše Hercega je u ponedjeljak,16.3.

ispravak krivog navoda....nu, vidimo se, svejedno...-------------
pathos clasic one, sonus faber grand piano home, pro-ject 2 Xperience, xindak fs1


Objavio: Joby
Datum objave: 02.travanj.2009 u 22:20
Došla je opet prva nedjelja u mjesecu pa je vrijeme da podsjetim cijenjeno obćinstvo na koncert u Bajsiću 05.04 2009.
 
"CROATIAN VOICES
 
Ako biste u ovom trenutku, kad u Europi bilježimo velik broj novih imena vokalnog jazza, upitali prosječnog domaćeg ljubitelja te glazbe za ime nekog našeg profiliranog jazz pjevača ili pjevačice, dobili biste zasigurno dosta neodređen odgovor. Iz takva bi se pitanja mogla razviti sasvim razumljiva rasprava. Na pitanje o njihovoj pripadnosti već desetljećima odgovaraju isto: "Od jazz-pjevanja u ovoj se zemlji ne može živjeti". Slijedom toga dolazimo do zaključka da u nas džezistički profiliranih pjevača nema! Ima li ih ipak?
 
Svake sezone održi se najmanje jedan koncert na kojem se predstave hrvatski glazbenici, primjerice, "Večer s Miljenkom Prohaskom", 2006. ili "Hrvatska jazz glazba" 2007.... Ove godine HGM jazz orkestar Zagreb predstavit će neke od najboljih hrvatskih pjevača - na način na koji vjerojatno ne očekujete."


Objavio: dinx
Datum objave: 02.travanj.2009 u 22:30
joby,svaka ti dala

-------------
pathos clasic one, sonus faber grand piano home, pro-ject 2 Xperience, xindak fs1


Objavio: Denza
Datum objave: 02.travanj.2009 u 22:55
Originalno postano od strane člana: Joby Joby napisao:

Došla je opet prva nedjelja u mjesecu pa je vrijeme da podsjetim cijenjeno obćinstvo na koncert u Bajsiću 05.04 2009.
 
"CROATIAN VOICES
 
Ako biste u ovom trenutku, kad u Europi bilježimo velik broj novih imena vokalnog jazza, upitali prosječnog domaćeg ljubitelja te glazbe za ime nekog našeg profiliranog jazz pjevača ili pjevačice, dobili biste zasigurno dosta neodređen odgovor. Iz takva bi se pitanja mogla razviti sasvim razumljiva rasprava. Na pitanje o njihovoj pripadnosti već desetljećima odgovaraju isto: "Od jazz-pjevanja u ovoj se zemlji ne može živjeti". Slijedom toga dolazimo do zaključka da u nas džezistički profiliranih pjevača nema! Ima li ih ipak?
 
Svake sezone održi se najmanje jedan koncert na kojem se predstave hrvatski glazbenici, primjerice, "Večer s Miljenkom Prohaskom", 2006. ili "Hrvatska jazz glazba" 2007.... Ove godine HGM jazz orkestar Zagreb predstavit će neke od najboljih hrvatskih pjevača - na način na koji vjerojatno ne očekujete."


http://www.hgm.hr/HGM_jazz_orkestar.htm

Mogli bi i mi u nedjelju zapjevati ;-) Premda se preklapa sa Jazzarelom.


-------------
Disconnected from the collective


Objavio: LOUIS PRIMA
Datum objave: 03.travanj.2009 u 15:40
Kak se može upast na koncertić?


Objavio: Aquarius
Datum objave: 03.travanj.2009 u 15:40
Kupiš kartu na ulazu.


Objavio: LOUIS PRIMA
Datum objave: 03.travanj.2009 u 16:00
Ma imali su neke fore sa zvanjem nekog broja 060...i uvijek pušiona...navlakuša. Koliko je upad?Htjeli smo ić kad je bila Kovačićekica i Gabi pa nismo znali kak upast


Objavio: Joby
Datum objave: 03.travanj.2009 u 16:43
 Na PM ćeš dobiti detalje, Louis.


Objavio: LOUIS PRIMA
Datum objave: 03.travanj.2009 u 16:57
Originalno postano od strane člana: Joby Joby napisao:

 Na PM ćeš dobiti detalje, Louis.
Hvala


Objavio: LOUIS PRIMA
Datum objave: 06.travanj.2009 u 00:22
Koncertić je bio Hvala Joby na informaciji.


Objavio: Joby
Datum objave: 06.travanj.2009 u 00:39
Niš, i drugi put, druže. Fala tebi na Luisu Primi. Uživam ko pajcek u blatu.
 
Svima koji nisu došli može bit žao. Propustili su vrhunski koncert, kakvih se rijetko gdje može čuti/vidjeti. Radojka Šverko i Vanna su bile izvanserijske, čak i Ivana Kindl ima odličan jazz špurijus. Atmosfera cijelog koncerta je bila za 5.
 
Jel netko slušo to na radiju?Objavio: cdanijel
Datum objave: 06.travanj.2009 u 08:49
Originalno postano od strane člana: Joby Joby napisao:

 
Jel netko slušo to na radiju?Ja, u autu. :(


Objavio: Devo
Datum objave: 06.travanj.2009 u 09:42
..... i još


Objavio: Joby
Datum objave: 06.travanj.2009 u 09:51
Bude ti još i Aquarius napisal kaj si propustil.


Objavio: Aquarius
Datum objave: 06.travanj.2009 u 10:20
Bome da... sjajno provedeno Cvjetno nedjeljno večer, uz jazz i Kasačko pivo.

S Take the "A" train najavljena je odlična atmosfera koja se mijenjala na gore kako su se izvođači na pozornici redali jedan za drugim. Ivana Kindl standardno izvrsna. Žak Houdek nešto slabiji u swingerskoj interpretaciji, baš kao i tremošna Tina Vukov, ali zato nastup Vanne i Radojke Šverko - besprijekoran! Dvije pjesme Vanne i tri Radojke Šverko bile su dovoljan razlog za dolazak na ovaj koncert. Ne znam, možda se Jupiter poklopio s Marsom ili što li već, ali ono što su otpjevale i na način koji su interpretirale jazz standarde, ostaje za dugo sjećanje. Tina Turković, trinaestogodišnja (!) djevojčica izbezumila je sve prisunte svojim nastupom i dvjema kompozicijama, dok je Gibonni završio koncert jazz aranžmanom Šabana Gibonnijevog hita Oprosti, kojega sam po dolasku kući morao pjevati supruzi jer je nisam vodio.

Ovakvi (besplatni) koncerti se u pravilu ne propuštaju.


Objavio: LOUIS PRIMA
Datum objave: 06.travanj.2009 u 15:35
 htio sam i ja nekaj napisat ali nakon Aquinog posta nemam kaj reč


Objavio: Kalle242
Datum objave: 07.travanj.2009 u 08:02
Ja mogu reč jedino da mi je drago kaj nisam bio!


Objavio: Aquarius
Datum objave: 07.travanj.2009 u 10:08
Originalno postano od strane člana: Kalle242 Kalle242 napisao:

Ja mogu reč jedino da mi je drago kaj nisam bio!


I meni.


Objavio: Kalle242
Datum objave: 07.travanj.2009 u 10:25
Ovo zaslužuje duboki naklon!
Nego, jel išo ko na Patrišu?


Objavio: Joby
Datum objave: 07.travanj.2009 u 11:46Objavio: Joby
Datum objave: 02.svibanj.2009 u 11:45
Sutra u 20h je opet jedan koncertić, pretposljednji ove sezone.

JOHN THOMAS I GLAZBA "TONIGHT SHOW BANDA"

(iz brošure)

"Orkestar "Tonight Show Band" nastupa u istoimenim emisijama američke televizije. Od 1962.do 1990-ih, tijekom razdoblja u kojem je bio poznat kao The Tonight Show Staring Johnny Carson, dao je velik doprinos uzletu američke televizije. Tijekom Carsonova razdoblja bio je najavljen kao Doc Severinsen and the Tonight Show Band. Čuveni trubač Severinsen je tako brojnu televizijsku publiku upoznao s najpoznatijim swing i jazz standardima, približivši novim slušateljima nezaboravna djela Colea Portera, Dizzyja Gillespiea i drugih skladatelja.

Gost solist na ovom koncertu bit će trubač John Thomas koji je nekoliko puta nastupio s HGM jazz orkestrom Zagreb, primjerice 2006. na skupu Međunarodne udruge jazz edukatora u New Yorku. John Thomas je cijenjeni lead trubač, član Count Basie Orchestra i suradnik Chicka Coreae. Također je poznati studijski glazbenik koji je u LA sudjelovao na snimanju niza albuma i glazbe za filmove, između ostalih i za film "Ray"".
 


Objavio: Gašo
Datum objave: 02.siječanj.2013 u 17:55
Vidimo se.

Prije ili poslje, "Domino"?


-------------
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless NOS DAC , Marohei Maduro S, Sony TA-A1ES, Marohei Statement zvučnički, ATC SCM 19 V2


Objavio: Joby
Datum objave: 02.siječanj.2013 u 17:59
Originalno postano od strane člana: Gašo Gašo napisao:

Vidimo se.


Objavio: Gašo
Datum objave: 02.siječanj.2013 u 18:08
Kaj ti ne ideš?

-------------
RPi3+Digi Pro(Soundness mod), AD1865 filterless NOS DAC , Marohei Maduro S, Sony TA-A1ES, Marohei Statement zvučnički, ATC SCM 19 V2Ispiši stranicu | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.10 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2017 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net