Hi-Fi

pretraga  


Hi-Fi Show Budapest 2007 - Audiofil - feel the sound - Hi-Fi sajam

Hi-Fi Show Budapest 2007

U hotelu "Hilton" koji se nalazi u sklopu shoping centra Westend (velik je kao King Cross, Avenue Mall, City One, Antunović i Mandy zajedno) se od 2.-4. 11. održao 8. Házimozi Hi-Fi Show iliti po naški Hi-Fi Show Budapest 2007.
Nije to neki ogroman sajam, ali je na njemu moguće vidjeti neke druge proizvode nego na sajmu u Zagrebu ili Ljubljani. Ono što je bilo obilježje ovogodišnjeg sajma je kompletna odsutnost gramofona, te korištenje osobnih računala kao izvora zvuka.
To što nisam vidio niti jedan gramofon me nije iznenadila jer gramofoni već dulje pjevaju svoj labuđi pjev, a osim toga mlađe generacije više niti ne znaju što je to gramofon. Istovremeno baš zbog orijentacije prema mladoj generaciji kojoj je MP3 zakon i kojoj se sve vrti oko kompjutera neki od izlagača su upotrijebili laptope kao izvor zvuka, a pri tome se ujedno riješili muka oko prezentacijskih CD-a i njihovih nestanaka.West Produkt koji zastupa Magnat, Dali, Bernstein i Heco predstavio je Magnat RV-1, integrirano lampaško pojačalo i MC-1 SACD/CD receiver. RV-1 pojačalo (9 120 kn) snage 2x35 W/4Ohma bazirano je na 4 lampe 12AX7u predstupnju, 4 EL34 u izlazu i 4 ECC83 u phono sekciji. Sve lampe su ruske proizvodnje, a da se nije štedjelo pri izradi govore WBT konektori i Alps potenciometar na primjer.Magnat MC-1, SACD/CD receiver snage 2x80 W baziran na lampama ECC83.Dali Ikon 8 i Mentor 6 zvučnici.Bernstein ITR 10Inter audio, zastupnik Phonara, Nordosta, Acoustic Energya, Q Acoustic, Goldring, Aeron, Music Hall, Exposure, Myryad, Hegel, Isotek, System Audio i Tivoli Audio, predstavio se publici u jednoj sobi sa veoma jednostavnim, a zvučno korektnim sustavom Music Hall Trio receiverom, Phonar Veritas m3 zvučnicima (400 eura), IsoTek mrežnim filterom.a u drugoj sobi sa skupljom, ali ne izrazito boljom Hegel elektronikom. CDP-4 A CD playerom (3 500 eura) i H200 integriranim pojačalom koje su tjerale System Audio Explorer (32 000 kn).Stream audio, distributer Harman Kardona, Wharfedalea, JBL-a, KEF-a, JVC-a, Arcama, Creeka, Denona, Celestina, Velodyne i Rubicona.
Rubicon je relativno novi proizvođač zvučnika iz Poljske koji radi relativno pristupačne zvučnike. Najskuplji model R 626 košta.

Mađarski proizvođać Etalon, s kojim smo se već imali prilike putem recenzije u WAM-u izložio je cijeli svoj proizvodni program. Zvuk koji se čuo iz njihovih Supraton 6 zvučnika bio je jedan od najboljih na sajmu.Supraton 6 zvučnici

Mađarski proizvođač Hivox ponudio je audiofilima jeftinu a kvalitetnu elektroniku kao i elemente za akustično tretiranje sobe. Kao izvor zvuka upotrijebili su laptop koji je bez problema pogonio cijeli sustav.

Alces 6 mrežni filtarUltimate Audio, koji distribuira Anthem, Paradigm, Analysis Plus, Audio Aero, Audicu, Highland Audio, Carat, Mosscade, BS Acoustique i Atoll Electronique me je ugodno iznenadio ljubaznošću svojih ljudi. Dok su drugi štedjeli na reklamnim materijalima, oni su svakoga baš obasipali njime i svakom posjetitelju strpljivo objašnjavali sve što ljude zanima.Atoll AM80 izlazno pojačalo, Atoll DVD200 SACD/DVD player, Atoll PR5.1 surround pretpojaćalo (13 000 kuna) i Paradigm Signature S2 zvučnici.BS Acoustic ATC A2.5Nama nepoznati mađarski proizvođači Art and Voice i Bodor Audio zajedno su pokazali svoja dostignuća. Zvučnici koji se uklapaju u vaš zimski vrt i pristupačna elektronika. Zvuk je bio razočaravajući, ali ti zvučnici ionako su namijenjeni "estetima".Art and Voice zvučniciDigital Pro je izložio Red Rose Music, PMC i Bryston.

Red Rose Rosebud II i Classics zvučnici.U drugoj sobi su svirali mali PMC GB 1 zvučnici, Bryston BCD-1 CD player i Bryston B100-SST integrirano pojačalo. Nažalost cijena sustava nije opravdala zvuk koji se čuo i koji je spadao među najlošije na sajmu.Premium Audio koji se orijentirao na kineske proizvođače je u maloj sobici pokazao samo dio onoga što nude Shanling, Aurum Cantus, Opera Audio, Xinax, Dusson i Cayin. Sve vrhunskog izgleda i dizajna pred kojima se svi mogu klanjati.
Opera Audio Droplet CDP 5.0 CD playerOpera Consonnace Cyber 222 Mk II pretpojaćalo.ATC Trade nam je pokazao pravu ekskluzivu. Američke HiVi zvučnike, kanadski Raysonic, izraelski Morel, te kineske Fountek, Nivs i CAV.

O ovim divovima visokim 1,89 metra ne treba ništa govoriti. HiVi Swans 2.3F zvučnici po pristupačnoj cijeni od svega 290 000 kuna.Nivs V3 lampačko pojačalo snage 2x15 WattaCAV integrirano pojačalo T5881 snage 2x40 W/8 OhmaRaysonic lampaški CD player CD 168 i pretpojaćalo C200Penna Poor izložio je brojne igračke u velikom salonu koji je podijelio sa uvoznikom egzotičnog namještaja. Nažalost kako je u tom trenutku crkla baterija na mome fotoaparatu, bio sam prisiljen upotrijebiti svoj mobitel, tako da su slike sad malo slabije kvalitete.Yamamoto, Danley Sound Lab, Ear/Yoshino, Leben, SAEC, Promitheus Audio, Oyaide, Air tight, ZU, Acoustic Masteripiece, Parasound, My Sonic, Shakti, Nottingham Audio, Theta Digital, Nirvana, ProAc, Kimber Kable, J. A. Michell, Audio Research, Accuphase je samo dio dugog popisa tvrtki koje zastupa Penna.

Poslije višesatnog obilaska soba i salona, najviše nas je oduševio ovaj HIGH END

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Audio komponente
- Savjet pri kupnji
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: Računala i audio
- Android box + Marantz SR 4500=?
Forum: High-End
- Loseless nosač poveziv sa Google home
Forum: Vinyl
- Audiofilski vinyl
Forum: Audio komponente
- Audiofilski SSD
Forum: Uradi sam
- Preamp Jumperi

UPRAVO SE ČITA


Multimedia Hifi Show Zagreb 2007
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: žac
NAD C315BEE
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: Milan Rupić
Hi-Fi Show Budapest 2007
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: Nikola Perić
Triangle Antal EX
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnik
napisao: Milan Rupić
Dynaudio DM 2/10
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Milan Rupić

POSLJEDNJE NOVOSTI


Stoljeće točnosti zvuka - 100 godina Ortofona
Nova Monitor Audio Monitor serija
JAMO Studio 8 Series Dolby® Atmos
What HiFi ? nagrade za 2017. godinu