Hi-Fi

pretraga  


TOP Audio & Video Show - Milano 2008. - Audiofil - feel the sound - Hi-Fi sajam

TOP Audio & Video Show - Milano 2008.

Još jedan, tradicionalni, 21. po redu milanski TOP Audio & Video show je iza nas. Od 18. do 21. rujna 2008. 4 kata (razine -2, -1, +1 i +2), kao i velike dvorane (Pluvium, Andromeda, Aquarium), prostorije (Mizar1 - rezerviran za auto multimediju) i hodnici u prizemlju hotela Quark bili su rezervirani za vrhunske AV doživljaje. Kompletan show izvrsno je organiziran pod okriljem APAF (Associazione per la Promozione dell' Alta Fedelta) organizacije, u slobodnom prijevodu, talijanske asocijacije za promicanje HiFi kulture, a koju čini 19 najznačajnijih uvoznika i distributera AV opreme u Italiji. Iako ove godine nismo primjetili daljnji rast sajma, prije bi situaciju opisali stabilizirajućom, podaci od više od 150 izlagača i više od 20000 posjetitelja doista su respektabilni, te svrtavaju ovu manifestaciju u red najznačajnijih, ne samo u Europi, već i na svjetskoj razini. Svi koji nešto znače u AV svijetu nazočili su u Milanu. Po svojem audiofilskom štihu i atmosferi podsjeća na nekadašnji frankfurtski sajam (danas preseljen u M.O.C. Minhen), a iz godine u godinu sve je više internacionaliziran, pa je i njegov poslovni segment sve jači, a po hodnicima i sobama možete susresti ponajveće face iz audio industrije. No, sve to nije spriječilo izlagače da se kao niti na jednom drugom sajmu ovoga tipa angažiraju oko akustičkog tretmana prostorija i set-up-a samih uređaja, što je rezultiralo iznadprosječnim brojem dobro zvučečih sustava u odnosu na ostale ovakve događaje. I zbog toga ovaj sajam ponovo preporučamo za posjet svim audiofilima. Između ostalog i zbog toga što su, kao i uvijek do sada, dominirali fino ugođeni high-end stereo sustavi, dok je ostatak ponude pokrivao kategorije audio/video, kućne automatizacije (custom installation), diskografiju, publikacije i različite asocijacije. Ljubitelji samogradnje također su došli na svoje, a imalo se prilike upoznati i sa fanatičnim talijanskim audio konstruktorima. Diskografska ponuda zadovoljila bi i najizbirljivije kolekcionare, kako CD-a tako i LP-a, ponuda specijalizirane literature također je bila izvrsna, kao i različitog popratnog pribora (npr. nevjerovatno veliki izbor različitih cijevi za vlasnike pojačala, itd.). Vrhunsku razinu događaja popratili su i brojni specijalizirani seminari, predavanja, izdvojene prezentacije, press konferencije, domjenci, dodjele nagrada, koncerti i dr. Ulaz je kao i svake godine bio besplatan, a svaki posjetitelj prilikom registracije dobio je koristan vodić za lakše pračenje kompletnog događaja. Ove godine također nismo primjetili niti jednu hrvatsku tvrtku, nakon ranijih uspješnih prezentacija Audio Epiloga i Sumic Audia, no glasno se šuška da bi se to već sljedeće godine moglo promjeniti. U svakom slučaju, još jedno izvrsno audiofilsko druženje, kao zagrijavanje pred domaće jesenske HiFi manifestacije. Više detalja i fotki sa TOP Audio & Video sajma u Milanu možete pronaći na njihovoj službenoj web stranici http://www.topaudio.it/ , čiji posjet toplo preporučamo.


ulaz na sajam.
pogled na Andromeda salon namijenjen izlaganju i prodaji nosača zvuka i slike, te različitog AV pribora i literature.
top Salon2 model zvučnika iz najnovije referentne Ultima2 serije tvrtke Revel u kombinaciji sa Burmester elektronikom.
Referentni Response D100 i manji Response D28 zvučnici tvrtke ProAc sa Pass Labs i Aesthetix elektronikom, te Continuum Audio Labs gramofonom.
Dynaudio flagship Sapphire sa Chord elektronikom.
Cijenjeni Magico zvučnici.
Provjerena B&W i Classe kombinacija.
ProJect gramofoni.
jedan od boljih sustava na sajmu: JBL zvučnici i Mark Levinson elektronika.
Novi referentni Martin Logan CLX sa močnim Krell mono-blokovima.
Prezentacija impresivnih mogućnosti Wilson Audio Duette zvučnika i subwoofera sa aktivnim ugađanjem u stvarnim bookshelf uvjetima, uz Audio Research elektroniku i Crystal Cable ožičenje.
Krell Papa Dock
Piega zvučnici i Bladelius elektronika.
Nagrađivana ASR elektronika.
Audio Phisyc zvučnici sa Audionet amplifikacijom.
Impresivan sustav sačinjen od Cessaro Horn Acoustics zvučnika, Zanden amplifikacije i EMM Labs SACD/CD izvora kojega, kao i svake godine, režira kontroverzni Pierre Bolduc, glavni urednik talijanskog izdanja časopisa Audiophile Sound. Prezentirane su mogućnosti najnovijih SACD naslova snimanih superiornom IsoMike tehnikom koju je razvio Ray Kimber, vlasnik tvrtke Kimber Kable, a koji je također aktivno sudjelovao u demonstraciji.
Accuphase DP-78 SACD/CD player, Clearaudio gramofon, Audio Research pretpojačivački stupanj, Krell mono-blokovi i Sonus Faber Cremona M zvučnici, te ostatak Sonus Faber linije zvučnika.
dio ponude vinila.
Također jedan od boljih sustava na sajmu: Magnepan MG 1.6 paneli, McCormack DNA-125 pojačalo snage, Conrad-Johnson CT5 pretpojačalo, AVID gramofon, te XLO ožičenje i pribor.
princip rada Magneplanar zvučnika
Magneplanari MG 12 i MG 3,6
KEF Reference 207/2 i Advance Acoustic elektronika
Cambridge Audio je premijerno prikazao svoje nove modele DacMagic, Sonata i Fusion.
Za prezentaciju Marantz komponenti, kao i uvijek i svugdje u svijetu, zadužen je legendarni Ken Ishiwata.
vrhunski Esoteric X-01D2 SACD/CD player i Crystal G-03X model iz nove linije Master Clock Generator eksternih jedinica.
Već tradicionalno soba za kategoriju 5 najboljih sustava na sajmu: B&W Nautilus zvučnici, Hovland Radia bi-amplifikacija i Esoteric digitalni izvor zvuka.
Pogled na Hovland elektroniku uključujući i najnovije mono-blokove.
Najcjenjeniji svjetski CD transporti tvrtke Esoteric.
Impresivna linija Esoteric digitalnih izvora zvuka.
VPI Aries 3 gramofon iz poznate manufakture Harry Weisfelda.
Phono stupnjevi Lehmann Audio
Jadis elektronika
Zanimljivi zvučnici tvrtke Nordost sa ponajboljim kabelima iz vlastite produkcije i YBA elektronikom.
Kompletan sustav by Linn.
Minijaturna i popularna cijevna elektronika tvrtke Fat Man
Svjetska premijera Grand Callas zvučnika tvrtke Opera Loudspeakers sa novim Unico100 hibridnim pojačalom i CDE playerom iz Unison Research programa. U stand-by su novo P70 push-pull pojačalo, izlazno pojačalo Unico DM i pretpojačalo Unico PRE.
Opera Grand Callas
Unico Upower, uređaj koji se serijski spaja između pojačala i zvučnika ne zadirući u zavisnost njihovih tehničkih parametara , a povečava snagu pojačala 3 puta. Idealno za primjenu u kombinacijama SET pojačala i zahtjevnijih zvučnika.
Top model P-39F iz nove referentne Palladium serije tvrtke Klipsch sa McIntosh elektronikom i Thorens gramofonom.
Modeli iz izvrsne, karakteristične po visokoj efikasnosti, a cijenom pristupačne Klipsch Reference serije.
Avantgarde Duo zvučnici sa amplifikacijom iz vlastitih redova i najnoviji integrirani SACD/CD player DP-700 tvrtke Accuphase sa prvim u potpunosti vlastitim snagama razvijenim SACD/CD transportom, te Roksan gramofon.
Tannoy Prestige zvučnici
PS Audio elektronika i Acoustic Energy zvučnici.
Cijevna EAR elektronika Tim de Paravicinia i Spendor zvučnici.
Giulio Cesare Ricci, alfa i omega kultnog audiofilskog labela Fone, prezentira svoje nove direct-cut vinile iz limitirane edicije na izvrsnom sustavu kojega su činili Avalon zvučnici, Lamm amplifikacija, EMM Labs player i Simon Yorke gramofon. Pravi audiofilski doživljaj i zvuk.
Zanimljivo riježeni Angelis Labor gramofon.
Triangle zvučnici i EAR elektronika.
Nova Esprit EX i Genese serija Triangle zvučnika.
Concentus zvučnici i Nightingale elektronika.
kompletan sustav by Burmester.
EISA produkt godine B&W Zeppelin.
Izložbeni prostor tvrtke Onkyo sa brojnim novitetima.
Novi AV receiver Onkyo TX-SR876.
Nova mini-linija Onkyo CS-925 sa 80 GB hard diskom, mrežnim funkcijama i servisima, Audyssey sustavom kalibracije, itd.
Referentna vižekanalna high-end elektronika tvrtke Denon.
Nova referentna Utopia III linija zvučnika tvrtke Focal.
Blu-ray player viže klase Onkyo DV-BD606.
Acapella zvučnici, VTL amplifikacija i Metronome Technologie izvori zvuka.
izložbeni prostor sa nagrađenim uređajima.
pogled na automobilski dio sajma.
Nova iQ serija tvrtke KEF.
Nova C serija tvrtke KEF.
Bosendorfer zvučnici, Naim elektronika i Rega gramofon.
Heil zvučnici i CEC elektronika.
Eventus Audio zvučnici i Audio Analogue elektronika.
Audio Analogue VERDI cento
Eventus Audio zvučnici sa Viola elektronikom.
German Physiks Borderland zvučnici i Angstrom Research elektronika.
Zanimljivo konstruirani Pearl Evolution zvučnici.
Referentni zvučnici tvrtke Fischer&Fischer kakve u svojem sustavu koristi i poznati vozač Ferrari bolida formule 1 Kimi Raikkonen sa Audia Flight elektronikom i Brinkmann gramofonom postavljeni na policu tvrtke Music Tools.
Definitive Technology zvučnici, Abbingdon Music Research, Coda Technologies i Raysonic elektronika.
Amphion zvučnici, Viva amplifikacija, te dCS Paganini SACD/CD sustav i Basis Audio gramofon kao izvori zvuka.
Uvijek zanimljiva, prepoznatljiva i posebna ponuda zvučnika i elektronike tvrtke AiFai.
Penaudio zvučnici, Lindemann elektronika na Finite Elemente Spider polici, Kubala-sosna i Shunyata kabelsko/strujni program.
Referentni Emiry top 2 zvučnici tvrtke Ulix.
Usher zvučnici, OTL Va-509/100 integrirano pojačalo i EMM Labs SACD/CD player.
Jedan od boljih sustava na sajmu, Maxcolibry zvučnici i Holfi elektronika.
Audio Development zvučnici, Boulder amplifikacija i integrirani SACD/CD player Puccini tvrtke dCS.
GamuT elektronika: CD3 player i Si100 integrirac, te premijera referentnog S3 bookshelf modela iz nove Superior top linije zvučnika. U kategoriji ponajboljih sustava na sajmu, također i sa izvrsnim panelnim zvučnicima Podium Sound.
Vienna Acoustics Klimt.
Vienna Acoustics Klimt zvučnici u kombinaciji sa Plinius amplifikacijom, te Oracle analognim i digitalnim izvorima zvuka.
Kompletan sustav by Ayon.
Inače izvrsni Jamo R907 open-baffle zvučnici sa sinergijski ne baž pogođenom Creek elektronikom i u potpuno neadekvatnim uvjetima.
Izvrstan zvuk kombinacije PSB zvučnika iz Synchrony serije i NAD elektronike.
Audio Note
Northstar elektronika i Rosso Fiorentino zvučnici.
Northstar Sapphire SACD/CD player.
Marten Design zvučnici, OTL amplifikacija i EMM Labs SACD/CD player.
Kultna japanska 47 laboratory elektronika za čiju se europsku distribuciju brine sarajlija Sead Lejlić. Zvučnici su AM-105i iz također japanske AMM sound lab produkcije.
Jedan od sustava koji je pobudio najviže interesa na sajmu, a zaslužio je to i performansama, posebno u pogledu dinamike: nova Grande Utopia Be, Halcro amplifikacija i najjača dCS Scarlatti postava.
Novi ulazni modeli Unico serije iz Unison Researcha: Unico Primo pojačalo i Unico CD Primo.
Rosso Fiorentino Electroacoustics.
Yamaha A-S700 pojačalo i CD-S700 player.
Cabasse zvučnici sa Carat pojačalom i Accuphase DP-57 izvorom zvuka.
Audio Note.
Visokoosjetljivi Klipsch Reference zvučnici sa Sutra pojačalom i Rotel CD playerom.
47 laboratory elektronika
Imago Electroacoustic Components.
Unikatna konstrukcija Dragonfly zvučnika iz Audiosonica produkcije.
Nova Lektor serija zvučnika tvrtke Dali sa Meridian elektronikom.
atipična ali izvrsna kombinacija Dynaudio C1 zvučnika i OTL cijevne amplifikacije uz EMM Labs SACD/CD izvor zvuka.
Maxcolibry zvučnici i Holfi elektronika.
Unutražnjost Audio Development zvučnika.
GamuT Superior 3 zvučnici.
Novi Vienna Acoustics Klimt zvučnici pobudili su veliki interes.
German Physiks zvučnici, Viola amplifikacija i Spectral izvor zvuka.
Zvučnici tvrtke Astri.
German Physiks zvučnici, Viola amplifikacija i Spectral izvor zvuka.
Final zvučnici, Pass Labs amplifikacija i Bryston CD player.
Armonia zvučnici sa Grandinote Celio amplifikacijom i Classe izvorom zvuka.
I u Italiji je u punom jeku kampanja za TV sliku u HDTV standardu.
Stražnja strana novih Grande Utopia Be sa opcijama za finalno ugađanje zvuka.
neograničeni izbor cijevi.

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Audio komponente
- Savjet pri kupnji
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: Računala i audio
- Android box + Marantz SR 4500=?
Forum: High-End
- Loseless nosač poveziv sa Google home
Forum: Vinyl
- Audiofilski vinyl
Forum: Audio komponente
- Audiofilski SSD
Forum: Uradi sam
- Preamp Jumperi

UPRAVO SE ČITA


TOP Audio & Video Show - Milano 2008.
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: Daniel Modrić
Multimedia Hifi Show Ljubljana 2008
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: Slike i tekst Zdravko (Edison)
Sumic Audio - Black Hole 7
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Interkonekcijski audio kabel
napisao: Daniel Modrić
Pariz: Prezentacija Klipsch Palladium i Jamo R907
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Prezentacija, Reportaža
napisao: Nenad Grakalić foto: Milan Rupić, arhiva Klipsch,
4 High-End sistema u Esplanadi
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Prezentacija, Reportaža
napisao: žac

POSLJEDNJE NOVOSTI


Stoljeće točnosti zvuka - 100 godina Ortofona
Nova Monitor Audio Monitor serija
JAMO Studio 8 Series Dolby® Atmos
What HiFi ? nagrade za 2017. godinu