Hi-Fi

pretraga  


Cambridge Audio 350A & 350C - Audiofil - feel the sound - Integrirano pojačalo & CD player

Cambridge Audio 350A & 350C

Prisjećajući se početaka plovidbe u audiofillskim vodama mnogima će na pamet pasti Cambridge Audio i vrijeme provedeno s uređajima s kojima smo nezaustavljivo ulazili u svijet glazbene čarolije. Kako je vrijeme na tome putovanju prolazilo sve rjeđe smo se družili s uređajima tog cjenovnog ranga, pomirivši se sa činjenicom da je ovo hobi kojem nema kraja. Otkrivajući nove, naravno skuplje uređaje, nove formate...
Kako je Cambridge Audio na tržište izbacio dva nova uređaja u početnom cjenovnom rangu, odlučio sam se malo pozabaviti s njima i prisjetiti se starih dobrih vremena...

350A Integrirano pojačalo i CD player 350C nasljednici su već dobro nam poznatih modela 340A i 340C koje je još 2005 recenzirao kolega Vlado (LINK).

U dizajnerskom smislu oba uređaja nisu doživjela neke promjene. Ali zato se ispod "haube" nalaze kompletno dva nova uređaja tako da se nasljednicima mogu nazvati samo prema cjenovnom rangu u kojem se nalaze.

CD Player 350C

350C Sada koristi Wolfson Microelectronics WM8728 24-Bit/192kHz DAC te novo razvijeni transport. Sa ovim transportom Cambridge Audio je dokazao da osluškuje što korisnici misle o njihovim uređajima te je tako prestao koristiti CD-ROM uređaje modificirane za ulogu u trasportu CD playera i razvio kompletno novi transport koji prati i vlastiti S3 servo sustav koji uz pomoć ugrađenog master clock-a omogućuje transportu da točno pročita svaki bit CD zapisa i smanji jitter na najmanju moguću mjeru. Također je ugrađen novi DFSTN display sa mogućnošću čitanja CD-Teksta. Osim standardnih RCA izlaza tu su digitalni koaksialni S/P DIF kao i optički Toslink. I na kraju, ne manje važno ovaj uređaj je dobio EnergyStar certifikat za potrošnju u stand by modu (<1W).Integrirano pojačalo 350A

350A se može pohvaliti da je sada njegova snaga 45W / kanal pri impedanciji od 8 Ohm-a te ugrađenom ALPS black box potenciometru koji je dosad bio ipak rezerviran za uređaje višeg vjenovnog ranga. Odlikuje se aluminijskom prednjom pločom, lagano prediimenzioniranim toroidnim transformatorom, polipropilenskim kondezatorima na putu signala, hladnjacima od aluminija... Osim 5 RCA ulaza ugrađen je i 1 par tape in / out konekcija, konektora za A i B zvučnike te na prednjoj ploči smješten 3,5 mm ulaz za iPod ili MP3 uređaje.

Oba uređaja su opremljena dampiranim nogicama, daljinskim upravljačem te se mogu dobiti u srebrnom ili crnom finišu

Kako zvuči
U odnosu na staru seriju, zvuk uređaja se načelno nije promijenio zadržavajući baršunasti i lepršavi zvuk prepun detalja koji se ne ističu već ostaju cjelinom glazbenog djela. Zahvaljujući dodatnih 5 W/ kanal, koje u ovoj seriji dobio 350A pojačalo ima više rezerve. Te wate nećete osjetiti u obliku ataka ali su vrlo dobro raspoređeni u kritičnim situacijama tamo gdje se od pojačala očekuje da iskontrolira zvučnik i ne da mu za "zapliva" već da te dionice odradi sa autoritetom.

350C je u novoj inkarnaciji ipak doživio više promjena koje su se odrazile na zvuk. Tako sada reproducira mnogo širu zvučnu sliku sa točnije rapoređenim instrumentima na pozornici među kojima je osjetno više zraka. niske frekvencije su odrađene puno točnije pri tome ne narušavajući srednjetoski spektar koji je zadržao svoju živahnost i definiciju, dok je visokotonski spektar sada nešto bogatiji i raskošniji ali nikad ne dolazi u situaciju da radi ekscese.
Možda je zgodno napomenuti da za trajanja testa nisam izdržao a da ne isprobam kako rade digitalni izlazi. Vjerojatno je tome razlog taj što sam u to vrijeme imao i Cambridge Audio DacMagic koji je ovom sustavu donio još jednu razinu transparencije i rezolucije. U svakom slučaju kombinacija za preporučiti jer se u ovom slučaju player ponio kao odličan tranport.

Što reći. Svaka nova serija iz Cambridge Audia donosi nam na našu radost sve bolje uređaje sa bolje optimiziranim ali i boljim dijelovima i to za cijenu koja ne iskače iz cjenovnog ranga kojem je namijenjena. Tako da se ova kombinacija samo može toplo preporučiti kako generacijama audiofila koje tek dolaze ali bih ga s lakoćom mogao preporučiti kao drugi sustav u manjoj slušaonici pogotovo zbog toga što se može nadograditi Cambridge Audio DacMagic-om koji bitno ne utječe na cijenu kompleta a mnogo toga donese cijeloj priči ili za ured u kojem će zbog dizajna doći do izražaja.INFO BOX

Tehnički podaci:

Integrirano pojačalo 350A
Cijena: 2790,00 kn

Snaga: 45 W / 8 Ohm
Ulazi: 5 RCA, 1 Tape In, 1’’ ulaz za slušalice, 3.5mm MP3 in
Zvučnički izlaz A & B
Frekvencijski raspon (-1dB) 5Hz – 50kHz
Odnos signal / šum (ref 1W) >92dB
Ulazna impedancija 47k ohms
Maksimalna potrošnja 320W
Dimenzije 8 6 x 430 x 340mm
Masa 6.0kg

CD Player 350C
Cijena: 2790,00 kn

D/A Converter Wolfson Microelectronics WM8728 24-Bit/192kHz
Filter 2-Pole Sallen-Key Butterworth filter
Frekvencijski raspon (+/-0.2dB) 20Hz – 20kHz
Maksimalna potrošnja 25W
Standby potrošnja <1W
Dimenzije 85 x 430 x 305mm
Masa 4.8kg

Ustupio:
Audio Art
Mesnička 9, 10000 Zagreb
01/4847-875
www.audiocinema-art.hr
OCJENA
Izrada: 100%

Performanse: 100%

Cijena / kvaliteta: 100%

Ukupno: 100%


pozitivno
Dizajn, nadogradnja elektronike izvan očekivanja za ovaj cjenovni rang. Nastavak priče ispričane kroz odlično reproduciranu glazbu.
moglo bi bolje
Ništa posebno

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Audio komponente
- Savjet pri kupnji
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: Računala i audio
- Android box + Marantz SR 4500=?
Forum: High-End
- Loseless nosač poveziv sa Google home
Forum: Vinyl
- Audiofilski vinyl
Forum: Audio komponente
- Audiofilski SSD
Forum: Uradi sam
- Preamp Jumperi

UPRAVO SE ČITA


NAD C325BEE
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: Milan Rupić
Ayre CD CX-7e
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: CD Player
napisao: Milan Rupić
IsoTek GII Solus / IsoTek Premium
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Mrežni filtar / Mrežni kabel
napisao: Milan Rupić
Nuforce IA7
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: žac
Simaudio Moon I-5.3
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: Erden Radončić

POSLJEDNJE NOVOSTI


Stoljeće točnosti zvuka - 100 godina Ortofona
Nova Monitor Audio Monitor serija
JAMO Studio 8 Series Dolby® Atmos
What HiFi ? nagrade za 2017. godinu