Hi-Fi

pretraga  


Zagreb Audio Video Show 2010 - Audiofil - feel the sound - Reportaža

Zagreb Audio Video Show 2010U organizaciji magazina hifimedia, održan je šesnaesti po redu Zagreb Audio Video Show 2010. Kao i do sada za mjesto radnje odabran je zagrebački Sheraton Zagreb Hotel na koji smo se u ostalom kroz ove godine i navikli. Iako je izlagača bilo u nešto skromnijem broju, ono što je bilo izloženo valjalo je posjetiti i doživjeti. Ne samo zbog cijena izloženih sustava (koje i nisu baš bile skromne) već i zbog toga što su se izlagači potrudili da slože dobro uparene komponente pa se i u sajamskim uvjetima mogao stvoriti dojam o vrhunskoj reprodukciji zvuka ili kako zapravo zvuči High-End.

Prizemlje je kao i uvijek dosada bilo rezervirano za izlagače potrošačke elektronike koji su na 600m2 izložili novitete iz svijeta 2D i 3D Full HD LCD i Plazma televizora, Home Theater uređaja i ostalog. Tako je HELIKOP izložo proizvode iz asortimana Toshiba, Pioneer, JVC. EUROPATRADE je predstavila liniju uređaja Sharp. SOLE COMMERCE - Scull Candy, GE. PHILIPS se uz PFL 9705 s LED ekranom predstavio sa LCD LED TV Econova 42PFL6805, "najzelenijim" TV na europskom tržištu čija je potrošnja samo 40 W u eco-modu i s daljinskim koji pokreće solarna energija. SE-MARK se predstavio sa panasonic ekranima čija je zvijezda bio Full HD 3D plazma TX-P65VT20. UTEMA je imala prezentaciju Metz, Urban Tool progama. XENON FORTE je predstavio media player zadnje generacije Mede8er MED500X. LG Electronics predstavlja novosti iz svijeta televizora poput Full LED Infinia. ASCOMM je prezentirao novosti u progamu Bose, Sonos, Roth Audio... Dok se na prvom katu mogla popuniti kolekcija CD i vinilnih naslova po sajamskim cijenama....
Aquisitum MagnumAquisitum Magnum se predstavio sa dva impresivna sustava.
Prvi: Marten Getz zvučnici, Dar T Zeel integrirano pojačalo, Kuzma gramofon.Dok je u drugi sustav bio: YG Kipod studio zvučnik, Berkeley Audio Alpha DAC Son et Image muzički server 24/192. Naravno sve zajedno začinjeno Kubala Sosna ožičenjem.Audio CentarAudio Centar se također predstavio sa dva sustava. Doj je u jednom svirao sustav sa Beta Systems C2 zvučnikom vlastite proizvodnje, pogonjenim Pass Labs, EAR, EMM Labs elektronikom.U drugoj sobi su svirali Definitive Technology STS zvučnici na Exposure elektronici. Dok su u oba sustava korišteni Wireworld kabeli.
Audio DreamAudio Dream se predstavio jednim ali vrhunskim sustavom sa zvučnicima Gryphon Atlantis samostojećim 3-sistemski s 5 zvučničkih jedinica, te Mojo zvučnicima, 2-sistemski s 3 jedinice. Sve to zajedno pogonjeno Gryphon pojačalima, Diablo 2x250 W te Atilla 2x100W. Dok je izvor zvuka bio naravno Gryphon Scorpio sa 4 AKM konvertera u "dual diferential" modu, 3 toroidalna transformatora, te specijalni po nurudžbi rađen oscilator točnosti veće od 5 ppm.

HD multimediahd-multimedia je predstavio dva sustava
Prvi: YG Acoustics Carmel zvučne kutije, u kombinaciji s Audia Flight AF100 MK4 pojačalom i Audia AF PRE pretpojačalom u A klasi, MSB Technology DAC IV Signature digitalni audio konverterom, Audia Flight CD One Media referentni playerom te Apple MacBook Pro - digitalni muzički iTunes server sa Amarra i PureMusic bit perfect audio player-omDrugi. Densen B-330, B-250, B-420, B-150 i Dynaudio Excite X12 zvučne kutije
Media audioSe predstavio sa jednim ozbiljnim sustavom sastavljenim od Meridian 808.3 CD playera, Meridian Sooloos Control 15 media playera, muzičkim serverom kontroliranim preko iPada i vrhunskih Meridian DSP8000 aktivnih zvučnika.
Nove boje zvukaNove boje zvuka su nas i ove godine uz izložnene primjerke počastili sa Yamaha / Dali set-upom.
Planet audioPlanet audio nas svojom prezentacijom svakako nije razočarao ni ove godine. Tako smo ovaj puta imali prilike vidjeti dva vrhunska sustava:

Chord + Ascendo System Zvučnici
Izvor zvuka korišten je kombinacija digitalnog konvertera i analognog predpojačala Chord INDIGO povezan na cd transport Chord BLU i Pojačala solid state mono blokovi Chord SPM-6000 snage 750 watta na 8 ohma. Zvučnici SYSTEM M-S njemačke tvrtke ASCENDO. Ožičenje: ASI LIVELINE / ACOUSTIC ZEN.Conrad Jonson + Livingvoice zvučnici
Conrad Johnson. Svjetska premijera novog cijevnog pretpojačala ET-3 u SE verziji, pojačalo LP-66S u cijevnom push pull ustroju snage 60 watta. Kao izvor zvuka korišten je CD/SACD player CARY AUDIO 303T Proffesional. te Zvučnici LIVINGVOICE model R2-IBX. Dok su za ožičenje korišteni AUDIENCE / ASI LIVELINE kabeli.

ProvoxProvox se i ove godine ozbiljno pripremio za sajamsku izložbu, prezentirajući nam Quad ESL-2905 zvučnike za čije pogonjenje su zaslužni dakako Quad mono blokovi dok je za izvor zvuka korišten Denon DCD-SA1.
RenopromRenoprom se kao i prošlih godina predstavio novostima iz Marantz / Monitor audio kombinacije ...
Te na kraju, ali ništa manje bitno

DIY sobaNa inicijativu magazina hifimedia pokrenuta je zajednička akcija:

PREDSTAVIMO DOMAĆU «URADI SAM» SCENU!

Tako su samograditelji okupljeni oko DIY foruma na našem Audiofil.net portalu surađujući u temama, "Žarulja fest" i "Triode festival" kao i ostali samograditelji, dobili mogućnost da se pridruže ostalim izlagačima na sajmu i predstave svoje unikatne uređaje i svoju filozofiju dobrog zvuka. Magazin hifimedia je za tu svrhu osigurala besplatan izložbeni prostor.

A da se samograditeljska zajednica odazvala posvjedočit će popis izlagača i količina opreme:

Ilimzn: DAC, Hibridno pojačalo 40W bez ateunatora, te već nam poznate monitore
Edison: Cijevno single ended integrirano pojačalo 2x2.5W (triode) - 2x4W (ultralinear)
Khadgar: Tranzistorsko pojačalo: 20W na 4 oma te Lampaš iz teme "Moj prvi lampaš" SE EL34 - 2x6W u triodnom spoju
Zmajz: Backloaded horne sa Fostex 206 driverima, Backloaded horne sa Fostex 166 driverima, male kutije sa Visaton fullrange driverima, Monica 3 model NOS DA pretvarač
Zuzi: Experience Classic phono stage po nacrtu Gerharda Haasa.
harkonen: sa pojačalima Mblok – 6C33 15 W, Zephyr – 6V6 2x4W, Mblok – 300B 8W, Zephyr - 6AS7G 2x4W,
Boris Ajzele: – zvučnička samogradnja sa Dynaudio driverima
Darko Štignjedec: zvučničke samogradnje Focal sat, Focal Sub, te Music Angel- 845, modifikacija, stereo integrirac, 2x25 W, A klasa
NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Audiofil web
- Što bi s forumom?
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Audio komponente
- Dobre SH prilike
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: Audio komponente
- Minidisc, koristi li to netko još..?
Forum: Audio komponente
- Ion
Forum: Vinyl
- Klasika na vinilu
Forum: CD i ostali mediji
- JAZZ KLUB

UPRAVO SE ČITA


Sonus Art u novom prostoru
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Reportaža
napisao: žac
M2TECH hiFace Evo
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: USB to S/PDIF konverter
napisao: dM
KEF Q500
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Nenad Grakalić
VTL ST 150
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Stereo pojačalo
napisao: Josip Vračar
Bryston BDA-1 DAC
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Digitalno / Analogni Konverter
napisao: žac

POSLJEDNJE NOVOSTI


Stoljeće točnosti zvuka - 100 godina Ortofona
Nova Monitor Audio Monitor serija
JAMO Studio 8 Series Dolby® Atmos
What HiFi ? nagrade za 2017. godinu