Hi-Fi

pretraga  


Zagreb Audio Video Show 2011 - Audiofil - feel the sound - Reportaža

Zagreb Audio Video Show 2011

I ove godine pohodili smo zagrebaški Sheraton s namjerom da vidimo što se novo zbiva u Hi-Fi vodama. Kao i do sada za organizaciju zaslužan je magazin hifimedia, koji se može pohvaliti održavanjem sedamnaestog po redu Zagreb Audio Video Show-a. Priznat ćete, u ova krizna vremena i nije bilo lako organizirati manifestaciju ovoga tipa ali zahvaljujući trudu svih uključenih u ovaj dugogodišnji projekt, još jednom smo kružili sobama, družili se komentirali sustave i naravno uživali u glazbi koja je najbitnija u cijeloj ovoj našoj audiofilskoj priči. Istina ove godine je sajm bio u nešto skromnijem obliku ali održan je krizi unatoč i samo može pohvalaiti kako organizatora tako i sve prisutne distributere.Kako smo već i navikli predvorje je rezevirano za nosače zvuka pa smo i ove godine mogli vidjeti što nam nova nudi Media Audio, Aquarius Records, Dancing Bear, Spirit of Sound i Dallas Records. Također se moglo isprobati Grado slušalice i vidjeti što je novo u Philipsovom multimedijalnom programu.
Audio CentarU Audio Centar sobi imali smo prilike ponovno čuti Beta Systems C2 zvučnik ali ovaj puta pogonjen Exposure elektronikom iz serije 3010 S2. Dok su nove Bete izmijenjenog dizajna i sa poboljšanom skretnicom na žalost bile samo izložene na podestu.
Audio DreamAudio Dream nas iz godine u godinu upozna s nekim novim zastupstvom. Nakon prošlogodišnjeg Gryphon-a ove godine smo mogli vidjeti i naravno poslušati Harbeth Super 5HL i Harbeth P3ESR zvučnike kojima su kao digitalni zvor služili Rega DAC i Digitalni Streamer Bryston BDP1 u kombinaciji s pojačalima Leben CS300XS i Rega Brio R, dok se za analogni dio prezentacije brinula dva gramofona Rega RP1 i Rega RP3. Za ožičenje korišteni su Atlas Mavros i Atlas Ascent kabeli.
Aquisitum MagnumUz već viđene YG Acoustics Kipod Studio zvučnik, Berkeley Audio Alpha DAC i Son et Image muzički server kao novost prestavljeni su Spectral DMC-30SS Series 2 Studio Standard pretpojačalo i Spectral DMA-360 S2 Reference monoblokovi te Mit / Kubala Sosna ožičenje.
Carpe mediaCarpe media, predstavili su nam se kao novi distributeri za Denon i Monitor Audio. Tako smo iz njihove produkcije modli vigjeti Denonova pojačala PMA 1510 i PMA 710, CD player DCD 710 te tuner TU 1510 te Monitor Audio Bronze BX2, Silver RX8, Silver RX1 zvučnike.
HD multimediaHd multimedia i prezentirali su nam German Physiks HRS-120 Carbon i Dynaudio Focus 160 zvučnike, Stormaudio Ri70 i Hegel H100 integrirana pojačala, kao izvori zvuka služili su Calyx DAC 24/192 USB2, Hegel HD10 te računalne playere na Apple Macintosh OSX platformi Audionirvana Plus i Bitperfect + iTunes.
Media audioUz izložbeni program noviteta iz kataloga zastupstva te bogate ponude nosača zvuka, Media audio predstavio nam se sa Sonus Faber Amati Futura zvučnikom, Jeff Rowland Corus / Model 625 pojačivačkom elektronikom dok je kao digitalni izvor zvuka korišten Audio Research CD 8 ali ipak je najviše radila analogna sekcija, Clear Audio Ovation gramofon.
Nove boje zvukaNove boje zvuka već su nas nekako navikli na Yamaha / Dali kombinacije ali ove godine dečki su složili respektabilan sustav iz McIntosh produkcije. Tako smo mogli poslušati kako zvuče pretpojačalo C48, Izlaz MC601 u kombinaciji sa XR200 zvučnicima.
Planet audioPlanet audio ove godine se odlučio na izložbenu prezentaciju. Tako su posjetitelji mogli vidjeti i porazgovarati sa uvoznikom o novitetima iz M2TECH, Tannoy, Wavac, Luxman, Heronn, Livingvoice, Chord Electronics, Ascendo, Conrad Johnson, Cary Audio, Duevel, Kharma produkcije. Dok je u pozadini svirao maleni sustav sa Tannoy zvučnicima. Iako malih gabarita u odnosu na ostale prezentirane sustave na sajmu, punoćom zvuka privlačio je mnogo posjetitelja.
Sonus ArtNakon kraćeg izbivanja sa ove manifestacije, Sonus Art predstavio nam je dva sustava.

Sistem 1
Zvučnici: Bowers & Wilkins PM1, Pretpojačalo: Rotel RC-1580, Pojačalo snage: Rotel RB-1582, CD player: Rotel RCD-1520, Ožičenje: Nordost

Sistem 2
Zvučnici: Bowers & Wilkins 804 Diamond, Pretpojačalo/DAC: Classé CP-800, Pojačala snage: Classé CA-M400 mono, Izvor: iMac, Ožičenje: Nordost
DIY HR scenaNaši samograditelji su iove godine imali što prikazati. Tako je njihova soba možda bila malo premala za sve uređaje koje su dečki donijeli:

Ilimzn; DAC, Crvena iverica - Heretic, CD philips transport i bunt kablova,
Ishmael; Diy zvučnici TL2.0, BG20 i nešto kablova,
Andrej; SET 300B Derek Walton i drveni poklopci za trafoe,
Sveti; SET 2A3,
Zuzi; Fenix PL84SE, Reso boxovi i audiofilske kiflice,
Dean; Bajadera, i nešto kablovinja,
Harkonen; DAH-1
NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Audiofil web
- Što bi s forumom?
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Audio komponente
- Dobre SH prilike
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: Audio komponente
- Minidisc, koristi li to netko još..?
Forum: Audio komponente
- Ion
Forum: Vinyl
- Klasika na vinilu
Forum: CD i ostali mediji
- JAZZ KLUB

UPRAVO SE ČITA


Kimber Kable - Timbre
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Interkonekcijski kabel
napisao: Darko Brlečić
PMC FB1
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Darko Brlečić
Audio Epilog - Pimienta
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Dalibor Bauernfrajnd
Pro-Ject - Phono Tube box
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Gramofonsko predpojačalo
napisao: Darko Brlečić
Audio Epilog - Jana
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: žac

POSLJEDNJE NOVOSTI


Stoljeće točnosti zvuka - 100 godina Ortofona
Nova Monitor Audio Monitor serija
JAMO Studio 8 Series Dolby® Atmos
What HiFi ? nagrade za 2017. godinu