Hi-Fi

pretraga  


RobertoShop 2012 - Avalon ISIS - Audiofil - feel the sound - Prezentacija

RobertoShop 2012 - Avalon ISIS

Kada preko 300 posjetitelja dođe u Pakrac sa sa istim ciljem, sigurno postoji razlog. A razlog je kao i nekoliko godina unazad na sreću nas audiofila isti. Dakle, ponovno smo bili svjedoci proljetnog druženja ljubitelja glazbe u već svima poznatom Robertoshopu. Ovaj puta mamac za druženje je bila hrvatska premijera Avalon ISIS zvučnika ali cijelu priču je pratilo još 10 sustava, tako da prostorije shopa nisu bile dovoljne, već se manifestacije proširila i na pakrački muzej, gdje nas je čekalo još nekoliko odličnih sistema te mala izložba retro hi-fi komponenti.
Nema sumnje, pakračka saga je svake godine sve bolja i zanimljivija te možemo organizatoru samo zahvaliti na uloženom trudu kako bi se ovo sve skupa ostvarilo, jer na ovakvom druženju uz toliko ozbiljnih set-upova i to nimalo jeftinih već pomno slaganih i sve besplatno te još ktome i ručak za koji također ne morate odvojiti ni lipe bili, bi nam zavidni širom širom Europe čije ćemo unije uskoro i sami postati članom. Samo moramo paziti da nam ta unija ne pokvari Božidara pa da nam se predomisli jer i slijedeće godine očekujemo od njega u najmanju ruku istu ako ne i bolju priredbu i prekrasno druženje kao i svih ovih godina do sada ;)

A sada pređimo na posao. Kako je Robertoshop bio prepun posjetitelja zainteresiranih za zvijezdu manifestacije Avalon ISIS, mi smo krenuli u naš obilazak prvo posjetivši muzej pa tako slijede i fotografije.


setup 1Dečki iz Audio Dreama nisu mogli a sa nas ne počaste Gryphon setup-om u kojem je kao izvor zvuka uz reproduktor, Gryphon Scorpio CD bio i Naim ND XS mrežni player. Zvučnike Gryphon Atlantis bwsprijekorno je tjerao Gryphon Diablo a sve zajedno je povezano Atlas i Lessloss ožičenjem
setup 2Luxman sustav je na žalost smejšten u premaloj sobi pretrpanoj muzejskim namještajem koji je gotovo sakrio Quad ESL 57 zvučnike pogonjene Luxman SQ 38u pojačalom dok su izvori zvuka bili Luxman CD 38u i Olive O3 HD
setup 3Alter Audio se po prvi puta predstavio javnosti sa pomno izabranim sistemom o kojem se u kuloarima dosta toga lijepog rečeno.
Uz zvučnike Davone Ray koji su među posjetiteljima izazvali najviše zanimanja setup se sastaojao od Nightingale Armonia pojačala te izvora April Music Aura Vivid CD a sve zajedno je povezano Woodoo i Harmonic Technology ožičenjem. Za prvi puta odlična prezentacija i odličan zvuk. Bravo Alter Audio.
setup 4Još jedna zanimljiva soba u muzeju je svakako bila ona sa Sound Lab zvučnicima i analognim izvorom zvuka u obliku magnetofona Studer 807 kojem je digitalnu alternativu činio Esoteric P05/D05. Kao pretpojačalo korišten je Audio Research 26 dok su pojačala bila Sound Carrier 6550PP monoblokovi a sve zajedno spojeno u cjelinu Sumic Audio kabelima.
setup 5Sustav naoko složen od viškova sa Robertoshop lagera zvukom je govorio upravo suprotno. Tako su zvučnike Marten Miles 3, naizmjenično pogonili Mastersound 845 monoblokovi u kombinaciji sa Sound Carrier pretpojačalom te pojačalo VTL dok je izvor zvuka bila kombinacija MSB CD, DAC, + MSB napajanje.
setup 6Jedina soba sa dva sustava je bila ona na čijoj se jednoj strani nalazio izvor zvuka Gamut CD3, pojačalo snage Gamut D200i, pretpojačalo Gamut D3i, zvučnici Gamut L5 te sve ožičeno Sumić audio kabelima. Sve zajedno nam je već dobro poznato sa prethodnih prezentacija.Sa druge strane su bili smješteni zvučnici Martin Logan Summit, pojačala snage Krell 600 Evo, pretpojačalo Audio Research Ref 5SE dok je za izvor korišten izvor zvuka Ayre C-5xe i Tehnics direct drive digital turntable SL-DZ1200 te Cardas i Audioquest ožičenjem. Na žalost ovaj sustav nismo u trenutku posjete stigli poslušati jer je radio Gamut sustav.
setup 7Za fanove Audio Note zvuka izloženi je kompletan sustav satavljen od Audio Note UK CDT2 transport u kombinaciji sa Audio Note DAC 2 Signature DAC dok je pojačalo bilo Audio Note Jinro a čiji je zadatak bio pogoniti zvučnike Audio Note ANE SPE dok su za ožičenje korišteni AN Lexus kabeli
setup 8Još jedna prostorija je nosila potpis Sumić Audio manufakture čije je kompletno ožičenje korišteno za sistem u sastavu Verity Audio Parsifal zvučnika, Nagra pojačala, VTL pretpojačala, North Star 192 transport + DAC te Bladelius Embla izvora
setup 9Kao što smo rekli, okosnica ovog druženja bila je hrvatska premijera Avalon ISIS zvučnika te je za nju i odvojena glavna prostorija Robertoshopa. U toj prostoriji je u glavnom cijelo vrijeme bila gužva od silnih znatiželjnika koji su se došli uvjeriti kako radi zvučnik od 600.000 kuna. A da se imalo što osim za čuti i vidjeti svjedoći cijela ergela pojačala i izvora koji su se tijekom prezentacije izmjenjivali. Kao analogni izvor korišten je gramofon VPI HRX TNT, 12" sa Koetsu Urushi Gold zvučnicom i magnetofon Studer A80, kao digitalni izvor tu su bili Mac Book Air u kombinaciji sa Berkeley Audio Design Alpha DAC-om. Od pojačala tu su bili Spectral 360 Series 2, Tenor, Mark Levinson monoblokovi, pretpojačala, Acoustic Research, Spectral 30SS Series 2 dok su za ožičenje korišteni Mit i Kubala Sosna kabeli.
setup 10Iako pomalo skromno smješten u pokrajnjoj sobi, svirao je još jedan respektabilan sustav sa WIlson Audio Sophia 3 zvučnicima, pogonjenih Luxman M600 pojačalom u kombinaciji sa Wavac PR-X2 pretpojačalom dok su kao izvor korišteni Mac Mini, Berkeley Audio Design Alpha DAC + Berkeley Audio Design alpha USB od ožičenja korišteni su Magnan Signature, Nordost Odin i AudioQuest Horizon kabeli

Posebno hvalu, osim organizatora naravno zaslužuju i kuharice koje su nas preko tristo gladnih spremno nahranile sa smješkom na usnama iako smo se u par minuta smjestili kroz cijelo dvorište a čak se i tražilo koje mjesto viška.


NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: Audio komponente
- Uvoz komponente iz japana
Forum: Audio komponente
- Dobre SH prilike
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Retro audio
- Dual CV1150
Forum: Računala i audio
- Deezer na TV
Forum: Predstavite se
- pozdrav
Forum: Retro audio
- Lenco L75 priča

UPRAVO SE ČITA


Dynaudio tour Skanderborg, 29.-31.08.2006
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Reportaža
napisao: Erden Radončić
Homegrown Audio - X16 & Super Silver
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnički i Interkonekcijski kabel
napisao: Erden Radončić
Studio Lab HES T30
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Samostojeći zvučnik
napisao: Igor Sabljak
IFA 2006.
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: Daniel Modrić
NAD M3
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: Milan Rupić

POSLJEDNJE NOVOSTI


Stoljeće točnosti zvuka - 100 godina Ortofona
Nova Monitor Audio Monitor serija
JAMO Studio 8 Series Dolby® Atmos
What HiFi ? nagrade za 2017. godinu