Hi-Fi

pretraga  


Rack of Silence - švedski antivibracijski sustav - Audiofil - feel the sound - pribor

Rack of Silence - švedski antivibracijski sustav

Sve je zapravo krenulo prije nekih desetak godina. Švedski inženjer,audiofil,proizvođać alata Bjorn Ohlson krenuo je u eksperiment sa raznim platformama za suspenziju vibracija na svojem audio sustavu. Nakon mnogih proba i testova došao je do spoznaje da mnogi komercijalni proizvodi zapravo ne ispunjavaju svoju zadaću u cijelosti. Razlog slabijim rezultatima su bili ovi : inferiorni materijali, kvaliteta izrade,slaba moč istraživanja i provedba same teorije.
Sa svojim bogatim tehničkim znanjem g.Ohlson je krenu u sam posao koji je bio ispunjen extenzivnim istraživanjima i studijama o fundamentalnima stvarima vezanim uz vibracije i izolacijske suspenzije. Nakon kraćeg vremena stvorena je prva izolacijska platforma i etažna polica zvana SOLID TECH -LIGHT. Rezultati prvih prezentacija su bili fenomenalni. Sami posjetitelji mnogih Hi-fi priredbi su bili ugodno iznenađeni kako je takav proizvod veoma funkcionalan, fleksibilan i odlične izrade. Skandinavski audio tisak je vršio konstantna testiranja novog proizvoda u komparaciji s postojećim proizvodima na tržištu. Solid tech platforma je postala superiorna u vibracijskoj izolaciji i samoj kvaliteti izrade. S vremenom g.Ohlson je krenuo u izradu dodatnih izolacijski elemenata koji su bili nadogradnja na postojeću platformu. Tako su nastale antivibracijske kuglice,suspenzijski tanjurići.

Solid Tech - Rack Of Silence

Opis modela
Rack of silence hi-fi etažna polica izrađuje se u tri verzije.
Model 1 : visine 30 cm,jedna etaža,set od 4 antivibracijske kuglice.
Namjena : za izlazna pojačala,sve vrste analognih i digitalnih reproduktora.
Model 2 : visine 60 cm,dvije etaže,set od 8 antivibracijskih kuglica.
Namjena : za manje hi-fi ili high-end sustave.
Model 3 : visine 90 cm, 3- 4 etaže,set od 12-16 antivibracijskih kuglica.
Namjena : za srednje i velike hi-fi ili high-end sustave.
Svaki od navedenih modela se sastoji od 4 okrugla nosiva elementa koji se pune
s pijeskom ili sačmom. Etaže se sastoje od 5 prstenova i 4 drvena nosaća s izrezbarenim utorima.Vanjska 4 prstena su izrađeni od brušenog aluminija s posebnim utorima za vijke.Unutrašnji prsten je spojni element za 4 drvena nosaća koja su zaobljena na krajevima. Same etaže se proizvode u dvije verzije.

Verzija 1 : nosivost do 40kg
Verzija 2 : nosivost do 80kg

Svi gore navedeni dijelovi se pakiraju u posebne kartonske tuljce koji su u untrašnjosti obloženi debelom pvc folijom(zaštitni jastučiči).

Zvuk
Autor ovog teksta je imao priliku otpakiravati model 3, 6 kartonskih tuljaca je bila pozamašna količina ambalaže.Kompletna montaža ove hi-fi police je trajala puna 2 sata, ali je zato rezultat poslije bio fenomenalan. Nakon montaže je uslijedilo postavljanje samih komponenti,pojačalo Vincent SV-238 je zadavalo dosta muke zbog svoji ekstra dimenzija koje sežu u dubinu. Glavni audio reproduktori su stavljeni pri vrhu same police,u ovom segmentu su se kuglice ponašale kao idealan partner. Pogled na cjelokupni sustav je izmamio široki osmijeh na lice vašeg recenzenta. Slušanje je krenulo s prvim taktovima klasične glazbe s diska -Copland - Fanfare for common man, zvuk je bio u potpunosti čist,bez ikakvih primjesa,pozornica fokusirana,timbar samih fanfara prepoznatljiv do najsitnijeg detalja.Promjenom raznih glazbenih žanrova sve je ostalo isto,sam osjećaj stabilnosti cjelokupnog sustava se ne može opisati,on se mora doživjeti. Sama zvučna paleta je nešto posebno u reprodukciji glazbe,tragova raznim rezonancijama i ostalim primjesama nije bilo.

Konkluzija
Sama audio polica je više nego ispunila zadatak a i očekivanja vašeg recenzenta. Strogi statički proračun je doveden do savršenstva. Sam dizajn je pun pogodak,vjerojatno se bude sviđao mnogim audiofilima i onima koji tek to postaju. Cijena za model 3 koji ima 4 etaže je cca 8.000kn kod ovlaštenog zastupnika. Možda to izgleda puno,ali u usporedbi s raznim modelima iz drugih zemalja EU-a je optimalan odnos cijene-kvalitete.Za vlasnike dubljih đepova tu je i dodatna oprema kao što su drveni tanjurići,antivibracijske lulice s kuglicom.
Sve u svemu odličan proizvod koji se može uklopiti u svaki ambijent.
NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Audio komponente
- Savjet pri kupnji
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: Računala i audio
- Android box + Marantz SR 4500=?
Forum: High-End
- Loseless nosač poveziv sa Google home
Forum: Vinyl
- Audiofilski vinyl
Forum: Audio komponente
- Audiofilski SSD
Forum: Uradi sam
- Preamp Jumperi

UPRAVO SE ČITA


PMC - TB2
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Monitorski zvučnik
napisao: Darko Brlečić
Bryston B60
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: Darko Brlečić
Audioquest - Jaguar
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Interkonekt
napisao: Darko Brlečić
Sumić Audio - Silver Cotton 3.L.E.
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Interkonekcijski kabel
napisao: Darko Brlečić
Jamo uzvraća udarac
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnik
napisao: Darko Brlečić

POSLJEDNJE NOVOSTI


Stoljeće točnosti zvuka - 100 godina Ortofona
Nova Monitor Audio Monitor serija
JAMO Studio 8 Series Dolby® Atmos
What HiFi ? nagrade za 2017. godinu