Hi-Fi

pretraga  


The Multimedia Show - Ljubljana - Audiofil - feel the sound - Hi-Fi sajam

The Multimedia Show - Ljubljana

U organizaciji Invest Consultinga je u ljubljanskom Hotelu M od 21-23.11 održan je ljubljanski Multimedia Show. Sam hotel je smješten u širem centru grada što se pokazalo kao odlično mjesto za održavanje priredbe ovakve vrste. Glavna manifestacija se održavala na prvom katu dok je u prizemlju bio smješten izložbeno prodajni prostor izlagača " Od A do Ž " gdje je dominirala proizvodna gama poznate tvrtke Denon, vrhunsko ožićenje IXOS te zanimljiv program zvučnika za kućnu upotrebu i auto akustiku.

Jedan od zanimljivijih izlagača je bio g. Hajdinjak koji se predstavio sa proizvodima vlastite konstrukcije. Tako su se mogla vidjeti cijevna pojačala, te program zvučnika. Sama prezentacija bila u kombinaciji kuzminog Reference (Stabi) gramofona te digitalnog reproduktora tvrtke Audio Analogue. Slušajući izvedbu glazbe različitih žanrova posebno bi istaknuli nosač zvuka Porgy&Bess gdje je glas izvođača Ray Charlesa u pjesmi Sumer Time zvučao toliko uvjerljivo kao da je sam umjetnik prisutan u prostoriji. Ekipa koju predvodi gospodin Hajdinjak nastavila je dobru tradiciju sa predhodnog zagrebačkog sajma uključujući povremeno slide gitarista (DAVOR RODIK - PLAVA TRAVA ZABORAVA) u postojeći sustav kako bi se podigao nivo same prezentacije.

Jedinu prezentaciju u pravom smislu riječi vodio je gospodin Edward Potisk ispred firmi Bryston / PMC. U tridesetak minuta moglo se saznati mnogo o povijesti navedenih tvrtki te o svakom predstavljenom modelu ponaosob. Svaki zvučnik je u demostraciji pokazao izuzetnu linearnost i vjernost reprodukcije bez ikakvih koloracija. Tvrtka Avi Tech je dokazala da profesionalni i high-end pristup audiu mogu biti što se tiče kvalitete reprodukcije objedinjeni u neodvojivu cjelinu. Time je dokazao da je dobar zvuk dobar bez obzira na filozofiju pristupa dizajniranju uređaja.

U pomalo mističnom ugođaju tvrtka Stylos predstavila se sa novim digitalno analognim uređajem koji je odlično obavljao svoju funkciju.

Ekipa audiofil.neta ugodno se opustila i odigrala nagradnu igru u prostorijama DVD-si.com gdje je uz mladu gospodu prokomentirala novije filmske naslove koji su izašli na DVD-u u proteklom razdoblju.

U jednoj od soba mogao se vidjeti kompletan program tvrtke Naim koji je plijenio svojim jedinstvenim dizajnerskim pristupom koji dokazuje da audiofilski uređaji ne moraju biti stereotipnog izgleda. Uz Naim se dalo vidjeti i noviji modeli iz programa tvrtke Rega.

Među ostalima dalo se na sajmu nabaviti i raznih uređaja po popularnim sajamskim cijenama.

Jamo je prezentirao standardnu surround postavku koju je ekipa audiofil.neta već vidjela na sajmu u Zagrebu.

Da gramofoni nisu izumrli već suprotno, sve se više vraćaju na audio scenu zasićenu gomilom digitalnih formata dokazao je gospodin F. Kuzma koji je na sajmu izložio svoje top modele gramofona koji stoje rame uz rame s vrhunskom elektronikom najviše klase (Mark Levinson, Gryphon, Nordost...).

U prostoriji tvrtke Pear Audio, konstruktor se predstavio sa presjekom proizvoda iz vlastite proizvodnje.

Mirage je bio predstavljen sa Omni serijom koja je već poznata našem čitateljstvu, pogonjena Onkyo amplifikacijom u sprezi sa pripadajućom digitalijom istog proizviđača. Slušajući komornu glazbu nismo se mogli oteti dojmu da je prezentator previše naglasio niskotonski sptektar (subwoofer) te time narušio inače dobru glazbenu izvedbu po kojoj je taj zvučnik poznat.

Visoko kvalitetnu reprodukciju doživjeli smo slušajući Dynaudio Contour zvučnike pogonjene Primare amplifikacijom i DVD playerom istog proizvođača, čijoj je kvalitetnoj reprodukciji doprinijelo vrhunsko Kimber ožičenje. Zvuk je bio kako i priliči tako vrhunskim i dobro izbalansiranim audio komponentama, prozračan, detaljan i transparentan.

Zanimljivo je bilo čuti Monitor Audio zvučnike pogonjene vrhunskom Pioneer elekronikom što u svakom slučaju nije uobičajeno. Pažnju je plijenio Pioneerov plazma ekran na kojem su se vrtile slike poznatih autora uz relaksirajuću glazbu.

Vrlo topao zvuk bogat detaljima mogao se čuti u kombinaciji Dali Grand Coupe zvučnika spojenih na referentni integrirac proizvođaća Musical Fidelity (Nuvista M3) u kombinaciji s digitalnim reproduktorima tvrtki Marantz i Krell. U istoj prostoriji bili su izloženi proizvodi Mordaunt Short, Tannoy, Mission.

Za neupućene ova naprava nije gramofon nego vrlo sofisticirani uređaj za čišćenje gramofonskih ploča.

Zanimljivo je bilo čuti kombinaciju Onkyo receivera sa aktivno/pasivnim zvučničkim sustavom Athena technologies koji se pokazao kao best buy sustav za većinu kućanstava koji ne žele uložiti hrpu novaca za kvalitetan sustav kućnog kina.

Zanimljiva postava Opera zvučnika u sprezi s Unison pojačalom koja je davala iznenađujuće prostran i detaljan zvuk koji je s obzirom na veličinu ugrađenih drivera daje čvrst i definiran bas. Vrlo interesantna je i kombinacija CD transporta tvrtke Sony te MSB D/A pretvarača koja je pokazala da kvalitetan DAC može bitno unaprediti zvuk bilo kojeg CD reproduktora.

The Multimedia Show je u punom sjaju prikazao slovensku ponudu kvalitetnih audio sustava u vrlo dobroj organizaciji. U usporedbi sa nedavnom zagrebačkom HIFI izložbom bili smo vrlo ugodno iznenađeni kulturom prezentacija gdje se nije razbacivalo decibelima, nego se više pažnje posvetilo samoj kvaliteti izvedbe. Za kraj vam ostavljamo oku ugodan primjer dobre reklame u obliku body paintinga.
NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Audio komponente
- Savjet pri kupnji
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: Računala i audio
- Android box + Marantz SR 4500=?
Forum: High-End
- Loseless nosač poveziv sa Google home
Forum: Vinyl
- Audiofilski vinyl
Forum: Audio komponente
- Audiofilski SSD
Forum: Uradi sam
- Preamp Jumperi

UPRAVO SE ČITA


Vecteur I - 6.2
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: Darko Brlečić
Rotel - RCD 1072
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: CD Player
napisao: žac
High End Show (HES) Budapest 2004
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: Predrag Tubić
Soundstring Cables
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Interkonekcijski kabel
napisao: Darko Brlečić
Thorens TD 085 vs NAD PP 2
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Fono sklop
napisao: Darko Brlečić

POSLJEDNJE NOVOSTI


Stoljeće točnosti zvuka - 100 godina Ortofona
Nova Monitor Audio Monitor serija
JAMO Studio 8 Series Dolby® Atmos
What HiFi ? nagrade za 2017. godinu