WEB  FORUM
 

SPONZORI

Klub 13.2.2010
 

Ove subote ugostili smo tvrtku DB Audio iz Zagreba koja nam je priredila pravo malo iznenađenje u omjeru cijena / kvaliteta sa slijedećim set-upom:

Audium Comp 5 zvučnici
Audio Analogue Rossini VT CD REV2.0
Audio Analogue Verdi Settanta REV2.0

U više navrata kroz svoje skromno audiofilsko iskustvo sjetio sam se jednog slikovitog opisa koji kao da je stvoren za slobodnu audiofilsku evaluaciju: samouvjerenost. Sjetio sam se toga i jučer slušajući Audium Comp 5 zvučnike na Audio Analogue sustavu, ali trik je u tome što sad po prvi razlikujem dvije vrste samouvjerenosti u zvučnoj prezentaciji: samouvjereni zvuk koji radi "protiv" tebe, pokušavajući biti jači od tvojeg kriticizma i na neki uvrnut način ti je oponent, i ona samouvjerenost kada ti je sustav prijatelj u borbi za bolje slušno iskustvo, kada imate zajedničkog oponenta - zvučnu zahtjevnost glazbenog materijala, kojeg se nekako uvijek "bojimo" dok evaluiramo. Jučerašnji setup, s naglaskom upravo na fascinantne Audium zvučnike, definitivno pripada ovoj drugoj vrsti, koja je nažalost vrlo rijetka na tržištu. Stilski i konceptualno simpatični i efektivni, Audiom zvučnici osvajaju svojom zanimljivom i zaokruženom prezentacijom. Dok će svaki iskusniji audiofil bez problema zamijetiti sve nedostatke zvučne prezentacije u odnosu na svoje reference, svakako će uočiti samodostatnost, ali i faktor ugodnog iznenađenja. Nema se ništa ozbiljno za prigovoriti zvuku, a dodana vrijednost upravo je u tom lepršavom i samouvjerenom, bogatom ali nepretencioznom zvuku koji se voli igrati s glazbom, umjesto da se njom bori. Prostorija je bila bez problema ispunjena zvukom profinjenijim od onog kojeg sugerira cijena, s odličnim bass omjerom između brzine, dubine i ataka, s odlično naglašenom prostornom slikom (premda ona nije najtočnija) i puno detalja. Vrhunski dizajnerski stil zvučnika odgovara njihovom prezentacijskom stilu. Zaista prijateljski samouvjeren zvuk koji poziva slušatelja da pušta svoju glazbu, i to bez straha da će se duboko razočarati uslijed zahtjevnosti. Novi distributer i novi brand na našem tržištu zaslužuju svaku pohvalu zbog obogaćivanja našeg iskustva.


Napisao Jango on 14. veljače 2010. u 12:17

Klub 30.1.2010
 

Ove subote smo ugostili smo Audiof Dream koji nam je predstvio slijedeći set-up:

Pojačalo: Mastersound Due Venti 20x20W A klasa paralel single ended s EL34 lampama.
Zvučnici Audio Physic Tempo VI
Digitalni izvor:
PC sa Intel Atom 330 procesorom na mini ITX ploči.
Hard drive sa 16/44 kHz music trackovima ripanim s CD-a i visoko rezolutnim trackovima (24/88,2kHz, 24/96kHz, 24/176,4kHz i 24/192 kHz) downloadnim s Interneta.
USB Audio interface EMU 0404 32/192 kHz.
Muzički software: Winamp Pro

---------------------------------------------
Odvrt Dapo:
Ovaj music player mi je svakako pozitivno otkriće jer je kombinacija CD playera i network playera. Mogućnost povezivanja sa internetom (internet radio i sl.) preko Wi-Fi ja (ako imate Wi-Fi router) ili ethernet kabelom, USB 2.0 priključak za eksterni hard ili memory stick i priključak za iPod jedne su od mogućnosti koje nudi ovaj music player.
Na prvu nisam očekivao da bi zvuk takvog playera mogao biti zadovoljavajući za nas razmažene audiofile. Prevario sam se. Radi se o pravom high end playeru koji svakako zaslužuje da ga se posluša. MP3, WMA, AAC, OGG-Vorbis, FLAC, WAV - popis je formata koje player može svirati. Meni dovoljno. :)
Kako kažu dečki iz Audio Dreama, Darin i Dubravko, da se ne radi o kompjuteru već o visoko kvalitetnom audiofilskom cd playeru koji svojim implementiranim mogućnostima omogućuje korištenje i drugih digitalnih izvora. Znači, na player je moguće spojiti eksterni HD (ili memory stick) i direktno sa harda izbarati glazbu koji želimo slušati. Player svira sve formate do 24bit/96kHz, a uz nadogradnju može svirati svu muziku do 24bit/192kHz rezolucije.Također, varijabilni izlaz omogućuje spajanje uređaja direktno na izlaz ili aktivne zvučnike. Cijena playera od 17 925 kn mi se ne čini previsokom s obzirom na kvalitetu izrade, zvuk i mogućnosti playera. Također T+A se proizvodi u Njemačkoj, a ne u Kini što je svakako za pohvalu.Nažalost došao sam nešto kasnije na prezentaciju pa nisam čuo kako svira Mastersound lampaš, ali kako su mi dečki kasnije ispričali, "jadničak" se malo mučio sa Audio Physic-ima u 40m2, pa su Dreamovci stavili T+A. Da je nešto manja prostorija ne bi bilo tih problema. T+A je bio bolji izbor za veliku klupsku slušaonu. AP Tempo VI je zvučnik vrlo ugodnog, ali malo svijetlijeg timbra, te vrlo dobre rezolucije i nešto suhljeg basa. Volumen donjeg registra se malo "mučio" sa 40m2, ali ako uzmemo u obzir da taj zvučnik i nije baš za 40m2 ne traba mu puno zamjeriti.
Setup sa "zvučnom karticom" sam prekratko slušao, da donesem neki suvisli zaključak, ali načelno mislim da bez problema može stati uz rame entry level playerima.

Prst gore Dreamovcima za jučerašnju prezentaciju.
-----------------------------------------------
Osvrt Jango Fett
Ne možemo reći da je budućnost stigla. Radi se o sadašnjosti koju treba prihvatiti.
Jučerašnja prezentacija Audio Dreama je jedan od onih ključnih trenutaka za audiofilsku zajednicu okupljenu oko našeg kluba, koja se kroz još uvijek kaotične dijaloge suočava s prodiranjem računalne tehnologije u "zaštićeni" tradicionalni HI-Fi koncept. Postavlja se pitanje što je zapravo HIFI koncept - samo kolektivna mentalna slika u kojoj vidimo nekad davno uspostavljene kvalitativne standarde materijala i izvedbe, ili zapravo inteligentno korištenje svakim danom sve naprednije tehnologije u svrhu što bolje, što ekonomičnije i što praktičnije reprodukcije zvuka? Snažna računalna evolucija je tu pokazala kakav potencijal nosi, a jučer smo vidjeli kako se taj potencijal fokusira i kanalizira u tu svrhu. Lijepo je vidjeti ljude koji ga kritički i objektivno sagledavaju, analiziraju, prihvaćaju i razvijaju, te promoviraju pred našim očima i ušima. Računalna tehnologija je sada konačno poprimila oblik posvećene utilitarnosti prema audio segmentu, koja otvara jednu novu dimenziju promišljanja o HIFI-ju koju lako možemo nazvati audio revolucijom. Ne onom audio revolucijom u kojoj masovno tržište može doći do jeftine i praktične zvučne reprodukcije, već onom među istinskom audiofilskom populacijom koja traži najbolje od najboljeg.
Bez obzira ne sve tehnološko-medijske implikacije oko percepcije konzumiranja glazbe koje će sigurno u ovom trenutku biti tema vatrenih debata (kojima se veselimo), jučer smo vidjeli kako PC tehnologija može biti iskorištena za audio s rješavanjem gorućih problema softverske i hardverske prirode koje taj medij donosi. Evaluacija zvuka bila je u istoj usporednoj ravnini sa svim onim tradicionalnim rješenjima koje prozivamo kredibilnima. PC izvor zvuka na sustavu visoke klase u tradicionalnom smislu. Već sada je impresivno, a koliko se toga još može istraživati i unaprijediti - zastrašuje sama pomisao. A tek smo počeli...


Napisao žac on 31. siječnja 2010. u 14:33

Klub 16.1.2009
 

Osvrt Dapo:
Sinoć smo osim Rogers LS 3/5A slušali i Rogers Studio1 zvučnik spojen na DIY Sumo izlaz u A klasi i DIY Pass 1.7 preamp.
LS 3/5A je imao bolju, transparentniju, sredinu naspram Studio1, te ugodnije visoke koji su na Studio1 malo išli u roll off. Na LS 3/5A je (normalno) falilo basa, ali to i nije za zamjeriti s obzirom da je taj zvučnik predviđen za prostor od cca. 15, maksimalno 20 m2, a ne za 40m2 u kojem smo ga slušali.
Također, pokazalo se točnim ono što je Butros napomenuo, da LS 3/5A neće raditi optimalno sa Naimom. A klasa je bolji match. LS 3/5A je po meni bolje svirao do Studia1 iako je na tom malom zvučniku falilo volumena u basu. Oba zvučnika imaju "old school" zvuk, i sa današnjim poimanjem hi fi zvuka nemaju baš puno zajedničkog, čak bi rekao da to uopće nije high fidelity, al' Bože moj, nekome je i to kraj svijeta.
-------------------------------------------
Osvrt Kalle242:
Rogers Studio 1, (mislim da je Josip rekao da se radi o 1980-oj godini) istina nema tu razinu otvorenosti kao noviji zvučnici (produkcija od 90-ih naovamo) no zvuči ugodno i povezano, bez muljanja basa i naglašavanja pojedinih dijelova spektra i opet bez obzira na onaj nedostatak "sparka" u visokim dovoljno je detaljan da se može uživati u svim vrstama glazbe. Čak mi se činio odličan sa pomalo nazubljenim snimkama starog rocka (Neil Young)
Ipak se radilo u to vrijeme o rasnom zvučniku koji je koštao tada respektabilnih 2000 dem.

Meni su mali Naim i još manji Rogersi radili čisto dobro, dok mi se sa većim baš nije pokazao, pa je dolazilo do loudness efekta i nije imao šanse prema Pass/Sumo kombu.

Sve u svemu zgodno je bilo čuti ovako nešto sa vremenskim odmakom.


Napisao Dapo on 17. siječnja 2010. u 16:10

Arhiva<< Natrag  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19 20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  Naprijed >>

Dobro došli !
Na ovim stranicama ćete moći pratiti sve aktivnosti vezane uz naš klub.Do ovog trenutka Audiofil.net klub broji 28 članova.
Tko su nam članovi pogledajtke OVDJE
_______________________________ Naš IBAN je:
HR5423400091110815612


Naša adresa je prostorijama tvrtke

GDi GISDATA Zagreb,
Baštijanova 52a, 4. kat

Ukoliko niste sigurni gdje je to pogledajte kartu OVDJE


Članovi Audiofil.net kluba ostvaruju pravo na popuste u slijedećim trgovinama: