WEB  FORUM
 

SPONZORI

Klub 20.12.2008
 

Ovom subotom smo dostojno ispratili još jednu godinu u postojanju Kluba. Za vrhunsku prezentaciju VMPS 626R zvučnika pobrinuo se Dubravko ispred karlovačke tvrtke Ozone. Ostatak setupa je bio sastavljen od komponenata članova Kluba:

Integrirano pojačalo Plinius 9200
CD Player Rega Planet
Laptop Unitronic spojen na USB NonOs DAC DIY Apparatus
Zvučnički kabeli Siltech LS-110 Clasic MKII
strujaš na pojačalu Siamandi diy

I tako smo uz vrlo dobar setup i mnoštvo glazbe proveli još jednu zanimljivu klupsku večer. U isćekivanju slijedeće godine i novih druženja svim sadašnjim a isto tako i budućim članovima zelim sretan Božić i uspješnu 2009 godinu !


Napisao žac on 21. prosinca 2008. u 19:04

Klub 7.12.2008
 

Jedna zanimljiva večer u Audiofil.net Klubu, iako, mislim zbog tugaljiva vremena i kišno-maglovite trakavice, nije bila očekivana posjeta. Nu, to nije smetalo g. Maria Dolinara da vrlo prezentno, marljivo i strpljivo ( glede postavljenih pitanja) pokaže sustav koji je doista vrijedan, i materijalno gledajuć, ali i zvukovno. Moj stari prijatelj i gramofonski guru ( volim tu "guru"metaforicu, iako je ona više literarna...) ,Goran - Dacho također nije žalio prijeđene kilometraže. Pun je komplimenata za set-up.
Malo mi je krivo da nisam čuo toliko hvaljene i najvaljene zvučnike, ali mali zvučnici, Marten Duke, više nego dobro su odradili ono što im je YBA kolekcija slala. Osobito, ako se ne varam, na jednom Šostakoviču, bijaše zbilja grandiozno...ne bi čovjek povjerovao za ovako "male" kutije.
Nestručan sam da bih govorio o YBA cd-u, preampu i izlazu, oni koje više zanima već će naći na webu, ili kontaktirati g. Dolinara , ali pomenut ću ono što je mene ove večeri oduševilo...često skeptik po prirodi bijah rezerviran glede upliva platforme na kojoj je bio cd-player smješten na sam zvuk, i upliva vibracija samog uređaja na konačnicu zvučne slike.
Gospodin se Dolinar potrudio ( uz pomoć jednog trbušastog gospodina...neka mi ne zamjeri, ne upamtih mu ime, ali i sam sam stokilaš, pa onda smijem tako reći...), te su cd-player skidali pa stavljali na platformu, pa su se poigrali kablovima Kubala Sosna( paradoksalno, kabel od 6000 kn koji bi u većini sustava napravio čuda, spram kabela od 19000 je izgledao zvučno-pigmejski, ali igra oko platforme i kablova, uz pitanje u što bi više vrijedilo uložiti - dala je zaključak da uz platformu i lošiji kabel bolje svira.
Dakle, što se izgubilo i dobilo kad je cd player stavljen na "običnu" podlogu....timbar desne ruke klavira se zagubio, osobito kod onih tipkica što su skrooooooz desno,hahaha... dinamika znatno dolje...a "dobili" smo na zamuljanost basa i popriličnoj nedefiniranosti nekih dionica...uglavnom, istopio se moj skepticizam glede komponenti poput kablova, podložaka, šiljaka, platformi...(koristim zgodu zahvaliti dragom frendu Dachi za poklonjenu platformiu za gramofon, izrađenu u majstorskoj radionici njegova oca...i u suglasju s novom zvučnicom, dobih još na zvuku....)
Dečki iz Audiona akustički su tretirali prostor, iako je bilo malo vremena i mogućnosti da se to uštima u potpunosti ispravno. Ono što se ad hoc dalo čuti, to je da je definicija basa dobila na kvaliteti. Ljubazno su se ponudili za besplatne savjete oko možebitnog akustičnog tretmana prostora, bilo koga od nas zainteresiranih. Dovoljno je dostaviti im skicu sobe, kvadraturu i stvari u njoj. Hvalevrijedno i korisno znati.
Na kraju, drago mi je da sam uspio malo popričati i s g.Darinom Kostrevcom, iz tvrtke Audio san. Za njihove nedavne prezentacije nismo stigli puno razgovarati. Tema - gramofoni i sve veći upliv gramofonskih kombinacija u svakodnevnom životu audiofila...uglavnom, pametno potrošena večer u Klubu...i eto, da ne zaboravim, uz više nego zanimljiv catering.
Kombinacija dobra zvuka i cateringa svakako treba izazvati žaljenje u onih koji nisu dospjeli nazočiti prezentaciji g. Maria Dolinara, kojemu još jednom sve čestitke.


Napisao dinx on 7. prosinca 2008. u 19:42

Klub 22.11.2008
 

Pred večer put Zagreba u Audiofil.net klub, okupljalište hi fi "manijaka" kakav sve više i sam postajem, dragih frendova koji su uživanje u glazbi podigli na vrlo visok stupanj. Skupina poprilično samozatajnih ljudi s prekrasnim hi fi set - upima, vrijednim i više desetaka tisuća eura. U Klubu audiofila, u zagrebačkoj Sloboštini, posebna večer. Prijatelj Ante Plančić, prezentirao je svoje cijevne uređaje, već sam pisao da prekrasno izgledaju, eh, još, pomislih, da tako zvuče....i bogme, zvuk ne zaostaje...onakav kakav mi paše, zvuk kojem i sam težim / moj set-up baziran je na talijanskom zvuku i dizajnu, stoga imam Pathosa i Adamantese... Činjenica je da ti Antini uređaje naizgled nevelike snage, npr. 2 x 40W vrte Focalove velike kutije i isporučuju zvuk upravo za prostor kakav i sam imam, dakle do 20 m2 soba...a manja jazz tria ili quarteti su s takvom amplifikacijom riba u vodi. Plančić je objasnio i način rada, tko su mu uzori, što se krije ispod "haube", gdje i kakve lampe nabavlja....i sve to, na kraju složi u Aladinovu čudotvornu lampu koja prefino svira.
Složio je i poklonio nam lijep cd, s izborom pristojnih snimaka. Tako da smo ono što smo u Klubu čuli, mogli ponijeti i doma, pustiti na svoj sustav i čuti gdje smo...koliko blizu ili daleko Plančićevoj kvaliteti. A ta je kvaliteta doista neupitna, te je cijevi trebalo čuti...eh, uh...već koristim prijateljstvo za lagani razgovor o budućem phono stageu by Plančić, isključivo cijevnom, koji bi dao još duše mojoj kolekciji LP ploča.
Gospodina Planičića imao sam zgodu i čast upoznati nedavno, na prezentaciji GamuT komponenti u ROBERTOSHOPU u Pakracu, kod legendarnog hi fi gurua Božidara Savija, u Savijevom Dućanu hi fi Čuda i Potrebnih stvari.....samozatajan ali razgovorljiv, g.Plančić nenametljivo uvlači čovjeka u čudnovati svijet cijevne amplifikacije, u tim se trenucima naše spoznaje i iskustva u hi fi svijetu gube i povlače naspram njegove upućenosti i ufuranosti u taj svijet....kakve uređaje proizvodi Ante Plančić, po principu "uradi sam" ilitiga "sam svoj majstor" možete pogledati na fotkama, a kakav zvuk proizvode, čuli smo sinoć...zvuk je topli, prezentan, s lijepim stageom, možda ponegdje fali malo basa, što može biti i do dotične snimke...ali svakako zvuk koji ne zamara, koji se može dugo slušati (eh, ali i košta...lampe su prilično skupe...)
Zaključiću da niti sin Denis niti ja nismo požalili, vrijedilo je prijeći kilometre za Plančića.


Napisao Dinx on 23. studenog 2008. u 13:27

Arhiva<< Natrag  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26 27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  Naprijed >>

Dobro došli !
Na ovim stranicama ćete moći pratiti sve aktivnosti vezane uz naš klub.Do ovog trenutka Audiofil.net klub broji 28 članova.
Tko su nam članovi pogledajtke OVDJE
_______________________________ Naš IBAN je:
HR5423400091110815612


Naša adresa je prostorijama tvrtke

GDi GISDATA Zagreb,
Baštijanova 52a, 4. kat

Ukoliko niste sigurni gdje je to pogledajte kartu OVDJE


Članovi Audiofil.net kluba ostvaruju pravo na popuste u slijedećim trgovinama: