Novosti


Golden Ear Triton Reference na CES-u 2017. - Audiofil - feel the sound

Golden Ear Triton Reference na CES-u 2017.

Slogan tvrtke GoldenEar je "mi činimo high-eng prihvatljivim" što ne znači da su njihovi zvučnici jeftini, ali pružaju mnogo više za svoju cijenu od drugih.
Na nedavno održanom CES-u, jednom od najznačajnijih sajmova elektronike (Las Vegas, Nevada, SAD), Sandy Gross (GoldenEar Technology) je predstavio novi, vrhunski zvučnik Triton Reference. Iako je po pojavnosti sličan starijoj braći, nije nastao "povećavanjem" nekog od postojećih modela, već su za razvoj i dizajn osmišljene i proizvedene sasvim nove komponente, sličnoga izgleda ali boljih karakteristika. Nove su sve zvučničke jedinice (10 komada po kutiji), skretnica, kutija, ukrute, završna obrada, pojačalo za ugrađeni aktivni subwoofer...Zvučnik je impresionirao, i prije nego što je "zasvirao", izgledom kabineta, završnom obradom - ručno poliranim crnim klavir lakom. Jednostavan i elegantan, zvučnik sadrži mnogo tehnoloških novina.
Nove niskotonske jedinice imaju 40% veću površinu od onih u Tritonu One, što uz veću zavojnicu i magnet omogućuje bogatiju reprodukciju niskih oktava. Novi magnet visokotonske jedinice koristi 50% više materijala od ostalih modela, za bolju učinkovitost i tranzijentnost.Kako bi Triton Reference dobro zvučao sa gotovo svim vrhunskim pojačalima, nudi osjetljivost od 93.2 dB, koja dodaje i izvrstan dinamički odziv. Navedeni frekventni opseg je impresivnih 12 Hz do 35 kHz.Svi posjetitelji redom, od audio novinara, distributera, trgovaca, profesionalaca iz struke, poznatih glazboljubaca i konzumenata izjavili su da ovakvu prezentaciju do sad nikad i nigdje nisu čuli.
U glavnom, predstavljanje Triton Reference zvučnika bilo je izvan svih najsmjelijih očekivanja.
Dobivene nagrade i priznanja:
• Zvijezda CES-a 2017. (What HiFi?): Triton Reference
• CES 2017. TopTech nagrada (Digital Trends): Triton Reference
• CEPro Best: SuperSub X (CEPro)
• Writer's Choice nagrada- SuperSub XXL (Positive Feedback)
• Najpristupačniji zvučnik godine - Triton Three+ (SoundStage Network)
• Najbolji kompaktni Subwoofer godine - SuperSub X (Secrets/Home Theater HiFi)
• Najbolji zvučnik - Triton Two+ (Home Theater Review.com)
• Najbolji samostojeći zvučnici - Triton Five, Triton One (The Absolute Sound)
• Preporučena komponenta - Triton One, Triton Five, Aon 2 (Stereophile)
• Blue Note nagrada - Triton Three+ (Enjoy the Music)
• Nagrada za proizvod godine/jeftini samostojeći zvučnik - Triton Seven (Audioholics)

Jedna od najprestižnijih nagrada koju neki proizvod može dobiti je godišnja nagrada za inovativnost koju dodjeljuje CES (CES Innovations Award). Ove je godine, u kategoriji vrhunski A/V proizvod, nagradu dobio zvučnik GoldenEar Triton Reference. Zadovoljio je, i premašio sve sudačke kriterije, prepoznat je kao inovativni dizajn i konstrukcija i tako se pridružio malobrojnim uređajima i proizvodima koji se nagrađuju svake godine.

A evo i nekoliko komentara novinara i ljudi iz struke:

Neil Gader - Najznačajnije novosti CES-a 2017.
Koja bi kolekcija zvučnika bila kompletna bez modela Reference? Narvno, ni jedna. Zato je Sandy Gross predstavio Triton Reference, visine 152 cm, sa 1800 W snage digitalnog pojačala za subwoofer sa DSP-om (digital sound procesor). Hibridnog dizajna, uključuje dva 150 mm srednjotonca, tri 150 x 254 mm aktivna niskotonca (plus 4 pasivna planarna radijatora). Nova je i "Focused Field" magnetska struktura koja bolje usmjerava magnetski tok u zazor zavojnice. Trakasti visokotonac ima 50% više neodymium magnetskog materijala.
Na stranu novi i poboljšani dijelovi, ipak je glazba najvažnija, a tu Triton Reference nema premca. Veličina orkestra i rekreacija ambijenta podsjećaju na mnoge planarne ili elektrostatske zvučnike. Dinamika, od crkvenih orgulja do Kodo bubnjeva duboka je i eksplozivna, ali je delikatnost i detaljnost tihih glasova je ono što me potpuno osvojilo. U glavnom najbolji zvuk za novac...

Robert Deutsch - Stereophile
Predstavljanje novoga zvučnika GoldenEar je uvijek događaj, a pogotovo kad je najavljen najbolji zvučnik u kolekciji. Za traženu cijenu, Triton Reference predstavlja vrlo ozbiljan izazov drugima u cjenovnom razredu od nekoliko desetaka tisuća US$. Sandy Gross ponovo je uspio!

Ryan Waniata - Digital Trends
GoldenEar je ponovio uspjeh predstavljajući najbolji zvučnik do sad, Triton Reference. Na konstrukciji, dijelovima i izradi nije se štedjelo, i to se itekako čuje. U odnosu na Triton One, Reference gazi još dublje, čvršće i kontroliranije.Redizajnirani visokotonac i 150 mm srednjotonci milovali su nam uši skoro živom reprodukcijom metalnih puhaćih instrumenata, klavira, gitare i činela. Trube lebde, dok se zvuk klavira probija kroz prostor nježnim dodirom slonovače i čini se da zvuči sve bolje kako se note uspinju po klavijaturi. Činilo se da se pozornica širi kao ocean u maloj hotelskoj sobi a svi instrumenti se točno pozicioniraju u prostoru. Cijena nije za plašljive, ali teško je naći bolje čak i za mnogo više novaca.

John Sciacca
Posjet CES-u nezamislim mi je bez odlaska u sobu GoldenEar i razgovora sa Sandy Grossom koji svake godine koristi sajam kao odskočnu dasku za svoje pristupačne HighEnd zvučnike. Ove je godine odlučio dignuti letvicu još više predstavljajući vrhunski Triton Reference. Vizualno, sličan je ostalim zvučnicima ali samo oblikom. Reference nema nategnutog platna, već je kompaktne kućište lakirano u crnu boju i rukom polirano do visokog sjaja. Rezultata je elegentan, moderniji, vrhunske završne obrade, pravi HighEnd zvučnik. I ne samo to, sve, ali zaista SVE komponente Reference zvučnika su novo dizajnirane. Od prvih taktova glazbe, bilo je čujno da zvučnik isporučuje najniže frekvencije dublje i punije od modela Triton One. Rogovi i trube zvučali su prodorno i živo, puni detalja i energije. Druga demo snimka orgulja pokazala je da Reference bez problema gaze i ispod 20 Hz i pokrene sav zrak u sobi, dok žice kontrabasa lupaju odrešito i snažno da se može osjetiti zrak kako udara u tijelo. Uz sve to, brzina, detalji i kontrola istali su zapanjujući.

Zvijezde CES-a 2017: Najbolji audio proizvod
Andy Clough - WHAT HI-FI?

GoldenEar Technology skinuo je plahte s nove perjanice, zvučnika Triton Referenece, koji je na tronu smjenio Triton One koji je predstavljen na CES-u 2014. Nisu to obični zvučnici iako imaju više zvučničkij jedinica i aktivni subwoofer dio ugrađen u svaku kutiju. Triton Reference ima ukupno 10 zvučničkih jedinica, a svi elementi su posebno razvijeni za njihovu vodeću ulogu. Kutija je iz jednog komada, a jedina završna obrada je u klavir lak crnoj boji.

Mark Henninger - AVS Forum
Uvođenjem Triton Reference zvučnika na svjetsko tržište, GoldenEar Technology je povezala stratosferski skupe super audio High-end sistave sa zvučnicima koji to nisu (naravno, samo po cijeni). Uz najviše moguće reproduktivne dosege, cijena vas neće otjerati u bankrot. Svaki glazbeni materijal koji smo slušali zračio je nevjerojatnom energijom, zpanjujuće dubokim, kontroliranim basom puneći malu hotelsku sobu velikim, koncertnim zvukom. Reprodukcija zbora pokazala je da zvučnici mogu crtati impresivnu, duboku i široku pozornicu ispravne veličine.

Greg Borrowman - Australian Hi-Fi
Kao i prethodni modeli, Triton Reference je hibridni zvučnik, koji se satoji od aktivnog subwoofera i pasivnog djela za reprodukciju viših frekvencija. Kako nam je Sandy Gross pričao, Triton One je bilo teško nadmašiti, pa smo razmišljali o zvučniku koji bi koštao možda stotinjak tisuća dolara, kako bismo se mogli natjecati s najegzotičnijom i najskupljom konkurencijom. Ipak, nakon dubokog i ozbiljnog razmišljanja, razum je pobijedio i pala je odluka da napravimo najbolje što znamo, ali uz naš poznati slogan: mi činimo high-end .

Još nekoliko kratkih komentara o Triton Reference zvučnicima:

Jonathan Valin - Najbolji na sajmu (za cijenu): GoldenEar Triton Reference Sandyja Grossa. Jako puno zvučnika za razumnu količinu novaca

Robert Harley - Najbolji zvuk na sajmu (za cijenu): GoldenEar Triton Reference zvučnici pogonjeni Pass Labs elektronikom.

Julie Mullins - Najbolji zvuk na sajmu (za cijenu): GoldenEar Triton Reference zvučnici pogonjeni Pass Labs Xs 150 monoblokovima i digitalni izvor PS Audio DirectStream memorijski reproduktor.

Best High Fidelity Speaker of CES 2017
Gary Merson - HD Guru

Triton Reference Sets New Performance Benchmark
Robert Archer - CEPro

Info: audiocinema-art.hr


McIntosh MXA80 integrirani audio sustav - Audiofil - feel the sound

McIntosh MXA80 integrirani audio sustav

U McIntosh-u su predstavili novi, integrirani sustav MXA80. Novi uređaj, logičan je nasljednik već poznatog nam, MXA70 sustava, pri čemu se nastojalo zadržati kompaktan izgled i jednostavnost rukovanja. Zahvaljujući novo razvijenom digitalno - analognom konverteru ugrađenom u MXA80, dodana je podrška za dekodiranje DSD i DXD glazbenih zapisa. Za pokretanje pripadajućih dvosistemskih zvučnika, zaduženo je ugrađneno pojačalo snage 50W.MXA80 ima šest ulaza, 4 digitalna i 2 analogna, čime je omogućeno povezivanje različitih glazbenih izvora. USB ulaz prihvaća PCM signale do 32-bit / 384kHz te tako podržava DSD64, DSD128 i DSD256 uz DXD 352.8kHz i DXD 384kHz. Unikatno razvijeni MCT ulaz omogućuje spajanje MCT450 SACD / CD transporta a samim time i uživanje u SACD reprodukciji.

Ugrađeno pojačalo za slušalice spaja nekoliko tehnologija posebno razvijenih u McIntosh-u. Tako Headphone Crossfeed Director (HXD®) daje posebnu dimenziju glazbi, dok Power Guard® sprečava da pojačalo ode u cliping i ošteti slušalice ili zvučnike. Bass Boost Control u 5 koraka omogućuje tonske prilagodbe po vlastitom ukusu.

Kućište je izrađeno od nehrđajućeg čelika sa prednjom staklenom pločom na kojoj se nalaze kontrole od brušenog aluminija. Zvučnici dolaze u crnom piano finišu visokog sjaja.

Info: rotaryaudio.com


Rotary Audio - dCS prezentacija - Audiofil - feel the sound

Rotary Audio - dCS prezentacija

Rotary Audio i službeno postaje zastupnikom za dCS sudio. Da to ne bi bilo samo slovo na papiru, Rotary Audio će 6 i 7.4 upriličiti prezentaciju kakvu smo dugo priželjkivali u našem gradu. Tako ćemo ove lijepe proljetne dane začiniti druženjem uz nekoliko vrhunskih sustava čije će zvijezde biti perjanica iz dCS ponude. Prilika za usporedbu uređaje iz serije Vivaldi, Rossini i Debussy se ne propušta.


dCS Vivaldi


Top serija iz dCS ponude. Dizajniran je da objedini kompetan digitalni sustav a čine ga DAC, Upsampler, CD/SACD Transpot i Master Clock. Vivaldi je sustav u kojem jednostavno nema mjesta za kompromise u digitalnoj reprodukciji


dCS Rossini


Sustav sačinjavaju, Rossini player, Dac i Clock. Odlike sustava su UPnP povezivost i strimanje glazbe uz dodatak vrhunskog CD transporta.


dCS Debussy


Iako sustav čini samo jedna komponenta, nemojte zaboraviti da je zbog svoje unikatne konstrukcije bazirane na dCS Ring DAC™, tehnologiji i jedinstvenom pristupu u dekodiranju digitalnih materijala, Debussy DAC dobio toliko nagrada da konkurencija može samo zavidjeti.

6 i 7.4 Rottary Audio predstavit će nam vrhunske sustave čija je glavna misija beskompromisna obrada digitalnog signala. Kako daleko je otišla digitalna tehnologija i može li se sve to zajedno usporediti sa ponajboljim analognim izvorima provjerite sami.

Info: rotaryaudio.com


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9  10  11   12   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Audio komponente
- Savjet pri kupnji
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: Računala i audio
- Android box + Marantz SR 4500=?
Forum: High-End
- Loseless nosač poveziv sa Google home
Forum: Vinyl
- Audiofilski vinyl
Forum: Audio komponente
- Audiofilski SSD
Forum: Uradi sam
- Preamp Jumperi

UPRAVO SE ČITA


Audiofil web počeo s radom
Tip članka: Ostalo
Kategorija:
napisao: žac
Hornet
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Sponzorirani članak
napisao: žac
B&W 805 S
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Erden Radončić & Zoran Mihajlovski
Vincent SV-238
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo
napisao: Darko Brlečić
Hi-Fi Show Zagreb 2003
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Hi-Fi sajam, Reportaža
napisao: icon & žac & DARKOB

GLAZBENA PREPORUKA

Klasična hrvatska četvorka +2 – Wes Meets Trane
jazz

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz