Novosti


NAD M12 i M22 - Audiofil - feel the sound

NAD M12 i M22

Legendarna tvrtka NAD, inače posebno cijenjena po pitanju pojačala, predstavila je svoju najnoviju referentnu stereo amplifikaciju. Radi se o pretpojačalo/DAC-u oznake M12 i izlaznom pojačalu snage M22 u njihovoj prestižnoj Master seriji.
NAD M12 puno je više od klasičnog audiofilskog pretpojačala. Koristeći neke od najnaprednijih tehnologija u audio industriji objedinjuje pretpojačivačke funkcije te visokorazlučivi, vrhunski i moderan DA pretvarač (DAC).Poznato vlastito DirectDigital™ procesiranje zaduženo je za vrlo točnu i preciznu 24-bitnu obradu audio signala u realnom vremenu, te njegovo slanje u izlazni stupanj (prema pojačalu snage ili aktivnim zvučnicima). Brojna raspoloživa analogna i digitalna sučelja, uključujući i asinkronu USB vezu (do 192 kHz/24 bit formata), omogućuju povezivanje s praktično bilo kojim izvorom zvuka (od gramofona s MM ili MC zvučnicama do računala). Također prepoznatljiva modularna koncepcija tvrtke MDC (Modular Design Construction), zaustavlja funkcionalno zastarijevanje i čuva vrijednost uređaja pružajući mogućnosti brojnih budućih nadogradnji putem modula. Novorazvijeni BluOS™ modul tako pruža funkcionalnost bežičnog multiroom sustava uz streaming visoke rezolucije (HD) s različitih glazbenih Internet servisa, s mreža i vanjskih memorija, itd. Integrirana WiFi veza, Ethernet i aptX Bluetooth povezivost također su podržani uz program za potpunu kontrolu upravljanja od strane korisnika putem iOS ili Android uređaja.
NAD M22 je snažno izlazno stereo pojačalo snage s 250 Watta po kanalu (na 8 Ohma). Koristi najnoviju nCore™ tehnologiju licenciranu od tvrtke Hypex, koja se već potvrdila kao dobitna formula, s izobličenjima ispod razine mjerljivosti, ultra visokim damping faktorom i bezuvjetnom stabilnosti kontrole zvučnika različitih konstrukcija. Ustroj je u potpunosti simetričan.
NAD M12 i M22 konstruirani su za suvremene generacije ljubitelja glazbe i audiofila, a nastavak su tradicije izvrsnosti već duže od 40 godina u izradi vrhunskih pojačala. Gledajući u kontekstu high-end segmenta ponude audio uređaja za visokovjernu (HiFi) reprodukciju zvuka, NAD s ovim dvojcem ponovo pomiče granice i standarde u pogledu performansi i mogućnosti.
Za daljnje informacije obratite se domaćem NAD distributeru – tvrtki Sigma Audio Koncept.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Gradient 6.0 - Audiofil - feel the sound

Gradient 6.0

Gradient 6.0 potpuno su novi model zvučnika iz istoimene poznate finske manufakture. Nastali su na ideji da se konstruiraju zvučnici koji će pružati najviše zvučne domete ali u sobama manjih i srednjih dimenzija kakve vrlo često sputavaju audiofile u želji za visoko vjernom reprodukcijom audio zapisa. Tako su nastali samostojeći Gradient 6.0 zvučnici koji se upravo zbog tih svojih karakteristika jednostavno mogu smjestiti u praktično bilo koji interijer. U već prepoznatljivoj maniri ovog finskog proizvođača zvučnih kutija i novi model objedinjuje moderan i jedinstven dizajn s tradicionalnim tehnikama izrade kombinirajući pravo drvo i nove napredne materijale.Novi su Gradient 6.0 idealan izbor za prostore limitirane kvadrature. Njihovi kabineti dubine manje od 17 centimetara dizajnirani su tako da se mogu smjestiti vrlo blizu stražnjeg zida i ostalih akustičkih prepreka u sobama ljubitelja glazbe. Kompletna je konstrukcija projektirana da i u slučaju tako nepovoljnog smještaja projicira zvuk izvrsnog balansa u kompletnom prostoru, bez isticanja bilo kojeg dijela frekvencijskog spektra (posebno se to odnosi na bas područje). Osim toga, masivno puno drvo od najfinije breze i novi napredni materijali čine ove zvučnike kompatibilnima za integraciju u praktično svaki suvremeni životni prostor. Prednja i stražnja ploča kabineta akustički su umrtvljene rigidnim šperpločama, te presvučeni specijalnim talijanskim Fenix NTM® nano-tech mat materijalom. Taj se materijal pokazao izuzetnim ne samo u pogledu fantastičnog finalnog izgleda zvučnika, već i u pogledu otpornosti na uobičajena manja oštećenja (ogrebotine), te otiske prstiju i ostala zaprljanja. Dostupni su bijeli i crni finiši.
Koaksijalne zvučničke jedinice kakve se koriste i u referentnom modelu tvrtke Revolution jedinstvene su. Razvijene su u suradnji s poznatom norveškom tvrtkom Seas, a karakterizira ih iznimno kontrolirana disperzija zvuka i linearnost u vrlo širokom području slušanja – upravo one karakteristike koje krase i zaštitni su znak cijenjenih Gradient zvučnika. Pasivna bas jedinica vlastite proizvodnje smještena na poleđini proširuje bas odziv na najniže frekvencije. Rezultat je neutralan zvuk bogate organske strukture koji je već tradicionalno prepoznatljiv kada je u pitanju Gradient.
Kao i svi ostali Gradient modeli, tako i 6.0 se u potpunosti proizvodi u Finskoj. Svaki se individualno testira, te prolazi rigoroznu mjernu i slušnu kontrolu kvalitete. Potpuna pažnja prema svakom detalju izrade od strane tima manufakture koji je poznat po tome što obožava glazbu i njezinu visokovjernu reprodukciju, jamči godine bezbrojnih, ugodnih glazbenih doživljaja. Gradient 6.0 vrhunski su zvučnici namijenjeni moderno uređenim interijerima.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


PSB Alpha VS21 – HD zvuk za HD sliku - Audiofil - feel the sound

PSB Alpha VS21 – HD zvuk za HD sliku

Alpha VS21 novi je i ujedno prvi aktivni „soundbar“ u cijenjenoj PSB ponudi. Idealno je rješenje za sve vlasnike kvalitetnih TV ekrana koji ne mogu ili ne žele posjedovati klasične zvučničke kutije i popratne elektroničke uređaje (pojačalo, AV receiver, itd.), ali žele da sliku visoke kvalitete s njihovih TV prijamnika prati i adekvatna zvučna kulisa. Niskoprofilno, elegantno i moderno dizajnirano drveno kućište kakvo inače koriste zvučnici više klase praktično će se i nenametljivo uklopiti u svaki interijer. Pravi aktivni trostazni ustroj zvučničkih jedinica sa 6 pojačala ukupne snage 100 Watta donosi čist i prirodan, ali ujedno i bogat, snažan te dinamičan zvuk. Napredni VisionSound™ sustav procesiranja višekanalnih audio zapisa u kombinaciji s Dolby Digital dekoderom omogućuje vrhunski virtualni surround doživljaj.Unatoč bezbrojnim mogućnostima i opcijama, PSB Alpha VS21 iznimno je jednostavan za instalaciju i upravljanje. Uređaj se praktično može upogoniti jednim jedinim kabelom, dok ga se kontrolira vlastitim daljinskim upravljačem ili ga je moguće programirati tako da ga upravlja bilo koji drugi daljinac (od TV-a, satelitskog prijamnika, itd.). Osim toga podržan je i bežičan Bluetooth streaming glazbe.
PSB Alpha VS21 savršeni je partner suvremenim TV panelima koji svoje mjesto nalaze u moderno i minimalistički uređenim prostorima, gdje će izvrsnu sliku popratiti isto takvim zvukom. U Hrvatskoj je dostupan putem PSB distributera – tvrtke Sigma Audio Koncept i njezinih autoriziranih maloprodajnih partnera.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12  13  14   15   16   17   18   19   20   21   22   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Retro audio
- Lenco L75 priča
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: Audio komponente
- Dobre SH prilike
Forum: CD i ostali mediji
- JAZZ KLUB
Forum: High-End
- Umro je Tatamata
Forum: CD i ostali mediji
- MP3 320 kpb/s vs flac čuje li se razlika?
Forum: Audiofil web
- Što bi s forumom?
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?

UPRAVO SE ČITA


Sumić Audio Black Hole 5
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Strujni kabel
napisao: Daniel Modrić
Wilson Audio Sasha W/P prezentacija
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Reportaža
napisao: žac
Pro Ject RPM 1.3 Genie
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Gramofon
napisao: Milan Rupić
Pathos Inpol2 - Pathos Endorphin
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Integrirano pojačalo / CD Player
napisao: Nebojša Uglješić
Gradient Revolution Active
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnik sa aktivnom skretnicom
napisao: Daniel Modrić

GLAZBENA PREPORUKA

Klasična hrvatska četvorka +2 – Wes Meets Trane
jazz

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz