Novosti


Imagine X serija PSB zvučnika - Audiofil - feel the sound

Imagine X serija PSB zvučnika

Prirodan zvuk cilj je dizajna svih PSB zvučnika, pa tako i najnovijih X modela u Imagine seriji. Oni donose potpuno novu i do sada najvišu razinu realizma kada je riječ o cijenom pristupačnijim zvučničkim konstrukcijama primjenjujući napredne materijale i tehnologije iz najpopularnijih PSB modela. Fokus je usmjeren na jednostavnost i najčišću esenciju zvuka kako bi slušatelji u potpunosti doživjeli glazbu na način kako oni to toliko vole.Tijekom niza godina istraživanja u kanadskom nacionalnom istraživačkom centru - NRC (National Research Council), mjestu gdje se nalazi jedan od najnaprednijih akustičkih laboratorija u svijetu, dizajnerski tim PSB-a s Paul Bartonom na čelu naučio je ne samo ono što ljudi vole čuti, već i kako čuju u datim akustičkim okruženjima. U razvoju Imagine X modela ključnu je ulogu odigralo upravo takvo istraživanje ljudske percepcije zvuka kroz tzv. dvostruke slijepe testove. Temeljem tih testova isključuje se bilo kakva pristranost slušatelja i dobivaju najprecizniji mogući rezultati. Na taj je način omogućeno inženjerskom timu PSB-a da razumije slušateljima najbitnije parametre u doživljaju zvuka, te kako postići idealan spoj performansi i cijene za svaku primjenu. PSB je prva tvrtka koja je još davne 1974. godine počela koristiti resurse NRC-a za razvoj zvučnika, a i danas je njihov najaktivniji korisnik. Upravo ta dugogodišnja iskustva naučila su ih kako interpretirati dobivene rezultate i sprovesti ih u dizajn zvučnika čime se izdvajaju od brojnih drugih proizvođača. Takav pristup osigurao je usredotočenje tvrtke na njihov primarni cilj – prezentaciju stvarnog zvuka za stvarne ljude („Real Sound for Real People“). Da se u tome uspjelo pokazuju brojne pohvale kritičara i ljubitelja glazbe već više od 40 godina.Četiri nova modela, jedan cilj – najtočnija moguća audio reprodukcija po pristupačnoj cijeni. Dva samostojeća modela Imagine X2T (7.999.- kn/par) i Imagine X1T (5.499.- kn/par), jedan bookshelf Imagine XB (2.799.- kn/par), te centralni zvučnik XC (2.399.- kn/kom). Svi su pažljivo usklađeni u pogledu timbra tako da nude maksimalnu fleksibilnost glede međusobnog uparivanja u različitim prostorima i sustavima. Već ih sada možete potražiti kod domaćeg uvoznika i distributera tvrtke Sigma Audio Koncept.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


NAD C427 – FM/AM tuner - Audiofil - feel the sound

NAD C427 – FM/AM tuner

Radijski FM programi i dalje su među najraširenijim, najpouzdanijim i najboljim medijima za slušanje glazbe. Izgrađen na bazi svojih oduvijek cijenjenih prethodnika, novi NAD C427 radio prijamnik nudi kvalitetu prijama FM i AM radio signala koja je u najmanju ruku jednaka ili u pravilu čak i bolja od kvalitete signala koje emitiraju današnje radio postaje. Pomno smišljenom topologijom i izborom elemenata visoke kvalitete dodatno je unaprijeđena osjetljivost kako bi se postigao najčišći mogući prijam i u najproblematičnijim područjima, a razina intermodulacijskog šuma svedena je na minimum kroz kompletan frekventni spektar. Interna memorija prihvaća pohranu ukupno 40 stanica. Jedno od najintuitivnijih korisničkih sučelja s rotacionim 24-pozicijskim izbornikom jamči iznimno jednostavno rukovanje, kao i krajnje lagano i brzo ugađanje te pristup programima uz RDS informacije.Svim funkcijama moguće je upravljati i daljinski upravljačem koji je standardni dio opreme. IR ulaz i RS-232 port omogućuju besprijekornu integraciju u različite multimedijalne sustave i automatizirane aplikacije. U skladu s NAD politikom zaštite okoliša, novi C427 zadovoljava i najviše ekološke standarde standby moda rada. NAD C427 predstavlja vrhunski i pristupačan izbor za sve ljubitelje radio valova koji žele potpuno uživati u njima. Na domaćem tržištu već je dostupan kod NAD distributera – tvrtke Sigma Audio Koncept i njezinih autoriziranih maloprodajnih partnera za NAD proizvode.

www.sigma-audiokoncept.hr


Mark Levinson No.585 integrirac - Audiofil - feel the sound

Mark Levinson No.585 integrirac

Nakon dugog iščekivanja legendarna high-end audio tvrtka Mark Levinson napokon je na ovogodišnjem minhenskom sajmu predstavila svoje novo integrirano pojačalo oznake No.585. Dizajnirano je tako da pruži ultimativnu kvalitetu glazbene reprodukcije s različitih analognih i digitalnih audio izvora uključujući računala i glazbene servere. Implementacija čitavog niza naprednih rješenja razvijenih pod kapom neiscrpnih resursa internacionalne Harman korporacije, kombinirana je s potpunom lakoćom korištenja i industrijskim dizajnom najnovije generacije. Čini se da se čekanje isplatilo kao i s referentnim No.52 pretpojačalom koje je polučilo fantastične uspjehe jer Mark Levinson svoje nove modele ne predstavlja kao na pokretnoj traci već kada su apsolutno uvjereni da će svojim performansama i kvalitetom duži niz godina predstavljati referencu u klasi.Novi Mark Levinson No.585 projektiran je za ultimativnu audio kvalitetu u svakom pogledu i kao takav predstavlja moderno integrirano rješenje za najzahtjevnije ljubitelje glazbe i njezine visokovjerne reprodukcije. Krasi ga diskretni analogni stupanj optimiziran za maksimalnu čistoću zvuka čemu svjedoči klinički čista simetrična topologija. Visoko-efikasno digitalno SMPS (Switched Mode Power Supply) napajanje, kao i analogni napajački stupanj posložen oko robusnog 900 VA toroidalnog transformatora isporučuje više nego dovoljno struje izlaznom pojačalu AB klase, koje sa svojih 2 x 200 Watta snage na 8 Ohma (odnosno 2 x 350 Watta na 4 Ohma) bez problema će i s lakoćom kontrolirati zvučnike i iz kategorije najzahtjevnijih. Uz 4 analogna ulaza (jedan balansirani XLR), njih čak 6 izravnih digitalnih (USB, optički, koaksijalni, balansirani AES/EBU) podržat će praktično sve digitalne izvore današnjice, računajući visoko-razlučive audio zapise sve do 192 kHz/32 bit formata, kao i DSD reprodukciju putem USB sučelja. Osim najviše razine reprodukcije audiofilskih zapisa, posebno razvijeni sustav procesiranja pružit će i najbolju moguću kvalitetu zvuka čak i iz komprimiranih audio formata. Poseban izlaz za subwoofer uz kontrolu reza prema partnerskim zvučnicima omogućuje besprijekornu 2.1 konfiguraciju. Ethernet, RS-232, IR i 12V okidač također su tu za jednostavnu integraciju u različite AV instalacije i automatizirane sustave. Koliko je s tehničke strane sofisticiran, toliko je No.585 s druge strane jednostavan za uporabu od strane korisnika, tako da se svim funkcijama može upravljati putem 2 kružna izbornika i 6 funkcijskih tipki na prednjoj ploči ili pak putem daljinskog upravljača. Izgled pojačala također je fantastičan kao i njegove performanse, te njegov industrijski dizajn najnovije generacije spaja s tradicionalnim i iz prethodnih modela prepoznatljivim elementima u suvremenu vizualno-funkcionalnu cjelinu. Luksuzno kućište izrađeno je od obrađenog aluminija s prednjom pločom u Mark Levinson tradicionalno srebrno/crnoj kombinaciji sa zaslonom od crvenim LED indikatora.

Mark Levinson No.585 u redovnoj prodaji trebao bi se pojaviti najkasnije ove jeseni uz europsku cijenu od oko 12000 Eura. Više detalja saznajte kod domaćeg distributera – tvrtke Sigma Audio Koncept.

Info: www.sigma-audiokoncept.hr


Arhiva stranica:   << Prev   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16  17  18   19   20   21   22   Next >>

NOVO U FORUMU

Zadnjih 8 postova
Forum: Audio komponente
- Savjet pri kupnji
Forum: CD i ostali mediji
- Što slušate?
Forum: Vinyl
- Koje LP-e slušate?
Forum: Računala i audio
- Android box + Marantz SR 4500=?
Forum: High-End
- Loseless nosač poveziv sa Google home
Forum: Vinyl
- Audiofilski vinyl
Forum: Audio komponente
- Audiofilski SSD
Forum: Uradi sam
- Preamp Jumperi

UPRAVO SE ČITA


Acoustic Zen Technologies Adagio
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnik
napisao: žac
BombUP
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Događaji, Reportaža
napisao: žac
Harbeth ES7-3
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučničke kutije
napisao: Nenad Grakalić
RobertoShop 2012 - Avalon ISIS
Tip članka: Ostalo
Kategorija: Prezentacija, Reportaža
napisao: žac Foto: Jadranko, žac
Boston Acoustics A 25
Tip članka: RECENZIJA
Kategorija: Zvučnik
napisao: žac

GLAZBENA PREPORUKA

Klasična hrvatska četvorka +2 – Wes Meets Trane
jazz

John Coltrane - The Complete 1961 Village Vanguard
Jazz

Miles Davis - Kind Of Blue
Jazz